HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4950
  • 4951
  • 4952
  • 4953
  • 4954
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#99021 Felhasználó inaktív   zsolt008 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2016. 08. 23. 15:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 08. 23. 16:24

Itt van pár beugró szintű kérdés, amiket én kaptam:

1. Mondj legalább 2 féle megoldást arra, hogy miképpen lehet AD/Exchange/Outlook környezetben egy adott csoportra érvényes közös aláírást beállítani.

2. root domainnál a jelszó házirend (direkt nem password policyt írtam :-D) szabálya szerint minimum 8 karakter van konfigurálva, a konténernél minimum 10 karakter. Konténerben lévő júzerekre melyik lesz érvényes és miért? Erre a szabályra milyen opciókat lehet beállítani?

3. adott alhálózaton több átjáró is van, hálózati kártyánál milyen beállítások határozhatják meg, hogy melyik felé megy a csomag és milyen esetben milyen csomag?

4. vázold fel a DHCP címfelvétel lépéseit

+ ráadás: hányas porton kommunikál az SSL?

Többet lusta vagyok írni, van rá söröm, hogy elmöhözöd, mert nem érted a kérdést sem. Persze ha akkora fasza gyerek vagy, akkor legalább az alapokat meg lehetne, mert a 3-4 az alap kérdés volt még asztali gép üzemeltetői munkakörbe is, innen már inkább bonyolították.

1. at kell importalni az egeszet outlook expresszbe, annak a mentese megy guganak, es nincs ilyen szarakodas.

2. a kontenerben egyedul lakik az ember, megmondta a holland, es akkor felesleges a jelszo

3. nem tudom, de 3 honap utan a csomagokat kezbesito postasoknak hitel ad az osztrak posta

4. ezt csak felsovezetoul tudnam elmondani

+ msconfig /help
proc: A64X2, ram: 3gb ddr, hdd:  160gb sata, vga: x800xt agp

#99022 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 23. 15:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 08. 23. 16:26

Eléggé le vagy maradva:

Guga Számítástechnikai, Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság (1143 Budapest, Gizella út 34.)
Cégjegyzékszám: 01-06-763184
Cégforma: Betéti társaság
Bejegyezve: 2004/02/11
Törlés hatálya: 2011/04/23
Törlés módja: hivatalból

Én ezt tudtam, mert a könyvelőm jelezte. De témi talált olyan oldalt, ahol a cég még életben van :-D
Aztán volt vele egy kisebb szócsatám, hogy hagyjon már a gecibe.

Témi sem kibaszott jó informatikus, de taxisnak kiváló, bármit elvisz bárhova, nehezen talál vissza.

#99023 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 23. 16:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 08. 23. 16:25

nem felügyeltél te semmit, csak összeraktál desktop gépeket

Iiiihhh, nem baj, hogy Budapest után kiszálltam a zösszerakásból s még 8 évet felügyeltem a környékbeli hivatali, iskolai, kórházi és céges gépeket?
Persze, hogy nem baj, mert te nem tudtál arról, hogy kibaszott jó informatikus voltam :nevet:

Neked rólam vannak olyan feltételezéseid, amik max. az Ablak Zsiráfban férnének el :nevet:

Viszont díjazom, hogy velem foglalkozol, hozzáteszem, hogy teljes mértékben feleslegesen. Évek óta próbálkozol :Đ

#99024 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 23. 16:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 08. 23. 16:27

Azt sem akarta megpatchelni, mert minek meg jó lesz a'. Lényeg, hogy telepített Ubuntu Linuxos alappal átvették.

Ha valaki céges szinten nem hajlandó kiadni pénzt az op-ért, nehogy már visszakössék hozzám.
Mert kibaszott jó informatikus vagyok :Đ

#99025 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 23. 16:06

Miért nem helyezkedsz el informatikusként, több lenne a pénz mint hollandiában, vagy szlovákiában és mindennap látnád a családod.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#99026 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 23. 16:14

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 08. 23. 17:06

Miért nem helyezkedsz el informatikusként, több lenne a pénz mint hollandiában, vagy szlovákiában és mindennap látnád a családod.

Nincs végzettségem, céget már nem akarok. Szlovákia tetszik, tanulhatok szlovákot, angolt. 2 óra út. Bendzso, ha végzett, kitelepülünk végleg Hollandiába. Csak ezt a 2 évet kell kivárnom szlovákoknál, már most a hollandoknál melóznék, de onnan nem lehet hazajárni rendszeresen. Eddig voltam elhelyezkedve (kibaszott jó informatikusként) ma már nincs kinek szolgáltatást nyújtani. A cégek sem hülyék, felveszik a frissen végzett bábokat havi 120 nettóért, azok meg örülnek, hogy van cigire meg piára pénz.

