HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4363
  • 4364
  • 4365
  • 4366
  • 4367
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#87281 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 07. 01. 12:04

Idézet: Jahno - Dátum: 2015. 07. 01. 12:40

Sarkítasz, persze így könnyű, biztos 400 év múlva sziptóber 75-én lesz, aztán győzzem bebizonyítani, ha nem. Arany árfolyamára is rögtön hoztunk egy példát, mikor olcsóbb lett. Bár ha nem lesz pénz, akkor nehéz valaminek az áráról beszélni :-D

Erről viszont olyan szempontból érdemes, hogy ha a pénz folyamatosan inflálódik, akkor minek lesz valódi értéke, aminek eredetileg is lennie kéne?
Mihez viszonyítanak az emberek? Vifilkoszted megszűnik, marad a munka, amit elvégeztél, pénzt nem mersz kérni érte, mert egy utcasarokkal arrébb már a 10%-át sem éri.
S most nem aranyról beszélek, meg eleve az árfolyama egy fasság, ha a pénzt kivonod a történetből.

#87282 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 01. 12:05

Idézet: JonesC - Dátum: 2015. 07. 01. 13:02

Csak a szépre emlékezem, akkor is ha csúnya volt :nevet:

Az elvégzett munkára értettem :-D hja, hogy ez is félreérthető :-D

#87283 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 01. 12:08

Idézet: JonesC - Dátum: 2015. 07. 01. 13:02

Csak a szépre emlékezem, akkor is ha csúnya volt :nevet:

80-as évek derekán diszkó, jött egy orosz busz, szinte csak nők. Akkoriban az Erzsébet utalvány más volt, de ezek valami ilyesmivel jöttek. A diszkó felett volt a hotel, lejöttek bulizni. Valami 40-es irdatlan kövér nő a seggemig etetett,itatott, csak a szoknyájának a színére emlékszem. Elvitt táncolni, no de a bevodkázott orosz csaj habitusa, meg egy szakmunkástanulóé az más. Addig pörgetett, amíg teli be nem hánytam a mellét :-D

#87284 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 01. 12:10

Idézet: guga - Dátum: 2015. 07. 01. 11:52

Egy 4 órás tyúktub megteszi :-D

szép dolog az önkritika

gerinced attól még nem fog nőni, de szép
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#87285 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 01. 12:13

Idézet: guga - Dátum: 2015. 07. 01. 13:04

Erről viszont olyan szempontból érdemes, hogy ha a pénz folyamatosan inflálódik, akkor minek lesz valódi értéke, aminek eredetileg is lennie kéne?
Mihez viszonyítanak az emberek? Vifilkoszted megszűnik, marad a munka, amit elvégeztél, pénzt nem mersz kérni érte, mert egy utcasarokkal arrébb már a 10%-át sem éri.
S most nem aranyról beszélek, meg eleve az árfolyama egy fasság, ha a pénzt kivonod a történetből.

Vagy deflálódik, vagy stagnál.

Egyébként minden fizetőeszköz értéke változik. Az elvégzett munkáé is, lehet egyik nap kapsz érte tíz tojást, másik nap csak nyolcat.

Szerkesztette: JonesC 2015. 07. 01. 12:14 -kor

world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#87286 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 01. 12:14

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 07. 01. 12:26

Még mindig lehetne.

:up:

#87287 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 01. 12:15

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 07. 01. 12:29

Oszt' ez miért zavar téged, ha a főnökét nem zavarja?
A gyerek az piheghet az árnyékban, ha rászólnak, akkor köcsög a főnök, más meg egy topikba se írhat be? :D

Nincs is főnököm :D Van valahol párezer km-re valaki, aki örül ha néha ellátom infóval hogy mi lett kész :D

#87288 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 01. 12:16

Idézet: JonesC - Dátum: 2015. 07. 01. 13:13

Vagy deflálódik, vagy stagnál.

Egyébként minden fizetőeszköz értéke változik. Az elvégzett munkáé is, lehet egyik nap kapsz érte tíz tojást, másik nap csak nyolcat.

Nem erre gondoltam. 28-30 környékén már megtörtént, hogy a pénzben nem bíztak meg, nem kellett senkinek, mert nem képviselt tartós értéket.
Jó, de akkor is dolgoztak, meg kellettek dolgok. Tudom csere-bere. Nekem tojás, neked kenyér, de mi a mérce? Nem lehet deflációra meg fogalmakra hivatkozni.

#87289 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 01. 12:18

Idézet: JonesC - Dátum: 2015. 07. 01. 13:13

Az elvégzett munkáé is, lehet egyik nap kapsz érte tíz tojást, másik nap csak nyolcat.

Na ezt pont nem értem, mondjuk kosárfonás szempontjából összevetve a szülészettel hja, de mitől változik egy elvégzett munka értéke, ha ő nem tudja elvégezni, más meg igen?

#87290 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 01. 12:18

Idézet: guga - Dátum: 2015. 07. 01. 13:16

Nem erre gondoltam. 28-30 környékén már megtörtént, hogy a pénzben nem bíztak meg, nem kellett senkinek, mert nem képviselt tartós értéket.
Jó, de akkor is dolgoztak, meg kellettek dolgok. Tudom csere-bere. Nekem tojás, neked kenyér, de mi a mérce? Nem lehet deflációra meg fogalmakra hivatkozni.

