Idézet: JonesC - Dátum: 2015. 05. 25. 21:58
Kezdjük úgy, hogy melyik tengervíz/óceán? Azt tudja-e, hogy mindegyiknek más az összetétele? Ez hasonlít arra, mikor "maerikában a rendőrök így meg úgy". Én nem tudom a választ, de vissza szoktam kérdezni, hogy "melyik államban?" Aztán már nem érti miért kérdezem. Igen, ott sem teljesen egységesek a dolgok.
Ráadásul magzatvízben csomó fehérje, mittomén (keresnem kellene, de tuti valami konteós oldalon futok bele) m iis van, teljesen másképp működik, sőőőőőt, a terhesség különböző szakaszaiban más, főleg ha a magzat veséje is elindul.
1 liternyi (bár ha tömegszázalékot nézünk, akkor kilogrammban számolunk) tengervízben 30-40 gramm só van. Amivel a mentősre utalt, az a fiziológiás sóoldalt, abban 9 gramm van. Elég csak megkóstolni, hogy melyik mennyire sós, egyiket simán meg lehet inni, míg a tengervíz ivásra alkalmatlan.
Fiziológiásra rá van írva, doksit is találni róla, orvosi cucc, be kell tartani, gondolom ezen sok vita nincs. Itt nem stimmel az arány ezzel az 1:30-al. Aztán jön a magzatvíz, hogy ott mi 1:30? Minek az aránya a 30:1? Tengervíz 30 grammjához képest /literre mérve, vagy esetleg milligrammokban mérjük és nem csak az arány számít, hanem a tömeg, tömegszázalék (koncentráció) is?
Hosszabban nem elemzem ki, kezdésnek azt hiszem ennyi tudomány elég, mert egy vállrándítással elmegy mellette és leszarja. Csak furcsa lenne olyan tömény sós oldat a magzatvízben, mint egy tenger, mert parasztosan szólva szétmarná a gyereket a picsába.

Súgó
A téma zárva.