HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3537
  • 3538
  • 3539
  • 3540
  • 3541
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#70761 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 28. 14:22

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2012. 02. 28. 14:15

Én nem arra voltam kíváncsi, hogy hányszor jártál Erdélyországban, hanem a viszonyok érted. Mármint, hogy itt lehetetlen, nem gazdaságos, veszteséges, naív. Ott meg sima ügy. De állítom neked, ha valaki jelentkezne a topikban, hogy ő Stájerországban nyomul kecskékkel, akkor igen kiemelt figyelemmel megjegyeznéd, hogy a viszonyok ott is mások :-D de itt nem, nem és soha :-D

még az öreg kecskésnéni, aki 8db kecskével tengeti a napjait, még ő is eladja 400 ft/ liter a tejet.
Én meg egyelőre csak diózok, hogy tavasztól beleugrok valamibe, hogy hajnaltól késő estig igénybe legyek véve.
Tanya, érted, pár jószág.

guga te ahhoz hülye vagy és ez megkérdőjelezhetetlen tény :omg:

Nem, nem voltál rá kiváncsi, csak kötekedtél :)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#70762 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 14:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 02. 28. 14:22

Nem, nem voltál rá kiváncsi, csak kötekedtél :)

Azt írtad, hogy ott mások a viszonyok, mint itt. Mivel pont egy ilyesmiben gondolkodom, kíváncsi vagyok a véleményedre és tapasztalatodra. Leírtad, hogy ott mások a viszonyok, mint itt. Nyilván a hazai viszonyokkal is tisztában vagy, és az erdélyi viszonyokkal is.

Felelősségteljes ember vagyok, meghallgatom kecske és tyúktartásban a véleményedet, hogy hazai viszonyok között miért nem gazdaságos még saját célra sem, amit szintén leírtál ill. felsorolhatnád az indokokat tételesen, hogy ott kint viszont miért gazdaságos.

#70763 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 14:30

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2012. 02. 28. 13:55

A hatóság az, ami nem kell. ...

Állatorvos, mint hatóság?

Vagy nem lesz se betegség, se oltás? :-s

#70764 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 14:41

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2012. 02. 28. 14:30

Állatorvos, mint hatóság?

Vagy nem lesz se betegség, se oltás? :-s

Meggondoltam magam, űrutazást tervezek :Đ valaki meg tudná adni Fehér Anett elérhetőségét? Vagy keressem fészbukon?

Bazzeg, nem egy kibaszott nagy eu szabályoknak megfelelő tojodát szeretnék indítani, hanem pár kotvák tyúkot, meg buta kecskét, de már úgy felbasztátok az agyamat, hogy ez micsoda jogszabályokba fog ütközni, meg hogy tanyát venni, inkább csak és kizárólag illegális dolgokba fogok utazni :nevet:

Feketén fogok nevelni vagy 10db tyúkot, a kakasnak kivágom a hangszálát és csak is némakacsákat fogok tartani :nevet:

Még, ha azt mondom elméleti alapon, hogy 3-400db tyúk szabadtartásban és a tojást eladom, ahhoz sincs senkinek semmi köze, ha megközelíti a tanyát, leszarom hogy mivel jön, először a vizesárkon kell átjönnie, utána a két darab bernáthegyivel megküzdenie, bár az nem jó, mert szelíd, van néhány ismerősömnek bertnáthegyije, simán besétáok és csóválják a farkukat. Mindegy, mondjatok gyilkológép kutyát, veszek egy kibaszott vejmárt és elsáncolom magam :-D

tegnap beszéltem egy faszival, elmondott pár nevet, hogy melyik tanyának ki a tulaja, mondom nem jó, nem jó, asse nem jó, de az a tanya ott kié? nem tudod, mert nem lakják.

