Idézet: Jahno - Dátum: 2011. 11. 13. 12:23
Kp-t sem biztos, hogy megkapom, de ennek a bankhoz semmi köze nincs. Ha júzer nem akar fizetni, akkor nem fizet. Én meg hitelről beszéltem, ha már lakás nem marad rám, akkor valahogy meg kell oldani. Meg az autót is. Havidíjas júzereknél sokkal jobban idegel, mikor kifizetem az ÁFÁt a nemlétező bevételem után. Vagy egy ilyen domainos/tárhelyes/havi szolgáltatós megoldást miképpen intéznél készpénzben?
Egyszeri júzer úgyis kp-ban fizet, cégnek (nagyobb cégnek) meg jobb a bank, pont azért, mert látszik a pénzmozgás, egyszerűbb kezelni, ésatöbbi.
Vagy majd legközelebb mikor Ebayről rendelek, akkor kp-ben szeretnék fizetni, mi?
Félreérted, nem erről van szó.
Banki utalásoknál nem mozog semmilyen pénz. Aláírod a papírt a banknál, hogy felveszel hitelt egy lakásra. Bank aszondja oké, de a számládra nem kerül a pénz, nem adja a kezedbe, hogy tessék fizesd ki a vállalkozót vagy az építőcéget. Nem. Aszondja hogy kifizeti helyetted az építőcégnek. Az építőcég kap egy nemlétező utalásról pénzt, hogy náluk a zsé és adnak neked kulcsot a lakáshoz ahol majd rághatod a küszöböt. Ők nem veszik ki a "pénzt" hanem továbbutalják a vállalkozóknak akik a tényleges építést végezték, akik szintén nem veszik ki a pénzt, hanem a melósnak utalják a számlájára, aki szintén utalással fizeti be a csekkjeit a tescoban a vásárlást, és szintén utalással az ebayen és csak egy kevés részét veszi ki ténylegesen pénz formájában.
Mennyire követhető ez szted? Te csak egy kis láncszem vagy, azt tudod követni ami rajtad keresztül megy. De a pénzt fizikai formában keveset használjuk már, mennek a nemlétező pénzekről az utalgatások, a bankok pedig pontosan tudják azt, hogy senki nem fogja egyszerre kivenni a pénzét. És ezt az állam is tudja, hogy így megy és nem ám korlátozná, neeeeeem. Ráadásul olyan szinten van "túlköltekezés" a bankok részéről, hogy 9x több pénzt adhatnak ki ilyen virtuális számlákkal hitelekkel, mint amennyi valójában nekik van.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same

"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno