HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2841
  • 2842
  • 2843
  • 2844
  • 2845
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#56841 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 05. 16. 14:31

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 05. 16. 15:06

USÁra dolgozol? Vagy miért akar bárki is bármit babrálni este fél 11-kor?

Akkor már a fű se nő(jön)!

Első körben idehaza még akkor is akadnak dolgok, mert itt van olyan részleg, akinek benyögik az "ez most sürgős" dolgot. Opciósan havi 25-ször. Gabibácsinak szerintem ilyen miatt lett tele a... Amúgy meg USA és Ausztrália, tehát kb. le van fedve a 24 órás. Hollandok korán kelnek, többivel meg alapban nincs sok baj míg netet/levelezést kapnak, de ekkora cégnél ha más nem, akkor elveszik egy laptop, okostelót letiltani, újta intézni, arra új levelezést bekonfigni, meg az ilyenek.

A céges wiki meg a ticketing cucc, meg satöbbi az itt fut, világszerte meg használják, aztán ennyi. Valaki összefűz egy 100 oldalas ollózott RSS feedet bele, az le is zabálja rögtön a java RAMját, vagy mire frissülne, arra timeoutol, meg hasonlók. Ki nem véded soha.
Make love not Wor.

#56842 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 16. 14:32

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2011. 05. 16. 15:03

meg málnaszörp, rendesi málnából

Mint haversrác múltkor, szilvapálinka. Szilvából!
Make love not Wor.

#56843 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 16. 14:34

Mint haversrác múltkor, szilvapálinka. Szilvából!
Make love not Wor.

#56844 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 16. 14:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 05. 16. 15:31

Első körben idehaza még akkor is akadnak dolgok, mert itt van olyan részleg, akinek benyögik az "ez most sürgős" dolgot. Opciósan havi 25-ször. Gabibácsinak szerintem ilyen miatt lett tele a... Amúgy meg USA és Ausztrália, tehát kb. le van fedve a 24 órás. Hollandok korán kelnek, többivel meg alapban nincs sok baj míg netet/levelezést kapnak, de ekkora cégnél ha más nem, akkor elveszik egy laptop, okostelót letiltani, újta intézni, arra új levelezést bekonfigni, meg az ilyenek.

A céges wiki meg a ticketing cucc, meg satöbbi az itt fut, világszerte meg használják, aztán ennyi. Valaki összefűz egy 100 oldalas ollózott RSS feedet bele, az le is zabálja rögtön a java RAMját, vagy mire frissülne, arra timeoutol, meg hasonlók. Ki nem véded soha.

Jah. Nem tudtam, h ekkora cégnél vagy. Akkor már elárulhatnád a nevét is.

Bár pont ezt nem értem, ekkora helyen illene shifteket tartani, hogy azért az is lássa néha a lakását, akin múlik az egész cég jövője (mersürgős!).

Lehet ÉN tévedek.
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#56845 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 16. 14:43

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 05. 16. 15:36

Bár pont ezt nem értem, ekkora helyen illene shifteket tartani, hogy azért az is lássa néha a lakását, akin múlik az egész cég jövője (mersürgős!).
Lehet ÉN tévedek.

, hogy

Jahno-ra nincs igény otthon szerintem.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#56846 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 16. 14:45

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 05. 16. 15:36

Ez faszság. Nem is nagyon értik, meg ez úgyis csak éppen most az egyszer eseti jelleg. Meg holnap. Meg utána. Meg legközelebb. Aztán ha borogatsz, akkor jön a rossz priorizálás, vagy a "nem is volt olyan nagyon kötelező, csak kicsit" formáció. Szóval bonyás ám az élet.
Make love not Wor.

#56847 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 16. 14:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 05. 16. 15:45

Ez faszság. Nem is nagyon értik, meg ez úgyis csak éppen most az egyszer eseti jelleg. Meg holnap. Meg utána. Meg legközelebb. Aztán ha borogatsz, akkor jön a rossz priorizálás, vagy a "nem is volt olyan nagyon kötelező, csak kicsit" formáció. Szóval bonyás ám az élet.

