HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2776
  • 2777
  • 2778
  • 2779
  • 2780
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#55541 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 04. 21. 15:51

Idézet: guga - Dátum: 2011. 04. 21. 16:46

Falu, összlakos 700 ember

Hjahh, mittomén. Babót sem egy nagy hely, de nézőpont kérdése. ERdőkertesre 6-7erzest mondanak, az nekem elég soknak tűnik, de ki tudja. Ott ha a sógor átjön inni, akkor tesszük ki Bánk 10%-át, de ha sógorné hozza a kollégáit, akkor szerintem Bánk ledőlne kilóra :-) Holnap remélem nyárnyitó lesz, már ideje.
Make love not Wor.

#55542 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 21. 15:52

Idézet: guga - Dátum: 2011. 04. 21. 16:49

Én most azért lobbizok, hogy az önk. vegyen saját keverőpultot, valami színvonalasat. Mert elég sok pénzért bérelnek a bánki nyárra hangosítót saját cuccal. Ha meglenne, ecceri kőccség, de én pl. nem pénzértz hangosítanék, hanem azért, hogy a technikát használhassam saját melóra, mert a környékbeli falvakban lenne meló. Nahhh, megint gordiuszi. Nekem tőkém nincs hangerre, melóm meg lenne.

Hangítás meg a Dídzsézés az kicsit más. Attól függ mit akarsz, meg végfok, aktív láda, satöbbi, azért sok lóvét el lehet rá tapsolni a végtelenségig. Nekem van egy 80ezres pultom, egy régi végfok, 2 újabb 50ezres láda, oszt jó idő, de szabad térre már nehezen mernék kiállni vele. Aztán úgyis jön a zenekar, amihez mikrofon kell, csoportkábel, no meg nem árt ha valaki ért is hozzá.
Make love not Wor.

#55543 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 21. 15:57

Idézet: guga - Dátum: 2011. 04. 21. 16:49

Nekem tőkém nincs hangerre, melóm meg lenne.

Kérdés mennyi az a meló. Enyni erővel odamehetek hangítani, oszt majd egyezkedünk, van csomó szirszarom, ezek meg állásában rohadnak el. De ha pénzt lehet belőle csinálni, akkor rakok bele lóvét is még többet.

Meg ilyen kis komplett cuccra gyúrok, hogy ha kell, akkor behajítom a kocsiba, oszt gyí, lehet beszélni, kararókázni, kis hangítani:

http://www.atlantisz...64/c1009/p10730

Csak évi 2 alkalomért tudja a fene. Wireless mikroport legalább van, az talán megtérül, pár hete lőttem 50 küvecsért.
Make love not Wor.

#55544 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 21. 16:15

Idézet: Jahno - Dátum: 2011. 04. 21. 15:52

Hangítás meg a Dídzsézés az kicsit más. Attól függ mit akarsz, meg végfok, aktív láda, satöbbi, azért sok lóvét el lehet rá tapsolni a végtelenségig. Nekem van egy 80ezres pultom, egy régi végfok, 2 újabb 50ezres láda, oszt jó idő, de szabad térre már nehezen mernék kiállni vele. Aztán úgyis jön a zenekar, amihez mikrofon kell, csoportkábel, no meg nem árt ha valaki ért is hozzá.

Faluban nincsenek segílyesek, csak bevétel. 40 milla + van a kasszában. Hangerőre alkalmanként elköltenek 50-100 küvecset. Mondjuk invesztáljanak be cuccokba egymillát, abból össze lehet rakni egy alapot, utána se kőccség. A nyári rendezvények többet elvisznek. Neoton, Jazz fesztivál, stb. Tavaly járt itt minden hétvégén valaki, még Bódi Gusztiék is, ott csak biztonsági manus voltam, de láttam milyen cuccal nyomul a hangítós, simán bevállalnám. Amit azt produkált, azt én is lenyomnám. Hja, Neoton, az húzós volt, 12h-tól este nyócig hangítottak, aztán éles, szakmaji hozzáértés nélkül azt nem, de minden mást.

