HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4238
  • 4239
  • 4240
  • 4241
  • 4242
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#84781 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 06. 06. 10:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 06. 11:49

De ki kell nyilazni és opciósan tüzivíz tárolót létesíteni, gyülekezési körletet kijelölni, ezeket rendezvény elején ismertetni. Én nem tudom, csak hallgatni szoktam, hogy mikormerrehogy, de van rá emberem, aki ilyenkor az összes kapun bejövő gépet megnézni, ívre felírja, leokézza, hogy megfelelt. Ha valami komolyabb ellenőrzés jön, akkor ez már jó pont és nem nagyon szoktak köcsögölni. Mentőt, orvost nem tudom, embernek írok egy mailt, hogy váttáfákk, aztán tájékoztat, alapokat megcsinálja occsóért, de helyi felügyeletet is drágán.

Mellékesen előzőből kiindulva simán ment ott besörözve a bohóckodás, meg a többi hülyeség, gyakorlatilag pár 10 fős találkozósdinál annyira nem kellene parázni.

Ezert mondom, hogy amig nem tudunk reszleteket (resztvevok szama, tervezett programok, stb) addig csak talalgatunk.
Remelem guga majd beirja mi is lett volna aztan akkor jobban meg tudjuk fejteni jogos volt-e a szivoskodas.

Nalunk olyan is van, hogy a melegvizes bojlerekben 72 fok folott kell lennie a vizhofoknak. Valami legionella marhasag miatt.
Jott az ellenor es az volt a baja, hogy miert 'csak' a bojler puffertartalya aljan van a hofokmero (mert szerinte a tetejen lehet hidegebb)? Aztan megkerdeztuk, hogy tanult-e fizikat....

Szerkesztette: FőDudu 2015. 06. 06. 10:55 -kor

#84782 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 06. 06. 11:03

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 06. 06. 08:23

azert az mondjuk eleg nonszensz, ha egy kvazi barati osszejovetelen megkerdezik ki fozi a vacsit es milyen vegzetteggel :)

Csak létszám kérdése, X fő felett ezeket is be kell jelenteni, aztán jön a tűzoltóság. Főleg mióta 1-2 ilyen baráti összejövetelen pont meghaltak páran.

El kell dönteni, hogy gyülekezés, zenés-táncos, vagy mifene és értelmes önkormányzatnak rögtön van géppel kitölthető formanyomtatványa, amit be kell adni helyben és a rendőrséghez/jegyzőhöz. Többi ráadásul a tábor üzemeltetőjének a feladata, ez pár éve változott. Szopik is vele mindenki :-D

Hely tömegtartózkodásra alkalmas, tehát a WC, bigyó, egyéb jogszabályban előírt dolgoknak megfelel, ki kell találni, hogy milyen extrával jár ez a speciális motoros fűrészes találkozó, de nem látom akkora drámának a rendezését.
Make love not Wor.

#84783 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 11:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 06. 12:03

Csak létszám kérdése, X fő felett ezeket is be kell jelenteni, aztán jön a tűzoltóság. Főleg mióta 1-2 ilyen baráti összejövetelen pont meghaltak páran.

El kell dönteni, hogy gyülekezés, zenés-táncos, vagy mifene és értelmes önkormányzatnak rögtön van géppel kitölthető formanyomtatványa, amit be kell adni helyben és a rendőrséghez/jegyzőhöz. Többi ráadásul a tábor üzemeltetőjének a feladata, ez pár éve változott. Szopik is vele mindenki :-D

Hely tömegtartózkodásra alkalmas, tehát a WC, bigyó, egyéb jogszabályban előírt dolgoknak megfelel, ki kell találni, hogy milyen extrával jár ez a speciális motoros fűrészes találkozó, de nem látom akkora drámának a rendezését.