Baszod, aszongya te nagyon ki akarsz menni :-D

#70765 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 02. 28. 14:45

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2012. 02. 28. 14:41

Még, ha azt mondom elméleti alapon, hogy 3-400db tyúk szabadtartásban és a tojást eladom, ahhoz sincs senkinek semmi köze

Nem lepődnék meg, ha 300-400hoz már valami kiemelt fokozat kellene. Amíg magadnak reszelgetsz, az okés, de előbb még 300 négyzetméteres pajtáról volt szó, oszt csak a villanyt emlegettük, OTSZben utána sem néztem.
Make love not Wor.

#70766 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 14:46

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2012. 02. 28. 14:41

Meggondoltam magam, űrutazást tervezek :Đ valaki meg tudná adni Fehér Anett elérhetőségét? Vagy keressem fészbukon?

Annak meg 5 forintja nincs baszki, vagy azt is másra szórja el, kellett volna online TV, meg ilyen faszságok, havi 100ezres kiadástól már visszahúzta magára a bugyit, ugyanmár.
Make love not Wor.

#70767 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 15:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 02. 28. 14:45

Nem lepődnék meg, ha 300-400hoz már valami kiemelt fokozat kellene. Amíg magadnak reszelgetsz, az okés, de előbb még 300 négyzetméteres pajtáról volt szó, oszt csak a villanyt emlegettük, OTSZben utána sem néztem.

Van itt egy faszi, helyi földtulajdonosok elnöke, akik nagyban utaznak, ő tudja, hogy melyik majornak ki a tulaja. Azért tartom vele a kapcsolatot, egyébként meg szeszfőzdéje van, meg egész jó pálinkái.
Naszóval tettem neki szívességet, ő meg cserébe elárult néhány titkot. Tyúkból 300db lehet szabadtartásban és a tojást eladod. Na most, ha 400db van, hogy számolja össze? Ez az egyik, a másik, hogy be sem engedem, leszarom, hogy ki, ha nem kommandósokkal jön, megbaszhatja a kurva anyját.
Villany? Ez is csak elméleti.

Nem kötelező nekem olyan helyet venni, ahol szar a világítás.
De mondom, hatósággal én szóba nem állok, egyetlen percem sincs rájuk, nem hogy pénzt adjak a kezükbe. Mondom láttam pár arcot megőszülni a környéken, mert bementek utcába és elvesztek a labirintusban. Csikós erre a legjobb példa, leszarták, hogy jól csinálta, leszarták, hogy alkalmazottjai vannak. Fejték, mint a gép, zokszó nélkül.

Nem tudom mit baszott el, de az egy olyan telep volt, ahol rengeteg disznó volt és egész nap vágták a disznót a hentesek. Hja, jött valami eus szabály, utána vágóhídra kellett vinnie, arra is jött valami eus szabály, hogy már fel sem dolgozhatta, így a disznókat eladta. Utána jött eus szabály és baszhatta az egészet 400db tehenet kellett eladnia, meg a kecskéket, birkákat. Apeh elvitte neki az egész majort, meg még a házát is.
Mindegy, Csikós valamit tudhat, mert talpra állt, csak már megjött neki is az esze, nem nagyon tudod hogy hol és mit csinál :-D

Én, ha beleugrok tavassza valamibe, akkor első dolgom lesz két kibaszott nagy kutyát a kerítésen szabadon engedni és egyébként ott sem vagyok soha, tőlem aztán kiabálhat bárki, rá sem fogok hederíteni. A téma nem az én nevemen lesz és baszok a világra.
Haggyámá világítás, meg hatóság. Pont most néztem át a netet, egész olcsón lehet kapni markológépeket :Đ
de csikósé is itt áll nem messze, mert pár gépet eldugott, lehet kölcsönkérem tőle, körbeásom magam halastóval, a hidat meg felhúzom a gecibe és, ha valaki nekiáll okoskodni, akkor ott helyben megszüntetem létezni, feldarabolom és a húsát megetetem a disznókkal :Đ ennyit a hatóságokról :nevet:

#70768 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 15:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 02. 28. 14:46

Annak meg 5 forintja nincs baszki, vagy azt is másra szórja el, kellett volna online TV, meg ilyen faszságok, havi 100ezres kiadástól már visszahúzta magára a bugyit, ugyanmár.

