HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3087
  • 3088
  • 3089
  • 3090
  • 3091
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#61761 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 14. 16:01

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 08. 14. 13:36

Eddig azt hittem én vagyok gyönge lábakon, hogy csak lcd, csak lcd, mert másokat kukkolni látok. Szokás kérdése, akik kukkolóval kezdték, mert nem volt lcd, annak nincs más választása, az rögzült. Én pl. rühellem a nagygolyós egeret, nem tudok vele dolgozni. Mi a neve? hanyattegér? Na tolja szájba anyját, aki kitalálta :Đ van egy ügyfelem, azon tanult, nem tudja használni a normál egeret, hülyének néz, amikor viszem hozzá karbantartás esetén a sajátomat :Đ

profi kamerákon a kereső crt (bár már kezdenek egész jó lcd-sek is lenni), ráadásul fekete-fehér, amin lehet látni a kontrasztokat meg az élességet is, ez utóbbi főleg azért érdekes, mert azt kézzel állítod. egyszerűen jobb minőségű, mint a gép oldalán az lcd - mert újabbaknál az is van. meg a keresőt szét lehet hajtogatni, és akkor messzebbről is látod a képet, és akkor lehet mindenféle szögben tartani.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#61762 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 16:03

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2011. 08. 14. 15:58

kezdem azt hinni, hogyha szépen megkérsz, akkor megtanítalak egy kicsit kamerát kezelni :Đ szerintem néhány sör belengetésével Jahno is társul, ő még a hanghoz is ért :cool:

Nincs akadálya, pont rám fér (a sör) :nevet: most csak dv kamerával tudnám prezentálni, hogy mennyi hiányzik a rekeszből + Iron Maiden (korai) :Đ de lesz ebből még Motörhead, Metallica, és ahogy durvul a helyzet, egyre pánkosabb :Đ

Hol s mikor?

Egyébként legjobb meló közben :Đ + sör :nevet: + jóság, ha valami brutál elhagyom a hajad metal koncert és melózni kell :Đ

#61763 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 16:05

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 08. 14. 13:57

Kb. így vagyok a kamera vételével.
Lehet kibekkelem egy kompakt géppel, ami jól fotózik, s néha hd felvétel. Egy év múlva más lesz a helyzet, meg tudom venni újonnan azt, amit most nem.

ne örülj nagyon, a komoly cuccok még mindig elég jól tartják az árukat.

amúgymeg nincs az a normális szituáció, amikor 60 (vagy ha kell, LP-ben 90) percbe ne férne bele az ember. ha meg mégis, akkor fizessék meg, napi 10ért kapsz bérbe olyan kamerát, ami a kazetta mellett compactflashre is tud rögzíteni, 64 gigás kártyára azért sokminden ráfér, annyit úgyse tudsz kézből ellőni. ha meg fix helyen van, akkor rálógatsz egy laptopot, és rögzíted vele az egész napot.

#61764 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 16:06

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2011. 08. 14. 16:01

ez utóbbi főleg azért érdekes, mert azt kézzel állítod.

Amilyen profi vagyok, automatára állítottam mindent :Đ csak ma néztem meg, miután behajtogattam 5db kazit, hogy mi mire szolgál :Đ
Egyébként honnan tudod ezeket, ki mondta :-s :-D érdekelne, mert én is meghallgatnám azt az embert :Đ

#61765 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 16:10

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2011. 08. 14. 16:05

ha meg fix helyen van, akkor rálógatsz egy laptopot, és rögzíted vele az egész napot.

Nem vagyok egy nyugis ember, tegnap pont azon kaptam magam, hogy tiszta hülye vagyok, akár lerakhatnám a kamerát állvánnyal egy fix pontra és csuhajja, dobok egy sört. Helyette sörrel a kezemben ingovány, és vigyorogtam a kamera mögül, ha valaki nagyon érezte, amit csinál.
Nagyon sirálykirály cuccokat lehet összehozni, amikor zenélnek, nem kell hozzá több, csak, hogy beleélje magát, megfeledkezzen a világról, és tolja, mint az ökör. Akkor én sem tudom megzavarni azzal, hogy leguggolok elé, meg lefekszek a földre és onnan veszem. Csak így lehet extrabrutál különleges dolgokat létrehozni. A zene, a zenész, a kamera együtt él, gördül, stb, vagy a faszom tudja, de nagyon látványos, biztos tanítják ezt valahol, nekem ösztönös.

