HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4428
  • 4429
  • 4430
  • 4431
  • 4432
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#88581 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 07. 27. 12:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 07. 27. 13:44

Akkor elmondom mi volt. Tudom, Sparow megmagyarázza, hogy a júzer volt a hülye :-) Legalább egy esetben. Nem nagyon volt időnk, többi programot is "majd távolról megrugdalom", csak jusson vissza a gép.

Viszont júzernek dolga akadt, kicsapta a laptopot, fél órát webezett terepen, majd leállítás... Ami 2 óráig tartott. Aztán bekapcsolásnál frissítés, újraindítás, ilyenkor 15 perc is el mehet, ami akkor jó ha éppen Sparow bátyjának kellene azonnal elővenni egy doksit és nem érti a topa fejével, hogy mi a pék tart ezen 15 percig...

Másiknál leállítás, ment 2 órát, leállt, bekapcsolásnál kiírta, hogy nem sikerült telepíteni a frissítéseket, akkor most visszafordítja a visszafordítanivalót, így újabb 2 óra volt a bekapcsolás. Ebmer már üvöltött, de sokat nem lehetett tenni, főleg akkor jópofa ha mindezt merülő akkuval nézed és közben tolod el aludni, ha egyáltalán sikerül.

Ilyenek miatt sem adom ki a kezemből, nem tudhatom mi történt, miért, lehet frissíés közben kinyomta a szemét, vagy akármi. Átadom, működik, fent van, csókolom. Menet közben ha ez kétszer előfordul, aztán vissza kell hozni, szopni, távolról baszakodni ingyen, az tovább tart. Éppen elég a júzeres szeszély.

És igen, én ismerem a ninitét is, jópofa mikor angol winre angol Adobe Reader kellene, de mivel magyar a területi beállítás így felteszi magyarul. Ezzel is csak picit vagyunk előbbre és itt-ott.

Jó, hát 2 órás leállítás az lehet egy nagy service pack frissítés után is lazán. Faternak most volt valami, múlt héten, szólt, hogy már egy órája megy a kikapcsolás, ugyanannál a frissítésnél áll végig, micsináljon ... hát micsináljon, várja meg. (Ilyenkor érdemes új imaget gyártani, azt írtam a múltkor is.)

Meg nem jól települt frissítés is lehet bármikor.

De Te tudod, akkor csináld úgy.

#88582 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 27. 12:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 07. 27. 13:44

Akkor elmondom mi volt. Tudom, Sparow megmagyarázza, hogy a júzer volt a hülye :-) Legalább egy esetben. Nem nagyon volt időnk, többi programot is "majd távolról megrugdalom", csak jusson vissza a gép.

Viszont júzernek dolga akadt, kicsapta a laptopot, fél órát webezett terepen, majd leállítás... Ami 2 óráig tartott. Aztán bekapcsolásnál frissítés, újraindítás, ilyenkor 15 perc is el mehet, ami akkor jó ha éppen Sparow bátyjának kellene azonnal elővenni egy doksit és nem érti a topa fejével, hogy mi a pék tart ezen 15 percig...

Másiknál leállítás, ment 2 órát, leállt, bekapcsolásnál kiírta, hogy nem sikerült telepíteni a frissítéseket, akkor most visszafordítja a visszafordítanivalót, így újabb 2 óra volt a bekapcsolás. Ebmer már üvöltött, de sokat nem lehetett tenni, főleg akkor jópofa ha mindezt merülő akkuval nézed és közben tolod el aludni, ha egyáltalán sikerül.

Ilyenek miatt sem adom ki a kezemből, nem tudhatom mi történt, miért, lehet frissíés közben kinyomta a szemét, vagy akármi. Átadom, működik, fent van, csókolom. Menet közben ha ez kétszer előfordul, aztán vissza kell hozni, szopni, távolról baszakodni ingyen, az tovább tart. Éppen elég a júzeres szeszély.

