HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3135
  • 3136
  • 3137
  • 3138
  • 3139
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#62721 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 09. 07. 17:38

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 09. 07. 18:03

Jobbára tv műsorokból tájékozódtam félszemmel :-D én elismerem, hogy ha valaki megindokolja, sőt el is raktározom, de eddig én is abban a hitben éltem, hogy a sót kerülni kell a vérnyomás miatt, ehhez is tartottam magam.

Tvműsorból már lehet tanulni, csak ne Fókusz-szintű legyen. A sok nátrium sem jó, az tényleg emeli a vérnyomást, igaz egymagában csak egy határig. Zsul leírta neked, hogy mennyi mindenben van Na. Sok rásózással jó gyorsan át lehet lépni egy egészséges határt. Szóval kell só, de ésszerű mennyiségben. Kb. 2 grammot ajánlanak egy napra átlag felnőtt embernek. Nem kell sótlan kajákat tolni, csak nem csipsszel, meg konzervekkel kell tömnie az embernek a fejét, aztán még jól rásózni a pörköltre.

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 09. 07. 18:07

És az is nagyon érdekes, hogy a fősodratú média ezekről a táborokról hallgat.

Hallgatnak róla, mert sok benne a fasság az igazságtartalom mellett. Az baxna be, ha még ilyen szarokat is átvennének.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#62722 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 17:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2011. 09. 07. 17:34

Csak azt, hogy ne higgyél már el minden szart

Nem kifejezetten örömhír :-D s nem is a terjesztés a cél, nagyjából sejtettem, hogy itt hozzá tudnak szólni érdemben :Đ

A só témát csak akkor tudnánk letudni megnyugtatóan, ha látnánk, hogy egy laborteszt során mi jön ki a sóból :-D

#62723 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 17:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 09. 07. 17:38

Hallgatnak róla, mert sok benne a fasság az igazságtartalom mellett. Az baxna be, ha még ilyen szarokat is átvennének.

Talán inkább kötelességük lenne a korrekt tájékoztatás, de az, hogy sehol meg sem említik a 800 tábort, elébe sem mennek a dolognak, csak hagyják kiépülni az elméleteket, hát :omg:

Amcsi lennék nekem is feltűnne, hogy hopp, gombamód szaporodnak a táborok, koporsók, box autók és helikopterek, de nyoma sincs a médiában :Đ persze, hogy elkezdenek konspirálni :-D azé valljuk be az a 800 tábor nem kis pénz, és célja van. De Mi :-s :Đ

#62724 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 17:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 09. 07. 18:38

A sok nátrium sem jó, az tényleg emeli a vérnyomást, igaz egymagában csak egy határig. Zsul leírta neked, hogy mennyi mindenben van Na. Sok rásózással jó gyorsan át lehet lépni egy egészséges határt. Szóval kell só, de ésszerű mennyiségben. Kb. 2 grammot ajánlanak egy napra átlag felnőtt embernek. Nem kell sótlan kajákat tolni, csak nem csipsszel, meg konzervekkel kell tömnie az embernek a fejét, aztán még jól rásózni a pörköltre.

Bakker, en rohadtul sozok mindent. Plusz chips, porkoltre is siman rasozok, meg ugy altalaban mindenre, ha mekiben vagy burgerben kajalok, meg a krumplihoz kulon sot kerek, meg nem eleg sos :omg:
Nem most kezdtem, kb. 15 eve igy nyomom. Ehhez kepest szinte minden laboreredmenyemen be van csillagozva a natrium, hogy alacsony, plusz vernyomasom is 110 alatt altalaban.
Lehet guganak megis igaza van, nincs eleg natrium a soban, de ezek szerint ezt az osszeeskuvest nem ma kezdtek :Đ

#62725 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 17:54

Üzenet megtekintéseIdézet: PolaR - Dátum: 2011. 09. 07. 18:51

Bakker

Na jó, de te egy elbaszott evolúciós zsákutca vagy... :omg: Téged és a referencia szót együtt emlegetni is morbid... :Đ
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#62726 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 17:55

Üzenet megtekintéseIdézet: PolaR - Dátum: 2011. 09. 07. 17:51

Lehet guganak megis igaza van, nincs eleg natrium a soban, de ezek szerint ezt az osszeeskuvest nem ma kezdtek :Đ

17% a natrium tartalma, a többi valami más. Most próbáltam utánakeresni, de csak faszságok vannak, meg óbégatások. Laborteszt sehol.
Annyit tudok, hogy feljelentették a sógyárat, de nem jutottak semmire, mert a bíróság folyamatosan passzolja az ügyet másik bírósághoz.

Illetve még annyi, hogy a tengeri só, és a bányászott só között nincs különbség. A bányászott só is tengeri só, csak pihent 20 millió évet.

