HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3529
  • 3530
  • 3531
  • 3532
  • 3533
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#70601 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 27. 16:40

mi tartottunk csirkét
már nem, rohadtul ráfizetéses, saját célra is
inkább megveszi anyám az utcában a csirkét, tojást, háztól

drága a keltetés, meg a kaja nekik
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#70602 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 02. 27. 16:42

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2012. 02. 27. 16:26

Méhészet, fakitermelés + eladás. Beruházni platós uazba aztán melózni az erdészetnek. Van hozzá kapcsolatom. Fűrészt mosmék venni holnap. Egy ekkora terület hozna azért küvecset.

Azt meg majd kikuglizod. Értem. Fakitermelés nem nagy gond, akár a helyi erők, vagy erdészet is jön, aztán betakarítja. Bár ahhoz nem kevés hektár kell, ismerősnek van Mende felé egy kisebb erője, abból már lehet termelni. Meg kollégának Amerikában :-)
Make love not Wor.

#70603 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 02. 27. 16:45

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2012. 02. 27. 16:29

Építeni be egy bitang cserépkályhát, szalmabálával leszigetelni belülről az épületet a jószágoknak azt bírják azok a telet.

Jaja, cserépkályha mellett lenne 40 fok, épület hátsó fele meg befagy. Akkor inkább már kollektor, ilyen helyen szép lassan betolod a levegőt, aztán kész. Esetleg tippelj egy légköbmétert, hogy ilyen helyen mennyihez kell viszonyítani a meleghez.
Make love not Wor.

#70604 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 16:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 02. 27. 16:37

Akkor melyik?

Az ilyen disznó kecskebirka, nyuszi mifaszom csak saját célra, de egy ekkora területen elbitangol simán 300-400 tyúkica, aztán beül a szalmabálára tojni.

napi 10 rugó kijön csak tojásból, eladás nem téma, itt van bánkon a nagyker, ott egyben átveszik.
Bár lehet már ez is le szabályozva a végtelenségig.

#70605 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 16:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 02. 27. 16:42

Fakitermelés nem nagy gond

Már egy ideje csinálom egyedül, saját célra, jó meló.
Az egész környékbeli erdészet vezetőjét ismerem, már dolgoztam mindenhol. Ha most lenne platós uazom, már mehetnék is szállítani, nem is kéne termelni.

Fakitermeléssel a fő gond az, hogy egyedül nem lehet csinálni, társulni meg nem fogok senkivel Olyat lehet, hogy szerződést kötni velük erdőtakarításra. Fakivágást nem lehet, de a kidőlt fákat felesben elviheted, meg gallyakat elégetni, ilyesmi. Egyik haverom csinálja, napi 30-40 küvecset tud kikalapálni belőle, de úgy, hogy reggel ötkor már kint van, és késő estig tolja, mert darabolni is kell, meg kiszállítani vevőknek. Fűtési szezonnak mindjárt vége :Đ

#70606 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 17:02

dufla

Szerkesztette: rupic 2012. 02. 27. 17:08 -kor

Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#70607 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 17:04

Ha jól látom, értem, van egy elhagyatott istálló szerű épület, makulátlan a tető, még nem dőlt össze, a léceken faszán állnak a cserepek.
Simán lakhatóvá lehet tenni egy részét. (?). Másfél hektár gaz. Azon aztán lehetne nevelni birkát, kecskét, tyúkot, tehenet. Még eladásra is. Mert ugye a gaz az egyenértékű a lucernával, vagy a mittudoménmilyen növényekkel. A hatalmas területet ma lelegelik, holnap ugyanolyan sokat tudnak legelni. Szabadtartásban. Meg majd gyűjtünk fát a tüzeléshez. Meg rezet, hogy legyen pénzünk. Meg majd gyapotot termelünk és az asszony megszövi a ruhát a gyerekeknek. Meg a tikok csak úgy kint vannak százával, reggel meg leadják a tojást az ajtóban. A zsidó rókák, menyétek, betegségek meg nagyívben elkerülnek minket. Aztán jön a bőség és a zsidókkal elcserélem a húst, a tojást áramra, vízre, iskolára, DJ felszerelésre a gyerekeimnek.
Eccerű ez.
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#70608 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 17:04

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2012. 02. 27. 16:53

Már egy ideje csinálom egyedül

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2012. 02. 27. 16:53

Fakitermeléssel a fő gond az, hogy egyedül nem lehet csinálni

:unsure:
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#70609 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 17:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 02. 27. 17:04

:unsure:

Hivatalosan és termelésre, eladásra nem csinálhatod egyedül, életveszélyes.
Az, hogy én kimegyek engedéllyel az önkormányzat erdeibe és saját magunkat ellátom, az egy dolog, de már ebből is volt szopás, amikor berregő fűrésszel a kezemben lebucskáztam a domboldalon.