És igen, én ismerem a ninitét is, jópofa mikor angol winre angol Adobe Reader kellene, de mivel magyar a területi beállítás így felteszi magyarul. Ezzel is csak picit vagyunk előbbre és itt-ott.

:up:

:sandor: Mr. Sparow2 ?!

Szerk.:

És nem érti.. :banghead:

Na én mentem innen, mert szétbasz az ideg.. :oops:

Szerkesztette: chris77 2015. 07. 27. 12:55 -kor

#88583 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 07. 27. 12:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 07. 27. 13:49

Jó, hát 2 órás leállítás az lehet egy nagy service pack frissítés után is lazán. Faternak most volt valami, múlt héten, szólt, hogy már egy órája megy a kikapcsolás, ugyanannál a frissítésnél áll végig, micsináljon ... hát micsináljon, várja meg. (Ilyenkor érdemes új imaget gyártani, azt írtam a múltkor is.)

Akkor minden júzerem gépéről csináljak hetente, hátha valamikor összedönti? És nézzem meg előtte a gépet, tegyem rendbe? És ha fent van 200 gigányi játék, akkor tegyem bele az imagébe? Aztán amikor azokhoz jön nagyobb frissítés, akkor azt is?

És ezzel ingyen foglalkozzak? Szerintem reggeltől estig csak ezt csinálnám, közben sok évente jönnek vissza a vasak, vagy csak vascserével együtt. Egy darabig gyűjtögettem pár imagét, most kb. arra találom ki, hogy ha visszajön a gép és még eladható, akkor rácsapom, bekapcsolom, úgy néz ki, mint ami működik és heló.

Amúgy igen, valahol ott 45-50 környékén volt egy hosszú. Mennyivel egyszerűbb megvárni éjjel, vagy gép mellett félmunkával, mint ha júzernek magyarázom a miazmást...

És akkor elméleted szerint így átadtam a gépét, hogy ne dolgozzak vele sokat, júzernél lefrissül, akkor utána még beszéljünk és csináljak imagét az egészről? Pont volt értelme mindent megspórolni telepítés után. Valóban.
Make love not Wor.

#88584 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 27. 12:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 07. 27. 13:46

Itt i3ak is lassulnak, de 2 giga RAMos gép simán kiírja frissítés miatt, hogy elfogyott a memória és úgy marad.

Amúgy pld. az akar szétdőlni, ha júzer ártatlanul akar melózni 20 percet és lekapcsolná a laptopot, de nem érti miért 1 órás a lekapcsolási folyamat. Vagy lemerül az akku. Nekem erre semmi szükségem, hogy ilyenek miatt nyöszörögjenek.

Hát ez tényleg tud gáz lenni.

#88585 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 27. 12:59

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2015. 07. 27. 13:52

Na én mentem innen, mert szétbasz az ideg.. :oops:

Márészt pont az itteni vita után próbáltam ki, hogy na mi lesz. Ez lett. Faszom :-D Úgyis beszopom, persze akármi is lehetett, de júzer még mindig "működőképes" gépet szeretne.

Ez olyan, mint a másik csoport, hogy nem szopunk a júzer cuccaival, jelszavaival, képeivel, semmivel, oldja meg magának. Könyörgöm, a jőzer hülye, azt sem tudja mi a különbség a Windows meg az iPad közt, nem tud leveleket menteni, nem érti a POP3ast, nekem meg ez a dolgom, ezért fizet... De azért csak mondta tovább. Mondja, max. nem értek vele egyet és nem tudom elképzelni valóban sorban tolja-e a gépet és a júzer supportott, vagy csak elmélete van a világról, hogy hány gépet tudna letenni júzer elé, aki rögtön az asztalon keresi a CIB bank ikonját.
Make love not Wor.

#88586 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 27. 13:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 07. 27. 13:58

Hát ez tényleg tud gáz lenni.

Ezeket kell megelőzni. Asztali gépnél is be lehet szívni, júzer sietne, vagy lekapcsolja és 8 perc múlva kell valami. Akkor az legyen 1-2 óra? Esetleg még egyszer?
Make love not Wor.

