HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4327
  • 4328
  • 4329
  • 4330
  • 4331
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#86561 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 06. 22. 15:30

Idézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 22. 16:19

Alap. Bár mikor az elején azt mondtuk, hogy nem árt, akkor röhögtél. És pár hónapos nyelvtanfolyamtól se várj túl sokat, örülj, ha a boltban kenyeret tudsz kérni.

Szerintem a nyelviskola csak egy minimális alapot tud biztosítani, de nyilván van mód folytatni, meg erőltetni a kommunikálást. Bődületesen sok magyar él kint, nem hiszem, hogy mindegyik perfekt, de valahogy csak elvannak.

Egyik ügyfelem 1 éve lépett le kb. szállodába takarítani. Vagy 3 hónapja járt itthon és hozta a laptopját, mert lassú. Kérdeztem beszéli a nyelvet? Azt mondta nincs szükség rá, magyar a főnök, és bammeg ingyenes a szállás + a kaja és 1000juró.

Nem erre utazom, de hihetetlen mennyiségű hirdetés van fent, hogy ausztriában állásnyelvtudás nélkül, ez már egy iparággá fejlődött.

Nekem azért tetszik az újságozás, mert mozgó meló + van nyelviskola.

#86562 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 22. 15:31

Idézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 22. 16:19

Találj még 7 oldalt a Googléval légyszi :-D

Ha meg nem olvasnék utána semminek, az lenne a baj :-D

#86563 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 06. 22. 15:32

Idézet: guga - Dátum: 2015. 06. 22. 16:30

Egyik ügyfelem 1 éve lépett le kb. szállodába takarítani. Vagy 3 hónapja járt itthon és hozta a laptopját, mert lassú. Kérdeztem beszéli a nyelvet? Azt mondta nincs szükség rá, magyar a főnök, és bammeg ingyenes a szállás + a kaja és 1000juró.

És nem is bírnád a kötöttséget, hogy esetleg hajnalban meló és délután meló, meg összevissza. Szép pénz, szállás az mit jelent?
Make love not Wor.

#86564 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 22. 15:33

Idézet: guga - Dátum: 2015. 06. 22. 16:31

Ha meg nem olvasnék utána semminek, az lenne a baj :-D

Azbeszt, exaingatlanra emlékszel? Egész csinos oldala lett. Kár volt visszamondani a domaint, bezzeg most talált programozót és valakinek fizet is. Rohadjon meg.
Make love not Wor.

#86565 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 22. 15:35

Idézet: guga - Dátum: 2015. 06. 22. 16:30

Nekem azért tetszik az újságozás, mert mozgó meló + van nyelviskola.

Hjahh, meg hajnalban kelős. Felénk csomó cuccnak reggelre a ládában kell lennie. Néha annak is, amit este 10kor küldünk nyomdába :-D
Make love not Wor.

#86566 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 22. 15:59

Idézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 22. 16:32

És nem is bírnád a kötöttséget, hogy esetleg hajnalban meló és délután meló, meg összevissza. Szép pénz, szállás az mit jelent?

Az ilyesmi nem nekem való az tény :-D rohangászós pók a falon típus vagyok.

Szerinted? Ott a hotelben lakik egy másik nővel együtt egy pici szobában, ezt dobta a gép.
Pedig van fősulija, de hiába, ha itthon csak 100-120 a bér. Kistérségi önkormányzatnál volt asszisztens. Csak mindenkivel együtt kirakták,mert jött az új diri. Engem is behívott, de már nem vállaltam a melót tovább, mert kaptam egy belső fülest, hogy árajánlatot kért 3 másik cégtől rendszergazdai cuccokra. Előbb vagy utóbb kigolyózott volna, csak gondolom az indokot még nem találta. Na de neki is nagyon szép története lett a végén. Összevonások, oszt az új alkalmazottakkal meg még egy másik csoporttal együtt bezsuppolták egy bazi nagy irodába. Pedig nagyon jó helyen voltak, külön épületben, saját hatalmas szoba, gyönyörű bútorokkal.