#70610 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 17:13

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 02. 27. 17:04

Ha jól látom, értem

Valószínűleg nem sok tapasztalatod van gazdálkodás, állattartás terén :-D

én 1*1 km-es telken nőttem fel, hajnal négykor keltem, 25 tehén, 25 bika + aprójószágok, disznók, stb.
A kecskebirka azért kell, hogy ne kelljen füvet nyírni, karbantartják + megtrágyázzák a területet, elég faszán el tudnak intézni egy hektárt, tövig lerágják. Általános iskolás koromban Vésztőn nyáriszünidőben juhokra vigyáztam, tököm tudja mennyi, többszáz, két kutyával. Ha van egy ekkora területed, az bőven eltart ennyi kecskebirkát, mert a fű az folyamatosan nő, viheted legeltetni vagy ki az erdőbe cserjéket, bokrokat zabálni, mert az is kell neki. Télen meg széna.

#70611 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 17:14

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 02. 27. 17:04

Aztán jön a bőség és a zsidókkal elcserélem a húst, a tojást áramra, vízre, iskolára, DJ felszerelésre a gyerekeimnek.
Eccerű ez.

Már bocs, de csak én mennék ide ki gazdálkodni, a nejemnek van munkája és nekem is, de mellé bevállalnám ezt a telepet.
Nem az a tervünk, hogy kiköltözünk az erdőbe, a bánki kéró egyelőre még megvan és ahogy a dolgok állnak, nem biztos, hogy el kell adnunk.

#70612 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 17:18

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2012. 02. 27. 16:23

A diszkó nem is hülyeség, gondolkodtam azon, hogy nem egy 5 napos fesztivált csinálunk, hanem 4 hónaposat :Đ faszául felújítani, kidekorálni, irdatlan messze van mindentől, pont jó lenne.

Első körben nem tudom, mert az egy dolog, hogy könnyen hozzá lehet jutni, de legalább egy év a felújítása, ha egyedül csinálom. A belső nádmennyezet itt ott le van szakadva, tető szerencsére makulátlan. Na mindegy nem kevés zsé a felújítás.
Csak a saját magunk ellátásán gondolkodunk. 25-30 kecskebirka fűnyírónak, persze aprójószágok dögivel. 1.5 hektár lekerített terület van hozzá. Tyúk szabadtartásban, de abból mondjuk több száz és a tojást eladni. Takarmány nem gond, első évben meg kell venni, de a másodikba már meg lehet termelni. Esetleg annyi disznót tartani, hogy a környéket ellátni friss hússal. Azok is mehetnek szabadtartásba. Környéken van egy ilyen mangalicatelep, ott a hegyoldal lekerítve, aztán élnek mint a zsizsikek :-D

Egyébként halvány fogalmam sincs, de valamit mindenképpen csinálni fogok. Ez az épület túl nagy, a felét mindenképpen leválasztanánk lakórésznek és belül válaszfalak, stb.
Ezek csak gondolatok.

Na akkor megint sajat tapasztalat:

- tyuk/kacsa/liba (foleg a liba) utan evkig nem no fu, tehat a szabadtartas kb vetesforgo rendszerben lehetseges.
Nem lekajaljak a fuvet, hanem a tyukszartol a talaj elsavasodik/lugosodik (fene se tudja melyik) es ott nem no meg semmi evekig.

- kecskebirka: meg talan a kecse a legjobb. Az kurvara igenytelen - telen eleg neki a kukorica szara is (ha nincs mas).
Ra lehetne olyanra allni, hogy a kecsket parlagfuvel eteted. Allitola az ilyen allat teje gyogyitja az allergiat (mivel a kecsek nem allergias a parlagfure - igy a tejeben van valami hasznos ellenanyag. Ez kb korlatlanul eladhato. Van/volt gazda valahol Biatorbagyon aki ebbol el. Kecskesajt is eladhato - de ehhez hetvegente vasarozni kell.

