Elküldve: 2015. 07. 07. 16:55
Van akinél nincs sok lehetőség, viszont 6 nap, egy kis szoba az alagsorban, közös fürdő a folyosón, tényleg egész napos meló, kis délutáni pihenővel:
A szobám a hotel alagsorában van, legalapvetőbb berendezésekkel. (ágy, szekrény, TV. mosdó, ) Fürdőszoba és WC a folyosón, a szobám mellett rögtön.
Leírom Nektek, hogyan telik egy munkanapom itt. (heti 6 nap munka, 1 pihenőnap)
Reggel fél 8-ra megyek. A recepció és a mellékhelyiségek takarításával kezdek.
8 körül kávézunk, - én reggelizem is- közösen a konyhában a Főnökékkel és a Kolléganőmmel (zsemle, vaj, lekvár, kávé, - minden reggel)
Ezután a pincében lévő mosókonyhába megyek, hajtogatom az előző nap kimosott törölközőket, feltöltöm a szerviz-kamrákat, majd kiszedem a gépből a mosott ruhát (asztalterítők, egyebek) és viszem teregetni a kertbe.
9-körül megyek szobákat takarítani. Ha sok elmenő szoba van, akkor jön egy másik segítő Kolléganő egy környékbeli faluból és közösen dolgozunk, amíg el nem készülünk. Kb. 12 és du. 1 között készen vagyok/vagyunk a szobákkal.
Ebédelünk, majd segítek a konyhában mosogatni, konyhát rendbe tenni, felmosni.
Délután 2-kor zimmerstunde.
Fél 5-re vissza kell mennem. Ekkor mindig meleg kávéval várnak, hozzá valami kis sütivel, amit imádok.
Délutánt általában vasalással kezdem, majd beszedem a korábban kiteregetett ruhákat, másnapra előkészítem a vasalnivalót.
Kb. fél 6-tól már a konyhában segítek mosogatni. 6-tól vacsoráztatás kezdődik, - leves, második, desszert - így folyamatosan érkeznek a koszos tányérok, evőeszközök. Két gép van, amivel tudunk mosogatni, plusz a fekete mosogató. ( de útálom! L )
8 óra körül mi is megvacsorázunk a Kolléganőmmel. Megjegyzem, nagyon finoman főznek a Tulaj és a Fia.
Mindig kérdezik, hogy ízlik-e, elég-e amit adnak? Hát nekem minden nagyon finom, igaz nem vagyok válogatós.
Este kb. fél 10 - 10-kor végzünk mindennel. A konyhában mindent elpakolunk, tűzhelyet letakarítjuk, szemétkivitel, seprés, végül felmosás.
Ekkor van vége a napnak. Hát elég is.
Azokon a napokon, amikor kevesebb vendég van, akkor mindig van valami egyéb feladat, amivel megbíznak.
Ablakpucolás, hotel környékének söprése, egyéb közös helyiségek takarítása, lépcsőházak takarítása stb.
Mivel rengeteg virág van a hotelban és az udvaron, így szinte minden „szabad percet” viráglocsolással töltök.
(még az a szerencse, hogy szeretem a virágokat )
Összességében jól érzem itt magam, igyekszem mindent úgy csinálni, ahogy elvárják tőlem. Külön öröm számomra, hogy pár munkanap után a Főnökasszony megdicsért, hogy szépen és szorgalmasan dolgozom.
Ez igazán jól esett.
Minden kedves Álláskeresőnek, és Ausztriában dolgozni szándékozónak hasonló kedves Főnököket, Kollégákat, és normális munkahelyet kívánok!
Üdvözlettel: Kothenczné Anna Tatabánya
Make love not Wor.