HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4286
  • 4287
  • 4288
  • 4289
  • 4290
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#85741 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 06. 16. 17:40

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 06. 16. 17:34

festes az nem eletveszelyes tema. Ha elbaszom, max lekaparjuk es ujra. Ugy tanul az ember. Kell a mozgas. :)

Ebben egyetértek, maga a lakásfestés otthon megoldhatja bárki, ha van rá affinitása. Még a tapétázás is, ajtó, ablak festés is elmegy. Inkább a minőségi része lesz hanyagolva, de ez a szakma pont arról szól, hogy vannak technikák a gyorsaságra is és a minőségre is. Bár már rég nem dolgoztam aktívan benne, s ha egy mód van rá, akkor nem is szeretnék :-D

Arra jó volt, hogy itthon bármit megoldok.

#85742 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 16. 17:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 16. 18:39

Ezt kell távolról otthonról jó pénzért (ha megy), amúgy a Skype ha nem frissül, akkor a régebbi verzió nem fog belépni és ennyi erővel le is szedhetted volna. Vagy legközelebb ezeket rendesen tolod, meg 3 küvecsértm vagy amit elbír a piac és egyből jobb a bevétel.

Rendszer visszaállítás volt helyben, így a teamviewer is eltűnt. Meg nem nagy távolság + ha van rá mód távol tartom magam az ilyen csip-csup problémáktól. Nem kihívás, és elég fárasztó úgy melózni, hogy közben folyamatosan tolják a nem tudom, én nem értek hozzá ökörséget a háttérben, baromira beleuntam.
Váltás van.

#85743 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 16. 17:48

Ezt kell távolról otthonról jó pénzért (ha megy), amúgy a Skype ha nem frissül, akkor a régebbi verzió nem fog belépni és ennyi erővel le is szedhetted volna. Vagy legközelebb ezeket rendesen tolod, meg 3 küvecsértm vagy amit elbír a piac és egyből jobb a bevétel.

A 6.18-as még belép, de már csak idő kérdése, hogy meddig.
Új oprendszert nem vásárolnak, új gépeket sem, mert itt mindenki nyugdíjas, vagy közmunkás :-D nincs lóvé új gépre, oprendszerre.

Valami 3 napja feljött hozzám egy nő, aki közmunkás, a gépet még tőlem kapta ajándékba, legalább nem kellett kidobni, a fia kint van a franciáknál s egy kínai étteremben mosofgat. Vele tartják neten a kapcsolatot. Na az egy régi P4-es masina. Azon már nem tudtam összehozni a skype-ot. Varázsoltam egy darabig, majdnem egy órát könyököltem a gép előtt, szerettem volna nekik megoldani, mert még a téli tüzelőt is segélyben kapják, de egyik verzió sem tudott kapcsolódni.
Pedig egyenként letöltöttem, s kipróbáltam mindet. Meg eltávolítás, a maradék mappák törlése, szopóág ez a meló nem kicsit, és nem ért belőle az ügyfél semmit.

Ennél még kolbászt sütni is jobb :Đ finom volt? Igen :nevet:

#85744 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 06. 16. 17:49

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 16. 18:42

baromira beleuntam.
Váltás van.

Akkor miért nem mondtad azt, hogy köszönömcsókolom de már nem foglalkozom ezzel?
Make love not Wor.

#85745 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 16. 17:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 16. 17:40

Az, jó pénz. Főleg ha nem egy embernek és nem 2-3 nap. Vagy ha megtaláltad a környék legdrágább festőjét, bár itt is kb. ennyi.

Jaja, 1300 Euro, az ~400e ft, annyit itt is simán elkérnek egy komplett lakás kifestéséért. Sőt.
Csak ugye az adót, kiadásokat, satöbbit levonod, máris nem ennyi. De Neked nem kell mondani.

#85746 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 16. 17:55

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 16. 18:37

Jelenleg azért van kikapcsolva, hogy a fasságokkal ne érjenek el :omg: de azért így is megtalálnak, van aki ismeri a vonalasomat :-D

Mai szépség, skype frissítette magát, majd utána hibaüzenet, s nem indult el. XP.
Könyvelő néni, 65 éves, mindig normális volt, csak lótúrót sem ért az egészből. Kimegyek, megoldom, 2 küvecs, s a lelkére kötöttem, hogy a skype-ot ne frissítse, ki is lőttem az automatikus frissítést, de miután eljöttem, felajánlotta neki és frissítette :nevet: mehettem vissza :omg:

Tablet kintre kell, beszélni az itthoniakkal Skype-on. Meg használni a netet.

