HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4427
  • 4428
  • 4429
  • 4430
  • 4431
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#88561 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 07. 27. 12:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 07. 27. 13:20

Én játszani szoktam közben ... akkor nehogy dolgozni ne lehessen? :think:

Néha áll egy helyben a gép, mint a szög.
Make love not Wor.

#88562 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 27. 12:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 07. 27. 13:19

Láttam olyat, ahol ezres nagyságrendű hardvereket így telepítgettek.
Kértek x laptopot, srác vette elő a hozzá tartozó imaget.

Igen, és heti 80 munkaórát tesznek a karbantartására, valamint az image még csak az alap, utána és közben scriptelve teszik fel a programokat, főleg ha ezres nagyságrend, akkor nyelvfüggő is lehet. Csináljuk mi azt, Tassadar le is írta, hogy jajaja, az olyan, csak ott meg a háttérmunka sok és szerintem kár ezt az otthoni hálózatokhoz keverni, mikor 1-1 géppel szopolunk. Van ismerős hely, ahol hálózatról bootol, azzal felszívja az alapokat, utána elég csak bepipálni milyen osztályra lesz a gép, felrakja a specifikus programokat, Javat, satöbbit és akkor az sem árt tudni hova csatlakozzon a Cisco Agent.
Make love not Wor.

#88563 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 07. 27. 12:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 07. 27. 13:20

Cégnél minden vashoz van image, mondtam, hogy következő cuccnál lemérem mennyi idő alatt megy vissza. Bár Neked a frissítések nem számítanak bele, nekem meg igen. És akkor imagébe tegyek Javát, Flasht, azt frissítem, vagy telepítsem fel inkáb előről? Chrome, Firefox, egyebek? Mindegyiknél menüpont, frissítés, kilép, belép. Nekem ezek beleszámítanak az elkészülésbe, amíg csak fileokat másolgat, addig félmunka.

Nemtom, nekem frissülget minden automatikusan, ezt is megbeszéltük.
Ha végigvittem egy játékot, akkor régi image vissza, tolom fel az újat rá, és kezdek játszani. A háttérben meg frissüljön, ami akar.

Meg egy programba belép, frissítést nyom, ahol nem automatikus, még mindig egyszerűbb, mint kézzel a netre felmenni, legújabb verziót letölteni és üresből telepíteni :think:

#88564 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 27. 12:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 07. 27. 13:17

Nagyobb frissítés után érdemes csinálni úk imaget.
Aztán, töltse le, neted korlátlan nem? Az 1-2 óra telepítés közben meg tudod használni?
Ha újra telepítenéd, nem imaget töltenél vissza, az tovább tartana az 1-2 óránál. Gondold el, minden csiribiri szart feltelepíteni ...

Te figyelj már!! Nem zavar, hogy ezt már egyszer végigzongoráztuk?! :angry:
A faszé nem figyelsz oda, hogy mik voltak erre a válaszok?
Mert megint csak mantrázod a faszságot!!

Persze b+. Minden egyes "nagyobb" frissítésnél elő a régi image, telepít, progikat is átnéz nem-e frissültek (esetleg leszed régit felrak újat), aztán msconfig, defragminden és újraleimagel és utána imádkozik, hogy ne jöjjön már több frissítés, mert kezdheti a kört megint.
Jahh és mindezt ahányféle gépimage, annyiszor.
Ühüm...

#88565 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 27. 12:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 07. 27. 13:20

Én játszani szoktam közben ... akkor nehogy dolgozni ne lehessen? :think:

B+! Nem érted, hogy ő onnantól, hogy kézbe kapta csak dolgozni szeretne és nem ezekkel foglalkozni???!!
Nem az Ő dolga!! Érted b+?!

#88566 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 27. 12:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 07. 27. 13:23

Igen, és heti 80 munkaórát tesznek a karbantartására, valamint az image még csak az alap, utána és közben scriptelve teszik fel a programokat, főleg ha ezres nagyságrend, akkor nyelvfüggő is lehet. Csináljuk mi azt, Tassadar le is írta, hogy jajaja, az olyan, csak ott meg a háttérmunka sok és szerintem kár ezt az otthoni hálózatokhoz keverni, mikor 1-1 géppel szopolunk. Van ismerős hely, ahol hálózatról bootol, azzal felszívja az alapokat, utána elég csak bepipálni milyen osztályra lesz a gép, felrakja a specifikus programokat, Javat, satöbbit és akkor az sem árt tudni hova csatlakozzon a Cisco Agent.

Persze, ezzel is kell dolgozni, zéró energiabefektetéssel nincs semmi. Biztos van mögötte háttérmunka, image-kat rendben tartani, frissítgetni, satöbbi. Cserébe nem kell 1-1 vassal 9 órát szívni, vagy mennyit mondtál.
Azt is értem, hogy én az otthoni egy image-emmel könnyen beszélek, hatvannyócnál meg ellepne nyakig.

