HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3027
  • 3028
  • 3029
  • 3030
  • 3031
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#60561 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 22. 19:36

Látom már megint én vagyok az egyetlen opció :Đ

Hja, azt meséltem, hogy asszony tanár, én meg lógok a levegőben, pénz az mindig van, csak előrelépni nem lehet belőle. Kaja, pija, rezsi okésos. Asszony pénzéből fizetjük a fix számlákat, az enyémből tankolunk és élünk, ezt már annyira nem szeretném többször leírni, hogy nem is fogom. Hja, nyáron sok a vendégünk, kell etetni őket, meg hoznak is. A sör default, lehet túlzásba viszem, de én végletekben gondolkodom.
Szerencsére a kéró kérdése is letudódott, telek elment, azt egy az egyben a házra fordíttyuk.

Kérdés?

Nem, mint ha másnak nem lenne hóbortja :Đ én durván sörözök, hja meg jön következő héten a beertok fesztivál, na ott se lesz alvás csak sok ingyen sör, ami a stage-nak jár :cool: :Đ :fuck: de ahogy láttam a jéger is szponzor :cool:

#60562 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 22. 19:41

Kiskert vanik itt is, megterem minden, és faszányos. Lehetne listát írni, hogy mi terem, de legyen elég annyi, hogy minden, pedig van vagy 3*12m. Oszt még málna, eper, ribizli, szőlő is van benne, meg az összes zőccség. Vadkerten anyóséknál meg csirkék, saját kukoricával etetve, saját tojás, oszt malacok is, januárban mindig késhegyre mennek. Meg be is segítünk.
A jövő az önellátás.
Van tesco, de azt inkább meghagyom a pestieknek :-D

Nemrég beszélgettem Waszlavikkal, aki teljesen önellátó, se víz, se villany. Fűtés fával, az erdőben szedi össze a hulladékot a favágók után, napkollektorral világít és hűti a kaját, a saját szarát meg egy nádas emészti, vizet a kútból vesz, szabad ember. Kajakkal jár Pestre :Đ

#60563 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 22. 19:43

hja, és egészségetekre, bungi on :cool: kettisz valamit molyol a háttérben meg majszol egy tányér hideg kaját, kolbászok :Đ voltunk hangítani, nem volt segges, mert hideg a víz, de kettisszel táncoltam a színpadon.

#60564 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 22. 19:47

Hja, és jól mondja culture, vihar után aratás, de amúgy is. Mikor ideköltöztem a fasz se ismert, most már nincs megállás, csak győzzem benzinnel. Imádom, ma hívtak, mentem sok kilométert, aszongyák a villám becsapott, kiment az lcd panel. Oszt a gyerkőcök kirángatták a hátuljából a 200v kábelt, mondom ez két küvecs, de legalább saját magukat kinevették, oszt mondtam jöjjenek családdal Bánkra seggest ugrani. Majd, ha kisüt a nap.

#60565 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 22. 21:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 07. 22. 17:33

Meg sok meló, nálunk csak a családi kiegészítés elvisz napi sok óra melót, meg néha többet is. Ilyen melegben meg elég szar kapálni, tesómék kora reggel és este járnak ki, meg amint hűvös az idő. Plusz rotálás egész hétvégén, motoros permetező is egy vagyon, szóval kiadással jár és elég hosszú távon talán termelne, de tavaly pld. minden elfagyott, vagy szétverte a jég.

sőt, van olyan is, hogy hogy most asszony szüleinél Kecsó mellett a viharban kidőlt két baszottnagy fa. Rá a kertre, oda 1 év melója, két fóliasátorral.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#60566 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 22. 22:07

még on

#60567 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 22. 22:42

még on. aztakurva.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#60568 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 07. 22. 23:35

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 07. 22. 23:07

még on

Én meg cégnél wifit reszelek, érdekes anomáliák vannak.
Make love not Wor.

#60569 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 22. 23:42

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 07. 22. 17:13

Melóhelyre is néztem új szervert, 1M alatt nem állt volna meg

Akkora meg aztán tényleg mi a péknek? Vagy ha domainos mindenes dög, akkor sok kisebb az jobb. 1 milliósat mi kemény esxinek meg egyébnek veszünk, esetleg durva adatbázis, hasonlók.
Make love not Wor.