#62727 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 17:58

Ez csak egy blogból:

Idézet

Nátrium klorid SÓT már nem árusíthatják a gyógyszertárak

Sejtettem, hogy előbb-utóbb ez lesz. Most tudtam meg, hogy Magyarországon a patikákban 2011. február közepén betiltották az orvosi tisztaságú nátrium-klorid kiadását. Innentől kezdve csak a saját magunk által importált Désaknai sóban lehet megbízni. Minden más tele van káliumkloriddal. (És K-jodiddal, meg sárgavérlúgsóval – kálium hexaciano-ferrát – amit „csomósodásgátlóként” adnak a konyhasóhoz – A.)"

#62728 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 17:58

http://www.freeweb.h...sertokellen.htm

#62729 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 17:59

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 09. 07. 18:41

nagyjából sejtettem, hogy itt hozzá tudnak szólni érdemben :Đ

Ügyes... :Đ Szóval csak bemásolod ide az aktuálisan hallott baromságot, tudva, hogy mi mérgünkben mindenről elmondjuk, összeguglizzuk neked a tényeket... :omg: Te meg csak tolod a sört, meg levonod a konzekvenciát... :nevet:

A módszer brilliáns, csak kell csinálnom egy másik nicket hozzá, mert én nem akarom magamat égetni. (Neked meg már mindegy, ezt megértjük hidd el... :kma: :Đ)

#62730 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 18:01

Idézet

Van egy nagyon rossz hírem is! Többen, akik nem kaptak patikában tiszta NaCl-t, otthon próbáltak előállítani bolti sókból, túltelített sóoldattból való kicsapatással. Sikerült nekik, de csak 15 %-a volt tiszta NaCl, az egy kiló bolti sónak!!!!!!!!!!! Pedig ezt töbféle bolti sóból is megpróbálták frakcionált kikristályosítással előállítani!!!! A többi mérgező kálisó, zömmel kálium-ferro-cianid, amely önmagában csak kissé mérgez, de ha mágneses terekbe, elektromos terekbe kerül az lyen só, akkor a vas kiválik és marad a nagyon mérgező káliumcianid!!!! Ez szándékos népirtás, valódi bioterrorizmus, ezért jelentette fel a Tudományos Rendőrség az ÁNTSZ és a Gyógyszerészeti Kamara vezetőit! A Horváth Rozi sóján fel is van tüntetve, hogy kálium-ferro-cianidot tartalmaz!

#62731 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 18:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2011. 09. 07. 17:59

Te meg csak tolod a sört, meg levonod a konzekvenciát... :nevet:

Bár csak tolnám :Đ most nem lehet, ráadásul a nejemmel felébredtünk hajnal kettőkor csak úgy, aztán forgolódtunk egy darabig, bekapcsoltuk tévét spektrumot, de nem bírtunk visszaaludni, úgyhogy most ő pölö elaludt, de már én is érzem, hogy megyek vízszintesbe :-D

Egyébként boltból szinte alig veszünk kaját, leszoktunk róla. Tyúkot szerzünk a családtól tojás nem kérdés, zőccséget termelünk itthon meg Vadkerten, de Szandán is van rengeteg. Kenyeret veszünk, de már azon gondolkodom, hogy építek egy kemencét az udvarba, vagy itt a kályhás haver, az hamar összedobja. Tejterméket egyáltalán nem veszünk, csak házitejet egy magánzótól, de nemsokára járunk le a faluba kecsketejért. Faszom a bolti szarokba, már a halkonzervekről is leszoktam :-D

#62732 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 18:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2011. 09. 07. 18:54

Na jó, de te egy elbaszott evolúciós zsákutca vagy... :omg: Téged és a referencia szót együtt emlegetni is morbid... :Đ

Na backup/6 az evolucios farkamat :kma: :Đ

#62733 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 18:08

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 09. 07. 16:55

blablabla...

Egyébként érdemes utánaolvasni a bielderberg csoportnak. Rochild, Rockefeller, Wartburg, és társai.

Te már ihatsz akármennyit, mert úgy tűnik az agyad már elittad. :omg:

Rochild meg Wartburg mi? Te súlyoshülye! :nevet:

(Rothschild, Rockefeller, Warburg)

#62734 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 18:12

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2011. 09. 07. 18:08

(Rothschild, Rockefeller, Warburg)

Nem leírva láttam, angolul ment a szöveg :Đ egyébként thx megjegyeztem :kma:

#62735 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 18:12

offerkoffer

#62736 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 18:14

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 09. 07. 19:07

zőccséget termelünk itthon meg Vadkerten

bazzeg azt olvastam, hogy "meg vadkendert"... :nevet: Gondoltam ejjha, tarthatnál egy bulit :Đ

