HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2958
  • 2959
  • 2960
  • 2961
  • 2962
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#59181 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 06. 23. 12:12

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2011. 06. 23. 13:07

Van virtualis szerveretek?
Lattam a multkor elore telepitett radius szervert virtualis gepkent.

Talan az a leggyorsabb. Vagy freeradius, de ezt mar mondtam.

En is hasonlo cipoben jarok. Lassan letelik az Open Value szerzodes, meg a lejarat elott kene migralni.
Szerencsere az alkalmazasok fejlesztoi elegge ragaszkodnak a 2003R2 verziokhoz - igy max a 2 domain kontroller lesz migralva.

Nyilván van virtuális, de mi az hogy "előre telepített"? Abban is csak az van, amit én szeretnék. Ha meg felrakom, akkor úgyis be kell állogatni, nem csak a klienseket szórom alá, aztán connect, jó idő.

Ja, licenszelés kérdést el is feledtem, minnyá megírom, de sok értelmes nem lesz benne.
Make love not Wor.

#59182 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 06. 23. 12:13

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 06. 23. 12:56

Hallatlan szopás. :) Azért poén az ms, egyes kiadások között úgy össze tud kavarni mindent, h az ember csak pislog.

2008 serverbe meg en sem melyedtem bele. Osszvissz egyszer hasznaltam, eleg is volt.
Valamit ki akartam engedni a tuzfalon - hat bassza meg fel oraig turtam a netet es parancssorban kellett megbuzeralnom a tuzfalat....

Ha ez nem valtozott, akkor iszonyat szopas lehetseges....

Sajnos elobb-utobb meg kell tennem, mivel a draga jo installerek olyan dolgokat csinaltak amik semmikepp sem kerekek:
- 8gb ram es 2003R2 32 bites szerver.

#59183 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 12:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 06. 23. 13:12

Ja, licenszelés kérdést el is feledtem, minnyá megírom, de sok értelmes nem lesz benne.

elvileg annyit mar megtudtam, hogy az Open value lejarta utan az osszes addigi verziot tudom hasznalni, mivel meg vannak a licensz kodok hozza.
Ami meg nem tiszta - hogy a szerzodes lejarta utan lehet-e az adott licensz koddal instalalni, vagy csak a meglevo installaciok vannak licenszelve.

Ha a szerzodes lejarta utan is lehet a szerzodeskori verziot instalalni - akkor kurvara raerek kesobb is migralni.
A 2003R2 szerverek elmennek Januarig - aztan meg Januarban a bezart szallodaban siman meg lehet frissiteni.

Sophos-t hasznaltok? USB portokat lezarjatok? Most kotom ujra a Sophos szerzodest, kivancsi lettem volna az otthini arra. Itt 50.5 Euro a 3 eves licensz (Endpoint Security).

Szerkesztette: FőDudu 2011. 06. 23. 12:20 -kor

#59184 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 12:18

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2011. 06. 23. 13:13

2008 serverbe meg en sem melyedtem bele. Osszvissz egyszer hasznaltam, eleg is volt.
Valamit ki akartam engedni a tuzfalon - hat bassza meg fel oraig turtam a netet es parancssorban kellett megbuzeralnom a tuzfalat....

Sajnos elobb-utobb meg kell tennem, mivel a draga jo installerek olyan dolgokat csinaltak amik semmikepp sem kerekek:

Exchange 2007-> 2010 is szép móka. Megyek is tanfolyásra asszem, most akcijós. :Đ

Kivehecc belőle 4G memóriát, ne fűtsön. Gondolom megvolt a fix vasuk, meg egy megvett os, nem akartak rá költeni.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#59185 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 12:31

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 06. 23. 13:18

Exchange 2007-> 2010 is szép móka. Megyek is tanfolyásra asszem, most akcijós. :Đ

Kivehecc belőle 4G memóriát, ne fűtsön. Gondolom megvolt a fix vasuk, meg egy megvett os, nem akartak rá költeni.

Az Open Value kereteben ha rendeltel mondjuk egy Vista Business-t, akkor jogod volr XP-t es kesobb W7-t is telepiteni.
Szerver eseten meg nincs kikotve a verzio (na jo, sima licensszel nem illik datacentert telepiteni) tehat 32 vagy 64 bit tokmindegy.
A szerzodes lejartakor ervenyes legfrisebb verziot felrakhatod - igy most lehet frissiteni a 2003 szervereket 2008R2-re es az XP munkaallomasokat W7 pro-ra.
Az office 2003 meg mehet 2010-re - meg a KeyManagemetServer-t is letoltheted ha te akarod a licenszeket tarolni.