#55545 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 21. 16:26

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 04. 21. 15:45

a te topicod?
MUHAHAHA

Ismétlés a tudás anyja, rólam szól :kma: te csak betévedtél ide, senki sem kényszerített rá :kma:

#55546 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 21. 16:30

Idézet: Jahno - Dátum: 2011. 04. 21. 15:57

Kérdés mennyi az a meló.

Én most rendeltem http://prodigyaudio.hu -tól mikrofonokat. Önk. fizeti, jó cuccok. Mutattam polginak fotókat a tavalyi szigszalagos májkrofonról, egyből jobb belátásra tért :-D vetettem egy láda vezetékest, kábeleket meg egy vájörlesszt is + állványokat. Szóval most hígabb lesz a fos mindenképpen :Đ

Hja, meló. Nem túl sok, van kb. 5 olyan falu, ahol rendszergéza vagyok, s tudják, hogy helyben hangítok a korlátokon belül. De a cucc kevés komolyabb koncerthez, még egy amatőr rockbanda is kiröhögne páros lábbal.
Ezért hajtok, hogy vegyenek technikát.

#55547 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 21. 16:32

Idézet: guga - Dátum: 2011. 04. 21. 17:15

Faluban nincsenek segílyesek, csak bevétel. 40 milla + van a kasszában. Hangerőre alkalmanként elköltenek 50-100 küvecset. Mondjuk invesztáljanak be cuccokba egymillát, abból össze lehet rakni egy alapot, utána se kőccség.

Tudja fene, nekem van 1 millám ilyen szarokban, de meg sem látszik. Kicsit el vagy tévedve. De nézzünk alapokat, ha mondjuk a mikrofon nem kell. Nézzünk egy kedvenc szettem:

ZED14 pult: kb. 120ezer
végfok 150-200ezer,
joy+sub: 200ezer ez rögtön 2szer, hogy sztereó, az 400ezer

Lasan alulról verjük a milliót.

limiter: 30ezer (occsó)
EQ: 30ezer (occsó)

Kompresszor, effekt, bizbasz, most nem érdekel. Jöjjön csak a sallang:

10 darab jack-jack átkötőkábel: 30ezer
10 darab XLR-XLR átkötőkábel: 30ezer
10 darab XLR-XLR kábel, 10 méteres: 60ezer
10 darab jack-jack kábel, 10 méter: 40ezer

lófasz kábelek, mint 3.5-RCA, satöbbi: 30ezer
extrém kábelek, mint jack-XLR, RCA-XLR 5x3 méter: 30ezer
jack-XLR átalakító 10 darab: 25ezer
speakon toldó 4 darab: 10ezer
stack kábel 1 méter, 5 darab: 10ezer
hangszer kábel, 3-5 méter, 5 darab: 15-20ezer
2x10 méter speakon hangfalkábel: 15ezer

Baszki, el is rakom listának, mint autószerelősben a kulcskészleteket :-)

OStz ha színpad, akkor 10 méteres kábel arra elég, hogy a csoportkábelig kihúzd, és nem is dulva cucc az egész, csak összehobbiztam az alapján amim van, vagy amire nyáladzom. Klotz polyvire árfekvését nem tudom, de vagy 30 métert be lehet tárazni. Oszt az ember ennyiért üzemelteti, működik, az is van, ami kell.

Akkor 5 darab mikrofonállvány: 15ezer
wireless miki (beszéd): 50ezer
vokál miki: 50-130ezer
hangszermiki: 30-100ezer
occsó dobszett: 100ezer

De csak mert Jazz fesztivált emlegettél.
Make love not Wor.

#55548 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 21. 16:32

Idézet: guga - Dátum: 2011. 04. 21. 17:30

Én most rendeltem http://prodigyaudio.hu -tól mikrofonokat.

Milyeneket?
Make love not Wor.

