HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4277
  • 4278
  • 4279
  • 4280
  • 4281
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#85561 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 06. 15. 15:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 15. 16:30

Hegyeshalomig sem fogsz eljutni. Vagy nagy arccal előadod, hogy hódítottad meg Austzriát, ami azt jelentette, hogy még éppen lenyelhetted a fagyidat a Máriahilferen mielőtt páros lábbal basztak volna ki az országból :-D

Mindig is féltem tőle, hogy erre sor fog kerülni, de nem vagyok ennyire elveszett gyerek, mint ahogy vázolod :-D
Egyébként meg a skálán előforduló mindenféle ember kiment már, s vagy megtalálta a helyét, vagy visszajött.
Az alapvető probléma a munkával van, ha nem tud, nem akar dolgozni, beilleszkedni, nyelvet tanulni. Él a saját közösségében magyarok között és tud 3 szót motyogni. De még így is ki lehet húzni sokáig.

Nejem barátnője egy éve van kint, mert kell a pénz a két gyerkőcnek Budapesten albérletre, egyetemre.
Egy szót sem tud angolul, egy kolbászgyárban a szalag mellett csomagol. Mondjuk pont az a típus, aki bírja a monoton terhelést. Én nem bírnám. De a pénz az kurva jó, egyszer járt itthon, s csak arra panaszkodott, hogy hontalanná vált. De a jólét, plazma tv, jó autó az mind megvan.

Nem számítok arra, hogy ha kimegyek a labancokhoz, akkor én leszek az űbergyerek, nagyjából egy nádvágó cigó, azt a kulimunkát fogom elvégezni, amit az osztrák nem. De meg fogom csinálni, mert van a nejemnek is célja, a két fiamnak is, és nekem is. S egyelőre más megoldást nem látok rövidtávon. Lottózni nem szoktam, bankot rabolni két esélyes, és nincs ismerősöm, aki bevinne a fazékhoz stadiont építeni csak úgy, hogy Zolikám, innentől ez az aranybánya a tied :-D

#85562 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 15:38

ez jó szöveg ez a nem tolom az infot. nincs meg a csavarhúzó?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#85563 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 06. 15. 15:42

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 15. 16:38

Nejem barátnője egy éve van kint, mert kell a pénz a két gyerkőcnek Budapesten albérletre, egyetemre.
Egy szót sem tud angolul, egy kolbászgyárban a szalag mellett csomagol. Mondjuk pont az a típus, aki bírja a monoton terhelést. Én nem bírnám. De a pénz az kurva jó, egyszer járt itthon, s csak arra panaszkodott, hogy hontalanná vált. De a jólét, plazma tv, jó autó az mind megvan.

Nem számítok arra, hogy ha kimegyek a labancokhoz, akkor én leszek az űbergyerek, nagyjából egy nádvágó cigó, azt a kulimunkát fogom elvégezni, amit az osztrák nem. De meg fogom csinálni,

Akkor most mégis bírnád? Amúgy nem fogod, 1-2 hónapnál tovább max. az erdőt nyomtad, mert senki nem pofázott bele, de ezt nem értem, nem bírtad megkérni az árát? Osztrákoknál mi a terv, mi a számítható bevétel, milyen munkával?
Make love not Wor.

#85564 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 15:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 15. 16:30

Hegyeshalomig sem fogsz eljutni. Vagy nagy arccal előadod, hogy hódítottad meg Austzriát, ami azt jelentette, hogy még éppen lenyelhetted a fagyidat a Máriahilferen mielőtt páros lábbal basztak volna ki az országból :-D

Viszont a röhögéstől félrenyeltem a jó fröccsömet :Đ

#85565 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 15:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 15. 16:42

Akkor most mégis bírnád? Amúgy nem fogod, 1-2 hónapnál tovább max. az erdőt nyomtad, mert senki nem pofázott bele, de ezt nem értem, nem bírtad megkérni az árát? Osztrákoknál mi a terv, mi a számítható bevétel, milyen munkával?

A fakitermelés leoffolódott, az ok egyszerű, nekem nincs autóm, amivel kihozzam, az ember meg alaposan meghülyült, akivel dolgoztam. Olyan szinten, hogy ott van 8 köbméter saját fája az erdőben, de ott hagyta, fasz se tudja, hogy mi lelte a tél kellős közepén, de már másnak sem melózik. Csak itt Bánkon van vagy 20 ember, aki várja, hogy kihozza a fát az erdőből. Lófaszt se jön, és a telefont se veszi fel, szerintem nála is váltás van, már jó ideje nem hívogatom.
Tudom, hogy málnázik ész nélkül, abból rengeteg lóvéja van, lehet úgy döntött, de nem közölte.