Kikapcsolva a telefon? Azt hittem, rég eldobtad, amikor kiléptél a seszitől és már nem kellett a kapu nyitásához :D

#85747 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 16. 17:56

Ja, tényleg, én jártam így régen, pár éve. Mutternak szartam frissíteni, oszt' egyszer hívott, hogy nem tud belépni.

#85748 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 16. 17:57

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 16. 18:48

A 6.18-as még belép, de már csak idő kérdése, hogy meddig.
Új oprendszert nem vásárolnak, új gépeket sem, mert itt mindenki nyugdíjas, vagy közmunkás :-D nincs lóvé új gépre, oprendszerre.

Valami 3 napja feljött hozzám egy nő, aki közmunkás, a gépet még tőlem kapta ajándékba, legalább nem kellett kidobni, a fia kint van a franciáknál s egy kínai étteremben mosofgat. Vele tartják neten a kapcsolatot. Na az egy régi P4-es masina. Azon már nem tudtam összehozni a skype-ot. Varázsoltam egy darabig, majdnem egy órát könyököltem a gép előtt, szerettem volna nekik megoldani, mert még a téli tüzelőt is segélyben kapják, de egyik verzió sem tudott kapcsolódni.
Pedig egyenként letöltöttem, s kipróbáltam mindet. Meg eltávolítás, a maradék mappák törlése, szopóág ez a meló nem kicsit, és nem ért belőle az ügyfél semmit.

Ennél még kolbászt sütni is jobb :Đ finom volt? Igen :nevet:

Linux nem jó? Ingyenes, Skype is megy rajta. Legalábbis 1-2 hónapja még ment.

#85749 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 16. 17:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 06. 16. 18:52

Jaja, 1300 Euro, az ~400e ft, annyit itt is simán elkérnek egy komplett lakás kifestéséért. Sőt.
Csak ugye az adót, kiadásokat, satöbbit levonod, máris nem ennyi. De Neked nem kell mondani.

Aztán ennyiért lehet gletteltek is volna, meg több gurítás, no meg a "(plusz folia/ezmegaz". 1300 euró mínusz ezmegaz a munka, bár nem tudjuk mekkora és mennyit kell pakolni, de általában majdnem 1 nap mire elpakolnak, fóliáznak, nem tudták, hogy Duduék addig máshol is tudtak volna lakni, ésvagy kombók, aztán lebont, takarít... És akkor az nem 1500, hanem már csak 700 körül, vagy ki tudja. Már kevésbé szebb, persze jó, ki lehet taláni, hogy 700 Euró, ajajj, 10 munkanap alatt 7ezer Euró, aztapicsa. Hóógyne, ez pont így működik :-D
Make love not Wor.

#85750 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 16. 18:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 06. 16. 18:57

Linux nem jó? Ingyenes, Skype is megy rajta. Legalábbis 1-2 hónapja még ment.

Áhhh, linux olyan embernek, aki még a wint sem ismeri? Csak bonyásabb lenne, amúgy is passzolok mindenkit, oldják meg mással, én lépek a labancokhoz :-D

#85751 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 16. 18:03

Üzenet megtekintéseIdézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2015. 06. 16. 14:41

möhő

Figyejjémán bélálló turgonya :Đ

Ezt lesd:

#85752 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 16. 18:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 16. 18:59

Aztán ennyiért lehet gletteltek is volna, meg több gurítás, no meg a "(plusz folia/ezmegaz". 1300 euró mínusz ezmegaz a munka, bár nem tudjuk mekkora és mennyit kell pakolni, de általában majdnem 1 nap mire elpakolnak, fóliáznak, nem tudták, hogy Duduék addig máshol is tudtak volna lakni, ésvagy kombók, aztán lebont, takarít... És akkor az nem 1500, hanem már csak 700 körül, vagy ki tudja. Már kevésbé szebb, persze jó, ki lehet taláni, hogy 700 Euró, ajajj, 10 munkanap alatt 7ezer Euró, aztapicsa. Hóógyne, ez pont így működik :-D

Persze, ennyiért profin megcsinálják, csiszolnak, glettelnek, nem csak odamennek és lehúzzák hengerrel, oszt' csók.