Mármint, "egyszeri esetre" nem fogunk shiftet bevezetni? Arra van akkor a túlóra pénz. Amit, ha rendesen vezetnek, nem lehet több havi nem tom hány óránál.
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#56848 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 16. 15:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Tiga - Dátum: 2011. 05. 16. 10:24

Nem akarok vitázni veled, mert felesleges, hisz olyan cuccot szidsz, amivel nem vagy naprakész. Nagyon nem.

Az iPhone 4 jelen esetben nálam két napot kibír úgy, hogy én elég sokat telefonálok (napi 2óra min.), Logmeint használok, reggelente 1 órát hallgatom online streaminggel a ClassFM-et délután pedig 1 órát az iPod részét. Este már nem kapcsolom be a notit, ágyból olvasom a céges ill. privát mailokat + néhány oldalt, éjjelre nem kapcsolom ki a telót. Így a második napon 17:00 körül van még 10% az akksiban. Helymeghatározás, 3G, értesítések folyamatosan be vannak kapcsolva, más nincs.

Kirándulásokon 12 órán át simán be van kapcsolva a GPS a RunKeeper miatt ami geotaggeli az utunkat végig, hogy azt utána google mapson meg tudjuk nézni és még úgysem merül le.

Érdemes nem jailbreakelni ill. utána olvasni, hogy melyik az az iOS ami nem szívja az akkut. Most a 4.3.3. nagyon baráti lett.

Ja és tölt USB-ről simán bármilyen gépről, nem kell hozzá iTunes sem.

Iphone4-et nem hasznaltam, par embert megkerdeztem (az elvakultakon kivul mindenki lebeszelt a ceges hasznalatarol).
Csodalkozom, hogy neked kibir kb masfel napot. Az ismeroseim szerint nem ez a jellemzo.

#56849 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 16. 15:41

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 05. 16. 15:51

Mármint, "egyszeri esetre" nem fogunk shiftet bevezetni? Arra van akkor a túlóra pénz. Amit, ha rendesen vezetnek, nem lehet több havi nem tom hány óránál.

Itt nincs is túlóra, csak néha tovább kell bent maradni :-)
Make love not Wor.

#56850 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 16. 15:42

még én is mennék (tudom, lófax se hívott), de ma így aludtam 2 órát, holnap felvételi, lehet az alvásból pótolni kéne kicsit :Đ
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#56851 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 16. 15:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 05. 16. 15:45

Meg koll kerni az aram szolgaltatot, hogy baxxon el valamit. Aztan rogton lesz mindenre le - miutan allt vagy fel napot minden....
Generator, UPS, backup, tukor szerver, redundancia, deduplikacio - ja az nem kell, kurvaanyja....
Nem akarjak erteni a 24/7 rendelkezesre allast sem - hat forduljon elo hogy matt reszeg vagy es hivnak.
Bocsi, szulinapoztunk. Ha meg ugatnak - mutasd mar meg a szerzodest hol van az leirva hogy hetvegen/ejjel/unnepnap haptakban kell otthon ulnom szinjozanon es varni a hivasotokat.... Rogton eszhez ternek.

Szerkesztette: FőDudu 2011. 05. 16. 15:46 -kor

#56852 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 16. 16:17

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2011. 05. 16. 16:44

Meg koll kerni az aram szolgaltatot, hogy baxxon el valamit. Aztan rogton lesz mindenre le - miutan allt vagy fel napot minden....

Ja, volt 12 órás leállás, cserébe itt szobrozhattam. Most központi UPS van, de mit érünk +fél óra futásidőt kapunk, miközben klíma az állni fog és pont felforr minden. Aggregátot nem engedtek, de a tápját azért mágneskapcsolókkal kifejtettem, ha valami nyűg van, akkor rá kell dugni, oszt működik. Így vlt némi értelme az egésznek, de pillanatnyi áramszünetet a helyi UPS is áthidal, a központi meg ebben a formában ki tudja érdemes volt-e.

Egyre bonyásabbak vagyunk, helyi datacenterbe vettem közvetlen 100 megás üveget, backup mikróval. Oszt nem értik miért akarok kitenni pár vasat, vagy jajj az működni fog-e, és van-e ott internet. Hádemondom ha ott _nagyon_ megáll a cucc, akkor úgyis kurvára mindegy a fél kontinensnek. És értelmesebb lenne a közvetlen 100 megán onnan visszafelé hozni netet, mint az irodában helyben átvenni 2x ennyiért a közvetlen szinkron 30 megabites vonalat.