#55549 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 21. 16:41

Idézet: guga - Dátum: 2011. 04. 21. 17:26

Ismétlés a tudás anyja, rólam szól :kma: te csak betévedtél ide, senki sem kényszerített rá :kma:

ezt ki mondta cuncimókus?
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#55550 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 21. 16:41

Idézet: Jahno - Dátum: 2011. 04. 21. 16:32

Milyeneket?

Egyelőre óvatos duhaj voltam, nem szerettem volna lábbal berúgni az ajtót, így arra törekedtem, hogy legalább a design-on úrrá legyünk :Đ

Idézet

Üdv! Köszönöm szépen a visszajelzést, várjuk a csomagot.

----- Original Message -----
From: ProdigyAudio
To: Zvolenszki Zoltán
Sent: Tuesday, April 12, 2011 6:06 PM
Subject: Re: mikrofon rendelés Bánk önkormányzat részére

Tisztelt Zoltán!

Megérkeztek a termékek így részletezném az árakat:
Vezeték nélküli mikrofon szett: P2020 : 13500.-Ft
3db-os mikrofonszett: DM311S: 10990.-Ft
GMS-03 Mikrofon állvány 2db 2 x 6300.-Ft
Mikrofon kengyel vezeték nélküli mik.-hoz 600.-Ft /1+(1db ajándék)
2 x 10Méter Mikrofon jelkábel 4000.-Ft
2 x 10Méter 6,35mm Mono JAck Toldó 4000.-Ft
9V-os akku 1350.-Ft

Így összesen a számla végösszege: 47040.-Ft. A szállításra külön költséget nem számolunk fel, ahogyan beszéltük 8 napon belüli átutalásra tuom kiállítani a számlát. A holnapi azaz szerdai napon tudjuk küldeni a csomagot Postával.

Üdvözlettel: Sarkadi János e.v.
Prodigyaudio Hangtechnikai Szaküzlet és Szervíz
www.prodigyaudio.hu
tel:06-703694049
06-59-300-518
MSN sja@enternet.hu

----- Original Message -----
From: Zvolenszki Zoltán
To: ProdigyAudio
Sent: Monday, April 11, 2011 10:38 AM
Subject: Re: mikrofon rendelés Bánk önkormányzat részére

Üdv! Megfelel az önök által ajánlott mikrofonállvány.

köszönöm.

#55551 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 21. 16:42

Idézet: guga - Dátum: 2011. 04. 21. 17:30

Én most rendeltem http://prodigyaudio.hu -tól mikrofonokat. Önk. fizeti, jó cuccok. Mutattam polginak fotókat a tavalyi szigszalagos májkrofonról, egyből jobb belátásra tért :-D vetettem egy láda vezetékest, kábeleket meg egy vájörlesszt is + állványokat. Szóval most hígabb lesz a fos mindenképpen :Đ

Hja, meló. Nem túl sok, van kb. 5 olyan falu, ahol rendszergéza vagyok, s tudják, hogy helyben hangítok a korlátokon belül. De a cucc kevés komolyabb koncerthez, még egy amatőr rockbanda is kiröhögne páros lábbal.
Ezért hajtok, hogy vegyenek technikát.

Pár tízszer hangosítottam már én is. Mik azok amik szerinted ezeknél jó cuccok? Kiváncsi lennék.

#55552 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 21. 16:46

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 04. 21. 16:41

ezt ki mondta cuncimókus?