Ja de nyilván 100+ embert nem lehet ott szaratni ahol 10-20 még épp elvan. Meg a tücsök tujja, hogy mi még.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#84784 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 06. 06. 11:37

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 06. 06. 12:33

Ja de nyilván 100+ embert nem lehet ott szaratni ahol 10-20 még épp elvan. Meg a tücsök tujja, hogy mi még.

De én a táborról beszélek, ahol gondolom lenne, annak van X fő befogadóképessége és ehhez szükséges infrastruktúrája, minden papírozva, működőképesen, így ez a rész pipa. Zajterheléssel 22h után már komolyabb konfliktust érzek a helyi Pógár Janővel.
Make love not Wor.

#84785 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 13:09

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 05. 20:23

Bassza meg, azért még is csak ez az egyetlen hely, ahol le merem írni őszintén, bár nem a teljes igazságot, mert az kínos lenne, de hogy én, aki névtelen, pénztelen, s hirtelen megtalálnak a cégek, munkavédelmisek, fenyegetések, ki a faszomat zavar egy láncfűrészes találkozó? Persze tudom pontosan, hogy mi történt, de a munkavédelmisek csak úgy nem találnak ránk. Szóltak nekik. Micsoda faszom geci világ van :-D előző évben sem sérült meg senki, sőt 3 napig vágtuk a fát, mint az ökör, meg üstben főztük a malacot. Lehet én vagyok a naiv, hogy ebben az évben is ugyanezt gondoltam, s még szerencse, hogy nem indultam el a plakátokkal, ami pont ma lett volna.

ja mert azok ilyenek... kimennek a szervezett munkavégzés helyére. egy ilyen találkozó meg nem az. a részt vevő biztos nem, hacsak nem céges keretben vonul fel, de akkor mint munkáltatót, őt nézhetik. a szervező meg csak akkor végez szervezett munkavégzést, ha ad számlát és üzletszerűen ezzel foglalkozik. max a vpop meg a munkaügy zargathat.
köbgyök, guga, köbgyök.

Szerkesztette: Csula kapitány 2015. 06. 06. 13:09 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#84786 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 13:15

Üzenet megtekintéseIdézet: FõDudu - Dátum: 2015. 06. 06. 07:53

Gondolom nem a munkavedelmi dolgokba kotottek bele, hanem a talalkozo helyszinet lehetetlenitettek el mindenfele szabaly esz nelkuli alkalmazasaval.

- van-e porolto kb. minden sarkon
- van-e defibrilator (x fo felett pl. itt kotelezo)
- tuz/viz/fusterzekelo a hazakban
- tuzoltosag adott-e engedelyt ilyesmire
- ki foz es milyen vegzettseggel?
- van-e ervenyes TBC papperkaja (elelmiszer keszitojenek tan kotelezo)
- stb....

Ha ilyesmiket barmelyik onszervezo esemenyre raeroltetnek, akkor jo esellyel meg is puccsoltak...

ja. ezért érdemes egy jogászt megkeresni manapság ezekhez a szarokhoz. mitől minősül valami rendezvénynek. és mi önszerveződő baráti társaság. mert ha rendezvény, oda már okj-s rendezvényszervező kell.
kb. a kiskapu keresgélésről szól ma már minden magyarországon. különben jönnek az agyatlan hatóságok.

Szerkesztette: Csula kapitány 2015. 06. 06. 13:15 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#84787 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 13:41

Üzenet megtekintéseIdézet: FõDudu - Dátum: 2015. 06. 06. 07:53

Gondolom nem a munkavedelmi dolgokba kotottek bele, hanem a talalkozo helyszinet lehetetlenitettek el mindenfele szabaly esz nelkuli alkalmazasaval.

Igen, de nem engem kerestek meg, hanem az intézmény tulajdonosát, ami már 12 éve üzemel. Tűzívíztározó van, poroltó van, fel vannak ezek készülve mindenre, de így, hogy ilyen zaklatásnak vannak kitéve inkább nem vállalták, s ez érthető. Aludtam egyet rá, leszarom, pedig jól indult, már 3 céget beszerveztem kiállításra, mentek ki a hírlevelek. Ez valakinek nyomta a begyét, azt hitte kaszálni fogunk, s ráküldte a hatóságot a seszire. Már nem is agyalok rajta, hogy ki és miért, mert a háttérben már olyan csatározások mentek, hogy rossz volt nézni.