#60570 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 23. 06:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 07. 23. 00:42

Akkora meg aztán tényleg mi a péknek? Vagy ha domainos mindenes dög, akkor sok kisebb az jobb. 1 milliósat mi kemény esxinek meg egyébnek veszünk, esetleg durva adatbázis, hasonlók.

Virtualizáláshoz, ezen melózunk. :) Esxi helyett sajna lett debian + vmware server, amd 1100t, 16G ram, rendszer ssd, sata swap+backup hdd + 4x 300G velociraptor raid10-be. Kicsit szakít az a gép, fut rajta 8 vm. Volt vmi 330 küvecs akkor. Oszt akkora hűtőt passzintottam rá, hogy 41 fokos max a proci, pedig klímátlan a szoba. :)

Szerk: adatbázis is megvan, meg majd megy rá exhange is elvileg. Muszáj volt már vmi gép, mert ha üffél panaszkodik vmire, akkor nem megy az, h nála 5-6 óra alatt fut le egy havi zárás, nálunik meg olyan szar vasak vannak, h egy hétvége alatt sem, oszt meg kell mondani, mi a basz.

Szerkesztette: leslie 2011. 07. 23. 06:54 -kor

Az nevet utoljára, aki először üt.

#60571 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 23. 08:25

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 07. 23. 07:51

Virtualizáláshoz, ezen melózunk. :) Esxi helyett sajna lett debian + vmware server, amd 1100t, 16G ram, rendszer ssd, sata swap+backup hdd + 4x 300G velociraptor raid10-be. Kicsit szakít az a gép, fut rajta 8 vm. Volt vmi 330 küvecs akkor. Oszt akkora hűtőt passzintottam rá, hogy 41 fokos max a proci, pedig klímátlan a szoba. :)

Szerk: adatbázis is megvan, meg majd megy rá exhange is elvileg. Muszáj volt már vmi gép, mert ha üffél panaszkodik vmire, akkor nem megy az, h nála 5-6 óra alatt fut le egy havi zárás, nálunik meg olyan szar vasak vannak, h egy hétvége alatt sem, oszt meg kell mondani, mi a basz.

Pedig elobb-utobb ez a virtualizalas odaig jut, hogy nem fogunk szervereket tartani. Talan meg szamitogepet sem.
Az osszes szallodai cuccot ujrairjak (Opera 9, Micros Symphony) hogy siman weben vagy savszelesseg nelkul is menjen.
Utobbit lattam mukodni - meggyozo. Minden terminalban minden modul ott van - onmagaban is kepes mindegyik mukodni.
Azonban ha a terminalok egy halozat reszei, akkor beindul a terheles elosztas. Az egyik az interfesz, a masik a log, a harmadik a net kapcsolat a virtualizalt kozponttal.
Aztan ha epp nem latjak a kozpontot, akkor mennek offlineban. Otletes.

Az uj opera meg szimplan web alapu - innentol barhol lehet a szerver es barmin mehet ( tablet, noti, pc, telefon) , mondjuk ugy hogy platform fuggetlen.

Szoval kb 10 even belul nem lesznek lokalis szerverek eleg sok helyen.
Letezik ugye a cloud, private cloud - a biztonsagot is lehet az egekig fokozni.
A szamitasi kapacitasnak meg csak a penztarca szab hatart.

#60572 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 23. 10:55

Üzenet megtekintéseIdézet: FõDudu - Dátum: 2011. 07. 23. 09:25

Letezik ugye a cloud, private cloud - a biztonsagot is lehet az egekig fokozni.

Az nekem nem biztonság, h oda tegyem az adataimat, ahol a szolgáltató köteles kiadni a hatóságoknak. Inkább tartom házon belül titkosítva.
Meg ezek olyan helyen működnek, ahol van olcsó, nagy sávszél. Na ez nem magyarország. :)

Szerk: Gundel is kitalálta, h megszűntetik a szervereiket, betolják vmi szolgáltatóhoz a matrixot is, oszt mondjuk meg, mi kell hozzá. Semmi, nem lehet megcsinálni, pont.

