HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3505
  • 3506
  • 3507
  • 3508
  • 3509
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#70121 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 21. 13:40

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 21. 13:18

Itt kulfoldon nincs leszeletelt aru a huto pultban (elore leszeletelt es vevore varo).
Vagy aznapi csomagolasu van (tahat csomagolt) vagy megvarod mig kiszolgalnak es szeletelnek neked frissen.
Ezert tudom, hogy mikori amit veszek.

Rajta van a csomagolasan. Ha azt felbontom akkor tudom, hogy max 1-2 nap. Mert az aru friss.
Mondjuk szarazarunal mar mas a helyzet, de az igazi friss felvagott/sonka az tenyleg ilyen par napos tema.

:up:

Egyszer már írtam itt, de le lettem hurrogva. Nem árulnak szemetet. Még olcsón sem, ha veszek egy kiló krumplit azt meghámozom és annyi. nem kell kivagdosni felét mert tele van ilyen fekete biszbasszal. És nem is feltétlenül drágább.
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#70122 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 02. 21. 13:45

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 21. 13:01

A mienk is online - csak az olvasok mukodnek offline is. Szep is lenne ha szerver halal eseten megallna az elet.

Itt a sima bejárati ajtók nem tudnak offlinet. Ráadásul új üzemeltetés valamit nagyon megrúgott, mert olyan logot is tudok olvasni, ami amúgy nem rám tartozna.
Make love not Wor.

#70123 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 21. 13:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 02. 21. 13:21

és összejár Bözsével szabadkőművezni építkezéseken.

:nevet:

Használhatom majd a hozzászólásod linkjét mint megdönthetetlen bizonyítékot? :Đ
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#70124 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 21. 13:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2012. 02. 21. 13:49

:nevet:

Használhatom majd a hozzászólásod linkjét mint megdönthetetlen bizonyítékot? :Đ

Csak óvatosan, nehogy a rabkőmíves klub elhallgattasson. Hidd el, lehet addig csak rihegsz-röhögsz értelmi fogyatékos módjára (mikike ©®), de majd ha rajtad ütnek, akkor nem fogsz benderkedni.

Szerkesztette: Raynes 2012. 02. 21. 13:53 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#70125 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 21. 13:57

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 21. 13:18

Itt kulfoldon nincs leszeletelt aru a huto pultban (elore leszeletelt es vevore varo).
Vagy aznapi csomagolasu van (tahat csomagolt) vagy megvarod mig kiszolgalnak es szeletelnek neked frissen.
Ezert tudom, hogy mikori amit veszek.

Rajta van a csomagolasan. Ha azt felbontom akkor tudom, hogy max 1-2 nap. Mert az aru friss.
Mondjuk szarazarunal mar mas a helyzet, de az igazi friss felvagott/sonka az tenyleg ilyen par napos tema.

Azért akkor mégis a nyugat vezet és nem mi vezetjük a nyugatot :)
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#70126 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 21. 13:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 02. 21. 13:21

Ez már onnan nyilvánvaló, hogy általában kezeslábas overált hord, csupa kosz, egyik kezében mindig malterozólapát és összejár Bözsével szabadkőművezni építkezéseken. Ha minden igaz, befalazzák gugát a London körüli falba, amely az 500 millióban bennmarad arisztokratákat fogja védeni.

Az a vicc, hogy az angoloknak tok termeszetes az arisztokracia letet. Siman elfogadjak, hogy nekik az jar.
Ennek fejeben azonban az arisztokracia elvileg torodik a neppel.

Multkor volt valami cikk az energia szegenysegrol. Ha ott valaki a havi jovedelmebol tobb mint 10%ot fizet a energia szamlakra, akkor energia szegenyseg aldozata es segelyre jogosult!

#70127 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 21. 13:59

Üzenet megtekintéseIdézet: komi28 - Dátum: 2012. 02. 21. 13:57

Azért akkor mégis a nyugat vezet és nem mi vezetjük a nyugatot :)

Nem tudom, en csak a sajat nevemben beszelhetek.
Amig az en ismeroseim azt mondjak majd ok kijonnek ide latogatoba ahelyett hogy en mennek latogatoba Budapestre - addig azt gondolom itt a jobb/mas.