De a fakitermeléssel sem tudnék összehozni havi 4-500 küvecset, ami most nagyon kell. Gyerkőc megy továbbtanulni + albérlet. Kisebbiknek is vannak elképzelései, hogy milyen dobszerkó, nejem repül Argentínába, én meg gazdálkodni szeretnék, szerintem minimum 4 év, amíg be kell fogni a pofámat, de írtam, hogy a börtönnél jobb megoldás.

#85566 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 15:54

Labancoknál a postánál leszek újságkihordó, mint egyéni vállalkozó + a hétvégéket sem szeretném itthon tölteni, így feketén a zegyik multinál fogok chipset dobozolni :Đ na az utóbbit szerintem nagyon rövid ideig, mert abba nagyon nehezen tudom magam beleélni, de a szállás és egyéb költségeket egy időre megoldja.

Fassetudja, még nem ott vagyok, hanem a bungiban. Majd, ha már ott leszek, s beszélem a nyelvet, akkor többet, s tovább látok, egyelőre ennyi a terv. Nyelviskola 2*3 hónap, fizetik, előrelépési lehetőség van.

Csak attól félek, hogy nem fogok hazajönni, de ezt már évek óta mondogatom a nejemnek, hogy én csak egyszer szoktam elmenni. Meg van élő példa a környezetemben, hogy kimennek, de vissza már nem jönnek, mert semmi értelme, hisz akkora különbségeket generáltak szándékosan, hogy senki sem vágyik ide vissza, max. dicsekedni az autójával, fizetni a söröket, meg hangulat, de megy vissza rábótázni.

#85567 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 15:56

Jók ezek a tökéletesen kidolgozott tervek.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#85568 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 15:57

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 15. 16:54

Labancoknál a postánál leszek újságkihordó, mint egyéni vállalkozó + a hétvégéket sem szeretném itthon tölteni, így feketén a zegyik multinál fogok chipset dobozolni :Đ na az utóbbit szerintem nagyon rövid ideig, mert abba nagyon nehezen tudom magam beleélni, de a szállás és egyéb költségeket egy időre megoldja.

Fassetudja, még nem ott vagyok, hanem a bungiban. Majd, ha már ott leszek, s beszélem a nyelvet, akkor többet, s tovább látok, egyelőre ennyi a terv. Nyelviskola 2*3 hónap, fizetik, előrelépési lehetőség van.

Csak attól félek, hogy nem fogok hazajönni, de ezt már évek óta mondogatom a nejemnek, hogy én csak egyszer szoktam elmenni. Meg van élő példa a környezetemben, hogy kimennek, de vissza már nem jönnek, mert semmi értelme, hisz akkora különbségeket generáltak szándékosan, hogy senki sem vágyik ide vissza, max. dicsekedni az autójával, fizetni a söröket, meg hangulat, de megy vissza rábótázni.

Azért attól nem félek hogy nulla tudással, ilyen hozzáállással, ekkora nyelvtudással te ott valamit is keresni fogsz.
Vegetálni max, nagy arccal, azt szépen hazajössz behúzott farokkal.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#85569 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 16:14

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 15. 16:54

Számszerűsítve? Nem hangzik úgy, mint amivel majd havi 400-500 küvecseket haza lehet hordani. Igazából semmi olyan bérnigger melót nem tudok elképzelni, amivel meg lehetne oldani. egyéni vállalkozót nem tudom, odakint nem tudod megoldani, idehaza meg jobb, ha inkább nem fogsz semmi hasonlóba, mert megint adót kell fizetni és akkor majd mindenki hülye lesz...

Mondjuk nem tudom a meglévő kitermelt fából mit lehet kihozni, de akkor erőltetett műszak, napi 6-10ezresért lehet furgont bérelni, aztán hajrá, utána vissaforgatod a küvecset egy használt akármibe.
Make love not Wor.

#85570 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 16:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 06. 15. 16:57

Azért attól nem félek hogy nulla tudással, ilyen hozzáállással, ekkora nyelvtudással te ott valamit is keresni fogsz.

Azt írta van előrelépési lehetőség. Legfeljebb a napi szeszt kell elfelejteni és sok mást. Meg a lazaságot. El nem bírom hinni, szerintem megint csak szopat minket. Mondjuk Dext is eljutott Amerikába úgy, hogy kifizette a nem létező repjegyet és lehet bukott is rajt, csak amit nem mesélt el, az nincs is :-D
Make love not Wor.

#85571 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 16:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 06. 15. 16:57

Hatalmas az a jövés-menés a cégnél, de ezt előre közölték, hogy mindenki arra utazik, hogy a 3 hónapos munkaviszony után felveszi a hitelt, amit a labancok lehetővé tesznek egyéni vállalkozóknak, aztán lelépnek. Még nem látok bele semmibe, de én nem erre készülök.