De más sem képvisel tartós értéket, ezt érts már meg. Csak divat a pénzt utálni. Minding attól függ a mérce, kinek mi mikor mennyit ér.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#87291 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 01. 12:19

Idézet: guga - Dátum: 2015. 07. 01. 13:18

Na ezt pont nem értem, mondjuk kosárfonás szempontjából összevetve a szülészettel hja, de mitől változik egy elvégzett munka értéke, ha ő nem tudja elvégezni, más meg igen?

Attól, hogy adott pillanatban mennyire van szükségem a munka elvégzésére, illetve ki mennyiért végzi el ugyan azt a munkát.

Idézet

#87292 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 07. 01. 12:19

Idézet: guga - Dátum: 2015. 07. 01. 13:04

Vifilkoszted megszűnik, marad a munka, amit elvégeztél, pénzt nem mersz kérni érte, mert egy utcasarokkal arrébb már a 10%-át sem éri.

Kár világgazdaságról okoskodnod, ha a magzatvíz példáját sem értetted. Munkánál nem lehet, hogy egy hajnyírásért cserébe kapsz szál kolbász, egy sarokkal odébb meg már csak felet?
Make love not Wor.

#87293 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 01. 12:21

Idézet: guga - Dátum: 2015. 07. 01. 13:18

Más meg tudja-e csinálni? Állatgondozóhoz lehet hosszú, tömött sorokban állnak (arra a melóra, amit csak Te tudsz megoldani), ez lenyomja az értékét. Ha 4ezer kilométeres körzetben viszont Te lennél az egyetlen szakértő kútfúró, akkor el lennél látva melóval és jobban meg tudnád szabni mit szeretnél érte cserébe.
Make love not Wor.

#87294 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 01. 12:26

Idézet: Jahno - Dátum: 2015. 07. 01. 13:21

Más meg tudja-e csinálni? Állatgondozóhoz lehet hosszú, tömött sorokban állnak (arra a melóra, amit csak Te tudsz megoldani), ez lenyomja az értékét. Ha 4ezer kilométeres körzetben viszont Te lennél az egyetlen szakértő kútfúró, akkor el lennél látva melóval és jobban meg tudnád szabni mit szeretnél érte cserébe.

Idézet

mondjuk kosárfonás szempontjából összevetve a szülészettel hja

Viszont értettem, de hoztam egy példát magam is, hogy valószínűleg ebből az irányból.

#87295 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 01. 12:27

Idézet: Jahno - Dátum: 2015. 07. 01. 13:19

Kár világgazdaságról okoskodnod, ha a magzatvíz példáját sem értetted. Munkánál nem lehet, hogy egy hajnyírásért cserébe kapsz szál kolbász, egy sarokkal odébb meg már csak felet?

Azt a példát nem sikerült átadnom, maradjunk ennyiben, mert ízekre lett szedve :-D
Abban az esetben tudom elképzelni,ha valakinek rövidebb a haja :-D

#87296 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 01. 12:29

Idézet: guga - Dátum: 2015. 07. 01. 13:27

Azt a példát nem sikerült átadnom, maradjunk ennyiben, mert ízekre lett szedve :-D

Ja, mert hülye példa volt, ami olyan oldalakról terjed, mint a többi sületlenséged.
Make love not Wor.

#87297 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 01. 12:30

Idézet: JonesC - Dátum: 2015. 07. 01. 13:19

Attól, hogy adott pillanatban mennyire van szükségem a munka elvégzésére, illetve ki mennyiért végzi el ugyan azt a munkát.

Maradjunk a hajnyírásnál, szákóbászt kér, fészákóbásztkér :-D meg van versenyeztetve. Így már érthető, ha egyre többen, s egyre kevesebbért vállalják a melót, de valahol ez mégse nemjó, mert nem előrelépéshez vezet, hanem igénytelenséghez. Egyre kevesebb kóbászért lehet végezni mennyiségi, de igénytelen melót.

#87298 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 01. 12:31

Idézet: Jahno - Dátum: 2015. 07. 01. 13:29

Ja, mert hülye példa volt, ami olyan oldalakról terjed, mint a többi sületlenséged.

Ne legyél tiszteletlen, ezt én magam definiáltam, s adtam közre :Đ

#87299 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 01. 12:31

Idézet: guga - Dátum: 2015. 07. 01. 13:26

Viszont értettem, de hoztam egy példát magam is, hogy valószínűleg ebből az irányból.

És mennyit tanul érte, milyen kiegészítő szükségletek vannak (szerszám, autó, lófasz), mekkora felelősséggel jár, mennyire hiány a piacon. Lehet ha csak egy kosárfonó lenne Európában, akkor kihalna a fonott kosár, de lehet pár hülye jobban fizetné, mint a szülészeket, mert a fonott kosár egyből olyan hipszter és megéri a milliárdokat.
Make love not Wor.

#87300 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 01. 12:32

Idézet: guga - Dátum: 2015. 07. 01. 13:30

Maradjunk a hajnyírásnál, szákóbászt kér, fészákóbásztkér :-D meg van versenyeztetve. Így már érthető, ha egyre többen, s egyre kevesebbért vállalják a melót, de valahol ez mégse nemjó, mert nem előrelépéshez vezet, hanem igénytelenséghez. Egyre kevesebb kóbászért lehet végezni mennyiségi, de igénytelen melót.

Én meg azt mondom, hogy 3 szál kóbász lesz, de akkor a hajad is fasza, mint senki másnak a környéken.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4363
  • 4364
  • 4365
  • 4366
  • 4367
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.