HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3028
  • 3029
  • 3030
  • 3031
  • 3032
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#60581 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 07. 23. 13:41

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 07. 23. 07:51

nálunik meg olyan szar vasak vannak, h egy hétvége alatt sem, oszt meg kell mondani, mi a basz.

Kibaszott occsón adok mindengféle nyakamon maradt Xeonos meg egyéb szervervasakat, csak szólok :-) Videókoncertáláshoz szoktam kölcsönadni, meg ilyesmikhez, bár a vmware szerver nálam nem jött be.

Gyárban kedden storage bővítés lesz, ott a kisebb vasakon fut ennyi virtuális, nagyot meg sem merem nézni, de múlt hónapban volt rajt asszem 800 virtuális gép, ilyenolyan :-)
Make love not Wor.

#60582 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 23. 13:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 07. 23. 14:41

Gyárban kedden storage bővítés lesz, ott a kisebb vasakon fut ennyi virtuális, nagyot meg sem merem nézni, de múlt hónapban volt rajt asszem 800 virtuális gép, ilyenolyan :-)

Jó kis storage lehet, ami bírja i/o-val. Mit használtok, ha nem vmware?
Az nevet utoljára, aki először üt.

#60583 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 23. 13:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 07. 23. 14:41

Kibaszott occsón adok mindengféle nyakamon maradt Xeonos meg egyéb szervervasakat, csak szólok :-) Videókoncertáláshoz szoktam kölcsönadni, meg ilyesmikhez, bár a vmware szerver nálam nem jött be.

En is most tolok meg 48gb memoriat a hostokba.

#60584 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 23. 14:03

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2011. 07. 23. 14:57

En is most tolok meg 48gb memoriat a hostokba.

Kell is a 64G. :Đ

#60585 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 23. 14:23

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 07. 23. 15:03

Kell is a 64G. :Đ

mar van bennuk 32 alapbo :)
80gb per host mar kiralyos lesz....

Bocsi, nem lesz annyi, meret kijon beloluk par slot.
64 a maximum gepenkent. Ugyhogy 3x 64GB lesz.

Szerkesztette: FőDudu 2011. 07. 23. 14:44 -kor

#60586 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 23. 14:49

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2011. 07. 23. 15:23

mar van bennuk 32 alapbo :)
80gb per host mar kiralyos lesz....

Bocsi, nem lesz annyi, meret kijon beloluk par slot.
64 a maximum gepenkent. Ugyhogy 3x 64GB lesz.

64G mire kell? Merugye aszongyák az okosok, h 16G mellett 12-15 guest elszalad, akkor 64-en mondjuk 48-60 vm, az azért érdekes. :)
Storage-val milyen összeköttetés van, h ezt bírgya?

#60587 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 23. 15:08

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 07. 23. 15:49

64G mire kell? Merugye aszongyák az okosok, h 16G mellett 12-15 guest elszalad, akkor 64-en mondjuk 48-60 vm, az azért érdekes. :)
Storage-val milyen összeköttetés van, h ezt bírgya?

Virtualis DC 4GB es 2x 2.3GHz dedikalt.
Sap (3x16GB)
Access control 2x4GB
Guest internet (4GB es 2x 2.3GHZ dedikalt)
meg meg egyebek (interfesz, visszaigazolas, print server, file server, stb).

Jobb ha nincsenek kicentizve, meg ugye ha kisamolgatod a slotokat (proci es memoria szerint) akkor illik 2 szervernek elegnek lennie az egesz cucc elvitelere kulonben ugrott a redundancia es egy host nem allithato le meg nem birja ha barmelyik megpusztul/frissul/konfigolas miatt ujraindul.

Peldaul az uj vswitch letrehozasanal azt kerte hogy inditsam ujra. Akkor ugye masik hostokra a vmeket atmozgatni - ehhz azonban kell a sok szabad eroforras. Szoval cluster eseten legalabb egy hostnyi eroforrasnak szabadon kell lenni a tobbin. Vagy valami ilyesmit mondanak az okosok :)

#60588 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 23. 15:36

Inkább a redundancia végett. Régen is túl sok memóriát adtál mindennek. :)

#60589 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 23. 21:46

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 07. 23. 16:36

Inkább a redundancia végett. Régen is túl sok memóriát adtál mindennek. :)

SAP-nal alap a 16GB. Ebbol van 3 szerver.
DC-t nem fogom kicsontozni, ugyanez a file szerver es a print szerver eseten.
Aminek kell a rendelkezesre allas - annal nem fogok szarozni.
Nalam nem lehet leallitani a szervert februartol februarig. Szoval egy evet mennek nonstop.
A DC-t meg meg tudom allitani, de az Opera clustert mar bajos....

Guest internet: ott is rogton megy a panaszkodas ha valami nem stimmel...
Pedig nalam meg a veceben is van terero.