- nadfedelesre nem kapsz engedelyt - kurvara tuzveszelyes. Amivel impregnaljak az meg baszott draga. Igy a diszko kilove.

- A teruleten meg fel lehet huzni par foliasatrat - ha a helyi szeddmagad mozgalom (magyarul ciganyok) nem tarolja le.
A jo minosegu zoldseg is eladhato.

#70613 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 17:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 02. 27. 16:45

Jaja, cserépkályha mellett lenne 40 fok, épület hátsó fele meg befagy. Akkor inkább már kollektor, ilyen helyen szép lassan betolod a levegőt, aztán kész. Esetleg tippelj egy légköbmétert, hogy ilyen helyen mennyihez kell viszonyítani a meleghez.

Régen, amikor a tanyán laktunk, mostoha fater tehenész volt és bejártam segíteni neki. Úgy oldották meg az istólló fűtését, hogy totálisan bepakolták az egészet szalmabálákkal. Fűteni nem fűtöttek semmivel, de nem volt bent hideg, sőt gondolom a rengeteg tehén miatt kifejezetten jó idő volt, vagy tudja a tököm, de ott bent nem fáztunk soha, lehetett pulóverben mászkálni. Gondolom, ha ugyanígy leszigeteli télen az ember szalmabálával és be is fűt, akkor tűrhető idő lesz.

#70614 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 17:26

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 27. 17:18

Na akkor megint sajat tapasztalat:

Parlagfű az jó téma, ambrosia, Istenek eledele, mi rendszeresen esszük salátának, vagy teát főzünk belőle, de simán rizs mellé köretnek. Gyógynövény, allergiárt a pollenje okoz, de csak és kizárólag a nagyvárosokban, ahol a pollen érintkezésbe kerül a légszennyezettséggel, mert lemarja a pollen burkát, s belül pici kapcsok vannak, amik megtapadnak a légutakban és attól allergén. Egyébként jó ötlet, azt nem tudtam, hogy a tyúkok után nem nő semmi :Đ mi tyúktrágyával tömjük a veteményest, eddig faszás :Đ

Kecsketej jó ötlet. Birka is jó ötlet, mert itt volt nem messze egy telep, ami megszűnt, ott rengeteg birka volt és mindenki oda járt vásárolni birkahusit. Ha nekik akkor ment, akkor menne az most is.

#70615 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 17:27

Ez jó téma, én is ilyesmin agyalok, csak nekem nincs rá kessem. Meg én Bp-hez közeli tanyákat nézegettem. Messziföldön a semmi közepén ócsó minden. Apeh árverési oldalán néztem fél éve volt vmi gyümölcsös ilyen 10-20hektárnyi, de eleve valahol a semmi közepén ,másrészt oda is irták, hogy autóval nem megközelíthető :omg:
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#70616 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 17:29

Aztán még az is eszembe jutott, hogy gombatermesztés, ekkora hodályban már lehet, faszául előkészíteni a területet, nagyker megveszi szintén egyben.

#70617 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 17:30

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2012. 02. 27. 17:29

Aztán még az is eszembe jutott, hogy gombatermesztés, ekkora hodályban már lehet, faszául előkészíteni a területet, nagyker megveszi szintén egyben.

gombat azt foleg pinceben erdemes, mert kell neki a jo kis paratartalom.

De marihuanat lehet belteren is termelni :)

#70618 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 17:31

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 02. 27. 17:27

Ez jó téma, én is ilyesmin agyalok, csak nekem nincs rá kessem.

bérelni is lehet, kipróbálod, nem jön be akkor lépsz tovább.

#70619 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 17:33

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 27. 17:30

gombat azt foleg pinceben erdemes, mert kell neki a jo kis paratartalom.

De marihuanat lehet belteren is termelni :)

Utóbbiban lenne is lóvé rendesen :Đ lehet csak egy évet kéne kibekkelnem :Đ meg keresni egy nagybani átvevőt.

#70620 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 17:36

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2012. 02. 27. 18:33

Utóbbiban lenne is lóvé rendesen :Đ lehet csak egy évet kéne kibekkelnem :Đ meg keresni egy nagybani átvevőt.

De ha rajtad maradna, akkor segítek megsemmisíteni a bizonyítékokat :Đ
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3529
  • 3530
  • 3531
  • 3532
  • 3533
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.