Szerinted ki mondta :-s én :Đ
Mindent én mondok, ami az életedben valaha is fordulópont volt :Đ nem én regisztráltam enpera@fasztudja milyen mailcímet, nem én jövök azzal, hogy hígított babavizelet :Đ
Nem azért élek, hogy a példaképed legyek, de eltűröm, hogy a partvonalról köpdöss, mert pontosan tudom, hogy ha én nem lennék, akkor elveszett ember lennél :Đ
Olyan vagyok neked, mint jehovásnak az őrtorony :nevet:

#55553 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 21. 16:46

Idézet: guga - Dátum: 2011. 04. 21. 17:41

Egyelőre óvatos duhaj voltam, nem szerettem volna lábbal berúgni az ajtót, így arra törekedtem, hogy legalább a design-on úrrá legyünk :Đ

Hátazizéééé... Otthonra kkülönbeket vettem. Majd idővel megtanulod, mi az a Klotz kábel és Neutrik csatik. A mikrofonnak sem neve, sem márkája, sem karakterisztikája. Klasszikus sztori az volt, mikor hallottuka fényt, mert kolléga felcsavarta a kameralámpát, ez meg jól belehallatszott a mikrofonba. Ahogy az inverteres lámpák szoktak, vagy színpadon a dimmer. Ja, és ezek ránézésre kínai gagyizdák, TAXI/kamion opciósan belehallatszik, de lassan arrafelé is terjed a digitális TV, egy frekin szokták tolni, oszt vakarhatod a fejed.

Lehető legjobb gagyizdát találtad meg, így könnyű olcsót venni, de mindig mondtuk, működésképtelen elképzelése bárkinek lehet. 10ezer egy alap Audiotechnika miki, legalább ott indultál volna el.
Make love not Wor.

#55554 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 21. 16:47

Idézet: guga - Dátum: 2011. 04. 21. 17:46

Szerinted ki mondta :-s én :Đ
Mindent én mondok, ami az életedben valaha is fordulópont volt :Đ nem én regisztráltam enpera@fasztudja milyen mailcímet, nem én jövök azzal, hogy hígított babavizelet :Đ
Nem azért élek, hogy a példaképed legyek, de eltűröm, hogy a partvonalról köpdöss, mert pontosan tudom, hogy ha én nem lennék, akkor elveszett ember lennél :Đ
Olyan vagyok neked, mint jehovásnak az őrtorony :nevet:

betegebb vagy mint dextrose
ő csendesebb őrült

#55555 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 21. 16:49

Idézet: guga - Dátum: 2011. 04. 21. 17:41

bocs de leírom
ehhez sem értesz
fosokat vettél

ráadásul itt osztod az észt
én hangosítottam már, és mégsem mondom hogy értek hozzá
de te kurvára, azhát

#55556 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 21. 16:51

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 04. 21. 17:49

fosokat vettél

Ennyi noname nevenincs szart jól meg kell bámulni. Édesjóistenem. Bár nekem is van Premiere hangfalam, de azért tájékozódtam és gyúrok JVCre, meg a kis Yamahára. Ezeket a cumókat szerintem sehol máshol nem lehet megkapni.
Make love not Wor.

#55557 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 21. 16:52

Nem baj, én partvonalról beugató droid vagyok, aki csak a gugáért élek :D
Csak nem verem a mellem olyanra amihez nem értek.

#55558 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 21. 16:52

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 04. 21. 16:42

Pár tízszer hangosítottam már én is. Mik azok amik szerinted ezeknél jó cuccok? Kiváncsi lennék.

Inkább linkeld, ami nem jó. Kíváncsi lennék. Mikor élt még a gugashop, nálam is voltak kommersz termékek. Nem az a cél, hogy csak egy vevő legyen, hanem az, hogy minden igényt ki tudjunk szolgálni.

Ahonnan rendeltem a mikrofonokat, már a csomagolás árulkodó volt, húzós, 100 küvecses autórádiók dobozával volt kitömködve a doboz, gondolom beépítették valaki verdájába, doboz félrekúr, jó lesz tömítésnek, de legalább egyben megérkezett minden. Persze, hogy onnan rendelek legközelebb is, mert korrekt a faszi, még fel is hívott, hogy minden rendben van e, pedig nem kötelező, csak a számláját csökkenti vele, de legalább lelkiismeretes.
Egyébként fasz tudja, jó volt megélni, hogy van még olyan hülye, mint én, aki mindent odatesz, mert fontos neki.
Lehet vannak jobb cuccok máshol, netet én is használom, láttam pár oldalt, de volt olyan, aki a levelemre nem is válaszolt, pedig príma cuccaik voltak, csak lehet nem ütöttem meg a mércét a rendelésemmel, mert 50 küvecsből kellett gazdálkodnom.
Ha valakinek nem kell a kis haszon, hát szopjon faszon. A nagyobb hasznot sem fogja látni tőlem.