Inkabb biztosra megyek - es nem sporolok.
Ez nem az az uzletag, ahol sporolni lehet.

#60590 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 24. 07:22

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2011. 07. 23. 22:46

Ez nem az az uzletag, ahol sporolni lehet.

Ezt megmondhatnád az üffeleinknek is. :Đ Ha más nem azzal spórolnak, h nem fizetnek minket ki. Oszt mikor jön a következő gondjuk, akkor én vagyok a paraszt, és ne zsaroljam őket azzal, h ha majd fizetnek, akkor tudunk segíteni. :)

#60591 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 24. 08:22

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 07. 24. 08:22

Ezt megmondhatnád az üffeleinknek is. :Đ Ha más nem azzal spórolnak, h nem fizetnek minket ki. Oszt mikor jön a következő gondjuk, akkor én vagyok a paraszt, és ne zsaroljam őket azzal, h ha majd fizetnek, akkor tudunk segíteni. :)

Nalatok kellene valami olyat kitalalni, ami fizetesre osztonozne oket. Mondjuk ha ketszer egy honapnal tovabb fennallo hatraleka volt, akkor azutan kp- s elore fizetes eseten tudsz segiteni. Ez egy tavoli ugyfelnel meglovi a tavsupportot, de legkozelebb meggondolja mit ne fizessen ki.
Vagy valami ilyesmi. Karbantartasi szerzodes ugyis keves uffellel van - a tobbi meg fogadja el a szolgaltato uzlet szabalyzatat.

#60592 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 24. 11:09

Nekünk bejött ilyen ügyfél, aki nem akart fizetni már 3 hónapja. Megrendelte az irodába a servert, nast, a havi szolgáltatást aztán ebből kifizetett nagy nehezen annyit, ami fedezi a 3havi szolgáltatást, de a kb 200ezres servert nem. Aztán meguntuk, netet lekapcsoltuk. Sajnos nem a server a tűzfal, igy csak a routerrel tudtunk játszani, viszont reset után ugye visszaáll, annyit meg ő is megtett egyedül. Aztán persze amikor vmi hiba volt, rögtön tudott telefonálni. Legutóbbi alkalommal mikor mailben kért segítséget, miután nem vettem fel a telót, főnök írt vissza neki, hogy amíg nem fizet nincs support és ha köv hónapig sem rendezi a tartozását, akkor megyünk és elhozzuk a vasat, aztán volt server nincs server.

Érdekes módon rögtön tudott fizetni :omg: Persze maradt még tartozása, de másnap felhívtam, hogy miujság, érezze a törődést :Đ
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#60593 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 24. 14:26

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2011. 07. 24. 09:22

Karbantartasi szerzodes ugyis keves uffellel van - a tobbi meg fogadja el a szolgaltato uzlet szabalyzatat.

Jajj, ez idehaza nem olyan egyszerű. Életem első ilyen karbantartós biznisze is ez volt, éppen más akarta átvenni a céget, meg hirtelen sok lett a meló, ellenben nemfizettek. Mondom ott van az aláírt szerződés, amennyiben határidőig nincs lóvé, akkor jogosult vagyok a szolgáltatást megtagani, oszt pont. Ráadásul jó fej is voltam, mert már 2 számlával lógnak, így nem értem a kérdést. Innentől belekötöttek az élő fába is, meg az én kurva anyámat, mert zsarolom őket, és ellehetetlenítem a cég működését. Arról nem is beszélve, hogy 30 fős cég volt és alig 200k-val lógtak, ami szerintem nem egy nagy összeg.

Aztán rászoktak arra is, hogy senki nem írta alá a munkalapot, mert csak egy illetékes volt, azt meg mindig hirtelen eltűnt, én meg max. ott szobroztam estig értelmetlenül. Ezektől ugyan megszabadultam, de nem is megy a maszek biznisz.

Leslienek meg főnöke van, vitatkozza le, jómunkás meg vonogassa a vállát. Presze a szar lefelé csapódik, júzer engem hív fel nem a főnököt, én meg közölhetem, hogy hádeizé. Az meg mondja, hogy áll a cég, főnök nincs, meg kellene oldani.
Make love not Wor.

#60594 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 24. 14:28

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2011. 07. 24. 12:09

ha köv hónapig sem rendezi a tartozását, akkor megyünk és elhozzuk a vasat, aztán volt server nincs server.

Szállítón átvett cuccnál ezt miképpen tudnád elintézni? Rárugod az iroda ajtót, vagy mi? Nekem volt, hogy kerekperec közölték, hogy itt lehet abbahagyni az ugrálást, cucc marad, alá nem írunk semmit, ha 10 percen belül nem húzom el a belem, akkor eltörik a derekam, oszt meglátom.
Make love not Wor.

#60595 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 24. 14:30

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2011. 07. 24. 09:22

Mondjuk ha ketszer egy honapnal tovabb fennallo hatraleka volt, akkor azutan kp- s elore fizetes eseten tudsz segiteni.