#86567 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 22. 16:00

Idézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 22. 16:35

Hjahh, meg hajnalban kelős. Felénk csomó cuccnak reggelre a ládában kell lennie. Néha annak is, amit este 10kor küldünk nyomdába :-D
Eleve szeretek hajnalban kelni. 3-4 óra,lényegtelen, olyankor vagyok a legaktívabb.
De ez nem a Kronen Zeitung lesz, hanem gondolom ilyen teszkós baromságok.

#86568 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 22. 16:04

Idézet: guga - Dátum: 2015. 06. 22. 17:00

Eleve szeretek hajnalban kelni. 3-4 óra,lényegtelen, olyankor vagyok a legaktívabb.
De ez nem a Kronen Zeitung lesz, hanem gondolom ilyen teszkós baromságok.

Nálunk sokszor azoknak kell kimenni reggel. Vagy ki tudja, de hazafelé inkább kibasszák az emberek, reggel melóba menet viszont megálmodja, hogy mi kell belőle. Itt mikor kellene felvenned a melót?
Make love not Wor.

#86569 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 22. 16:16

Idézet: guga - Dátum: 2015. 06. 22. 16:59

Az ilyesmi nem nekem való az tény :-D rohangászós pók a falon típus vagyok.

Szerinted? Ott a hotelben lakik egy másik nővel együtt egy pici szobában, ezt dobta a gép.
Pedig van fősulija, de hiába, ha itthon csak 100-120 a bér. Kistérségi önkormányzatnál volt asszisztens. Csak mindenkivel együtt kirakták,mert jött az új diri. Engem is behívott, de már nem vállaltam a melót tovább, mert kaptam egy belső fülest, hogy árajánlatot kért 3 másik cégtől rendszergazdai cuccokra. Előbb vagy utóbb kigolyózott volna, csak gondolom az indokot még nem találta. Na de neki is nagyon szép története lett a végén. Összevonások, oszt az új alkalmazottakkal meg még egy másik csoporttal együtt bezsuppolták egy bazi nagy irodába. Pedig nagyon jó helyen voltak, külön épületben, saját hatalmas szoba, gyönyörű bútorokkal.

Ha versenyeuteti a cégeket, az a baj. Ha behívja az ismerőst dolgozni, az a baj.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#86570 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 22. 16:20

Idézet: JonesC - Dátum: 2015. 06. 22. 17:16

Ha versenyeuteti a cégeket, az a baj. Ha behívja az ismerőst dolgozni, az a baj.

Másrészt most azért érted, gugának van hozzáállása, ezeknek számlásan kell melózni és had ne fejtsem ki, hogy elment mellette az idő és mennyit szopolok ilyen önkormányzathoz kirakott gazdákkal, akik olyanokat kérdeznek, hogy nem is értem, de ha műszaki választ kapnak, akkor nem értik...

Indok? Mi a különbség a VLAN és az IDS közt, foglalja össze 2 mondatban... Esetleg csókolom, csak rendelkezésreállás, ha valóban az van, hogy telefonra sincs szüksége, akkor mi a bejelentés módja? Milyen jegykezelő rendszere van gugának? Ez már nem az ismerős ismerőse kóbászért, hanem lehet a cég is ki tud rendelni embert garantáltan X időn belül, aki nem ijed meg egy helyi SBStől sem. Jahh, ez viszont drága, az olyan, de melyik részén lepődünk meg? Guga egyszemélyes, de ha elmegy fesztiválra vagy fűrészes talira, akkor annyi sem. És időszakoson mondjuk 2 hétig nem lehet felhívni :-D
Make love not Wor.

#86571 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 22. 16:34

Idézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 22. 17:04

Nálunk sokszor azoknak kell kimenni reggel. Vagy ki tudja, de hazafelé inkább kibasszák az emberek, reggel melóba menet viszont megálmodja, hogy mi kell belőle. Itt mikor kellene felvenned a melót?