De ez van, pár éve szép lassan nem én vagyok a góré, ezek úgy látom nem is nagyon értik, de mivel megmondóember, igaza van. Ellenben kényes kérdést nem ért, a hülyeségek miatt meg csak itt könyvelek egész nap, effektív melóra meg idő nincs, minednt hatszor leírni, megmagyarázni, majd jön egy hülye, aki holnap reggel beleszól, ha feldobom, hogy énb csak bérnigger vagyok, mondjuk A-t vagy B-t, akkor fél év kuss, majd kezdjük elölről, mert nyilván mindnki feledékeny. Én meg csak forwardolom a már 3-4-5 éves levelket ugyanerről a threadről, oszt kész :-)
Make love not Wor.

#56853 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 16. 16:18

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 05. 16. 15:51

lmi-nél túlórakifizetés?
:fuck:
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#56854 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 16. 16:21

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2011. 05. 16. 16:44

Bocsi, szulinapoztunk. Ha meg ugatnak - mutasd mar meg a szerzodest hol van az leirva hogy hetvegen/ejjel/unnepnap haptakban kell otthon ulnom szinjozanon es varni a hivasotokat.... Rogton eszhez ternek.

Ja, ezt már most leírták végre egy mailban is. Ha kibasznak, akkor megpróbálom lobogtatni. Egyszer kolléga nem volt elérhető majdnem 10 percig, másik repülpőn, harmadik pincében, oszt itt álltunk a piros szőnyeg szélén. Nem értik, hogy egy ideig mehetett best effort jelleggel, amit csináltam, összes júzer hívhatott, meg úgyis online lógtam, de ez már kicsit politizálás, hogy "csak most még ezt a hetet, aztán lesz erőforrás, meg növelünk, meg majd holnaptól jó lesz". Így képletesen bevezették az ügyeleti rendszer, kb. hétvégente nem lehet PEsttől sem messze menni, mert hiába nem lesz baj, amint elhagyom a kontonenset valami bedől. Speciel most vagyunk rá ketten (harmadik kolléga baleset, 2.5 hóanp fekvés), abból én értem is a lényegét, elvégre csak összelegóztam ezt a szart és pár éve működik :-)

Meglátjuk mi lesz, most heti lebaszás is vicc kategória volt, egyik alertre este 11kor 3 perc múlva reagáltam, oszt nem volt elég, hogy az éjszaka folyamán nem érdeklődtem a kollégáktól, és őróbáltam ránézni/updatelni. Mégis mi fasznak, ha aprópénzes dolog volt, de ketten is ráugrottak?
Make love not Wor.

#56855 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 16. 16:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 05. 16. 17:17

... vettem közvetlen 100 megás üveget, backup mikróval. ...

Az literes volt, mi? Meg a mikró főleg... :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#56856 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 16. 16:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 05. 16. 17:21

... egyik alertre este 11kor 3 perc múlva reagáltam, ...

Mer' nem bírsz aludni. :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#56857 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 16. 16:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 05. 16. 16:41

Itt nincs is túlóra, csak néha tovább kell bent maradni :-)

Most miért nem vallod be, hogy igazából bent buliztok? :D

#56858 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 16. 16:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 05. 16. 17:21

Ja, ezt már most leírták végre egy mailban is. Ha kibasznak, akkor megpróbálom lobogtatni. Egyszer kolléga nem volt elérhető majdnem 10 percig, másik repülpőn, harmadik pincében, oszt itt álltunk a piros szőnyeg szélén. Nem értik, hogy egy ideig mehetett best effort jelleggel, amit csináltam, összes júzer hívhatott, meg úgyis online lógtam, de ez már kicsit politizálás, hogy "csak most még ezt a hetet, aztán lesz erőforrás, meg növelünk, meg majd holnaptól jó lesz". Így képletesen bevezették az ügyeleti rendszer, kb. hétvégente nem lehet PEsttől sem messze menni, mert hiába nem lesz baj, amint elhagyom a kontonenset valami bedől. Speciel most vagyunk rá ketten (harmadik kolléga baleset, 2.5 hóanp fekvés), abból én értem is a lényegét, elvégre csak összelegóztam ezt a szart és pár éve működik :-)