Annyit már tudok, hogy ha valaki tényleg dolgozik, ott megfizetik, nem a pénzzel lesz probléma, hanem a távollét.
Van kint néhány barátom, akik már tudnak németül + az igazgatóhelyettessel beszélek folyamatosan, tudja hogy nem 20 éves vagyok, s nem slendrián elképzeléssel megyek ki. Folyamatosan egyeztetek minden részletet, melózni szeretnék, ennyi. Újságkihordás meg nem nagy kihívás, már csináltam Gyulán, amikor még ott laktam, csak ez most az lesz, hogy megmukkanni sem tudok az elején max. ich liebe dich :Đ

#85572 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 16:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 15. 17:14

Számszerűsítve? Nem hangzik úgy, mint amivel majd havi 400-500 küvecseket haza lehet hordani. Igazából semmi olyan bérnigger melót nem tudok elképzelni, amivel meg lehetne oldani. egyéni vállalkozót nem tudom, odakint nem tudod megoldani, idehaza meg jobb, ha inkább nem fogsz semmi hasonlóba, mert megint adót kell fizetni és akkor majd mindenki hülye lesz...

Mondjuk nem tudom a meglévő kitermelt fából mit lehet kihozni, de akkor erőltetett műszak, napi 6-10ezresért lehet furgont bérelni, aztán hajrá, utána vissaforgatod a küvecset egy használt akármibe.

2000 juró, ha nem járok haza, de ebből lejön a szállás, ami heti 35 a bikaneveldében + kaja, de igénytelen vagyok, kis fogyasztású, belső égésű. Szesz elfelejtve, nem a bungiban vagyok, sőt azt hiszem más nincs, negyedévente 85 juró a zegészségügyi és a nyugdíj.

Most ez van kilátásban, de mondom, ha már kint leszek, akkor jobban képben leszek hónapok után és van segítségem is, akik már rég kint vannak, s úgymond jönnek egyel :-D bár nem rájuk építek, de ha olyasmiről van szó, hogy hivatali ügyintézés, nézze át a papírokat, stb. Ilyesmire gondolok, amin egyelőre nem tudnék kiigazodni.

#85573 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 16:24

Bikaneveldében csak addig szeretnék maradni, amíg szükséges, amint lehet, megtalálom az egyéni elképzeléseimnek megfelelő szállást, ahol a családom vendégeskedhet.

#85574 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 16:24

Újabb igaz történet, egy szót nem beszélő kolbászgyári szalagmunkás, kocsit, lakást tart fenn, és még haza is küld egy valag lóvét :)

Szerkesztette: JonesC 2015. 06. 15. 16:27 -kor

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#85575 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 16:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 15. 17:18

Azt írta van előrelépési lehetőség. Legfeljebb a napi szeszt kell elfelejteni és sok mást. Meg a lazaságot. El nem bírom hinni, szerintem megint csak szopat minket. Mondjuk Dext is eljutott Amerikába úgy, hogy kifizette a nem létező repjegyet és lehet bukott is rajt, csak amit nem mesélt el, az nincs is :-D

Ja levél kihordás másról se szól, csak lépkedsz előre :nevet:

Idézet

#85576 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 16:30

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 15. 17:18

Hatalmas az a jövés-menés a cégnél, de ezt előre közölték, hogy mindenki arra utazik, hogy a 3 hónapos munkaviszony után felveszi a hitelt, amit a labancok lehetővé tesznek egyéni vállalkozóknak, aztán lelépnek. Még nem látok bele semmibe, de én nem erre készülök.

Annyit már tudok, hogy ha valaki tényleg dolgozik, ott megfizetik, nem a pénzzel lesz probléma, hanem a távollét.

Mennyi az a megfizetik? Ezt azért töltsd ki feltétlen:

http://www.wien.gv.a...eldezettel.html

Hol fogsz lakni? 400-500 Euró/hó alapban csak a lézengés. Bécsben 1ezres felett simán. Szórás nagy. Vállalkozósdit sem értem, de lehet félreértetted a munkaerőkölcsönzést, mert az tán opciósabb. Valahogy el sem hiszem, hogy most hirtelen könyvelés, bejelentés, papírmunkázást fogsz tolni, no meg az alapítás is némi küvecs, annyiból amiből az első napod megcsinálhatnád, én vennék egy alap Uazt, lehordanám a fát a vérbe, faluban sem veszted hiteled, Uaz viszont eladható, ha már nem kell és küvecsnél maradsz. Esetleg valamelyik eladótól olcsón kibérelni, tuti meg lehet beszélni, olcsó vackok, sokáig hirdetik, lehet ott is talált pénz. Aztán kimész megtízszerezni osztrákiába.
Make love not Wor.