#88567 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 27. 12:29

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2015. 07. 27. 13:26

B+! Nem érted, hogy ő onnantól, hogy kézbe kapta csak dolgozni szeretne és nem ezekkel foglalkozni???!!
Nem az Ő dolga!! Érted b+?!

Na de nem kell vele foglalkoznia. Nem érted???
Ugyanúgy, ahogy a jövő heti frissítésekkel se kell foglalkoznia, meg a többivel se.
De tényleg végigbeszéltük, hagyjuk.

#88568 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 27. 12:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 07. 27. 13:27

..
Azt is értem, hogy én az otthoni egy image-emmel könnyen beszélek, hatvannyócnál meg ellepne nyakig.

Ha valóban érted, akkor mit nem értesz és miért akadékoskodsz itt tovább baszod?!
Mert én úgy látom, hogy baszottul nem érted... :angry:

#88569 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 27. 12:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 07. 27. 13:23

Meg egy programba belép, frissítést nyom, ahol nem automatikus, még mindig egyszerűbb, mint kézzel a netre felmenni, legújabb verziót letölteni és üresből telepíteni :think:

És a VLC miképpen frissül? Végigmegy az uninstall... Java mit fog csinálni? Régebben még a saját installját is ekreste utána, mert ha csak rányomtál, akkor valami történt, illett előtte elmenteni. Többi érdekes, van mikor Chrome úgy frissül, hogy nagyon, aztán nem szopás, de webről speciel lehet nem sokkal több kattintás, mint ha menüből csinálom. Chrome.com, download, personal computer, pipa, okés.

Flasnél meg simán lehet baszakodás, mert nem akarja az igazságot, vagy vezérlőpultban azt mondja 18as van fent, webnél meg azt, hogy a 17-es :-D

Amúgy hány gépet csinálsz hetente?
Make love not Wor.

#88570 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 27. 12:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 07. 27. 13:29

Ugyanúgy, ahogy a jövő heti frissítésekkel se kell foglalkoznia, meg a többivel se.

Csak számold bele a szopószorzót. Azóta kipróbáltam, júzer elküldött a kurva anyámba és lehet igaza volt. Akkor mit lépsz? Másiknál meg csoda, hogy nem dőlt szét az egész miskulancia.
Make love not Wor.

#88571 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 27. 12:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 07. 27. 13:29

Ezt is leírtam már b+, csak vissza kéne olvasnod, hamár ennyire kiment az agyadból a válasz!!

Az alkalomkénti 1-1 frissítés feltelepítés kurvára nem egyenlő egy egész napos ezerszer rákérdezős, újraindulgatós baszakodással, ami egy ilyen frissítetlen szarral a userre szabadulna!!

Ő azért adta oda a meghullott tetves gépét, hogy utána úgy kapja vissza, hogy neki már a saját munkáján kívül egy jóideig semmiféle másegyébbel dolga ne legyen!!

#88572 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 27. 12:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 07. 27. 13:32

És a VLC miképpen frissül? Végigmegy az uninstall... Java mit fog csinálni? Régebben még a saját installját is ekreste utána, mert ha csak rányomtál, akkor valami történt, illett előtte elmenteni. Többi érdekes, van mikor Chrome úgy frissül, hogy nagyon, aztán nem szopás, de webről speciel lehet nem sokkal több kattintás, mint ha menüből csinálom. Chrome.com, download, personal computer, pipa, okés.

Flasnél meg simán lehet baszakodás, mert nem akarja az igazságot, vagy vezérlőpultban azt mondja 18as van fent, webnél meg azt, hogy a 17-es :-D

Hagyjad Jahno!
Föl nem fogja. Ezzekkel is csak akkor lenne tisztában, ha egyszer nem fotelből szakértene, hanem ezzel foglalkozna, mint most a tökömtudja kinek a gépével.
Rögtön igazunk lett (bocsánat igazad)..

#88573 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 27. 12:40

Na de ez akkor menet közben hogyan frissül, ha jön rá egy újabb verzió? :think:
Egy visszatöltött image csak annyi, mintha azóta nem kapcsolták volna be.

Javat speciel épp láttam a múlt héten: szólt a frissítője, hogy van új verzió, katt, lehúzta, feltette, ennyi.
Webről se biztos, hogy több kattintás, azt nem mondtam, csak hogy ami fenn van, azt általában egyszerűbb frissíteni, mint újként letölteni és telepíteni.
De amik meg automatikusan frissülnek, azokhoz annyi se kell.

Rég csináltam én ilyen telepítős mókolást.

#88574 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 27. 12:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 07. 27. 13:40

Rég csináltam én ilyen telepítős mókolást.

De szájalsz olyanokkal, akik naponta..

