Idézet: guga - Dátum: 2015. 06. 24. 14:25
Végeztem egy egyszerű tesztet kultúrnövényekkel, mivel nem ismételtem meg többször a kudarc miatt, ígynemhelytálló

Szóval, fogtam kultúrnövény magvakat. Paradicsom, paprika, uborka, cukkíni, tök, egyebek. Megszórtam vele a patak partját rendesen. Éppen levonult az árvíz, ami mindent kipusztított, kopár, gyopár volt a patak partja, de bőven nedves, és ott a párolgás, iszaposodás miatt nem kellett öntözni.
Arra voltam kíváncsi, hogy ezek a kultúrnövények fel lettek fedezve az ősember által, vagy az ember eleve egy tudással érkezett a földre, megteremtve, stb.
Nos ezekből a növényekből egy sem maradt életben. Az elején még láttam a csírákat, de utána elnyomta a helyi növényzet.
Végső következtetést ebből nemszabad levonni, sőt semmit.
De álláspontom szerint, ha a növények csak úgy ukkmukfukk alapon az evolúció részei, s mi kiválogattuk, megkóstoltuk azt se tudván mi mkicsoda, meg osztályoztuk, területekre elkülönítettük termesztésre, akkor még az is lehet, hogy ezzel keresztbe tettünk a saját egyéni evolúciójuknak. S így visszahelyezve a volt környezetülkbe, kiszakítva a komfortzónájukból, már életképtelenek.
na jó ezt nem kell komolyan venni, csak agymenés, volt pár felesleges, megmaradt vetőmagom.
nemesített, termesztett kultúrnövények. a te elved mentén, mi pedig egy isten által termesztett élőlények vagyunk (megajándékoztuk magunkat a jó és a rossz tudás almájával). ha kiemelnek bennünket az adott közegünkből, akkor mi is így járunk.
persze, ha az eredeti, édenkerti állapotba tennének vissza, megfosztva az ominózus alma hatásától, akkor nem.
de milyen volt akkor ez az állapot?
bár érdekes, hogy mire gondolt a te teremtő egy istened, amikor azt mondta: „Íme, az ember olyanná lett, mint miközülünk egy: tudja, mi a jó és mi a rossz /ő határozza meg magának a jó és rossz közötti különbséget"
ki avatkozott bele kinek az evolúciójába? az ördög akart beleköpni isten levesébe? ha olyan piszokul mindenható, miért hagyta? ha olyan jóindulatú, miért nem csinálta vissza?
vagy az ószövetség és a teremtéstörténete az már olyan zsidós? ők ellopták a kárpátmedencei előd ős ősmagyaroktól? vagy nem is igaz ez a sztori? pusztán egy allegória?
a földtörténeti kutatásokra a klasszikus, biblián alapuló vallás a kreacionizmust izzadta ki magából.
Szerkesztette: Csula kapitány 2015. 06. 24. 15:10 -kor