Reggel 7h, ami tűrhető, mert addigra kiszarom magam :Đ

#86572 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 22. 16:37

Idézet: JonesC - Dátum: 2015. 06. 22. 17:16

Nekem nem volt baj semmi, főleg, hogy lecserélte az egész gárdát. Onnantól, hogy elment a régi kistérségi vezető, meg a jobb keze, meg a csajok, meg még az is, akinek 9 hónapja volt a nyugdíjig, már nem nagyon akaródzott ott melózni. Főleg, hogy idő kérdése lett volna az én sorsom is, csak egy megfelelő indok és kész.

A belső fülesnek köszönhetően pontosan tudtam, hogy ez nem verseny, hisz tőlem nem kért árajánlatot :-D de ez mármúlt idő, még neki is.

#86573 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 22. 16:38

Beleolvastam a kommentekbe, mert unom a menekültáradatot. Utolsó mindent visz:

http://ujvilagtudat....oljak-hogy.html

Azt már nem kérdezem, hogy akkor miért úgy tájolták, hogy a mai égtájaknak és csillagjárásnak megfeleljen, mert tuti magas lesz :-D Csak nem azért felel meg, mert visszafelé akarjuk indokolni?
Make love not Wor.

#86574 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 22. 16:39

Idézet: guga - Dátum: 2015. 06. 22. 17:37

A belső fülesnek köszönhetően pontosan tudtam, hogy ez nem verseny, hisz tőlem nem kért árajánlatot :-D de ez mármúlt idő, még neki is.

Meg lehet támadni, de gondolom valamelyik feltételnek eleve nem feleltél meg, vagy pont ezen akartak változtatni. Nálam is előfordul, csak akkor nem mindig magyarázom meg, mert minek.
Make love not Wor.

#86575 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 22. 16:45

Idézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 22. 17:20

Másrészt most azért érted, gugának van hozzáállása, ezeknek számlásan kell melózni és had ne fejtsem ki, hogy elment mellette az idő és mennyit szopolok ilyen önkormányzathoz kirakott gazdákkal, akik olyanokat kérdeznek, hogy nem is értem, de ha műszaki választ kapnak, akkor nem értik...

Indok? Mi a különbség a VLAN és az IDS közt, foglalja össze 2 mondatban... Esetleg csókolom, csak rendelkezésreállás, ha valóban az van, hogy telefonra sincs szüksége, akkor mi a bejelentés módja? Milyen jegykezelő rendszere van gugának? Ez már nem az ismerős ismerőse kóbászért, hanem lehet a cég is ki tud rendelni embert garantáltan X időn belül, aki nem ijed meg egy helyi SBStől sem. Jahh, ez viszont drága, az olyan, de melyik részén lepődünk meg? Guga egyszemélyes, de ha elmegy fesztiválra vagy fűrészes talira, akkor annyi sem. És időszakoson mondjuk 2 hétig nem lehet felhívni :-D

Ez elég régi történet, vagy 3 éves, akkor még huszár vigyázzban álltam, s perceken belül a helyszínen voltam, ha kellettem. Telefont idén kapcsoltam ki, amikor észleltem, hogy kizárólag ilyen 2küvecses dolgok ütnek be, ami jó oké van belőle napi 2, de abba benya, kisfaszom. Így inkább kikapcsoltam, hogy el se tudjanak érni. Nem voltkönnyű döntés, de amikor már századjára történik, az ember utánanéz, hogy vajon miért? Az ok egyszerű, mindenki, aki tehette elhúzott külföldre. Hétvégenként jönnek haza, megtalálnak picsányi problémákkal, hogy a böngésző, hogy skype. Ez már nem pálya.

De az is rakott a latba rendesen, hogy a végén már vagy 2 hétig fel sem hívtak. Aztán átnéztem a névjegyzékemet a telefonban, aki nem rokon. Elismerésem, aki számított az elhúzott és tudok is róla, hogy kint él.
Csak ennyi volt az oka, hogy lelőttem a telefont. Most be vagyok kapcsolva,mert akinek lehet szólok, hogy innentől a réccsági számtech boltot keresse, kibaszni sem akarok velük, mert vannak jó arcok.