Szoval nem ertem miert instalaltak 32 bitest, mikor a licensz ertelmeben a 64 is mehetett volna raja.

#59186 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 12:38

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2011. 06. 23. 13:31

Szoval nem ertem miert instalaltak 32 bitest, mikor a licensz ertelmeben a 64 is mehetett volna raja.

Tessék, válassz: nekik ez megfelelő vol/szartak bele/32bites installer volt náluk. De gonolom annyira nincs leterhelve az a gép, h kelljen mind a 8G memória.
Itt a szerverben van 16G RAM, fut rajta 7-8VM, oszt linux szerint szabad 14G. :) Sajnálom, h esxi nem ment fel rá.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#59187 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 12:42

Üzenet megtekintéseIdézet: FõDudu - Dátum: 2011. 06. 23. 10:50

Hidd el, a lakossag nagy resze nem jar piacra. Nem azert mert nincs ra igenye - vagy ideje nincs, vagy penze. A piac ugyanis legtobbszor valamivel dragabb a bevasarlo kozpontok nagy elemiszer aruhazainal. Van akinek napi 20-30 Forint is szamit.

Én ugyan nem járok piacra (bár imádom), de asszonykám minden pénteken fix pénzt szokott vinni, hogy vásároljon hétvégére zöldség/gyümölcs árut. Ugyan ő is mondogatta, hogy örül már a jó időnek, mert a piacra szállingóznak ki a megszokott és ugyan a piaci kofák között drágának számító árusai, de még így is több pénzt hoz haza, mint amikor nincs ideje a piacra menni, hanem beugrik az Auchan/Tesco páros valamelyikébe.

A cuccokról nem is beszélve. Olyan finom paradicsomokat, gyümiket, szép paprikákat, ágyúgolyó tojásokat, stb hoz haza, hogy az Auchan/Tesco vonal elbújhat. És amíg az Auchanból hoz fél kiló ízetlen szart 1 egység pénzből, addig piacról 1 kiló minőségi cuccot hoz, szintén 1 egységnyi pénzből.

Szumma: piacról sokkal olcsóbban, de az ottani viszonyokhoz képest drágán vásárol minőségi termékeket, szóval nagyon nem drágább, mint egy bevásárlóközpont. Amúgy a lőrincire jár, a hozzánk legközelebbi szigethalmi/miklósi piac még olcsóbb.

Szerkesztette: Tiga 2011. 06. 23. 12:46 -kor

#59188 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 12:43

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 06. 23. 12:55

Rokon 56-os menekült, egészen ausztráliáig. Néha elfilózom, h kimegyek oda, még segítene is.
Már ment ki nagyonokos it-s ismerős fagyit árulni, vissza nem jött, szóval vagy jobb ott, vagy meghalt. :Đ

Nem két fillér, meg lehet csinálni. Ha a kerületem önkormányzata nem nullázta volna le a lakásom értékét a fosch újépítésűekkel, akkor abból a pénzből már én is kint lehetnék. Most 10 misit kéne magammal vinnem, nyugdíjalapnak.

A kint született rokonság idelátogat. Van, aki kétévenként, van aki ritkábban. Nem krőzusok, de úgy tűnik, kétkezi munka mellett is megy.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#59189 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 12:44

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 06. 23. 12:55

Rokon 56-os menekült, egészen ausztráliáig. Néha elfilózom, h kimegyek oda, még segítene is.
Már ment ki nagyonokos it-s ismerős fagyit árulni, vissza nem jött, szóval vagy jobb ott, vagy meghalt. :Đ

:Đ
van benne vmi.

Nekem fényező ismerős ment ki, aszondja áá csak szerencsét próbál, meg stb. Aha... hazajött 1 hónapra kb fél év után, mondja, hogy kibaszott nagy kecót bérel egyedül, meg milyen fasza ott, csak hazajött pár búvárcuccáért,meg személyes holmikért. Visszament, nem sokkal később már kocsit is vett, vitt ki egy luvnyát is, aki úgy ment ki, hogy nemtudja lesz e kint munkája, ergo ő tartja el. Mindez kb 1-1.5 év alatt. Ilyenkor én is elfilózok azon, hogy dikk, dobbantani kéne.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#59190 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 12:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Tiga - Dátum: 2011. 06. 23. 13:42

Én ugyan nem járok piacra (bár imádom), de asszonykám minden pénteken fix pénzt szokott vinni, hogy vásároljon hétvégére zöldség/gyümölcs árut. Ugyan ő is mondogatta, hogy örül már a jó időnek, mert a piacra szállingóznak ki a megszokott és ugyan a piaci kofák között drágának számító árusai, de még így is több pénzt hoz haza, mint amikor nincs ideje a piacra menni, hanem beugrik az Auchan/Tesco páros valamelyikébe.

