HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4283
  • 4284
  • 4285
  • 4286
  • 4287
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#85681 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 06. 16. 07:16

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 16. 07:35

Az orvosok, az informatikusok, jogászok, de gondolom a bankszektor küldöttei előtt nyitott a világ. Tyúktubon lestem néhány sikersztorit. Betegápolás, idős gondozás, mosogatás, mindenki így kezdi, amíg meg nem találja a helyét, meg hogy ott milyen lehetőségei vannak. Nagyjából az összes diplomával kitörölhetik a valagukat, ha nem a felsoroltak között van.

Ebben a témában is nagyszerű szakértő vagy a youtube-ról, hülyegyerek :D
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#85682 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 16. 07:18

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 16. 07:41

Rinyál a faszom :-D de ha már szobafesteni kell, azt is csak külföldön, mert itt nem lehet annyit keresni vele, hogy belefogjak, soha az életben nem szeretnék szobafestő lenni :-D

Nincsenek szerszámaim, csak az alapcuccok több, mint félmilla lenne :-D
Múltkor összeraktam egy készletet magamnak a webshopban, mert felötlött bennem egy belgiumi meló, ahol kitétel volt a saját szerszámkészlet és autó. Na a Hondám pont nem erre van kitalálva, ahhoz egy kis platós furgont szoktak használni, vagy zárt kocsit, amibe alaposan lehet pakolni festékeket, szerszámokat.

Szóval ha autó, szerszámok, hja és még ügyfeleim sincsenek :nevet:
Van festő ismerősöm, havi 120 küvecsért tolja, pedig régen egyéni vállalkozó volt, csak ugye a sok rápakolt adó meg mifaszom, inkább feladta a gecibe. Biztos van olyan, akinek jól megy, de most nekivágni egy vállalkozásnak hazai viszonyok között, hát öngyilkosság. Ipari kamara mi :-s mit is csinálnak?

akkor szar festő az ismerősöd
nekem megvan minden szerszám, nem volt félmilla, igaz nem profi, de jó minőségűek. A festékek a drágák, de azt meg fizeti az ügyfél.

#85683 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 16. 07:19

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 06. 16. 08:08

Azt mondod fiadnak lakasberletre kell penz.
Nejed nem megy olyan messze (hobbizenelni) es lehet meg is van egy evre a lakas/szoba) Budapesten.
Tudom, durvan hangzik - de realisan nezve nalatok most nem lehet luxus utazsokra kolteni ha epp masra kell a penz.

A fiam annyit mondott, hogy suli mellett melózni fog, ebben biztos vagyok, mert nem nagyon szeret egy helyben ülni ill. ki tudja, hogy a suliban milyen kapcsolatokat épít ki, még azt is el tudom képzelni, mivel van hangosítás múltja, meg színpadépítés, hogy talál magának rendszeres melót.

#85684 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 16. 07:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 06. 16. 08:18

akkor szar festő az ismerősöd
nekem megvan minden szerszám, nem volt félmilla, igaz nem profi, de jó minőségűek. A festékek a drágák, de azt meg fizeti az ügyfél.

Na ebbe azért nem menjünk bele, elég könnyen vagdalkozol emberekre, és mondasz felettük ítéletet :-D
Gondolod, hogy minden szakmunkás, aki egyéni vállalkozóként tolta és már nem bírja a terheket, adókat, stb az mind szar? Nagy lószart, van kőműves haver, aki a fiával tolta az ipart nagyon sokáig. Egyrészt túl sok adminisztrációt basztak rájuk, másrészt elég volt nekik a végén 4-5 nem fizető ügyfél, már is ott találták magukat, ahol nem kell.
Azóta feketén melóznak.

De szintén kőműves, na az se piti téma, 60 éves elmúlt a fickó, neki volt egy intézmény felújítása, állami szektor.
Megcsinálták a melót pár hónap alatt, fizette az anyagot, a melósokat, a járulékokat, az adót, végül az államtól nem látott egy kanyi vasat sem. Már kint van a németeknél.
Mondom nem egyszerű ez a történet.

