Idézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 06. 19. 12:54
Ha nincs mérlege a srácnak vagy az erdészetnek, akkor pakolja úgy, hogy szemre is biztos jó legyen.
Fura egy faszi vagy te: neked ne kelljen betartani mindenféle hülye szabályokat, és ha megvágnak érte, akkor az kibaszás veled; de ha veled szemben nem tartanak be valami szabályt, akkor az kibaszás veled.
Egyébként meg nem csak erdészetben van így, ha sima melósok túlpakolják a melós kistehert, őket is ugyanúgy megvágják.
Szerencsére nem az enyém a teherautó, de látom hogy nem egyszerű a helyzet, sőt inkább megoldhatatlan, mert a dupla fuvar már nem jár haszonnal, de a fát ki kell szállítani. Én általában csak kitermeltem, pakoltam.
Nem engem vágtak meg, de bele tudok érezni a helyzetbe, mert testközelből tapasztaltam meg a problémát.
Nem szándékosan terhelte túl, és nem is úgy, hogy a duplája volt rajta, mint ahogy a furgonosok esetébenmegoldják, hogy szándékosság van mögötte. Itt csak a fa kiszáradásán múlik, de akác esetében általában nehezebb a megengedettnél.
Bizonyos szabályokat nekem is be kell tartani, és ezek közül első az erkölcs. Nem baszok át senkit, nem ártok senkinek szándékosan, tudatosan, a többi szabály meg másodlagos. Nem kell részt venni a társadalom azon szegmensében, ahol működnek azok a szabályok, amik nincsenek ínyemre.
Hogy mondjak egy konkrét példát, ha lehet inkább nem közlekedek, csak nagyon ritkán, mert egy rendőr haverom mondta, a kvóta ki van adva.