#61766 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 16:13

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 08. 14. 17:06

Amilyen profi vagyok, automatára állítottam mindent :Đ csak ma néztem meg, miután behajtogattam 5db kazit, hogy mi mire szolgál :Đ
Egyébként honnan tudod ezeket, ki mondta :-s :-D érdekelne, mert én is meghallgatnám azt az embert :Đ

hja, de profi kameráról van szó, ott nincs autofókusz, de leginkább fényerőt is kézzel illik tekerni

lehet jó az af is, de kézzel biztosabb eredményt ad, ha tudod használni. de ahhoz olyan kereső/kijelző is kell, amin látod.

Szerkesztette: qnadam 2011. 08. 14. 16:14 -kor

#61767 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 16:14

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2011. 08. 14. 16:05

ne örülj nagyon, a komoly cuccok még mindig elég jól tartják az árukat.

amúgymeg nincs az a normális szituáció, amikor 60 (vagy ha kell, LP-ben 90) percbe ne férne bele az ember.

Haggyámá, tudod milyen szinten vagyok? Megyek oda ipolyékhoz, hogy mi a következő program? mert 4 kazó tele, az ötödikből lement 20 perc, mi van még hátra?

Hja, SP-ben vetted? Én hülye kivágtam magam azzal, hogy nem akartam tömöríteni, holott azt sem tudtam mi az az sp :Đ aztán mondták, hogy állítsd át gyorsan lp-re és beleférsz :Đ szerinted meg mertem kérdezni, hogy hol kell átállítani?

Kimaradt az akrobata rákendrollból két szám mire rájöttem :nevet:

Ennyit rólam, zsírrulez :Đ faszom :omg:

#61768 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 16:15

Somewhere in time, jó régi album, de legalább bassza :Đ

#61769 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 16:16

lp az jó dolog, tömörítésileg nem változtat, csak lassabban megy a szalag --> nagyobb adatsűrűség, több hibalehetőség. koszos fejjel (nem a tied, a kameráé :-p ), használt kazettával szinte garantált dropout. ja meg az nem egészen szabványos, nem minden eszköz tudja lejátszani a másik által felvett lp-t. de többnyire nincs ilyen gond.

#61770 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 16:18

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 08. 14. 12:11

Nemrég volt Bánkon a honfoglalás, táncosok, stb. Nem filmeztem, mert éppen nem volt kamerám, meg a műsor is egy rakás szar volt, mint rockopera, hamár István a Király, stb. Csak írtam róla, tánc közben van a pillanatra megmerevedünk egy szám végén. Két csajnak is nagytotál kilátszott a bugyija, egyik borotvált. Leírtam, és a kommentek között valaki írta, hogy neki ez volt a legérdekesebb és azonnal szerezzek be egy kamerát :Đ

Most nagyon dilemmázok, hogy mit vegyek, még jobban elbizonytalanodtam, mint eddig.

Honfoglalás, te fasz
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#61771 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 16:20

Megjöttem
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#61772 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 16:20

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 08. 14. 17:10

Nem vagyok egy nyugis ember, tegnap pont azon kaptam magam, hogy tiszta hülye vagyok, akár lerakhatnám a kamerát állvánnyal egy fix pontra és csuhajja, dobok egy sört. Helyette sörrel a kezemben ingovány, és vigyorogtam a kamera mögül, ha valaki nagyon érezte, amit csinál.
Nagyon sirálykirály cuccokat lehet összehozni, amikor zenélnek, nem kell hozzá több, csak, hogy beleélje magát, megfeledkezzen a világról, és tolja, mint az ökör. Akkor én sem tudom megzavarni azzal, hogy leguggolok elé, meg lefekszek a földre és onnan veszem. Csak így lehet extrabrutál különleges dolgokat létrehozni. A zene, a zenész, a kamera együtt él, gördül, stb, vagy a faszom tudja, de nagyon látványos, biztos tanítják ezt valahol, nekem ösztönös.

sziget nagyszínpad, színpadon 2-3 három kézikamera, hangpult környékén is kettő, egyik közeliket tol, másik totált, plusz a színpad oldalán két kameradaru, meg még hátul a közönségben is.
tegnap kaiser chiefs koncerten az énekes kameráknak idétlenkedett folyton, ráakasztott csörgőt az optikára, és olyat megjátszott, hogy mikrofont rálógatott a kránra, aztán ahogy ment a közönség fölött, mindenki énekelhetett bele, vicces volt. meg persze a szokásos közönségbe lemászkálás, ilyesmi. lehet ezt jól csinálni :up:

remélem lesz valami későbbi nézhető dolog a felvételből, jó lenne újranézni. mondjuk esélyes hogy igen, mert emtívílogós emberek csinálták, elég profi cuccal, egy ledfalas kivetítéshez erre semmi szükség nem lenne.