Szerkesztette: leslie 2011. 07. 23. 10:56 -kor

#60573 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 23. 11:37

pina
BMWパワー
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#60574 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 23. 12:59

Minnyá esküvő ON.
Nemazenyém.
BMWパワー
Kép

#60575 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 23. 13:08

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2011. 07. 23. 13:59

Minnyá esküvő ON.
Nemazenyém.

megsunázod a menyasszonyt? mekibe szöktetés?
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#60576 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 23. 13:28

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 07. 23. 11:55

Szerk: Gundel is kitalálta, h megszűntetik a szervereiket, betolják vmi szolgáltatóhoz a matrixot is, oszt mondjuk meg, mi kell hozzá. Semmi, nem lehet megcsinálni, pont.

Csomó cégemnél van ilyen, attól függ miadatforgalom van. Van ahol az irodákba 4 megás bérelt vonal van, aztán úgy melóznak, de nyilván nem 100 megás fileokkal. Van aki simán terminállal melózik, ízlés kérdése. Közvetlen vonal sem olcsó, de azt ne mondjuk, hogy nem lehet megcsinálni. Akár egy sima servershosting, oda VPN, vagy haladóbb kategóriában közvetlen vonanak.

Nekem AHRT-től van közvetlen vonalam szerverterembe, igaz nem sötétszál, de 100 megás, szolgáltató által megoldott mikrós backup cuccal, asszem kb. 600ezer/hó. Elsőre jó nagy számnak hangzik, de ezért az iroda megkapja a 100 megás netet is, mellé a szerverteremben 1 racket, max. 4 kilowatt fogyasztással, miazmással. Ha cég jobban utánaszámol, hogy van egy jó netje, nincs villany/klíma költség, ellenben nagyon jó rendelkezésreállást kap, akkor az teljesen jó.

Amúgy mai ADSLes vonalakon is lógnak irodáim, van ami kivitelezhető.
Make love not Wor.

#60577 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 23. 13:32

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2011. 07. 23. 09:25

Az osszes szallodai cuccot ujrairjak (Opera 9, Micros Symphony) hogy siman weben vagy savszelesseg nelkul is menjen.
Utobbit lattam mukodni - meggyozo.

Nálunk könyvelőprogram, meg csomó nyilvántartós már ilyen. Igaz volt pár trükk, ami miatt lassult, vagy hasonlók,detúléltük. Backuppal meg szívhat más, itt még jelszó/böngésző van, addig megy a meló. Ráadásul ekkora méretben értenek is hozzá, nem kell szopnom az ilyen Cobra supportokkal, meg a taknyolt szaraikkal óránként 20k-ért, mert nyilván úgy oldanak meg dolgokat, hogy support kelljen.

Kicsit irtóztam tőle, de elég jó koncepciónak tűnik.
Make love not Wor.

#60578 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 23. 13:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 07. 23. 14:28

Közvetlen vonal sem olcsó, de azt ne mondjuk, hogy nem lehet megcsinálni. Akár egy sima servershosting, oda VPN, vagy haladóbb kategóriában közvetlen vonanak.

Ja, de ahol egy 40 ezres tételen hetekig rágódnak, ott nem lesz pénz a megbízhatóra, oszt ciki, mikor a konyhába nem megy a rendelés, meg nem tudnak apeh nyugtát adni, és ez tuti szombat este 10-kor bacna be, hogymostazonnaloldjammeg. Meg a faszom. Nem lehet megcsinálni tutira, és pont. :)

#60579 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 23. 13:34

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 07. 23. 11:55

Gondolkoztam, megrajzoljam vaze?
Make love not Wor.

#60580 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 23. 13:35

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 07. 23. 14:33

Ja, de ahol egy 40 ezres tételen hetekig rágódnak, ott nem lesz pénz a megbízhatóra,

Jahh, az ilyennek én sem nagyon állok neki, de pár nagy számot le kell tenni az asztalra, oszt hátha megrendelik. Üzemeltetés meg más téma, vagy feláras.

Ha minden ilyen júzert elzavarnék, akkor melóm sem lenne. Igaz kb. az van, maszekkal összevissza szopolok, amit ott elbukok, azt kitermelem a nyócórásfix fizetésből :-)
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3027
  • 3028
  • 3029
  • 3030
  • 3031
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.