Fogalmad sincs, hogy mennyi szerszám kell a festő szakmához.
Lakkozó és mázoló állvány, ahhoz lapszárító állvány, tapétázó asztal, 5- féle létra, ecsetekből vagy 20-30 féle, mert nem lehet mindegyikkel ugyanazt. Lakkozáshoz, zománcozáshoz, falfestéshez mind mind más.
Spakliból vagy 10 féle, mert a pici zugokba, résekbe a 12-essel nem férsz be csak a 2-essel. Radiátor ecset :Đ most, hogy így eszembe jut, korong ecsetből min. 5db volt a ládámban.

Mondom én, alsó hangon félmilla, dehogy fognék újra bele festeni.
Glettvasból sem elég egy db. Az összes régi glettvasam megvan egy dobozban, van vagy 8 féle. Van, amelyik haladós, nagy felületű, van amelyik piszmogós az igényesebb felületekre, van amelyik hungarocellből van, s olyan is, amelyik műanyagból.

#85685 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 06. 16. 07:34

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 16. 06:13

Még mindig nem érted a lényeget :-D ez egy film, ki készítette, s mi a haszna belőle? Ha statiszták, bérelt hely, kamerák, stb.

Honnan a pékből tudjam? Lehet más is, lehet nem igazi, lehet valóban meg kellett történni egy tárgyalásnak, amit amúgy is felvesznek. Rendesen meg kellene nézni, amihez semmi humorom.
Make love not Wor.

#85686 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 16. 07:50

Ezek jó történetek, 4-5 munkát "nem fizetnek ki", de feketén dolgozva kifizetik? A másik meg, be kell perelni az államot, ha nem teljesítik a szerződést. Persze, gyanítom több is van ott, mint hogy a megrendelő nem teljesített :)

Szokásos guga "érvek".
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#85687 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 16. 08:06

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 06. 16. 08:50

Ezek jó történetek, 4-5 munkát "nem fizetnek ki", de feketén dolgozva kifizetik? A másik meg, be kell perelni az államot, ha nem teljesítik a szerződést. Persze, gyanítom több is van ott, mint hogy a megrendelő nem teljesített :)

Szokásos guga "érvek".

Hát ezek ilyen guga sztorik, ellenőrizhetetlen foskupac :) Mint a rákos nő meggyógyult.

#85688 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 16. 08:12

Ezek jó történetek, 4-5 munkát "nem fizetnek ki", de feketén dolgozva kifizetik? A másik meg, be kell perelni az államot, ha nem teljesítik a szerződést.

Feketén ki, mert a " majd" utalom és ide a kp-t, kóbászt közt különbség van. Pereskedni meg lófasz, 2 év múlva majd lesz valami, addig viszont nézhetsz ki a fejedből. Főleg ha az intézőit is eltavolították. Jó ideje lehet szopni csomó mindennel, legyen kórház, önkormányzat, akármi. Én is írtam utolsó 1 napos melómat a kormánynak, ami vagy 8 hónapig tartott és hetente hozzágondoltak valamit.
Make love not Wor.

#85689 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 16. 08:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 16. 09:12

Feketén ki, mert a " majd" utalom és ide a kp-t, kóbászt közt különbség van. Pereskedni meg lófasz, 2 év múlva majd lesz valami, addig viszont nézhetsz ki a fejedből. Főleg ha az intézőit is eltavolították. Jó ideje lehet szopni csomó mindennel, legyen kórház, önkormányzat, akármi. Én is írtam utolsó 1 napos melómat a kormánynak, ami vagy 8 hónapig tartott és hetente hozzágondoltak valamit.

És akkor inkább hagyoda faszba?

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#85690 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 16. 08:46

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 06. 16. 09:24

És akkor inkább hagyoda faszba?

Igen. Nekem sosem volt annyi pénzem, hogy bíróságra járjak, dilettáns lófasz banda volt az is, mikor kipróbáltam milyen dolog pénzt behajtani. Azon kívül, hogy picsa sok időm és pénzem elment rá, legalább lett pár negatív tapasztalatom a bírósággal szemben is. Főleg ha az ügyvéd vagy behajtással foglalkozó cég is azt tancsáolja, hogy nem érdemes szopni vele. Vagy éppen be lehet állni a sor végére, mire bármi is történik arra megkapod a pénzed, az ügyvéd meg majd ingyen dolgozott, ugye? Azt ki fizeti ki? Rendőrkapitánysággal vagy kormánnyal szembemenni 200ezresért viszont csöppet erős bír lenni, majd úgy járok, mint haver, akinél valami hasonló miatt most már heti 2 komplett NAV ellenőrzés van, aztán meglátjuk meddig bírja. Ehhez sem lesz kedvem.
Make love not Wor.