Most is sut a nap mit allat...
jo ido van na.

Szerkesztette: FőDudu 2012. 02. 21. 13:59 -kor

#70128 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 21. 14:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 02. 21. 13:53

Csak óvatosan, nehogy a rabkőmíves klub elhallgattasson. Hidd el, lehet addig csak rihegsz-röhögsz értelmi fogyatékos módjára (mikike ©®), de majd ha rajtad ütnek, akkor nem fogsz benderkedni.

Nem tudok én ilyen nyomás alatt élni.. :omg: Hipervilágvége meg Azték válság... :fear: :nevet2:

Már azt sem tudom, hogy az legyen gyanús ami tényleg az, vagy hallgassak virágelvtársra, és az legyen a gyanús ami nem gyanús... :look: Itt van például az alábbi probléma:

Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám, Sanyi; vagy az öcsém, Ho-Chau-Chu. Szerintem a Sanyi az. :think:

Jajj, az igazoló linket majdnem elfelejtettem :omg: :Đ :nevet: Remélem így már látjátok ti is, hogy csak igaz lehet...

http://minden_otodik...dik_ember_kinai
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#70129 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 21. 14:04

Mondtam mar hogy nem angolul hanem kinaiul kell tanulni...
10 ev mulva kb minden az ovek lesz...
Az arabok meg mehetnek hozzajuk kolcson kerni...

Mert ezek felvasaroljak meg a homokot is... kb saskahad.

Szerkesztette: FőDudu 2012. 02. 21. 14:07 -kor

#70130 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 21. 14:21

Üzenet megtekintéseIdézet: FõDudu - Dátum: 2012. 02. 21. 14:04

Mondtam mar hogy nem angolul hanem kinaiul kell tanulni...
10 ev mulva kb minden az ovek lesz...
Az arabok meg mehetnek hozzajuk kolcson kerni...

Mert ezek felvasaroljak meg a homokot is... kb saskahad.

Ezzel nem értek egyet. A világ nem csak azért tanul angolul, mert az USA nagyhatalom, meg nem csak az angolszász országok miatt (+India), hanem mert ez lett a közvetítő nyelv. Szerepet játszik ebben a viszonylagos egyszerűsége, középfokig, társalgási szintig a legkönnyebb nyelvek között van Legalábbis latin-amerikaiknak, európaiaknak, talán csak a dél-ázsiai sárgák az egyetlen kivétel világviszonylatban. Van hozzá egy csomó oktatási anyag, szótár, van hagyománya az angoltanításnak, nem szólva a sok szakmai-tudományos publikációról, ami mind angol, műszaki dolgok, pláne informatika meg all English faszán. Ezek a kínairól nem mondhatók el, fehér embernek eléggé megtanulhatatlanság határát súrolja (pláne társalgási szintig, bár hallok olyat is, hogy nem nehéz, főleg a nyelvtana egyszerű), meg nagyon rendes tananyag, segédanyag, szótár, tudományos rendszerezés sincs hozzá, meg hagyománya sincs a kínai nyelv idegen nyelvként való oktatásának, maguk a kínaiak sem tudják, hogy is tanítsák, hogy szabványosítsák, stb. Aztán ha meg is tanulod a kínait (pontosabban vagy a mandarint, vagy a kantonit), egy-két kereskedelemmel foglalkozó melóhelyen hasznát veszed, de sokra nem mész vele, maximum a kínai piacra mehetsz társalogni unaloműzőnek. A többi anyag, lehetőség továbbra is angolul lesz. Kici kínaik is angolul tanulnak, szarul megy nekik, de próbálkoznak.