Csak sejtem, pár budapesttv-s arc kihulott a jólét mezőnyéből. Itt is van egy Bánkon, a nyaralójában lakik, mert a lakásával valami lett, nem mondta mi.
Hja, haverom ott volt operatőr, világosító, előtte meg satelit tv vagy mi, ami szintén megszűnt.
Budapest tévét valamiért nem sajnálom, bár soha nem néztem, de amit a neten belinkeltek, háááát :omg: Gyurcsók ott volt?

#70769 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 15:29

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2012. 02. 28. 15:01

Ez az egyik, a másik, hogy be sem engedem, leszarom, hogy ki, ha nem kommandósokkal jön, megbaszhatja a kurva anyját.

Szerinted kivel mennek ellenőrizni?

De a múlt héten pl a fináncok voltak nálam ellenőrizni. Nem kommandósok. Civilben. 4 tagbaszakadt manus, mindegyik egy-egy parabellummal az oldalán.

#70770 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 15:42

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2012. 02. 28. 15:29

De a múlt héten pl a fináncok voltak nálam ellenőrizni. Nem kommandósok. Civilben. 4 tagbaszakadt manus, mindegyik egy-egy parabellummal az oldalán.

De nagy az arcod, mióta rád rontottak a pribékek és az rtlklubbon reklámoznak :Đ

nem volt működési engedélye, na hja. Szerintem egy központi helyen fekvő csehónak, ahol amúgy is nagy a ribillió főleg, ha a tiéd, akkor jó eséllyel betalálják.

Engem a tyúkjaimmal max. akkor ha kendermagosak lennének :Đ bár a kender magja szabadon tartható, mert nulla thc tartalma van, de ha már elülteted, akkor zizz :Đ

Egyébként igazad van, sok jóra nem nagyon számíthat mostanában az ember. Túlszabályzott minden és nem lehet nem észrevenni, hogy csak ezt a régiót basszák szabályokkal, a termelő régiót valahogy nem.

Csak a tyúkokra visszatérve. Hajnaltáj c. műsorban mostanában toppon van a tyúktojás mizéria. A hazai piac 1 milló tojást igényel naponta. Eu szabályokkal hazaverték, leállt az egész, és a gazdák hiába verik a nyálukat, a kormány nem segít és nem értik, hogy a kormány miért hagyja, hogy a hazai piacokat ellepje a kinti tojás, mikor a magyar gazdák is el tudják látni. Na erre mondom azt, hogy a magyar gazda hülye, mert azt hiszi a kormány az ő érdekeit védi. Hja, egy majmot bemutattak a hírtévében, aki pályázati pénzt nyert és szó szerint játszóházat varázsolt a tyúkjainak :omg: de azt már megéltem, hogy a pályázati pénz sem úgy megy, hogy bárki, főleg azért, mert pénz. A többi 160 gazda miért nem?

Nahhh, szóval maradjunk annyiban, hogy önellátás, bár már ez is kérdéses, mert az usában a kiskertet, a háztáji termelést néhány helyen ugyanolyan szigorúan tiltják, mint ha kendert ültetnél.

#70771 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 15:42

Es pont nem volt arra cicis... Leverte volna oket, mint vak a poharat. Jahno nem gyozott volna takaritani utana...
:]

Szerkesztette: *Iguana* 2012. 02. 28. 15:43 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#70772 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 15:43

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2012. 02. 28. 15:01

Nem kötelező nekem olyan helyet venni, ahol szar a világítás.

Ezek tipikusan olyan helyen vannak, ahol nincs világítás. Felében meg lakni akartál. Villanyra meg azt emlegettem, hogy bekötni kell. Innentől van ELMŰ, aztán ha nem mezei 25 Amper lófasz kell, akkor már dől a dominó.
Make love not Wor.