#85691 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 16. 08:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 16. 09:46

Igen. Nekem sosem volt annyi pénzem, hogy bíróságra járjak, dilettáns lófasz banda volt az is, mikor kipróbáltam milyen dolog pénzt behajtani. Azon kívül, hogy picsa sok időm és pénzem elment rá, legalább lett pár negatív tapasztalatom a bírósággal szemben is. Főleg ha az ügyvéd vagy behajtással foglalkozó cég is azt tancsáolja, hogy nem érdemes szopni vele. Vagy éppen be lehet állni a sor végére, mire bármi is történik arra megkapod a pénzed, az ügyvéd meg majd ingyen dolgozott, ugye? Azt ki fizeti ki? Rendőrkapitánysággal vagy kormánnyal szembemenni 200ezresért viszont csöppet erős bír lenni, majd úgy járok, mint haver, akinél valami hasonló miatt most már heti 2 komplett NAV ellenőrzés van, aztán meglátjuk meddig bírja. Ehhez sem lesz kedvem.

Ott nem 200K-ról volt szó, de mindegy.

Idézet

#85692 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 16. 08:55

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 06. 16. 09:51

Ott nem 200K-ról volt szó, de mindegy.

Nem tudom mekkora a legnagyobb kintlévőségem, de 100-200 ezresekből nem kevés pénzem van kint, amit cseszhetek.
Make love not Wor.

#85693 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 16. 08:59

Ja, a feketéből nem adózunk. Én is kezdem elérni a szintet, mert pár dolog kezd nagyon egyoldalú lenni az ilyen tartozások terén.
Make love not Wor.

#85694 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 16. 11:16

Szokásos guga "érvek".

Az állami sztorinál a szokásos, csak alvállalkozó volt, a fővállalkozó ki lett fizetve, onnantól így járás esete, a pereskedés meg csak több pénzt visz el, s a kimenetele sem biztos. Ilyen tisztességtelen gázos sztoriktól hemzseg az ország.

A másik sztorinál meg ahol az utolsó 4-5 munkát nem fizették ki nekik, na a fekete azért működik, mert már csak kicsi melókat vállalnak magánháznál, és csak olyan vonalon, akikről biztosan tudják, hogy fizetnek. Azok is nagylábon éltek, most a suzuki swift befigyel az asszonynak, a fickó meg valami lepukkant ford transittal jár melózni, pedig régen akkora kiba terepjárója volt, hogy ha megállt a házunk előtt, akkor eltakarta a házat :-D

#85695 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 16. 11:35

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 16. 12:16

Az állami sztorinál a szokásos, csak alvállalkozó volt, a fővállalkozó ki lett fizetve, onnantól így járás esete, a pereskedés meg csak több pénzt visz el, s a kimenetele sem biztos. Ilyen tisztességtelen gázos sztoriktól hemzseg az ország.

Talán a stadionos infrastruktúrát meg vizuált is azért tolhattuk jól, mert ilyennel elég kevesen foglalkoznak, hamar az lenne, hogy lófasz. Egyszerű kivitelezőből és bérniggerből viszont korlátlan mennyiséget lehet felmutatni, aki hajlamos újra beszopni ugyanazt. Nem tudom. Azért ha stadionhoz kérnek valami sürgősfontosat, akkor nem mondok nemet, többi viszont szerencsére meg sem talál, vagy rendes alvállalkozósdi van. Most amerikai nagykövetségnek toltunk, variálni azok is bírtak, de sem a megbeszélésekkel, sem a fizetési opciókkal nem volt probléma, minden korrekt, jóféle. És ezzel szerintem az elmúlt 10 évben tán 2 nagyobb júzer mellé húztunk strigulát, ahol faszán mentek a dolgok.
Make love not Wor.