A cuccokról nem is beszélve. Olyan finom paradicsomokat, gyümiket, szép paprikákat, ágyúgolyó tojásokat, stb hoz haza, hogy az Auchan/Tesco vonal elbújhat. És amíg az Auchanból hoz fél kiló ízetlen szart 1 egység pénzből, addig piacról 1 kiló minőségi cuccot hoz, szintén 1 egységnyi pénzből.

Szumma: piacról sokkal olcsóbban, de az ottani viszonyokhoz képest drágán vásárol minőségi termékeket, szóval nagyon nem drágább, mint egy bevásárlóközpont. Amúgy a lőrincire jár, a hozzánk legközelebbi szigethalmi/miklósi piac még olcsóbb.

Azért van ami a tescoban olcsóbb. Mi is piacra járunk,de tescoban pedig megveszed olcsóbban a mosóport meg az akármit, mivel a local kisközért rátesz egy brutál árrést, a tuskó pedig megveszi mennyiségi kedvezménnyel aztán végül ott jársz jobban. Az ipari paprikát meg húst nem ott kell megvenni azt kész.
BMWパワー
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#59191 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 12:50

Mosóport mi ritkán vesszük bele a zöldség/gyümölcs kategóriába :nevet:

#59192 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 12:52

Üzenet megtekintéseIdézet: PolaR - Dátum: 2011. 06. 23. 12:31

Amig itt nincs, tok mindegy, hol van :cool:

Viszont ha mar idiotakrol van szo, olyan sztorit hallottam ma egy kedves, szerencsere mar csak volt ismerosomrol, hogy az nem semmi.
Faszikam orokolt apja utan egy lakast meg par millat. Hazat kicsit felujitgatta par eve belole, meg vett egy Suzut, ilyesmi.
Ficko olyan szinten sporol, hogy az elkepzelhetetlen, pl. havi 4e a villanyszamlaja, holott 4 szamitogepe van, 2 TV, meg eleve, a nojevel ketten laknak egyutt a hazban, szal ugy el lehet kepzelni.
Ahogy beer a varosba a kocsival, akkor lekapcsolja rogton a lampajat, mert attol tobbet fogyaszt a kocsi, stb. De kozben tobb, mint 2 millaval log neki egy "baratja", amirol tudja, hogy mar sosem fogja megadni, az elmult evekben adogatta neki oda par szazezrenkent :omg: :Đ
Raadaskent apja lakasat kiadta, a berlo mar egy millaval log, de mivel nincs penze, ezert faszi lejebb vitte a berleti dijat + o fizeti a kozos koltseget :eek:
De a berlo nem rokon vagy ilyesmi, arra a kerdesre meg, hogy ezt megis miert csinalja, miert nem rakja ki es koltoztet be egy fizetokepes berlot, azt valaszolja, hogy "sajnalja, mert szegeny" :nevet:

Ilyenkor azert ugy eszembe jut, hogy szerencsetlen gugat basztatjuk allandoan, pedig lam, vannak nala is hulyebbek...

Szóval szerintetek azért hülye valaki, mert, ha megteheti, akkor olyanon segít, akinek nagyobb szüksége van rá? És mondjuk még meg is érdemli a segítséget?
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#59193 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 12:55

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 06. 23. 13:07

Ezzel senki nem vitatkozott. Senki sem megy el innen szarabb helyre. :)

Ezzel vitatkoznék. :D

Vannak olyan elvetemültek, akik kitalálják, hogy mennek Afrikába beteg gyerekeket gyógyítani. Mintha itt nem lennének beteg gyerekek, de orvosokkal Dunát lehetne rekeszteni. (Ez hatványozottan igaz olyan nyugati országokra, ahol nincs is Duna.)
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#59194 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 13:02

Kisközértben, vagy piacon vásárolni egy program/életforma. :cool:

Hipermarketben nagybevásárolni, pedig egy szükséges rossz.