#55559 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 21. 16:58

Idézet: guga - Dátum: 2011. 04. 21. 17:52

Inkább linkeld, ami nem jó.

mert 50 küvecsből kellett gazdálkodnom.
Ha valakinek nem kell a kis haszon, hát szopjon faszon. A nagyobb hasznot sem fogja látni tőlem.

Szerintem Te is ezt csinálnád, ha napi sok júzer írna, hogy max. 1-2 küvecsből kellene odahaza a netet elosztani, és gépet rendbetenni, nem? Már az árfekvésből látszik, hogy az igény/ár kombó az messze kerüli egymást. Konkrét elképzelése nincs a júzernek, de akar sokat, és legyen occsó. Nahh, ezzel nem kell foglalkozni :-)

Legalább egy 5ezer pénzes legszarabb shure miki lett volna, az különb, mint ezek. Wirelesst meg nem tudom, attól függ mire kell, de beszédhez AKGnek van mosz akciós csipis cucca, de az már alapban 50k. Igaz működik :-) Ebben sok haszon nincs, vettél egy adag kínai nevenincs szart, a körítés meg nem érdekes, hogy ilyen igény, nincs pénz, ésatöbbi. Ez igénytelenség, inkább ne lenne cucc, mert ha beesik egy rendes zenekar, akinek ridere van, akkor kiröhög a picsába, és esélyíetek nincs a fejlődésre, max. ilyen táncos macskalányok fognak bohóckodni. Mikiből is van Audiotechnika, AKG, Sennheiser, satöbbi, amiken vitatkozni lehet, de szerintem egy riportmikinél ha ezek közül kellene választani, vagy AKG/Sennheiser/EV/Shure/satöbbi nevesebbnél, egyből nem érdekelne a márkahívő senkit, mert az már olyan szar nem lehet.
Make love not Wor.

#55560 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 21. 16:58

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 04. 21. 16:49

bocs de leírom
ehhez sem értesz
fosokat vettél

ráadásul itt osztod az észt
én hangosítottam már, és mégsem mondom hogy értek hozzá
de te kurvára, azhát

Gömbi! Arról, hogy elbasztad az életed nem én tehetek, leírtam, hogy fosokat vettem, ha kontrázol, engem ismételsz. Leírtam, hogy nem értek hozzá, de bevállalom, megint csak engem ismételsz. Azt is leírtam, hogy nem azért élek, hogy a példaképed legyek, ergo felesleges ismételned, amit leírok, nem attól lesz hiteles. Más, én őszinte szoktam lenni, valamit kérdeznek, kertelés nélkül válaszolok rá, nem szoktam sem a hibáimat, sem a gyengeségeimet palástolni. Te pedig ezen lovagolsz. Kinek szeretnél tündökölni ezzel szaron kiült penész :-s
Az önértékelési gondjaiddal nem fogok megküzdeni helyetted.

A nejem megkérdezte az előbb, hogy írhat e neked. Mondtam neki bánja a faszom, írj, amit akarsz. Azt írta volna, hogy te jártál nálunk asszonnyal, körbe voltál véve kedvességgel, ettél nálunk, vendégül láttunk, fingja nincs, hogy mi történt veled, mert akkoriban nem így viselkedtél. Nem mi változtunk meg, hanem a te fejedben lévő gondolatok. Ha ma eljönnél, ugyanolyan szívesen látnánk.

Aztán lehet gondolkodni.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2776
  • 2777
  • 2778
  • 2779
  • 2780
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.