Szerkesztette: Raynes 2012. 02. 21. 14:23 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#70131 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 21. 15:07

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2012. 02. 20. 20:48

Erzsébet :Đ

Hja és van neki Denverben egy hatalmas birtoka. Vajommé :-s :-D

Nyilván azért, mert az ötvenegynéhány nemzetközösségi ország (köztük Kanada, Ausztrália, Új Zéland, India...), akiknek egyébként a feje (Head of the Commonwealth) egyikében sem volt a számára -sem méretben, sem fekvésben, sem árban- megfelelő terület. :-(

Egyébként a királynő, brit költségvetési tétel, (némi adóztatott saját bevétellel) tehát az neki sem csak úgy megy, hogy:

"Én gecinagy kőműves vagyok, ezért veszek amcsiba egy telket öcsém! merazkell, merittbazmeg pólusváltás/AntalKrisztus/hiperinfláció/miazmás" :-)

kettyósnyomi :kma:

#70132 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 21. 15:49

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 21. 12:59

A fustolt az mas.

A friss felvagottak - foleg az ilyen vorosarunak hivott parizsi/virsli-felek termeszetes modon megromlanak par nap alatt.
Ver van bennuk (elvileg).

Az egyeb felvagottak sem arra keszulnek, hogy napokig felszeletelve elalljanak. 1-2 nap OK, de utana mar nem jok emberi fogyaztasra.

hát ezzel nem értek egyet, szerintem sokkal tovább bírják
amúgy amit én veszek hentestől szalámit, az hónapokig eláll, bár az ilyen száraz cucc
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#70133 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 21. 15:57

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 21. 12:59

A friss felvagottak - foleg az ilyen vorosarunak hivott parizsi/virsli-felek termeszetes modon megromlanak par nap alatt.
Ver van bennuk (elvileg).

Lehet, hogy feléd ami friss, az valahol állt egy hetet, vagy szállították, különben már érdekes lenne a pénteki vágást hétfőn megvenned a boltban. Vagy pénteki vágás az 4 napig jó, hétfőtől szerdáig vágás meg 1 napig, vagy hogy? Virslin is meg kell lesni, nem hinném, hogy felétek a virsli is ugyanabból lenne, mint a szín sonka. Ráadásul régebben exportáltunk arrafelé sonkát, virslit, felvágottat, minden vackot. Kaptunk érte occsó viszkit, jó vót a hűtőházban :-) Azon ott a lejárat és kész. Száraz, szalámi, meg a többi megint más, de sima felvágott bőven hetes nagyságrendben el van, igaz itt sarki Sparban pld. 1-2 napos határidő van mindenre. Asszony néha arra gyúr, lejárat előtt vagy aznap akciózzák fél áron, nincs annak semmi baja, meg kell venni mind, aztán jól felzabálni.
Make love not Wor.

#70134 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 21. 16:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 02. 21. 15:49

hát ezzel nem értek egyet, szerintem sokkal tovább bírják

Szlovénia első hátránya, ott gyorsan döglik a felvágott :-)
Make love not Wor.

#70135 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 21. 16:02

Üzenet megtekintéseIdézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2012. 02. 21. 12:45

Budapesti útiba szoktunk menni.

Ja, sorompónál a Sparban vannak fasza felvágottak, meg minden ami kell, somogyi kolbász 1200-ért, másik fajta (TVben is reklámozzák) szintén tök occsón. Érdemes beruházni. Tavaszi/fokhagymás/valami más felvágottból tán 800-900/kilós áron sikerült vennem kimérve. Sorompó előtt jobbra meg ott a Gyertyányos, 240-ért adják a literes világost.
Make love not Wor.

#70136 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 21. 16:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 02. 21. 15:57

Lehet, hogy feléd ami friss, az valahol állt egy hetet, vagy szállították, különben már érdekes lenne a pénteki vágást hétfőn megvenned a boltban. Vagy pénteki vágás az 4 napig jó, hétfőtől szerdáig vágás meg 1 napig, vagy hogy? Virslin is meg kell lesni, nem hinném, hogy felétek a virsli is ugyanabból lenne, mint a szín sonka. Ráadásul régebben exportáltunk arrafelé sonkát, virslit, felvágottat, minden vackot. Kaptunk érte occsó viszkit, jó vót a hűtőházban :-) Azon ott a lejárat és kész. Száraz, szalámi, meg a többi megint más, de sima felvágott bőven hetes nagyságrendben el van, igaz itt sarki Sparban pld. 1-2 napos határidő van mindenre. Asszony néha arra gyúr, lejárat előtt vagy aznap akciózzák fél áron, nincs annak semmi baja, meg kell venni mind, aztán jól felzabálni.