Meglátjuk mi lesz, most heti lebaszás is vicc kategória volt, egyik alertre este 11kor 3 perc múlva reagáltam, oszt nem volt elég, hogy az éjszaka folyamán nem érdeklődtem a kollégáktól, és őróbáltam ránézni/updatelni. Mégis mi fasznak, ha aprópénzes dolog volt, de ketten is ráugrottak?

En is kb ezt untam meg.
Volt olyan ugyfel aki mindenaron csak velem akart beszelni - nem szamitott, hogy epp kb 1 honapja nem volt szabad napom....
Aztan szepen valtottam.

Itt eleg keves munkaidon kivuli hivas van - kicsit helyre kellett raknom a fejekben a dolgokat.
A rendszerek stabilak, az, hogy esetleg neha eltunikm egy halozat meghajto - nem akkora tragedia. Mindenki roaming profile-ban dolgozik es csokolom.
Tartsatok a sajat cuccotokat a My documents-ben es kesz. Napi backup, nincs szopas vele. Annyival megfejeltem, hogy shadow volume copy es a paraszt ha le is torol valamit, right click es vissza lehet hozni. Innentol az osszes user bekaphatja - ha adat vesztes van az az o hibajuk (a rendszer eleg bolond biztos).

A szopasokra megvan a lezongorazott terv - ha ez nem megy csinald azt. Ha nincs net, akkor a szomszed hotelbol jon a failover optikan (ha meg nekik nincs akkor en adok) (VPN ugysem megy masik IP-n)(TV se, Telefon se) - internet kapcsolat lesz a tobbi meg best effort. Csak ezert nem eri meg 2 IP telefon es 2 IP tv szolgaltatot fenntartani - vannak mobilok a hazban. Be van konfigolva a GSM gateway mint utolso lehetoseg - ha semmi mas nem mukodik, akkor is lehet 4 kimeno hivas. Nem sok, de ez is valami.

Ha a vezetoidnek sokkilences rendelkezesre allas kell, akkor szervezzenek 24/7 ottulos supportot - ahogy illik.
Itt is volt olyan, hogy jajj a bicikli leeset a kocsi tetejerol es a vendeg allitja hogy biztos megpiszkaltak a zarat a garazsban es nezzuk vissza azonnal a felveteleket. Mondtam: bocsi - nem en vagyok a security manager, nekem nincs is jogom megnezni a felveteleket mivel le tudom torolni. Meg parszor eljatszottak ezt, majd rajottek hogy nem fogom vesztegetni az idomet a tobb terabajtnyi video visszanenzesevel. Azota megvan a bevett procedura: HR+Security manager. Ha nem dolgoznak, akkor majd kovetkezo munkanapon. A HR azert van benne, mert ha dolgozokkal kapcsolatos a vizsgalodas, akkor nekik tudni kell rola.

#56859 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 16. 16:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2011. 05. 16. 10:53

Sosenem volt itt senki sem elfogadó... Mindig is egy paraszt, bunekó társaság volt ez, viszont volt humor a hozzászólásokban... Pont azért járt ide mindenki, mert ha az egyik mókustojás beugatott valamit a másiknak, akkor ment az agyalás, hogyan lehetne még nagyobbat rákontrázni a válaszban.

Mondjuk te ebben sosem remekeltél. :kma: :-D

Nem úgy, mint a fészpalm beszólásaiddal. :facepalm:

Bár abból is csak holtversenyben vagy első nyanyával. :omg: :Đ

#56860 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 16. 16:41

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 05. 16. 17:34

Most miért nem vallod be, hogy igazából bent buliztok? :D

Olyan is volt, legalább van sör, infrastruktúra, oszt ha valami van, egyszerűbb intézkedni. Igaz ez sem volt pár hónapja, már a munka teljesen az ivás rovására megy.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2841
  • 2842
  • 2843
  • 2844
  • 2845
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.