#85577 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 16:33

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 06. 15. 17:24

Újabb igaz történet, egy szót nem beszélő kolbászgyári szalagmunkás, kocsit, lakást tart fenn, és még haza is küld egy valag lóvét :)

Ha ezt a nejem olvasná, olyat kapnál a fejedre, hogy egy ideig keresgetnéd Csalár Emő-t a fészbukon és rá is kérdeznél tőle, hogy mi a helyzet :-D

Ugyanis ez a valós helyzet :omg: 2 gyereke van, a férje meghalt, s egy kolbászgyárban tolja a szalag mellett úgy, hogy egy mukkot sem tud angolul.
A nagyobbik gyereke a Corvinuson kezdett valami média szakon, beleöltek egy csomó pénzt, aztán rájött, hogy ügyvéd szeretne lenn. A kisebbik az Matyi a fiú, az apja után örökölt egy hatalmas méhészetet, amiből akár meg is élhetne, de eladta az egészet.

#85578 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 16:33

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 15. 17:23

2000 juró, ha nem járok haza, de ebből lejön a szállás, ami heti 35 a bikaneveldében + kaja, de igénytelen vagyok, kis fogyasztású,

Bevétel kurva soknak tűnik, másikat szerintem elnézted és nem heti, hanem napi lesz valami jobb helyen... Megnézem, de ha ennyit ígérnek, akkor megyek újságot hordani. Azt ne feledd, hogy fél családom ott dolgozik, tudok informálódni, ellenben segédmunkásként is tán 1500 Euró környékét mesélnek, újságos meg annál biza csak lentebb lehet.
Make love not Wor.

#85579 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 16:35

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 15. 17:33

Ha ezt a nejem olvasná, olyat kapnál a fejedre, hogy egy ideig keresgetnéd Csalár Emő-t a fészbukon és rá is kérdeznél tőle, hogy mi a helyzet :-D

Múltkor is idejött megvédeni, nem is értettük.

Baszki, megyünk Bácsbe újságkihordani. Kettőnkre 4ezer Euró? Hol kell aláírni?
Make love not Wor.

#85580 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 16:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 15. 17:30

Mennyi az a megfizetik? Ezt azért töltsd ki feltétlen:

http://www.wien.gv.a...eldezettel.html

Hol fogsz lakni? 400-500 Euró/hó alapban csak a lézengés. Bécsben 1ezres felett simán. Szórás nagy. Vállalkozósdit sem értem, de lehet félreértetted a munkaerőkölcsönzést, mert az tán opciósabb. Valahogy el sem hiszem, hogy most hirtelen könyvelés, bejelentés, papírmunkázást fogsz tolni, no meg az alapítás is némi küvecs, annyiból amiből az első napod megcsinálhatnád, én vennék egy alap Uazt, lehordanám a fát a vérbe, faluban sem veszted hiteled, Uaz viszont eladható, ha már nem kell és küvecsnél maradsz. Esetleg valamelyik eladótól olcsón kibérelni, tuti meg lehet beszélni, olcsó vackok, sokáig hirdetik, lehet ott is talált pénz. Aztán kimész megtízszerezni osztrákiába.

Bikaneveldében, heti 35 juró, de ezt csak is addig, amíg ki nem ismerem magam a helyszínen, mivel jön velem a nagyobbik fiam is 2 hónapra, aki tanult németül, angolul meg már eladni sem lehet, így az elején ő lesz nyelvileg, aki jobbkéz. Utána jön vissza Budapestre hangmérnöknek.

Csak egyéni vállalkozóként lehet melózni, mint újságkihordó, mármint azon a vonalon, ahol én kezdek. De ez olyan szempontból jó, hogy vállalkozóként profilt is válthatok igény szerint, ha már van rá alapom, vagy konkrét elképzelésem.

Ha veszel egy UAZ-t, utána egész nap alatta fekszel és szerelsz, meg költesz rá. Nehezebb helyzetben vagyok, mert megszerelni sem tudom :-D nem pálya, ezért béreltem sofőrt saját UAZ-al.

Fakitermelés úgy működik, hogy minimum napi egy köbmétert lehet kipakolni terepviszonyoktól, meg ugye a kiszáradt, beteg fáktól függően, hogy mennyire sűrű a terep. De alaphangon ez 25 küvecs, ha akác, ami kevés, mert inkább juhar van kiszáradva lábon, amit ugyan nem szeretnek, de nem tudják, hogy a fűtőértéke nagyobb, oda se neki.

Lóvésítsuk.
Fakitermeléssel napi 20-25 küvecset látok, mínusz odautazás, kaja, sofőr köbméterenként 2500Ft. Mindjárt leszaladtunk nagyjából napi 10 küvecsre, ami nem rossz, mert soha nem basztat senki.

No de ez most perpill nem elég, ezért kell mozdulnom.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4277
  • 4278
  • 4279
  • 4280
  • 4281
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.