Idézet: djculture - Dátum: 2011. 09. 29. 02:11
Ja persze és szerinted egy kerttel ha bármit termelni akarnál benne nulla költség van?Ott kezdődik hogy eleve minden ősszel felkell szántatni vagy rotálni másképp a gyökerek miatt szar se terem.Aztán amit ültetsz bele megvenni a palántákat magokat stb.Aztán öntözni,fúratni kutat a kút műanyagrészét 3-4 évente minimum cserélni mert szarrámegy,szivattyút venni locsolótömlőket azokat is x évente cserélni.Ha nem így teszel és csapról locsolsz gatyád rámegy.Aztán permetezni,permetlé készitéséhez anyagok,permetező vásárlása.Regényt lehetne irni mibe kerül egy kert ha termelsz benne..Aztán jön egy ilyen mint tavaly hogy nyáron öklömnyi nagyságú jégeső esett és oda minden.Akinek nincs kajára pénze az szerinted ezt miböl teremti elő?Vesz fel providentöl 200% os hitelre nem?Látszik pesti ember vagy, azt hiszed csak ott terem minden a kertben nulla pénz ráfordítása nélkül.
Tudom, mert csinálom, nem levegőböl beszélek:
Szántani? Rotárlni? 12x40 m-s kert van a ház mögött, ami nem gyümölcsös. Rotációs kapát, traktort nem látott amióta az eszemet tudom. Fel szoktuk ásni, ősszel is, tavasszal is. Kút betongyűrűkkel van. Soha semmit nem kellett cserélni benne. Na jó, a vedret igen ...

Igen, a palánták, magok pénzbe kerülnek, de általában amit megtermelsz az magot is terem, ezért ha ügyes vagy, azt december - január környékén elülteted, palánt lessz belőle idővel, majd kiültetem mikor itt az ideje. Locsolás - vedérböl. Nekünk bevált. Permetező, permetlé költség.
Szerk.: Az esővízet tartályokba szoktuk gyűjteni, sokkal jobb vele locsolni mint a kúti vizzel ...
Igen, lehet sok költséggel is termelni, meg lehet ésszel is csinálni, már ha az ember enni akar ... Én is apám is dolgozunk, mégis megtermeljük a házit, mert csak, mert jobban esik. Vannak tyúkjaink is, kacsáink is, tojást is tojnak a tyúkok, tavasszal meg is ültetjük a tyúkot, van is minden évben 15-20 friss csirke. Kacsákról nem is beszélve.
Szóval, nekem ne mondja senki, hogy akinek nincs munkája, kap lehetőséget, takarmányt, elültetni való alapanyagot, és nem használja ki a lehetőséget, esetleg megeszi a tyúkot, mert lusta azt naponta többször megeteni a kapott takarmánnyal az megérdemli a segítséget.
Itt is vannak alapítványok, segítem is a munkájukat ahol tudom. Hasonlóképpen segítenek itt is rajtuk, egy részükön lehet, másik részük meg szarik bele, kap segílyt, a gyerekeit megsajnálják, kapnak ruhát kaját, mindent. Ennyi. Az ilyen nem is érdemli meg, hogy ránézzenek. Volt akinek felújjították a házát helyi vállalkozók, mert sok gyerek, szegények stb. Kapott munkát is az eggyik vállalkozónál, helyben. Dolgozott 3 napig, míg az eggyik kollegától kért kölcsön pénzt, elment inni, és 3 hétig nem látták a szinét, majd fizetéskor megjelent és fel volt háborodva, hogy nincs fizu ... közben eladta a frissen beszerelt szaniter cuccokat, bútorokat, ajtót, ablakot, stb.a tetőt is eldata volna, ha nem lett volna olyan részeg, hogy felmásszon oda ...
Szóval, ha az ember akar, és életrevaló, akkor igen is megbecsüli a kis segítséget és megpróbálja a javára fordítani.
Ezzel nem akarok senkit sem védeni vagy támadni ... egyszerűen ez a véleményem, tapasztalatom.
Ata
Szerkesztette: attila007 2011. 09. 29. 06:34 -kor