Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 03. 02. 09:42
The Pompous Marsh-hen VII.

Elküldve: 2011. 03. 02. 10:17

Elküldve: 2011. 03. 02. 10:17
Idézet: blueboi69 - Dátum: 2011. 03. 01. 21:46
Ma benéztem tumorhoz egy órát eldumáltunk.
A bérdroid ráér egy órát eldumálni a másik bérdroiddal?
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

Elküldve: 2011. 03. 02. 10:18
Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 03. 01. 22:11
A Citibe beinvesztált, ha a megmentésére adott adófizetői pénzt annak lehet nevezni. De már nem.
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

Elküldve: 2011. 03. 02. 10:19
Idézet: EGOKA - Dátum: 2011. 03. 02. 10:16
Sajnos nem. Igaz csak a jó sunáknak áll jól, amelyik rusnya az jobb ha meghúzza magát
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same

"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

Elküldve: 2011. 03. 02. 10:21
Idézet: EGOKA - Dátum: 2011. 03. 02. 10:17
Simánlazán

"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

Elküldve: 2011. 03. 02. 10:21
Idézet: guga - Dátum: 2011. 03. 02. 07:30
Petárdánál többet nem érnek, ezek is elhúznak 7 év múlva a klozetba.
Miért a New Dealben mit csináltak az emberek?
Jó, tényleg nem 1933 van, de a közmunka még mindug munka. Feltéve, ha a kedves közmunkás dolgozik.

Elküldve: 2011. 03. 02. 10:22
Idézet: didyman - Dátum: 2011. 03. 02. 07:54
Na, valamiben egyetértünk.

Elküldve: 2011. 03. 02. 10:24
Idézet: Wile E - Dátum: 2011. 03. 02. 08:55
Azon túl, h talán kevesebb lesz az árvízzel elöntött terület, a vásorok is tisztábbak lesznek. Ami (remélhetőleg) jó hatással lesz a turizmusra is. Ha nem is nettó, de haszon, nem úgy, mint a segíj a semmire.

Elküldve: 2011. 03. 02. 10:27
Idézet: guga - Dátum: 2011. 03. 02. 09:24
Gőzöd nincs róla, hogy mire utalgatsz, kizárólag csak személyeskedsz.
Ezt hozd össze. Akkor - bár példakép nem leszel - de tisztelni foglak.

Elküldve: 2011. 03. 02. 10:28
Idézet: debaj - Dátum: 2011. 03. 02. 09:29

Elküldve: 2011. 03. 02. 10:29

Elküldve: 2011. 03. 02. 10:33
Idézet: Wile E - Dátum: 2011. 03. 02. 09:33
Mandarin. A legelterjedtebb, mindenhol ezt tanítják. Nyelvtanát és szavakat tekintve a világ legegyszerűbb nyelve lehetne: nincs benne ragozás, többes szám, igeidők. A szórend nagyon kötött, annyira, hogy már attól is egyszerűbb. Ahol nehezedni kezd az az, hogy a legtöbb szó egy szótagos (egy darab krix vagy krax írja le) és nagyon hasonlítanak egymásra, összekeverhetőek, az elég nehéz kiejtés ezért már a kezdetektől fontos. Ami pokoli nehézzé teszi, az a sok írásjel. Igaz nem egy helyen olvastam már, hogy az írásjelekben van logika és kb. 200 írásjelnél átlag kínai nem használ többet.
Az orosz iránti vágyad nem értem. Aha, nem latin ábécés. Nem ez a nehéz benne, hanem a nyelvtan. Én sem tanultam oroszt (ennek örülök is), de saját tapasztalat alapján az orosz ábécét (nyomtatott kis- és nagybetűket) kb. 1-2 óra alatt meg lehet tanulni 0 előismerettel és ez arra elég, hogy beleolvass egy orosz szövegre és félhibás kiejtéssel fel tudd olvasni. Érteni ettől még nem fogod, csak egy-két latin eredetű szót lehet kihámozni a szövegből. Az orosz azoknak fontos, akik szláv nyelvekre akarnak specializálódni, mert akkor alap. Ahogy a germánnál a német az alap, nem az angol.
Szerintem az orosz a nehezebb, nem kicsit. Szépségben egyik sem valami erős, az tény. Talán németben nincsenek olyan durva mássalhangzó-torlódások. Valahol minden nyelv egyformán nehéz, egy legfelső szinten, ennek a nehéz-könnyű nyelv felosztásnak középfokig van értelme.
Egy ideje gondolkodom a spanyolon, állítólag magyaroknak könnyebb, mint az angol: fonetikus, ahogy írják, úgy ejtik és fordítva. A ragozás kicsit több, mint az angolban, cserébe a szórend sokkal szabadabb, sokkal jobban hasonlít a magyarra. A mandarin után a 2. legtöbbet beszélt világnyelv. Anyanyelvi használók számát tekintve beelőzi az angolt. Viszont a spanyolt kevesebben tanulják és mivel nem a legerősebb gazdaságú országokról van szó, és elég messze vannak tőlünk, gazdaságilag elég nehéz hasznosítani. A magyar munkaerőpiacon nem keresett nyelv. Meg akkor inkább rágyúrok még az angolra, németre, annak több értelme van, mint potyára bevállalni egy 3. nyelvet. Franc tudja mikor tudom, fogom használni. Zenén és gitárkönyvön kívül nem találkozok spanyollal. Esetleg még nem szinkronizált amerikai filmekben néhány mondat erejéig.
Szerintem izlés kérdése. Harsány egy nyelv, de annak is megvan a szépsége (akár orosz, akár német). És szerencsés vagyok ilyen téren, rám ragad, mint a kosz. Angol nyelvtanárként és amerikai tulajdonú munkahelyen talán van alkalmam gyakorolni.