#61773 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 16:25

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2011. 08. 14. 16:16

lp az jó dolog, tömörítésileg nem változtat, csak lassabban megy a szalag --> nagyobb adatsűrűség, több hibalehetőség. koszos fejjel (nem a tied, a kameráé :-p ), használt kazettával szinte garantált dropout. ja meg az nem egészen szabványos, nem minden eszköz tudja lejátszani a másik által felvett lp-t. de többnyire nincs ilyen gond.

Kazók újak voltak, azóta utánaolvastam, ebből már nem lesz gondom, az elején így verekedtem be magam a számtech piacra is :Đ találtam utcán gépeket, lomtalanítás, cigányok szétverték rézkábelért, én megmenekítettem néhányat + szétszórt alkatrészek. Aztán másnap hirdetés c. újság, mentem bicóval. Használt számítástechnikai alkatrészek magánszemélytől. Hívtak, jöttek, láttak, csak nem a gondolataimban. Kért processzort, asszem 133MHz, mondom nyugodtan válogasson, szívélyes voltam, mint egy maszart légypiszok :Đ megnéztem mit és honnan vesz ki, onnantól tudtam, hogy az a processzor :Đ zsírság :Đ így indult a téma, aztán azon kaptam magam, hogy ott ül nálam egy rakat ember és erről beszélgetnek, hoztam nekik teát, kávét, sört, dőlt a pénz és azt hitték guru vagyok, mert nagyokat hallgattam :Đ

Na most viszont már nem jönnék zavarba, az összes BM-s faszkalap a tenyeremből evett, lusta rendszergazdik voltak, és hozzám hozták a gépeket javításra. Mindet kibasztam a helyéről, mert ezekszerint nem a tudás számít, hanem az elszántság.

Mikor lejött hozzám egy rendőr, hogy azt hallotta ez egy számtech szerviz, és mások is ültek ött, akkor lilultam, de se köpni, se nyelni, elvállaltam. Elment, hogy reggelre legyen meg. felhívtam a haveromat levegőért kapkodva, az meg elmagyarázta telefonon keresztül, hogy mit hova.

Oszt ez a faszi védett meg, amikor feljelentett egy üzlet a környéken, mert már túl nagyban nyomtam feketén. Mondta, hogy azonnal cég, azonnal legalitásba, mert már nem babra megy a játék, aztán hozta a megrendeléseket is.

Fúú mennyi sztorim van a kezdetekről, iszonyat jó idők voltak. Francii behozott 80db procit, origi, hogy adjam el :Đ bazmeg egy hét alatt nyoma sem volt és a helyében egy halom pénz meg 500db kisebb beszámolt proci :nevet: aztán azt is eladtam. Akkor még éltünk :cool:

#61774 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 16:26

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2011. 08. 14. 16:20

sziget nagyszínpad

Már attól beindult a pavlovi reflex, ahogy leírtad :Đ

#61775 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 16:35

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 08. 14. 17:26

Már attól beindult a pavlovi reflex, ahogy leírtad :Đ

itt nagyjából látszik egy részlet

#61776 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 16:36

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 08. 14. 17:03

Hol s mikor?

x, nemtudom, valamikoregyszer

#61777 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 16:37

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2011. 08. 14. 16:35

itt nagyjából látszik egy részlet

nemzetek olvasztó tégelye, amennyi zászló ott leng :-D

#61778 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 16:40

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2011. 08. 14. 16:36

x, nemtudom, valamikoregyszer

S valahány név a naptárban :Đ ezt nem lehet beírni sehová :Đ inkább méden meg sör. Az legalább látszik :Đ

#61779 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 16:40

Olvasztótégely eccó? Butulok :Đ

#61780 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 16:45

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 08. 14. 17:40

S valahány név a naptárban :Đ ezt nem lehet beírni sehová :Đ inkább méden meg sör. Az legalább látszik :Đ

asse tudom, mi lesz a jövő héten :)
a sörből meg úgyse lesz baj

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3087
  • 3088
  • 3089
  • 3090