Szerkesztette: guga 2015. 06. 06. 13:41 -kor

#84788 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 13:45

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 06. 14:41

Igen, de nem engem kerestek meg, hanem az intézmény tulajdonosát, ami már 12 éve üzemel. Tűzívíztározó van, poroltó van, fel vannak ezek készülve mindenre, de így, hogy ilyen zaklatásnak vannak kitéve inkább nem vállalták, s ez érthető. Aludtam egyet rá, leszarom, pedig jól indult, már 3 céget beszerveztem kiállításra, mentek ki a hírlevelek. Ez valakinek nyomta a begyét, azt hitte kaszálni fogunk, s ráküldte a hatóságot a seszire. Már nem is agyalok rajta, hogy ki és miért, mert a háttérben már olyan csatározások mentek, hogy rossz volt nézni.

Most, ha minden rendben van, egy ellenőrzés miért akkora probléma?

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#84789 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 13:45

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 06. 14:41

elvinnem az egeszet 20 kilometerrel arrebb a hatar tuloldalara aztan dogoljenek meg :)
Emberek elmennek oda is ha erdekli oket - hatosagoknak meg nincs hataskoruk. Szopjanak lovat :)

#84790 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 13:46

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 06. 05. 22:39

Egyébként nehéz lett volna megfelelni a munkavédelmi követelményeknek?

Elég alaposan felkészültünk, még civil rendőrök is lettek volna a rendezvényen, ha valami gebasz van + az egyik cég készült munkavédelmi előadással, és gyakorlati bemutatóval. De, ha valamibe nagyon bele akarnak kötni, akkor meg is fogják találni a hibát. Minden helyszín biztosítva lett volna szakemberek által, és felügyelve. Fakitermelési helyszínen csak végzettséggel rendelkezők dolgozhattak volna, s regisztrációval, amiben aláírják, hogy saját felelősségre használják a láncfűrészt. Lett volna előtte szondázás, a saját magunk érdekében, szóval elég sok részletre odafigyeltünk, de arra nem, hogy valakinek ez így sem fog tetszeni, s inkább elmeszeli az egészet. Jobb, hogy így történt, mint ha a helyszínen, már akkor nyomulnak ránk, amikor ott van a rengeteg ember, az lett volna igazán ciki, még a híradóba is bekerültünk volna.

#84791 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 13:49

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 06. 06. 14:45

Most, ha minden rendben van, egy ellenőrzés miért akkora probléma?

Én, mint magánember, mint főszervező? Ne röhögtess :-D ha maga az intézmény fújt visszavonulót, s azt mondja, hogy ilyen körülmények között nem biztosítják számunkra a helyszínt, akkor nem sokat tehetek + hirtelen a 3 cég is azt mondta, hogy ők a szervezésben nincsenek benne, csak szponzorok, támogatók. Hehe, valamit csak tudnak már az ilyen ellenőrzések kimeneteléről, gondolom egyik sem akarta a nevét adni hozzá.

#84792 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 13:50

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 06. 06. 14:45

elvinnem az egeszet 20 kilometerrel arrebb a hatar tuloldalara aztan dogoljenek meg :)
Emberek elmennek oda is ha erdekli oket - hatosagoknak meg nincs hataskoruk. Szopjanak lovat :)

Ehhh, most kihagyom, lesz láncfüris tali, de már csak privát üzenetben szervezzük a helyszínt, és nem nyilvános rendezvény lesz.