#99027 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 23. 16:15

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 08. 23. 17:01

Iiiihhh, nem baj, hogy Budapest után kiszálltam a zösszerakásból s még 8 évet felügyeltem a környékbeli hivatali, iskolai, kórházi és céges gépeket?
Persze, hogy nem baj, mert te nem tudtál arról, hogy kibaszott jó informatikus voltam :nevet:

Neked rólam vannak olyan feltételezéseid, amik max. az Ablak Zsiráfban férnének el :nevet:

Viszont díjazom, hogy velem foglalkozol, hozzáteszem, hogy teljes mértékben feleslegesen. Évek óta próbálkozol :Đ

Az megvan, hogy az általad vitt termék garanciális cserélgetése nem rendszergazdai feladat?

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#99028 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 23. 16:16

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 08. 23. 17:14

Nincs végzettségem, céget már nem akarok. Szlovákia tetszik, tanulhatok szlovákot, angolt. 2 óra út. Bendzso, ha végzett, kitelepülünk végleg Hollandiába. Csak ezt a 2 évet kell kivárnom szlovákoknál, már most a hollandoknál melóznék, de onnan nem lehet hazajárni rendszeresen. Eddig voltam elhelyezkedve (kibaszott jó informatikusként) ma már nincs kinek szolgáltatást nyújtani. A cégek sem hülyék, felveszik a frissen végzett bábokat havi 120 nettóért, azok meg örülnek, hogy van cigire meg piára pénz.

Nem a végzettség a legfontosabb. Bár nem árt, ha nem csak a magad dicsérete az érv arra, hogy felvegyenek.

Idézet

#99029 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 23. 16:32

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 08. 23. 17:15

Az megvan, hogy az általad vitt termék garanciális cserélgetése nem rendszergazdai feladat?

Ha egy céget bevállaltam, vagy egy önkormányzatot, kit fognak keresni? Természetesen engem.
Ha meg akarom őket tartani, akkor jön a kinyalom a segged maximálisan, ne a te gondod legyen. Eladtam egy 3 küvecses routert 500 Ft. haszonnal, egy év múlva a villám belebaszott, megy gariba, de addig adnom kell másik routert, mert a melónak mennie kell. 2 hét múlva hozom nekik vissza újabb 5 év garival. Közben BP oda-vissza benya. Amit majd csak a legközelebbi számlába építhetek bele, mert a routert én számláztam ki 500 Ft. haszonnal. Persze, ha normális a cégnél, hivatalnál az emberem, akkor mindezeket átlátja s nem sípol, ha kiszámlázom a költségeket, de abból már a NAV is kap :-D

Mivel kibaszott jó informatikus voltam, ilyet soha többet nem csinálok, szopjon vele akárki :nevet:
Senki nem tudna rávenni, hogy én még egyszer beleálljak ebbe a munkába napi szinten. Így, hogy ez a félkezű ember rávett, hogy hozzak neki egy gépet és csak telepíteni kell, már rosszul vagyok tőle.

Más dolgok vonzanak, az informatika nem.
Nekem nem az a hosszútávú tervem, hogy idiótákkal szopjak itthon. Bendzso végez, kitelepülünk Hollandiába.

#99030 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 23. 16:36

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 08. 23. 17:16

ha nem csak a magad dicsérete az érv

Ez csak poén, ha olyan kibaszott jó lennél, mint én, értenéd. Szerinted gépekben hibát felfedezni, kicserélni alkatrészeket, újratelepíteni, adatot menteni, meg ezt hosszútávon felügyelni kihívás? Nagy lószart, mai napig kisujjaból kirázom, mert van hozzá érzékem, puszta logika minden.

Ez nem informatika, hanem alapvető dolgok, ha van egy számítógéped, de sokaknak nem megy. Mint, ahogy nekem az autó :-D

De informatikusnak kibaszott jó vagyok :nevet:

#99031 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 23. 16:40

Ez futárszolgálat amit itt leírtál, nem informatika. Pláne nem rendszergazda.

Valahogy úgy van ez az informatika nálad, mint a segédmunka. Azzal együtt, hogy segédmunkát végezni nem szégyen, valamiért te szégyenként élted meg. Ugyanúgy amiket itt leírsz szimpla kereskedés/ügyintézés/max gépcsvarozás, de ennek ellenére ragaszkodsz ahhoz, hogy informatika. Pedig nincs ezekkel a munkákkal sem semmi gond, csak ez nem informatika. Viszont valamiért neked a "20 év informatika" vajazza a füledet, előadod különböző fórumokon, és begyűjtöd a még nálad is képzetlenebbek elismerését :)

Idézet

#99032 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 23. 16:51

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 08. 23. 17:40

Ez futárszolgálat amit itt leírtál, nem informatika. Pláne nem rendszergazda.

Valahogy úgy van ez az informatika nálad, mint a segédmunka. Azzal együtt, hogy segédmunkát végezni nem szégyen, valamiért te szégyenként élted meg. Ugyanúgy amiket itt leírsz szimpla kereskedés/ügyintézés/max gépcsvarozás, de ennek ellenére ragaszkodsz ahhoz, hogy informatika. Pedig nincs ezekkel a munkákkal sem semmi gond, csak ez nem informatika. Viszont valamiért neked a "20 év informatika" vajazza a füledet, előadod különböző fórumokon, és begyűjtöd a még nálad is képzetlenebbek elismerését :)

Lehet, hogy nem?