Aki jól fest, annak van melója. Van haver, feketén fest, nálam is mindig ő szokott, be van táblázva, hogy odamész, mond egy időpontot 3-4 hónapra, hogy majd akkor lesz ideje. Néha van valami bejelentett melója is (olyankor alkalmazottként persze nem keres úgy, mintha feketén zsebbe megy a lé), azt mondja, különben rászállnak és ellenőrzik.

Oszt' van olyan haver is, nem tudja, mennyit kérjen egy picsa kis konyha kifestéséért, ahova ráadásul én ajánlottam be, (annak is csak a tetejéért, mert a falakat nem kellett festeni, lambéria + csempe), mire odaért össze volt pakolva, lehúzta hengerrel a plafont egy óra se kellett hozzá, kért előre megbeszélve 40 rugót, aztán utólag még ahhoz is hozzászámol, hogy a festék nem volt benne, és 50e, ráadásul nem is melózik annyira szépen, tulajjal utána nézegettük, hogy így mi is lehengereztük volna.
Ő meg azon csodálkozik, hogy miért nincs melója és miért nem hívja senki festeni. Hát ezért.

#85753 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 16. 18:08

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 16. 19:03

Áhhh, linux olyan embernek, aki még a wint sem ismeri? Csak bonyásabb lenne, amúgy is passzolok mindenkit, oldják meg mással, én lépek a labancokhoz :-D

Akkor nem mindegy, melyikhez nem ért?
Há' de most se passzoltad ezt a fentebb írt kettőt, hanem mentél szopni.

#85754 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 16. 18:11

Na, megyek játszódni a termembe, emelgetek egy kis vasat.

#85755 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 16. 18:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 06. 16. 19:11

Én meg haza. Addig lehet Dudu is küld bébisintéres kontaktot és akkor előadom asszonynak, mint nagy ötlet a HWSWRől :-D
Make love not Wor.

#85756 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 16. 18:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 06. 16. 19:08

Akkor nem mindegy, melyikhez nem ért?
Há' de most se passzoltad ezt a fentebb írt kettőt, hanem mentél szopni.

Lelkiismeret, majd passzolva lesznek végleg, ha már nem leszek itthon, s ezt közöltem is velük, hogy lépek.
Másrészt az összes program, amit használnak win alapú.
Nem a skype, hanem a könyvelő programok, abevjava, a fickó meg repülőpilóta volt és azokat imádja, mindegyik winre van.

Még Budapesten volt bennem egy olyan, hogy átterelem a népet Linuxra, aztán jöttek vissza panaszkodni, hogy ez nem windows, s az ismerőseik lehurrogták őket, hát hiányzik ez nekem :-D

Szarok rá, hogy ki mit használ, hagyjanak békén az olcsó problémáikkal :-D

#85757 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 16. 18:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 06. 16. 19:11

Szteroid van?

#85758 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 16. 18:15

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 16. 19:14

Nem a skype, hanem a könyvelő programok, abevjava, a fickó meg repülőpilóta volt és azokat imádja, mindegyik winre van.

Bár az abev az pont a Linuxosok miatt lett Javás, de szerintem a kutya nem használja. Mi meg szopolunk. Többi már zűrösebb, meg hát nahh, én is kerülöm a Linuxot, mert még kararókaprogram is csak mondvacsinált van rá.
Make love not Wor.

#85759 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 16. 18:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 16. 19:15

Bár az abev az pont a Linuxosok miatt lett Javás, de szerintem a kutya nem használja. Mi meg szopolunk. Többi már zűrösebb, meg hát nahh, én is kerülöm a Linuxot, mert még kararókaprogram is csak mondvacsinált van rá.

Linux annak való, aki tudja kezelni, de aki se a wint, se a linuxot nem, annak meg egy fiatal önjelölt informatikus, aki még nincs képben, hogy az ügyfelek mennyire szopósak, én már semennyire sem szeretnék velük szopni.

#85760 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 16. 18:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 16. 19:12

Én meg haza. Addig lehet Dudu is küld bébisintéres kontaktot és akkor előadom asszonynak, mint nagy ötlet a HWSWRől :-D

Ez nem ilyen gyors.
Asszonynal van a kontakt, en evente kb. 2x latom oket :)

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4286
  • 4287
  • 4288
  • 4289
  • 4290
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.