Idézet: NauTiLUS - Dátum: 2013. 11. 13. 14:50
vagy van valaki a családban aki pénzt is keres valami "rendes" XXI. századi módon

Sejtettem
A jelenlegi helyzet nem abba az irányba tendál, hogy rendes XXI. századi módon.
Ha azt veszed, hogy az összes rendes kitudja melyik századi jóléti társadalom a lábunk alatt, a lovad patái alatt, s a házad alatt fortyog láva módban a tektonikus lemezmozgásnak köszönhetően, s persze ők is abban az időben ugyanazt a gondolkodásmódot követték, mint te magad, izé
Amikor te magad visszatérsz a földbe, majd elmozdul, s végül beforgat oda, ahol az előző civilizációk kiváló tudósai, gazdag emberei, elmés megszólalások, fény és csillogás fűtik fel jelenleg a földet, hogy még mindig lehessen ember a felszínen, na ez kemény dió. Nem hiszem, hogy x ezer évvel ezelőtt ne lett volna egy okos vagy hozzád hasonló képességű nautílus, a végzete ugyanaz lett.
Tudod mi a lényeg? Hogy azt az életet, amit kaptál, minőségileg, hogyan éled meg. S ehhez nincs köze a pénznek.
Mondok egy poént, amin szarrá vihogtuk magunkat a reggelinél a nejemmel. Soroltuk, hogy milyen nehéz már reggelizni, mert a boltban nem merünk megvásárolni semmit. Meg röhögtünk azon, hogy idén nyáron szarásig voltunk lefagyasztott pörköltekkel, s a tyúkoknak adtam, mert már annyira untuk. Táborban melóztam, hihetetlen mennyiségű kaját hagytak ott. Aztán szóba jött, hogy most már nem hogy pörköltre nem vágyom, semmi kajára. Mert bemegyek a henteshez (egyébként nem megyek már be) és nem merek megvenni semmit, mert a csirkehús antibiotikummal és szójával tuningolt, meg ki tudja milyen körülmények között élte az életét. A nejem közbeszúrta, s hogy miben hitt
Naszóval, nem 12 éves vagyok, s nem 22 éves, 46 éves. Megengedhetem már magamnak azt a luxust, hogy mindenféle félelem nélkül, szabadon, vihogva, akár minden nap csuma részegen leéljem azt a rövid kis életem, ami nekem ki van szabva.
Ennek van egy hátránya, mindenki hülyének néz

pont leszarom, hogy mit gondolnak rólam. Minden nap eszünk, alszunk, s meleg van, egészséges család, nem vagyunk betegek, együtt vagyunk és kurva sokat vihogunk. Ezt szeretném azzal tetézni, hogy rengeteg állattal vesszük körbe magunkat, s szeretetben nevelgetjük őket. Név szerint ismerem az összes tyúkot, s reggel rendes megbeszélést tartok velük, hogy mennyi tojásra van szükségünk. Aztán, amelyik tojt, elviszem jutalom gilisztázásra. Olyan jó a föld, hogy kilós giliszták járnak benne, még azok is híznak nálunk

aztán addig ásom a tyúknak a földet, amíg nem látom rajta, hogy már úgy begilisztázott, hogy hallucinál tőle
Nem vonz a világ, s nem mozgat, hogy milyen értékrendet diktál. Ez van. És élünk

Gondolod, hogy előtted nem kaptam kritikát?
Ha az elhangzottakban találok valami építőt, ami nem csak arról szól, hogy guga hülye vagy, azt elsajátítom, s beépítem az életembe.
Egyébként meg úgy, ahogy van, minden fasza. Imádom, hogy bemegyek a nyuszik közé a kifutóba, s azon kapom magam, hogy már egy órája ott beszélgetek velük. Szerinted egy embernek szüksége van ennél többre?
Liszt?
Haggyámá, ha termelek búzát, abból nem silány liszt fog készülni, földet bérelni önkormányzattól évi 500 Ft.
Többet is szeretnék tavasszal belőle, mert kell kukorica is, takarmányra költeni nem szeretnék soha többet, mivel tanyán megtanultam, hogy van ingyen, csak munka.
Pénzt nem csak a kedves feleségem keres, s keveset, mint közalkalmazott zenetanár 2 diplomával meg ki tudja mennyi továbbképzés.
Én is hozok a konyhára, számításaim szerint ugyanannyit. Már le volt írva, ő megkapja, megy a csekkekre, utána abból élünk, amit én keresek.
S, hogy mennyire szar a helyzet? Egyre többen járnak gyalog, mert nincs pénz buszra. Legalább mozog, s van ideje gondolkodni értékeken, hogy mi a valódi érték.
És van, aki homorosra veszi. Együtt jöttünk haza Rétságról gyalog, ahová azért hívtak, hogy vigyek át egy 200 voltos kábelt a géphez. A benzin többe lett volna, mint a kábel, hát megindultam a hegyen át.
Visszafelé kérdezte az idős hölgy, hogy mikor mentem? Mondom du 13h, aszongya megvárhattam volna, mert akkor elvitt volna

érted, gyalog