Idézet: PolaR - Dátum: 2011. 10. 18. 18:18
Jo. Nezzuk az en kocsimat, errol vannak tapasztalataim boven.
1. Kivulrol hogy nez ki, nalam huszadrangu kerdes. Nem mondom, hogy nem szamit, termeszetesen olyan autot nem vennek, aminek taszit az ocsmany kinezete, de azert be kell latni, hogy az ember a sajat autojat nagyreszt belulrol latja (mar ha nem akkora autobuzi, hogy naponta orakat nezegeti a sajatjat, de annak mar ugyis mindegy, nem beszamithato), az meg, hogy amikor megyek vele, mas milyennek latja, hat nagy ivben leszarom. Szoval nalam mindig is a belter volt az elsodleges. Amikor szoktam vinni szervizbe a gepet, a szalonban van egy regi Astra. Nem tudom, milyen, faszom se tudja ezeket a hulye betukodokat, nem olyan regi, mint Gombie, de a legujabb, belulrol Insigniara hasonlitonal regebbi. Na pl. az olyan hanyinger belulrol, hogy akkor se kellene, ha fele aron adnak.
2. Szeretem, ha megy rendesen a kocsi, nem mondom, hogy nem birnek erosebbet elkepzelni (es ha cserelek, tuti az is lesz), de ez a 150LE azert elfogadhato. Ezen kivul kenyelmes, az olyan "extrak" nelkul mar el se nagyon tudok kepzelni autos kozlekedest, mint a motoros ablak, a taviranyitos kozponti zar, szervokormany, legkondi. Nem letszukseglet egyik se, de jobban erzem magam tole vezetes kozben. Plane nem letszukseglet, de nem rossz a tempomat, a hutott/futott italtarto, meg az a cucc sem, ami figyeli az auto elott a levego minoseget, es ha budos, bezarja a levegoztetoket, ha megszunt, ujra kinyitja. Attol is jobban erzem magam, hogy figyel korulottem 6 db legzsak. Nem tudom, ezek kozul a bomosod melyekkel rendelkezik, de kivancsi lennek. Es van egy sor olyan uj fejlesztes, ami szinten nem nelkulozhetetlen, de kibirnam, mint pl. az esoerzekelos ablaktorlo vagy a tolatoradar.
Ezen kivul tudom, hogy folyamatosan szervizelt, tisztitott, kifogastalanul karbantartott jarmu, amivel barmikor, barmekkora utra elindulhatok barmifele elokeszulet vagy felelem nelkul, hogy esetleg otthagy az utszelen.
En ezektol erzem jol magam

Autóstéma ON. Akit nem érdekel skippeljen.
1. Az új autók nagyrésze nekem is hányadék belülről, de ez ízlés kérdése, ezen kár vitatkozni. Inkább azt tudom mondani, hogy mindegyiket megszokja az ember és egy idő után nem zavaró a kinézet. Az anyagok használata már inkább. Mai olcsóbb újautók is csörögnek zörögnek belül, ráadásul kevés olyan autóban ültem már, amiben _minden_ kézreáll és kényelmesen elférek. Te kis dugó vagy, akármilyen kis lyukban elférsz, de nekem mint nagydarab állatnak a mai autók többségében kényelmetlen ülni.
Kb a 96os supra nekem az etalon, (külsőben is tetszetős)
http://www.toyota-su...ra_Interior.jpg
A tiédhez hasonló típusban nem ültem még, arról nem tudok nyilatkozni.
De egyébként a bmw óracsoportja mai napig kb a toppon van, elrendezésben ma már klasszikus forma, de a mai szarok mellett sztem igencsak jó. De ez ízlés kérdése, hagyjuk is.
2.
Ezek amiket írtál, már konkrét tények. Nem csak a lóerő számít, hanem a súly is. Mivel az enyémet szaroztad, kezdjük ott, hogy az enyimnek nem tudom a pontos adatát, mivel nincs lemérve padon, viszont vannak benne okosítások. Kb 140-150ló lehet. 140 tuti megvan, 150 pedig tuti nincs.
Ellenben a tiedhez képest 2-300kilóval könnyebb. Azért adok meg ekkora határt,mert az extráktól, motortól függően adták meg a tied gyári adatait. Forgalmit ne keresd. Tehát kb akkor lennének szinten, ha hozzám beülne 2 akkora állat mint én. Fordítok a dolgon. Súly/LE arány: 1300/150 8.6 Enyim: 1000/140, ez nálam 7.1, de 150 ló esetén lenne 6.6, tehát 1 Lóerőre, ennyi kg súly jut. Ez nagyon sokat számít gyorsításban. Hiába van egy 7-es bmw, vagy baszomnagy audi, az ilyen 1.8-2 tonnákkal nem fog tudni gyorsulni, hiába 300-350Le. 2tonna/300Le az még csak 6.6-os arány,tehát ennyit hiába 2x erősebb. Persze ez ilyen 150km/h óra fölött már máshogy alakul,de az most mindegy.
Elárulom neked, ezek alapján hogy a legtöbb mai autóval simán szintben van az én ősrégi szarom is, sőt igencsak középmezőnyben van.
Nézzük az extrákat amiket felhoztál.
Elektromos ablak nálam is pipa, távirányítós központi zár pipa. Szervokormányt tehetnék bele, kb 20-25ért szokták árulni mindenestül,de nem érzem szükségét.
Légkondi 30 körül szokott menni, ez is gyári, csakúgy mint a szervo, ezen már gondolkodtam, hogy jó lenne, pláne most az új bőrülésekkel, de majd esetleg tavasszal. Légzsák szintén lehetne,de csak vezetőoldali, akkoriban nem volt gyárilag sok autóban légzsák, pláne nem oldalsó. Berakhatnám azt is, de iszonyat gányul néz ki a kormány, félő, hogy lehánynám. Nagyon is szép az én bőrös sportkormányom. Tempomat szintén van gyári.
Szóval eddig minden mehetne bele csak igény kérdése, hogy kell-e. Ami nincs, az italtartóhűtés. Hát izé... ez nem büfékocsi