#70773 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 15:44

Civilben. 4 tagbaszakadt manus, mindegyik egy-egy parabellummal az oldalán.

kedves voltál velük ? :Đ

#70774 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 15:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 02. 28. 15:43

Ezek tipikusan olyan helyen vannak, ahol nincs világítás. Felében meg lakni akartál. Villanyra meg azt emlegettem, hogy bekötni kell. Innentől van ELMŰ, aztán ha nem mezei 25 Amper lófasz kell, akkor már dől a dominó.

Hja, már értem, félreértés történt.
Ott siklottunk ketté, hogy amit utoljára néztem, abban volt villany, be van kötve, de újra kell vezetékelni az egész pecót.
Olyat nem vennék, ahová nincs bekötve a villany, bár a fene tudja, végső esetben még abba is belemennék, ha védett lenne erdővel, közel a közút és távol a lakott település és van kútvíz, mert ami áram kell, azt meg lehetne oldani aggregátorról és akkor tényleg mindenki leszophat, nem kell fizetni senkinek semmit, nem hogy átírni az elműnél meg ilyenek.

Nem is rossz ötlet, jobban belegondolva az épület belső világítását meg lehet oldani már más alternatívával, én meg úgy sem nyerőgépeket akarok üzemeltetni, hanem tyúkokat, leszarom, hogy nem lát, vak tyúk is talál szemet, nézzen nappal :Đ

ez eddig eszembe sem jutott, csak olyan helyeket figyeltem, ahol van áram, de így hogy van aggregátor :omg:

#70775 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 15:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 02. 28. 15:43

Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy 3-5kw-os szélgenerátor, az még megfizethető kategória és okosan használva, akár elég is lehet.

#70776 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 15:56

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2012. 02. 28. 15:50

Ott siklottunk ketté, hogy amit utoljára néztem, abban volt villany, be van kötve, de újra kell vezetékelni az egész pecót.

Akkor az valakié, fizeti. ÓRaátírásnál is jön az ELMŰ, kegyetlenül papíroz, plombálja, oszt remélkjük nem olvassa ezt az újravezetékezőst, mert már ugrana is rá. Bontott kábelem és lámpám még lenne is sok, de ez is olyan, hogy mikor anyósnál raktam össze a bungit, akkor Baumax, ott hagytam egy vagyont 2 lámpáért és sallangért. Erre 1 hét múlva iroda bontása, tonna kábel és egyéb ment a szemétbe.
Make love not Wor.

#70777 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 15:56

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2012. 02. 28. 15:50

Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy 3-5kw-os szélgenerátor, az még megfizethető kategória és okosan használva, akár elég is lehet.

Ha szeles helyen van. No meg némi inverter és akku nem árt.
Make love not Wor.

#70778 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 16:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 02. 28. 15:56

Akkor az valakié, fizeti. ÓRaátírásnál is jön az ELMŰ, kegyetlenül papíroz, plombálja, oszt remélkjük nem olvassa ezt az újravezetékezőst, mert már ugrana is rá. Bontott kábelem és lámpám még lenne is sok, de ez is olyan, hogy mikor anyósnál raktam össze a bungit, akkor Baumax, ott hagytam egy vagyont 2 lámpáért és sallangért. Erre 1 hét múlva iroda bontása, tonna kábel és egyéb ment a szemétbe.

Ki lehet kapcsoltatni. Akkor nem kell fizetni. Átírás is ingyenes. A villanyórát is ingyen telepítik, ha a jóváhagyott tervek szerint van kiépítve a bejövő hálózat, meg a mérőhely. Na az a drága. Meg a teljesítménybővítés.

#70779 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 16:09

basszák meg, ha ilyen az eu, akkor milyen a magyar? kurvaélet

http://www.youtube.c...d&v=yokbR6h5RR8

#70780 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 16:27