Elküldve: 2011. 03. 02. 10:34
Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 03. 02. 09:38
egyszerűen nem dőlünk be a kamudumáidnak, ez fáj neked
nyugodj meg, igyál egy sört, stb
Valami tényt légyszi, minősítés helyett.
Sört majd akkor iszom, ha letettem a lantot, s nem tőled fogok hozzá engedélyt kérni.
Ez kb. hétvégenként van, és csak is akkor, ha a nejem itthon van, mert ha egyedül vagyok a két gyerekkel, akkor biza nem lehet sörölni, mert bármi gáz van autóba kell ülni.
De neked ez nyilván nem sokat mond, mert csak a bögyörődre kell ügyelned, hogy ki ne lötyögjön.

Elküldve: 2011. 03. 02. 10:36
Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 03. 02. 09:38
Szarok rá, hogy minek nem dőlsz be te egyedül, s hivatkozol többesszámra, ha még azt sem tudod megjelölni, hogy melyik a kamu duma.
Azt én is leírhatom százszor, hogy hazudsz.
Szóval legközelebb mielőtt nekifutsz, vegyél egy nagy levegőt, és olyannal hozakozz elő, ami tény.

Elküldve: 2011. 03. 02. 10:37
Idézet: blueboi69 - Dátum: 2011. 03. 02. 10:19
Naugye. Bár sajna egyre több randaság gondolja, h ő jó suna. Tegnap találtam is erről vmi cikket.

Elküldve: 2011. 03. 02. 10:42
Idézet: leslie - Dátum: 2011. 03. 02. 08:23
Most képzelj magad elé 100.000 rokinyugit, akitől megvonták az otthontehénkedés jogát x összegért, és most vagy többért, vagy kevesebbért kizavarják az utcára gazolni. Kb. milyen munkaintenzitásra lehet számolni azon felül, hogy 4 év múlva a köcsögje az mszp-re fog szavazni, mert az megígéri, hogy visszacsinálják.
Ez lófasz a köbön, tolják ki a gecibe az összeset a versenyszférába, a közmunkát meg bízzák magánvállalkozóra, akit számon lehet kérni, ha a munka nem megfelelő jöhet más helyette. De a vállalkozó legalább adót fizet, és járulékot a beo után. Na ez is utópia.

Elküldve: 2011. 03. 02. 10:46
Idézet: EGOKA - Dátum: 2011. 03. 02. 10:37
És te miért is olvasol ilyen cikkeket? Pókháló-rexia nincs?

Elküldve: 2011. 03. 02. 10:49
Idézet: blueboi69 - Dátum: 2011. 03. 02. 10:46
Nem tetszik tudni olvasni? Ez lenne a funkcionális analfabétizmus?

Elküldve: 2011. 03. 02. 11:00
Idézet: Wile E - Dátum: 2011. 03. 02. 10:17
elittam a windowsom árát

Súgó

A téma zárva.