Be szoktam rakni egy hűtőládát a csomitartóba abba elférnek ilyenek,de igazából inni sem szoktam az autóban, nemhogy még hűteni is akarjam.
A szellőztető automatika amit mondasz, arról kb nem is hallottam még sose. Értelemszerűen ilyet berakni sem lehet utólag, gyári sincs. Tolatóradar ennél nem is nagyon kell, mert kilátni jól hátra is, de mostanság lehet kapni utólagost is, nem olyan drága. Esőérzékelős izé is jópofa, vezettem már olyan autót amiben az volt. Azért ez igencsak nélkülözhető.
Szervizelés más kérdés. Enyim is karban van tartva, lassan eljutok oda, hogy minden új benne. Régen a kispolszkin volt az, hogy kb az alap kasznit, üvegeket és az ajtókat nem cseréltem ki mire eladtam. De komolyan, minden más amit el tudsz képzelni, az ki volt raja cserélve, és az új alkatrészek is tönkrementek.
Viszont azt elmondhatom neked, hogy én a kispókkal is bejártam a fél országot és nem hagyott ott sose. Persze itt városban lerohadtam vele nem egyszer, de ez az erősebb motornak volt az átka, hogy törte el a hajtást.
Most megint kezdem azt érezni, hogy a bmw-ben kb mindent kicseréltem már, talán a hátsó szilentek vannak még a listán,de egyébként ja. És mivel a legtöbb alkatrész új, ráadásul gyári bmw minőségű, így egyre kevesebb az esélye annak, hogy ez is otthagy. Igazából most volt másodjára a 4év alatt az, hogy le kellett rakni terven kívül, mert valami meghibásodott,de ez is inkább az elöregedésnek köszönhető, ami a tiedet is utól fogja érni,mert nem kerülheted el!
Ami nekem előny és a tiedben tuti nincs: Sperrdifi+hátsókerékhajtás. Nézzél szépen utána miez, annyit segítek, hogy kb megduplázza a fun-factort annak aki kicsit is keménykedik a vassal. Ami nekem még nagy előny: xenon. Sztem a tied is xenonos és projektoros csak úgy mint az enyim. Vicces, hogy kb 20évig nem is nagyon volt ilyen projektoros lámpa semelyik autóban, most meg rájöttek, hogy az a tuti

Szóval annyira nem elmaradott a dolog ebben az őskövületben, mint elsőre tűnik.
Az meg végképp előny számomra, hogy meg tudom szerelni az autóm, így csökken annak a lehetősége, hogy ténylegesen valahol ottrohadok.
Lehetne azt mondani, hogy te nem akarsz szerelni, nem foglalkoznál ezzel. Sokan vannak így, mégis van ilyen bmw-jük. Van pár olyan műhely, ahol megcsinálják az autót patikára, teljes művelet képekkel, leírásokkal dokumentálva (nem egy ilyen projektet láttam már) és azt mondod, hogy itt van mondjuk 1-1.2millio forint, abból reálisan kijön _minden_. És akkor tényleg kapsz egy patika, új autót, ami ki van lakatolva, nem rohad, minden kopó-mozgó alkatrész új benne, mintha szalonból jönne, kényelemben pedig elmarad a hűtött heretartó meg az esőérzékelő. Aztán lehet ennyi pénzért már kicsit komolyabb motor is belekerül

Ami mondjuk gyárilag, tuning nélkül is 190Le. Simán belefér a keretbe!
Más meg megveszi a szalonból az autót ami nem is megy úgy, viszont a legfapadosabb autó is kb 3milliónál kezdődik. Szóval miért is lenne indokolt ennyi pénzt kiadni rá? Sztem nincs rá ép magyarázat, csak az, hogy a szalonautó az új dizájn és lehet villogni a szomszéd előtt.
Eddig azt hittem, hogy kevés olyan elvetemült van aki ezt csinálja, hogy megveszi a használt autót és rákölt ennyit. Gondoltam csak olyan elmebeteg tunerek csinálják ezt, akik éjellente a garázsban mókolnak és ez a hobbyjuk, de nem. Simán van egy rakat olyan ember aki ugyanúgy kifizeti a pénzt rá, mint te a szalonban, megkapja a kulcsot és vigyorgó pofával élvezi az autót évekig és pontosan ugyanazokra a karbantartásokra viszi el az autót, mint Te.
Cserébe került neki feleannyiba, cserébe öregebb a dizájn.
Sokan pedig azért nem vállalják ezt be, mert a szalonban kapnak hitelt az új fosra, az autóépítőnek meg le kell rakni a dellát ott helyben.
Jah és az lemaradt, hogy itt a 3as az csak az alapszéria aztán mégsem marad el annyira egy mai autótól, mi lenne ha néznénk egy korabeli 7-est....