#84793 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 13:51

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 06. 14:49

Én, mint magánember, mint főszervező? Ne röhögtess :-D ha maga az intézmény fújt visszavonulót, s azt mondja, hogy ilyen körülmények között nem biztosítják számunkra a helyszínt, akkor nem sokat tehetek + hirtelen a 3 cég is azt mondta, hogy ők a szervezésben nincsenek benne, csak szponzorok, támogatók. Hehe, valamit csak tudnak már az ilyen ellenőrzések kimeneteléről, gondolom egyik sem akarta a nevét adni hozzá.

Ezt értem, de ha ők egyébként mindent szabályosan csinálnak, akkor mi bajuk egy ellenőrzéssel? Az jöhet a ti rendezvényetek nélkül is.

Idézet

#84794 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 13:52

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 06. 14:50

Ehhh, most kihagyom, lesz láncfüris tali, de már csak privát üzenetben szervezzük a helyszínt, és nem nyilvános rendezvény lesz.

Epp ezt mondom :)
Csak en meg az orszagbol is elvinnem, hogy ne lehessen ilyen alapon belekotni.
Szomszedban nem illetekesek a magyar hatosagok - raadasul biztosan akad szep helyszin es helyi ismeros is.

#84795 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 13:53

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 06. 06. 14:52

Szomszedban nem illetekesek a magyar hatosagok - raadasul biztosan akad szep helyszin es helyi ismeros is.

És az mondjuk sokkal jobb, ha ott valami szlovák hatóság köt bele, akár azért mert magyar.

Idézet

#84796 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 13:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 06. 06. 07:04

És annyira nehéz feltételeket szabtak a munkavédelmisek, hogy nem lehetett volna betartani, vagy mi? :think:

Igazából nem minket láncfűrészeseket pécéztek ki maguknak, ez benne a trükk. Mert abba nem sokat tudtak volna belekötni. Ha van megfelelő védőfelszerelés, végzettség, stb. Akkor kit zavar? De, ha a helyszínt biztosító intézménynek mondják azt, hogy befigyel egy alapos munkavédelmi ellenőrzés, akkor gondolom az egész területet körbejárják, s az élő fába is belekötnek. Így, ennek tudatában nem vállalták.

#84797 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 13:54

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 06. 06. 14:51

Ezt értem, de ha ők egyébként mindent szabályosan csinálnak, akkor mi bajuk egy ellenőrzéssel? Az jöhet a ti rendezvényetek nélkül is.

nyilvan ugy adtak elo az ellenorzest, hogy ha kihagyjak ezt a rendezvenyt akkor nem szallnak rajuk...
Az pedig altalaban igaz, hogy ha akarnak akkor talalnak valamit.
Nem lehet mindent bombabiztosra megcsinalni/lepapirozni.

#84798 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 13:55

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 06. 06. 14:53

És az mondjuk sokkal jobb, ha ott valami szlovák hatóság köt bele, akár azért mert magyar.

Mibe? 20-30 bogracsozo vadparasztba aki lancfuresszel vagja a fat a konder ala? Ugyanmar.... :)

#84799 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 13:55

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 06. 06. 14:52

Rövid az idő, erdőterület és fa is kell. Van egy 17 hektáros erdő, amit én kezelek, az nem gond, lepapírozom szinte azonnal az önkormányzatnál, helyi erdész is jó ismerősöm. Szállás van, s max. 30 emberre tervezek, haveri csapat, ismerjük egymást, elvonulunk a picsába, ahol senki sem talál ránk, főzök rájuk, este bebaszunk, oszt jónapot.

#84800 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 06. 13:58

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 06. 06. 14:54

nyilvan ugy adtak elo az ellenorzest, hogy ha kihagyjak ezt a rendezvenyt akkor nem szallnak rajuk...
Az pedig altalaban igaz, hogy ha akarnak akkor talalnak valamit.
Nem lehet mindent bombabiztosra megcsinalni/lepapirozni.

Nem bombabiztosra kell, hanem szabályosra.

Nálatok a szállodában például gond lenne egy akármilyen ellenőrzés?

Idézet

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4238
  • 4239
  • 4240
  • 4241
  • 4242
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.