Nekem pl fizikai rosszullétem van a sok tolakodó, teszkós prosztótól, akiknek a nagyrésze, dagadt, büdös és üvöltöző cigány. :broaf:

#59195 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 13:05

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2011. 06. 23. 14:02

Nekem pl fizikai rosszullétem van a sok tolakodó, teszkós prosztótól

Most 'mé mondod..? :rolleyes2: :nevet:

Legkeményebb extrémsport: 4 napos ünnep péntek délutánján/szombat délelőttjén elmenni valamelyik hipermarketbe... :Đ
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#59196 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 13:10

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2011. 06. 23. 13:49

mosóport meg az akármit

Mosopor, meg ugy egyaltalan barmilyen moso, tisztitoszer, illatszer - > Asia Center :Đ

#59197 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 13:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2011. 06. 23. 14:05

Legkeményebb extrémsport: 4 napos ünnep péntek délutánján/szombat délelőttjén elmenni valamelyik hipermarketbe... :Đ

Kizárt dolog, ha bevásárolnivaló van, akkor elintézzük pár nappal előtte, még mielőtt a tömeg rádöbbenne, hogy szombat hajnalban ledobják az atombombát. A sok marha meg hadd tülekedjen az utolsó zsömlékért.

Egyébként ezt sosem értettem, hogy ilyenkor miért érzi úgy mindenki, hogy két hónapnyi hideg élelmet fel kell halmozni, hátha három nap múlva elfelejtenek kinyitni az üzletek.

#59198 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 13:19

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2011. 06. 23. 13:13

pedig a jó admin konzolból dolgozik :D
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#59199 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 13:21

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 06. 23. 13:52

Szóval szerintetek azért hülye valaki, mert, ha megteheti, akkor olyanon segít, akinek nagyobb szüksége van rá? És mondjuk még meg is érdemli a segítséget?

BEGYOKA, vegezz mar el meg par felsooktatasi intezmenyt, talan eselyed lesz utana egy erettsegis szovegertelmezest kettesre lenyomni :omg: :Đ

Leirtam, hogy el, ugye? 4e forintos villanyszamla, de kocsival is ugy megy, mintha tojas lenne a laba es a pedal kozott, nagyjabol kajabol is a Tesco Value parizsi a csucs, szerinted ezek alapjan megteheti, hogy milliokat szorjon el?
Kedves baratjanak nem megelheteshez adott segitsegul tobb millat 1-2 ev alatt, hanem egy "remenyteljes" vallalkozashoz, kb. olyan, mint amiket guga szokott kitalalni es utana napokig azon fetreng az egesz topic. Szal ez nem segitseg, hanem szimpla penzkidobas egy hulye otletre, ami raadasul nem is az ove. Es igen, ha megteheti valaki, akkor segitsen, ha akar, en soha nem tennem, de legyen. Viszont ha nem teheti meg, de azert o nyomorog a hulyesege miatt, azt valahogy nem tudom sajnalni...

Hja, legjobb. Nojenek van vmi vallalkozasa, kellett kesziteni konyvvizsgalatot. Akit ajanlott a konyveloje, 400e-ert csinalta volna meg. Na, o annyit nem ad erte, elment apamhoz, hogy csinalja meg neki.
Apam megcsinalta, nem volt szo rola, mennyiert, de nem is akart penzt kerni erte. Ezek utan honapokig semmi, se egy koszonom, vagy mennyivel tartozom, valami.
Aztan anyam felhivta es elkuldte a busba, hogy azert ez mar megiscsak kicsit tulzas, erre valasz az volt, hogy hat csak nem gondolta, hogy fizetnenek erte barmennyit is, megkoszonni meg elfelejtettek, hat miert kell ebbol ekkora ugyet csinalni, nem is erti...

Hat az ilyen ember ott dogoljon meg, ahol van. Ja, mellesleg anyam elso ferje, nem sokon mult, hogy nem o az apam. Asszem mostanra mar a dutyiban lennek, o meg a fold alatt par meterrel, ha igy lenne.

Szerkesztette: PolaR 2011. 06. 23. 13:22 -kor

#59200 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 13:22

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2011. 06. 23. 14:02

Kisközértben, vagy piacon vásárolni egy program/életforma. :cool:

Hipermarketben nagybevásárolni, pedig egy szükséges rossz.

Nekem pl fizikai rosszullétem van a sok tolakodó, teszkós prosztótól, akiknek a nagyrésze, dagadt, büdös és üvöltöző cigány. :broaf:

Attól én is idegrohamot kapok,de nemkicsit. Igyekszem olyankor menni amikor kevesen vannak oszt jónapot.
BMWパワー
Kép

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2958
  • 2959
  • 2960
  • 2961
  • 2962
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.