Volt olyan is amit elottem bontottak fel - megis megromlik par nap alatt.
A friss felvagott ilyen. Virslin (ami nem elore csomagolt) en meg nem lattam 3-4 napnal hosszabb eltarthatosagot.

Ha nagyobb a so tartalma vagy kicsit is fustolt akkor jobban birja.
De az ilyen pragai sonka es hasonlok amit mi eszunk az hamar romlik.

A fustolt/szaraz az joval tovabb birja - bar csodalkozva latom, hogy az oktober kornyeken hutobe rakott teliszalamin is januari lejarati datum van (az a kis 400 grammos egesz teliszalami). Szoval az eltarthatosaga ezeknek sem vegtelen. Persze valoszinuleg semmi baja a teliszalaminak.

#70137 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 21. 16:56

így van. Egy házi disznóvágáskor készül kolbász, horkaa szalonna. faszán felfüstölve mert az jó, egy régi tartósítási módszer.
Viszont felváégottat, parizert, zalait, virslit is csak ilkyen helyeken vettél, ezen nőttél fel ugye? És a füsttel a húsba kerülő anyagok károsak? Nem azért van 30 kiló tulsúlyod ugye, mert tescos virslit zabáltál öt évig?
Ne keverjük azért a dolgokat össze. Anno disznóvágáskor gyermekként ropogtattad a megpörkölt bőrkét, zabáltad a sült vér, most meg kiakadsz, hogy ugyanezt kapod egy felvágottban?
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#70138 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 21. 17:12

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 02. 21. 16:56

így van. Egy házi disznóvágáskor készül kolbász, horkaa szalonna. faszán felfüstölve mert az jó, egy régi tartósítási módszer.
Viszont felváégottat, parizert, zalait, virslit is csak ilkyen helyeken vettél, ezen nőttél fel ugye? És a füsttel a húsba kerülő anyagok károsak? Nem azért van 30 kiló tulsúlyod ugye, mert tescos virslit zabáltál öt évig?
Ne keverjük azért a dolgokat össze. Anno disznóvágáskor gyermekként ropogtattad a megpörkölt bőrkét, zabáltad a sült vér, most meg kiakadsz, hogy ugyanezt kapod egy felvágottban?

Ezt nem tudom kinek irtad.
En szeretek mindenfele hurka/kolbasz/szalonna osszeallitast. Itt gyakran veszek ilyesmit is - bar azt a piaci hentesnel.
Nem gyakori a hurka errefele.

Bar a mult heten talaltam egy helyet ahol meg pacalt is lehet enni. Meg egeszben csulkot meg hasonlok....
A kutyam azota is orul a csulok csontnak...

#70139 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 21. 17:28

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 21. 16:52

Volt olyan is amit elottem bontottak fel - megis megromlik par nap alatt.
A friss felvagott ilyen. Virslin (ami nem elore csomagolt) en meg nem lattam 3-4 napnal hosszabb eltarthatosagot.

Öcsém, én a rendes gépsonkánt meg a többit sokszor napokig tároltam kicsit hűvös szekrényben, minden nélkül, oszt semmi baja nem lett. Időnként a gyárból már döglöttebb belsőségek jöttek ki, azt én mondom, nem akárki :-) Virsliben meg semmi nincs ami megdöglik, nyémánnen.
Make love not Wor.

#70140 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 21. 17:30

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 21. 17:12

Bar a mult heten talaltam egy helyet ahol meg pacalt is lehet enni. Meg egeszben csulkot meg hasonlok....
A kutyam azota is orul a csulok csontnak...

Eddig enm tudom akkor minek éltél :-D Ciberédnél is van sok minden, csak pacalt nem érdemes, mert macerás megcsinálni, frisen a fasza, annyira meg nem kívánják. Csülök még itt a nagy faluban is van minden sarkon. Undon az 1esben meg különösen. Rendes sonkát enni házicuccal meg ki kell jönni Symába a hangfoglalásra :-)
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3505
  • 3506
  • 3507
  • 3508
  • 3509
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.