#86576 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 22. 16:49

Idézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 22. 17:39

Meg lehet támadni, de gondolom valamelyik feltételnek eleve nem feleltél meg, vagy pont ezen akartak változtatni. Nálam is előfordul, csak akkor nem mindig magyarázom meg, mert minek.

Ilyesmire nincs energiám + az új vezető eleve nem volt szimpi, nagyon drasztikus lépései voltak, nem szerettem volna neki dolgozni. Az addigi csapat nagyon korrekt volt, szóltak, hogy valami bibi van,innen 5 perc az út oda. Elvihogtunk,megoldottam,szinte azonnal utaltak. Ahogy sorra rakta ki az embereket, már megfogalmazódott bennem, hogy na ebben én nem veszek részt.

De utána szépen leoffolták azt a hivatalt is, úgyhogy eleve vége lett volna. Mert jelenleg a réccsági önkormányzatnál kaptak irodát, ahol napi 8 órás a rendszergazda. Tehát a másik 3 cégnek sem jött volna be.

#86577 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 22. 16:57

Idézet: guga - Dátum: 2015. 06. 22. 17:45

Ez elég régi történet, vagy 3 éves, akkor még huszár vigyázzban álltam, s perceken belül a helyszínen voltam, ha kellettem.

Akkor sem ártott tudni mikor kapcsolta le a T az SMTP-t és úgy egyáltalán.
Make love not Wor.

#86578 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 22. 17:00

Idézet: guga - Dátum: 2015. 06. 22. 17:49

De utána szépen leoffolták azt a hivatalt is, úgyhogy eleve vége lett volna. Mert jelenleg a réccsági önkormányzatnál kaptak irodát, ahol napi 8 órás a rendszergazda. Tehát a másik 3 cégnek sem jött volna be.

Ez mondjuk vicces, mert a 8 órás az alap olcsó, nem sokat lehet elvárni tőle. Szomszéd önkormányzatnál 12 év után rúgták ki, most hirtelen mindenre lett 6* annyi pénz, mert jegyző ismerőse működteti. Másik önkormányzatnál saját kézben van és minden máshol, harmadiknál külön kistérségi nonprofit izé, ami közalkalmazottként üzemeltet kezdő rendszergazdákat. Nem tudom melyik a jobb, de mind szar :-D
Make love not Wor.

#86579 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 22. 17:08

Idézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 22. 18:00

Ez mondjuk vicces, mert a 8 órás az alap olcsó, nem sokat lehet elvárni tőle. Szomszéd önkormányzatnál 12 év után rúgták ki, most hirtelen mindenre lett 6* annyi pénz, mert jegyző ismerőse működteti. Másik önkormányzatnál saját kézben van és minden máshol, harmadiknál külön kistérségi nonprofit izé, ami közalkalmazottként üzemeltet kezdő rendszergazdákat. Nem tudom melyik a jobb, de mind szar :-D

Amikor megismertem őket, az elején sok meló volt, mert jó ideje nem volt rgizdájuk. Később már csitult a dolog heti egy alkalomra, ami szinte csak adatmentés volt. Bármelyik opció szar, mert mostanság, ha nem vagy rokon, akkor a ki kapja meg olcsóbban jáccik, ami érthető, de azért a béka segge alá ne menjünk szopnimá :-D csak azért, hogy legyen meló.

Mindegy, már nem tétel. Egyetlen alkatrészem sem maradt, meg gépem se, csak a zadatmentéseim vinyókon.

#86580 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 22. 17:12

Idézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 22. 17:57

Akkor sem ártott tudni mikor kapcsolta le a T az SMTP-t és úgy egyáltalán.

Már azt sem tudom mi az :Đ itt más gondok voltak, a hálózattal csak villámcsapás, áramszünet baszott ki.
Meg eleve én építettem ki a rendszert, így kézben tudtam tartani.
A főbb gondok azok voltak, hogy sorban rohadtak le nekik a gépek, vinyók, tápegységek.
Púpos kondik, régi P4-es gépek, ideje volt nekik váltani.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4327
  • 4328
  • 4329
  • 4330
  • 4331
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.