#88587 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 27. 13:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 07. 27. 13:54

Akkor minden júzerem gépéről csináljak hetente, hátha valamikor összedönti? És nézzem meg előtte a gépet, tegyem rendbe? És ha fent van 200 gigányi játék, akkor tegyem bele az imagébe? Aztán amikor azokhoz jön nagyobb frissítés, akkor azt is?

És ezzel ingyen foglalkozzak? Szerintem reggeltől estig csak ezt csinálnám, közben sok évente jönnek vissza a vasak, vagy csak vascserével együtt. Egy darabig gyűjtögettem pár imagét, most kb. arra találom ki, hogy ha visszajön a gép és még eladható, akkor rácsapom, bekapcsolom, úgy néz ki, mint ami működik és heló.

Amúgy igen, valahol ott 45-50 környékén volt egy hosszú. Mennyivel egyszerűbb megvárni éjjel, vagy gép mellett félmunkával, mint ha júzernek magyarázom a miazmást...

És akkor elméleted szerint így átadtam a gépét, hogy ne dolgozzak vele sokat, júzernél lefrissül, akkor utána még beszéljünk és csináljak imagét az egészről? Pont volt értelme mindent megspórolni telepítés után. Valóban.

Dehogy hetente. Én most pl. gyerek gépéről csinálok egy image-t, aztán ha valami gondja van, visszatolom rá. Lehet csak jövőre kell.
Imaget se kell hetente, ha sok idő eltelt az előző óta, akkor nem visszaadom, és aztán újra elkérem, hanem a régi image réírása után hagyom végigmenni, és gyártok új imaget.

Játékokról nincs szó, ez a friss telepítés utáni állapot. Ha olyan gebasz van, hogy újra kell húzni.
Ha frissen telepítesz se lesznek fenn a 200 gigányi játékai.

De nézd, tőlem csináld, ahogy akarod.

#88588 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 27. 13:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 07. 27. 14:00

Ezeket kell megelőzni. Asztali gépnél is be lehet szívni, júzer sietne, vagy lekapcsolja és 8 perc múlva kell valami. Akkor az legyen 1-2 óra? Esetleg még egyszer?

Ha nincs másik gép, akkor szívás.

#88589 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 27. 13:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 07. 27. 14:08

Dehogy hetente. Én most pl. gyerek gépéről csinálok egy image-t, aztán ha valami gondja van, visszatolom rá. Lehet csak jövőre kell.
Imaget se kell hetente, ha sok idő eltelt az előző óta, akkor nem visszaadom, és aztán újra elkérem, hanem a régi image réírása után hagyom végigmenni, és gyártok új imaget.

Játékokról nincs szó, ez a friss telepítés utáni állapot. Ha olyan gebasz van, hogy újra kell húzni.
Ha frissen telepítesz se lesznek fenn a 200 gigányi játékai.

De nézd, tőlem csináld, ahogy akarod.

És jövőre ha felrakod Win frissyítéseken kívül mi az, ami csak úgy amgától nem megy fel? Tudod sorolni, úgy nagyságrendileg? És mit kell előtte lementeni, hogy vissza tudd rakni?

Amúgy nem friss telepítésre mondtam, hanem erre:

"Faternak most volt valami, múlt héten, szólt, hogy már egy órája megy a kikapcsolás, ugyanannál a frissítésnél áll végig, micsináljon ... hát micsináljon, várja meg. (Ilyenkor érdemes új imaget gyártani, azt írtam a múltkor is.)"

Gondolom valamikor a múltban készült el a gép, vabn róla image, most meg sokáig frissült. És haladó helyen ennyi idő után sok más is fent lehet.

Most hány imagét tárolsz és nyagságrendileg milyen gyakran döntik össze a gépeket?
Make love not Wor.

#88590 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 27. 13:23

hol a popcorn
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#88591 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 27. 13:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 07. 27. 14:11

Ha nincs másik gép, akkor szívás.