Leszarom az informatikát, a segédmunkát, meg hogy kinek mi az ingerenciája, hogy bármit hogyan nevezzen.

Mire megyek azzal, ha tételesen informatikusnak könyvelnek el? Az egyszerűség kedvéért szoktam használni, de ahogy te belekötöttél ebbe, bármit mondhatnék, mert az emberek már olyan kibaszott gennyesek, hogy észre sem veszik. Egyetlen céljuk van, kikezdeni bármit is :-D

Leszarom, nem én kezdegetek másokat. Ha meg engem kezdegetnek nyilván kibaszott jó informatikus vagyok :-D

#99033 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 23. 16:57

Ez nem gennyesség.

Idézet

#99034 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 23. 17:07

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 08. 23. 17:57

Ez nem gennyesség.

Ha a többség annak tartja, akkor bizony az, a különbség az, hogy neked ez nem tetszik.
Ha a buzikat betegnek tartja a többség, az csak a buziknak nem fog tetszeni és a Zsohároknak.
Ha a rosszindulat gyökeret vert, s valaki mellette tanult ember, intelligens, akkor intelligensen lesz egy gennyes patkány :-D
De ezt haláláig nem fogja felismerni.

Mondtam már, hogy leszarom ki mit gondol rólam, edzett vagyok, sok a geci a neten.
Nincsenek hatással az életemre, ők próbálkoznak nálam, nem én náluk. S ez nem is fog változni.
ÉÁn soha nem fogom keresni, látogatni egyik gecit sem a neten, nem fogok patkánykodni a környékükön.

Valamit kibaszottul jól csinálok, mert ők sündörögnek körülöttem szünet nélkül, s ha kimaradok már is sipákolnak, mert vénásan tolják :Đ

#99035 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 23. 17:12

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 08. 23. 18:07

Ha a többség annak tartja, akkor bizony az, a különbség az, hogy neked ez nem tetszik.
Ha a buzikat betegnek tartja a többség, az csak a buziknak nem fog tetszeni és a Zsohároknak.
Ha a rosszindulat gyökeret vert, s valaki mellette tanult ember, intelligens, akkor intelligensen lesz egy gennyes patkány :-D
De ezt haláláig nem fogja felismerni.

Mondtam már, hogy leszarom ki mit gondol rólam, edzett vagyok, sok a geci a neten.
Nincsenek hatással az életemre, ők próbálkoznak nálam, nem én náluk. S ez nem is fog változni.
ÉÁn soha nem fogom keresni, látogatni egyik gecit sem a neten, nem fogok patkánykodni a környékükön.

Valamit kibaszottul jól csinálok, mert ők sündörögnek körülöttem szünet nélkül, s ha kimaradok már is sipákolnak, mert vénásan tolják :Đ

Azt látom youtube-on a kommentelők, sírnak az életedért, saját híján. De, hogy miért gecized őket az fura.

Az meg, hogy te gennyességnek tartod, hogy valaki nem hagyja rád, amikor nem modasz igazat, vagy tévedsz, dettó fura, de végül is a te dolgod.

Idézet

#99036 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 23. 17:19

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 08. 23. 18:12

Azt látom youtube-on a kommentelők, sírnak az életedért, saját híján. De, hogy miért gecized őket az fura.

Az meg, hogy te gennyességnek tartod, hogy valaki nem hagyja rád, amikor nem modasz igazat, vagy tévedsz, dettó fura, de végül is a te dolgod.

Nem fogom elmagyarázni :cool:

Főleg nem ebben a topikban :-D
Nem véletlenül kért meg 2 ember is eddig, hogy meneküljek innen, s volt a szünet, meg lesz is még.
Ha valamit nem ismersz fel, azt akkor sem fogod felismerni, ha akarod. Nem is kell erőltetni.
Nem a YT-os kommentelőket gecizem le. Ők csak vannak, tudom őket kezelni, sokkal többen vannak, mint a topik társaság, ott kicsit udvariasabb a hangnem, itt nem annyira, mert már megengedhetjük a nyíltságot, őszinteséget, s ha valaki moderátorért kiált, mert belegázoltak, akkor szólunk Büdimennek, hogy rakjon rendet. Vagy RICH-nek :nevet: esetleg Cheese-nek :nevet:
Na pont ezért a közvetlen hangnem, mert ezeken a vizeken, tűzeken mindenki átment.

#99037 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 23. 17:28

Nem is tudnád elmagyarázni :)

Menekülj csak, itt mindig vissza lesz kérdezve, fel lesz emlegetve, meg lesz cáfolva amit mondasz, ha nem igaz. :)

Idézet

#99038 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 23. 17:28

Raynes-el amúgy mi van?

Idézet

#99039 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 23. 17:37

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 08. 23. 17:01

Az nem felügyelés hogy csavarhúzóval kicserélgettél alkatrészeket.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#99040 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 23. 17:38

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 08. 23. 17:14

Semmit nem tudsz a piacról.
Amikor én interjúztattam, a végzettségre rá se néztem.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4950
  • 4951
  • 4952
  • 4953
  • 4954
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.