#85696 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 16. 11:38

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 16. 12:16

A másik sztorinál meg ahol az utolsó 4-5 munkát nem fizették ki nekik, na a fekete azért működik, mert már csak kicsi melókat vállalnak magánháznál, és csak olyan vonalon, akikről biztosan tudják, hogy fizetnek. Azok is nagylábon éltek, most a suzuki swift befigyel az asszonynak, a fickó meg valami lepukkant ford transittal jár melózni, pedig régen akkora kiba terepjárója volt, hogy ha megállt a házunk előtt, akkor eltakarta a házat :-D

Akkor lehet, hogy eleve meg kellett volna maradni azon a szinten, amit tud kezelni.

Mint ahogy neked is anno mondtam, hogy faszság guga bt-zni, megmaradtál volna a veddmegaddelnél, ma is vidáman ellennél belőle, semmi gondod nem lett volna.

Idézet

#85697 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 16. 11:42

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 06. 16. 12:38

Mint ahogy neked is anno mondtam, hogy faszság guga bt-zni, megmaradtál volna a veddmegaddelnél, ma is vidáman ellennél belőle, semmi gondod nem lett volna.

Valamenynire nem ártott cégesíteni, mert sorban estek be a számlás meg egyéb júzerek a veddmegaddel mellett. Azokat csak nem kellene elküldeni. Itt nem tudjuk mi mást hülyült el, erre írtam nálam mit baszott el, akkor azt mondta nem így volt, vagy benéztem, aztán ennyiben maradtunk. Ha így tolta a többi júzerrel és szart nem foglalkozott az adózással, akkor érthető az összedőlés.
Make love not Wor.

#85698 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 16. 11:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 16. 12:42

Valamenynire nem ártott cégesíteni, mert sorban estek be a számlás meg egyéb júzerek a veddmegaddel mellett. Azokat csak nem kellene elküldeni. Itt nem tudjuk mi mást hülyült el, erre írtam nálam mit baszott el, akkor azt mondta nem így volt, vagy benéztem, aztán ennyiben maradtunk. Ha így tolta a többi júzerrel és szart nem foglalkozott az adózással, akkor érthető az összedőlés.

Az egy dolog, de semmi értelme nem volt 500. számítástechnikai bt-t arra csinálni, hogy webáruházból 8-12% haszonnal faszakodjon az ember. Ha van egy bejáratott csereberés hely, szerelgetéssel, akkor ott a motyókon lehet 30-100% pnzt fogni, meg 1-10 pénzt szerelgetéssel naponta. Ha annyira pörög, hogy kitermeli egy bt költségeit röhögve akkor lehet, de működött az évekig egész jól. És ilyen beszámítós cserélgetésre mindig van igény.

Idézet

#85699 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 16. 11:51

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 06. 16. 12:45

Az egy dolog, de semmi értelme nem volt 500. számítástechnikai bt-t arra csinálni, hogy webáruházból 8-12% haszonnal faszakodjon az ember.

Cégnél valaki más folytatta guga tevékenységét, ha csak a 8-12%-ot lesem (ami nem mindig annyi, mert néha voltak munkák is, meg ezazamaz ha már úgyis ott van), akkor is pár év alatt kitermelt vagy 80 milliós nyereséget, de inkább többet. Ha nekem lett volna erre esélyem, akkor biza szarakodtam volna vele. Igaz kicsiben néha még a 8 sincs meg, de ember visszajár, elintézi egyben, lehet okoskodni, akármi. Nemem ötleteim is lettek volna HWSW-s közösködésre, de jobb is, hogy nem kezdtünk bele.
Make love not Wor.

#85700 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 16. 11:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 16. 12:51

Cégnél valaki más folytatta guga tevékenységét, ha csak a 8-12%-ot lesem (ami nem mindig annyi, mert néha voltak munkák is, meg ezazamaz ha már úgyis ott van), akkor is pár év alatt kitermelt vagy 80 milliós nyereséget, de inkább többet. Ha nekem lett volna erre esélyem, akkor biza szarakodtam volna vele. Igaz kicsiben néha még a 8 sincs meg, de ember visszajár, elintézi egyben, lehet okoskodni, akármi. Nemem ötleteim is lettek volna HWSW-s közösködésre, de jobb is, hogy nem kezdtünk bele.

Akkor biztos nem azt folytatta, amit guga csinált előtte :nevet:

Idézet

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4283
  • 4284
  • 4285
  • 4286
  • 4287
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.