Na, inkább melózunk kicsit de szeretjük elkerülni az ilyen szívásokat.
Make love not Wor.

#88592 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 27. 13:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 07. 27. 14:19

És jövőre ha felrakod Win frissyítéseken kívül mi az, ami csak úgy amgától nem megy fel? Tudod sorolni, úgy nagyságrendileg? És mit kell előtte lementeni, hogy vissza tudd rakni?

Semmit nem kell lementeni, ugyanaz az állapot kerül vissza, ami egy éve le lett mentve.
Ami magától nem megy fel? Kézzel nem frissítek semmit, ami lehet, úgy van beállítva, hogy frissítse magát időnként.

Amúgy nem friss telepítésre mondtam, hanem erre:

"Faternak most volt valami, múlt héten, szólt, hogy már egy órája megy a kikapcsolás, ugyanannál a frissítésnél áll végig, micsináljon ... hát micsináljon, várja meg. (Ilyenkor érdemes új imaget gyártani, azt írtam a múltkor is.)"

Gondolom valamikor a múltban készült el a gép, vabn róla image, most meg sokáig frissült. És haladó helyen ennyi idő után sok más is fent lehet.

Nem, nem, nem, ez csak szimplán sokáig frissült valamiért.
A fater gépéről nincs image, ahhoz még nem nyúltam. Így volt meg neki, így használja. Ha valami gáz volna vele, akkor úgyis újra kell húzni és akkor gyártok róla image-t, addig egy ki tudja milyen állapotról nem érdemes.
Ha most volna image, akkor se csinálnék új image-t, csak mert sokáig frissült. Majd ha gáz lesz, akkor ráérek. És ha gáz van, és visszatöltöttem rá, akkor ha az image régi, akkor érdemes megvárni, hogy frissüljön és legyen újabb.

Most hány imagét tárolsz és nyagságrendileg milyen gyakran döntik össze a gépeket?

Most nem sokat.
Régebben amíg foglalkoztam mások gépeivel is, addig 2-3 tucat image volt talán, DVD-kre darabolva (ebből is látszik, hogy nem gyakran frissítgettem). Egyik évben kiszórtam egy csomó régi CD-t, DVD-t, akkor még találtam olyat, aminek a tulaja már vagy 10 éve meghalt, és még DOS volt tőle mentve, pedig akkoriban már mindenki XP-t használt.

#88593 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 27. 13:37

Cégnél 29 darab image van az átlagos asztali gépekhez. Bár semmi extra vagy éppen scriptelt telepítés, vagy pdq, akármi, simán úgy nyomjuk, mint odahaza. Visszarak, frissít, domainba rak, megszögel, beállít, mehet.
Make love not Wor.

#88594 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 27. 13:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 07. 27. 14:37

Semmit nem kell lementeni, ugyanaz az állapot kerül vissza, ami egy éve le lett mentve.
Ami magától nem megy fel? Kézzel nem frissítek semmit, ami lehet, úgy van beállítva, hogy frissítse magát időnként.

Régebben amíg foglalkoztam mások gépeivel is, addig 2-3 tucat image volt talán, DVD-kre darabolva (ebből is látszik, hogy nem gyakran frissítgettem). Egyik évben kiszórtam egy csomó régi CD-t, DVD-t, akkor még találtam olyat, aminek a tulaja már vagy 10 éve meghalt, és még DOS volt tőle mentve, pedig akkoriban már mindenki XP-t használt.

Mondom az aktuális adatokról, mert egy gépet használni is szoktak. Az meg adattal jár.

Kézzel meg arra céloztam, hogy pld. a FireFoxot, Javát, satöbbit elég gyakran kézzel kell megnyomni. Mellékesen PDFCreator és egy csomó minden jobb ha nincs a júzerre bízva, mert a végén még valami nem úgy működne, mint azt szeretné. Ezekt csak illene megoldani.

Na, akkor mire volt jó? Vagy ha sok év múlva visszajön a júzer, érdemes volt eltenni?
Make love not Wor.