Ez akkor jó, ha a júzer van kiszolgáltatva. Mondjuk éttermi rendszer az okés, egyik pillanatról a másikra nemfog hozzá érteni a sarki Pistike, de lecserélni sem egyszerű. Itt a júzer ki van szolgáltatva. Énesetemben kb. fordítva van, előbb vagyok én kiszolgáltatva, mint a júzer.
Make love not Wor.

#60596 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 24. 14:34

Ezt megmondhatnád az üffeleinknek is. :Đ

Amúgy meg ja, jövő pénteken:

"17.45 - 18.30 Dönt vagy "megfúr"? Kerekasztal-beszélgetés a rendszeradminisztrátorok IT beszerzési láncban betöltött szerepéről

résztvevők: Bódis Ákos (NETASQ, CEE regionális vezető), Budai-Tüske Gábor (Raiffeisen Bank, IT Infrastructure management osztályvezető), Molnár János (LogMeIn, system administrator), Szabó Zsolt (Axiál Kft. rendszergazda, információbiztonsági felelős), Szűcs László (Szintézis Zrt., kereskedelmi igazgató)
moderál: Bodnár Ádám (HWSW, főszerkesztő)"

Oszt most jól kiderült merre dolgozom.
Make love not Wor.

#60597 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 24. 14:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 07. 24. 15:30

Ez akkor jó, ha a júzer van kiszolgáltatva. Mondjuk éttermi rendszer az okés, egyik pillanatról a másikra nemfog hozzá érteni a sarki Pistike, de lecserélni sem egyszerű. Itt a júzer ki van szolgáltatva. Énesetemben kb. fordítva van, előbb vagyok én kiszolgáltatva, mint a júzer.

Az ettermi felhasznalo ki van szolgaltatva. Ha nem megy a rendszer, nem tud nyugtat adni, stb.
Be lehet oket fenyiteni - bar sok esetben nem segit az ilyesmi. Fizetni nem akarnak.

Nalad mas a helyzet. Szimplan olyan vasa kell vinni amit tavolrol meg lehet benitani.
Bios jelszo alap (olyan gepet kell vinni ami elem kivetellel nem gyogyul). USB boot nem jatszik. Aztan ha nagyon genyaznak, akkor lehet tavolrol blokkolni a mukodest.
Kalap-kabat. Nehogy mar ingyen hasznaljon valamit.... sorry, lejart a licensz kod - megveheted az ujat/fizetes utan meghosszabbitom/akarmi...

Szerkesztette: FőDudu 2011. 07. 24. 14:49 -kor

#60598 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 24. 18:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 07. 24. 15:28

Szállítón átvett cuccnál ezt miképpen tudnád elintézni? Rárugod az iroda ajtót, vagy mi? Nekem volt, hogy kerekperec közölték, hogy itt lehet abbahagyni az ugrálást, cucc marad, alá nem írunk semmit, ha 10 percen belül nem húzom el a belem, akkor eltörik a derekam, oszt meglátom.

Jah bocs... Akkor távolról lezúzod a rendszert, aztán menjenek amerre látnak.

Egyébként most vettünk médimakkosban MindigTV dekódert meg antennát. Kurvára nem volt semmilyen jel, pedig a legerősebb erősítésű beltéri antennát vettük, de mégcsak nemhogy szar lett volna a kép, hanem konkrétan nem volt semmi :think:

Valaki próbálkozott már ezzel? Holnap megnézek vmi másik bótot más cuccokkal. Médiamakkosba aszonták nem tudják tesztelni :omg:
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#60599 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 24. 18:34

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2011. 07. 24. 19:13

Jah bocs... Akkor távolról lezúzod a rendszert, aztán menjenek amerre látnak.

Ha lett volna hozzáférésem. Másrészt ez is görénység, oszt akkor meg plána eltörik a derekam. Adott esetben felét azért kifizették, oszt később nézte, hogy nagy ember volt a helyi maffia. Szopni tudni kell.

Ja, hugának ezt emlegettem, most találtam meg, Pinnacle demó film, ha ilyen kategóriás nem elég, akkor tudja fene:

Eredeti dobozba még a zöld leplep is adják a greenboxhoz, így egyben szerintem otthoni követelményeknél bőven többre képes a cucc. Ez a demóklippjük, itt van a telepítőn mindenestől, szóval nem átverés. És ennél többet is tudna, csak minek.
Make love not Wor.

#60600 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 24. 19:06

Most hogy kiderült Jahno hol dolgozol, hwsw-s arcok ezrei fognak érdekből ellepni :D
Emlékszem amikor valamelyik hwsw-s gyíkarc volt nálunk interjút csinálnia join.me-ről, sajna nem a dojcsákdanika vót, úgy kiröhögtem volna a fejit :)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3028
  • 3029
  • 3030
  • 3031
  • 3032
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.