Idézet: PolaR - Dátum: 2011. 08. 26. 06:55
Ja, az mas, azt hittem, hogy hosszabb idot voltal kint. Ugy tudtal mindig mindent arrol az orszagrol, mint aki eveket elt ott.
Mondjuk ha csak asszony vegkielegitesebol lett volna penz repjegyre (sot, meg arra sem teljesen), en asszem inkabb itthon maradtam volna

Menni kellett, épp a rokon betegsége miatt. A legkedvesebb nagybátyja volt a páromnak. Megtehette volna, hogy a teljes repülőutat ő állja, de épp elég volt kint lenni a család "nyakán", mert a lelkükre volt kötve, hogy mi jól érezzük magunkat a haláleset ellenére is, és gyakorlatilag csak szuvenírra költöttünk.
Ha nem is napi, de heti beszédkapcsolat van tizenéve, így nem ügy képben lenni.
Idézet
Amugy nem ertem, oda mindenki ugy maszkalt, mintha semmi problema nem lenne oda kimenni, dolgozni meg letelepedni.
Volt egy csaj, meg fosulin jartunk egy evfolyamra, na o 2 ev utan lelepett oda, most mar ugy irja kozossegi oldalakon, hogy o ott szuletett, holott 20 eves kora elott egy percet nem volt ott

Igen, ha nem turista-vízummal, hanem dolgozni, vagy tanulni vágyással megy az ember, azt lehet. Mások a kondíciók, megkötések is vannak szigorúan.
Idézet: PolaR - Dátum: 2011. 08. 26. 07:13
Passz, mondom. Eddig mindenki, aki kiment, elotte azon sirt, hogy jajj, hogy fog neki hianyozni a kis hazaja, meg a rokonok/baratok/ismerosok, es a turo rudi, de azt egyiktol sem hallottam, hogy az a gond, hogy menne, de nem tud, vagy kiment es ugy jott vissza, hogy sorry, no bonus.
Ha maradhattam volna, szó nélkül megteszem. Bár bizonyos dolgoktól ott sem szabadulsz meg, ami itthonról ismerős.
Onnan a helyiek elvágynak, mi meg oda...
Volt pár éve egy szervező, aki hájpolta az Ausztráliábamenést, majd 2008-ban hazaköltözött. Nem minden fenékig tejfel ott sem.
Most van valami zöldkártyalottó-szerűség ott is, de olyan, mint a hazai munkaerőpiaci kereslet.
Max 49 éves kor.
A többiek megdögölhetnek. Ha viszek 10-15 misit magammal, akkor mehetek oda nyugdíjasnak.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"