#88575 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 27. 12:42

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2015. 07. 27. 13:39

Hagyjad Jahno!
Föl nem fogja. Ezzekkel is csak akkor lenne tisztában, ha egyszer nem fotelből szakértene, hanem ezzel foglalkozna, mint most a tökömtudja kinek a gépével.

Ja, azért lett igaza, mert egyszer nem image-ből töltöttem vissza. De majd most csinálok róla, ha gond van, 10 perc alatt kész lesz, nem kell elbaszni órákat. Akkor melyik a jobb?

#88576 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 27. 12:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 07. 27. 13:33

Csak számold bele a szopószorzót. Azóta kipróbáltam, júzer elküldött a kurva anyámba és lehet igaza volt. Akkor mit lépsz? Másiknál meg csoda, hogy nem dőlt szét az egész miskulancia.

Ha lassú a vas, akkor belassulhat a Windows Update-től.
Másiknál mi akart szétdőlni???

#88577 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 27. 12:44

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2015. 07. 27. 13:39

Hagyjad Jahno!

Akkor elmondom mi volt. Tudom, Sparow megmagyarázza, hogy a júzer volt a hülye :-) Legalább egy esetben. Nem nagyon volt időnk, többi programot is "majd távolról megrugdalom", csak jusson vissza a gép.

Viszont júzernek dolga akadt, kicsapta a laptopot, fél órát webezett terepen, majd leállítás... Ami 2 óráig tartott. Aztán bekapcsolásnál frissítés, újraindítás, ilyenkor 15 perc is el mehet, ami akkor jó ha éppen Sparow bátyjának kellene azonnal elővenni egy doksit és nem érti a topa fejével, hogy mi a pék tart ezen 15 percig...

Másiknál leállítás, ment 2 órát, leállt, bekapcsolásnál kiírta, hogy nem sikerült telepíteni a frissítéseket, akkor most visszafordítja a visszafordítanivalót, így újabb 2 óra volt a bekapcsolás. Ebmer már üvöltött, de sokat nem lehetett tenni, főleg akkor jópofa ha mindezt merülő akkuval nézed és közben tolod el aludni, ha egyáltalán sikerül.

Ilyenek miatt sem adom ki a kezemből, nem tudhatom mi történt, miért, lehet frissíés közben kinyomta a szemét, vagy akármi. Átadom, működik, fent van, csókolom. Menet közben ha ez kétszer előfordul, aztán vissza kell hozni, szopni, távolról baszakodni ingyen, az tovább tart. Éppen elég a júzeres szeszély.

És igen, én ismerem a ninitét is, jópofa mikor angol winre angol Adobe Reader kellene, de mivel magyar a területi beállítás így felteszi magyarul. Ezzel is csak picit vagyunk előbbre és itt-ott.
Make love not Wor.

#88578 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 27. 12:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 07. 27. 13:43

Ha lassú a vas, akkor belassulhat a Windows Update-től.
Másiknál mi akart szétdőlni???

Itt i3ak is lassulnak, de 2 giga RAMos gép simán kiírja frissítés miatt, hogy elfogyott a memória és úgy marad.

Amúgy pld. az akar szétdőlni, ha júzer ártatlanul akar melózni 20 percet és lekapcsolná a laptopot, de nem érti miért 1 órás a lekapcsolási folyamat. Vagy lemerül az akku. Nekem erre semmi szükségem, hogy ilyenek miatt nyöszörögjenek.
Make love not Wor.

#88579 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 27. 12:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 07. 27. 13:42

Ja, azért lett igaza, mert egyszer nem image-ből töltöttem vissza. De majd most csinálok róla, ha gond van, 10 perc alatt kész lesz, nem kell elbaszni órákat. Akkor melyik a jobb?

10 perc a faszt. És akkor még semmid nincs, vagy 2 napos az image, úgy könnyű. Tarts kéznél az összes ismerősödre ilyet :-D Szomszédban 1 éveset visszatettem, az még XPnél működött, az is fél napig frissített, de abajgathattam az XP elavulásos figyelmeztetést, meg minden egyebet kézzel. Szerintem uyganott vagyok vele.
Make love not Wor.

#88580 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 27. 12:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 07. 27. 13:42

Nem azzal van a baj, hogy imagelsz!!
Én is imagelek, meg szerintem Jahnoék is.
De imagelés és az utánalevő dolgok nem 10percek lesznek ezt garantálom..
Persze csak ha kulcsrakészen akarsz átadni egy gépet egy elégedett felhasználónak.

Én befejeztem. Ha valamit nem értesz és felmerül egy új DE, akkor goto oda, ahol az egészet elkezdtük.
Ha netán ide visszaérnél valamikor, akkor goto oda, ahol az egészet elkezdtük. És így tovább

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4427
  • 4428
  • 4429
  • 4430
  • 4431
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.