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2011. 09. 07. 19:07

de már azon gondolkodom, hogy építek egy kemencét

A kemence miatt akarrok kertes házat... :cool: Csak abban lehet igazi pizzát, lepényt csinálni... :lollypop: (mármint a kemencében, nem a családi házban... csak mielőtt valamelyik elmeroggyant megkérdezi... :-D)

#62737 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 18:20

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2011. 09. 07. 19:08

Te súlyoshülye! :nevet:

Erről jut eszembe, jó lett a moszkvicssluszkulcs?
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#62738 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 18:21

Nahhh, csak találtam sót, innen fogjuk hozni, vagy rendelni, holnap fonálok. Még akkor is megéri, ha 10-20kg a legkisebb mennyiség + pk, mert családban elfogy. Ez tiszta só.

http://www.lengyelso...hp?lang=hu#ossz

#62739 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 18:23

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2011. 09. 07. 19:20

Erről jut eszembe, jó lett a moszkvicssluszkulcs?

Még nem próbáltam, de ha nem lesz jó, úgyis olyat aládrúgok, hogy lyukat ütsz a Holdon. :-)

#62740 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 18:27

Idén 40 éves a traubi:
A nálunk 1971 óta gyártott Traubi történetének szálai 1959-ig vezetnek vissza, amikor is az osztrák Lenz Moser vállalat kitalálta a receptet. Ezt a badacsonyiak finomították, a magyar ízlésre szabták. A Lenz Moser tönkrement, s a licenszet 20 év múlva átadta egy Warimpex nevű szintén osztrák cégnek, ami aztán 87-ben használati jogot adott a Badacsony Állami Gazdaság részére és el is látta egy ideig alapanyaggal. 1993-ban, 5 év múlva, a Badacsonyi Állami Gazdaság balatonvilágosi Traubi üzemét megvette egy kft., amit később eladott a Traubi Hungária Rt-nek. A vevő egyébként nyomban a vételt követően a Magyar Szabadalmi Hivatalnál kérte a Traubisoda védjegy átruházását a jogutód tulajdonosra, de hiába. Mindenestre az Rt. nagy lendülettel folytatta a gyártást a receptúra alapján a balatonvilágosi üzemben hamarosan közel évi 1.000.000 palacknál jártak, exportba kezdtek és a Traubi márkanév kiegészítő élelmiszerekre való kiterjesztésének tervein dolgoztak, komplex beszállítói hátteret és sok munkahelyet álmodva Traubi birodalmat vizionáltak.

Eközben 95-ben egy Warimpex AG nevű cég licensz szerződéssel magyarországi forgalmazási jogot engedélyezett a debreceni Alma utcában működő Rátonyi Kft-nek, aki azóta is gyártja a Traubisodát.

Hogy melyik Warimpex az a Warimpex, melyik az eredeti receptúra, ki jegyeztette be előbb és kiét fogadták el zavaros, hogy kié a licensz, az ma is kérdés. A Magyar Szabadalmi Hivatal és az európai például teljesen mást állapított meg. A Versenytanács egy „csak ez az igazi Traubisoda” mondatot tartalmazó reklám miatt indult eljárás apropóján arra jutott, valóban a balatonvilágosi az igazi íz, ahogyan azt magáról állította, s amelytől több alapanyagban és ízben is eltér a debreceni változat. Az ízesebb termék több cukrot, kevesebb vizet és más savakat tartalmaz. Az alma utcaiak nem szőlősűrítményt, hanem abból visszahígított szőlőlevet használnak, a világosiak viszont azt. A szakértői vizsgálatokat a KERMI végezte. Mire elég ez?

A gyártás párhuzamosan folyt a két helyen, mikor lecsapott a hatalom: lefoglalták a világosi készleteket és a horvát gyártást támogató exportra szánt palackokat és alapanyagokat szállító teherautót rakományát. Védjegybitorlási perek sorozata, büntetőügyek, botrány… Közben a Traubi Hungária Rt. szinte ellehetetlenült. Hiába az eredeti íz, hiába a nagy tervek, a KERMI és a GVH döntése, Traubit ma csak Debrecenben gyártanak, Balatonvilágoson – egyelőre - nem.

Mint megtudtam, június 21-én, Veszprémben, újabb tárgyalási forduló lesz a Traubi perben. A „természet ajándékát” 1971 óta gyártják Magyarországon. Idén van a 40. születésnapja. Méltó módon meg lehetne ünnepelni egy jogerős döntéssel, amelynek keretében visszakaphatnánk az igazi ízt, bárki is gyártsa azt. Kapnánk egy kicsit a múltból, hogy a jövő építése közben ne csak az emlékezetünk frissüljön föl, hanem a testünk és a lelkünk is.

Szerkesztette: djculture 2011. 09. 07. 18:27 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3135
  • 3136
  • 3137
  • 3138
  • 3139