#88595 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 27. 13:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 07. 27. 14:41

Mondom az aktuális adatokról, mert egy gépet használni is szoktak. Az meg adattal jár.

Kézzel meg arra céloztam, hogy pld. a FireFoxot, Javát, satöbbit elég gyakran kézzel kell megnyomni. Mellékesen PDFCreator és egy csomó minden jobb ha nincs a júzerre bízva, mert a végén még valami nem úgy működne, mint azt szeretné. Ezekt csak illene megoldani.

Na, akkor mire volt jó? Vagy ha sok év múlva visszajön a júzer, érdemes volt eltenni?

Elég régóta már a FF is frissül a háttérben.

Egyébként azt én sem értem, ha egy újonann telepített gép OS 100% frissülve, a telepített programok is 100% frissültek, ekkor készül egy image, akkor az erről újratelepített gép csak az image utáni frissítéseket igényli. Az azért rövidebb idő, mint minden gépet egy sp0 telepítőről elkezdeni masszírozni.

#88596 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 27. 13:58

Az meg ugyanaz, amit akkor mentenél, ha újratelepítenéd. Ebben nincs különbség.

Akkor rákattintasz, arra, ami nem frissül. Firefox is első indításnál frissül egy ideje.
De akkor később megint csak ott vagy, hogy usertől függ, hiszen nem fogsz hetente kiszaladni és nyomkodni neki a teljesen automatikusan nem frissülő szoftvereit? :think:

Pontosan. Jött a user, hogy lehalt a gép, akkor áthozta vagy átvittem, rátoltam az image-t, és lehetett azt mondani, hogy friss telepítés.

#88597 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 27. 14:01

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2015. 07. 27. 14:54

Egyébként azt én sem értem, ha egy újonann telepített gép OS 100% frissülve, a telepített programok is 100% frissültek, ekkor készül egy image, akkor az erről újratelepített gép csak az image utáni frissítéseket igényli. Az azért rövidebb idő, mint minden gépet egy sp0 telepítőről elkezdeni masszírozni.

Így van, kérdés ha utána úgyis 1 óra a frissítés, akkor már nem mindegy, ha félig el van magában és nem ez a telepítésnek nagyobb százaléka, hogy picit le tudunk faragni?
Make love not Wor.

#88598 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 27. 14:08

Ja, előbb félreértettem a kérdésedet, az az illető DOS-t használt, amikor már mindenki XP-zett.
Valami könyvelőprogram ment neki egy 486-os gépen.

#88599 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 27. 14:09

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2015. 07. 27. 14:54

Elég régóta már a FF is frissül a háttérben.

Nem ezen volt a vita, hanem a benyögött 10percen, amibe egy imagevisszatöltés kerül.
Azt kb. szerinte ennyi a dolga egy informatikusnak vele, a többit megoldja majd a user..

Ahham.. Egyrészt nem tíz perc, mert van utána is vele bőven dolog.
Másrészt vérmérsékletfüggően kinyírnának/kirúgnának.
Harmadrészt meg egy, a saját munkájára igénytelen szarjankónak nézném saját magam, ha lenne így pofám kiadni a kezeim közül egy olyan felhasználónak a gépét, akinek az az elvárása (joggal), hogy miután visszakapta a gépét, akkor egy jóideig ne legyen vele kb. semmi más dolga, mint azt a munkát végezni rajta ami az övé.

#88600 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 27. 14:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 07. 27. 15:01

Így van, kérdés ha utána úgyis 1 óra a frissítés, akkor már nem mindegy, ha félig el van magában és nem ez a telepítésnek nagyobb százaléka, hogy picit le tudunk faragni?

Azert ujra beallitgatni minden szart amit nem lehet GPO-bol raeroltetni....
Inkabb image. Ceges gepnel. Azon max a destop szarjakiat kell visszarakni es osszecserelgethetok a munkahelyek.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4428
  • 4429
  • 4430
  • 4431
  • 4432
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.