HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4508
  • 4509
  • 4510
  • 4511
  • 4512
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#90181 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 09. 19. 23:40

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2015. 09. 20. 00:36

de miért nem mondod, hogy biorobot vagy sok pénzért? :-s

Meg oktató. De csak okosban, mert a zügynökség úgy papírozta. Őt nem kellett tanítani, de ha más jön, akkor azt betanítja. De azt sem kell, mert nem jönnek :-D És a fejesek mind hülyék. Bammeg, amúgy is söröznöm kell vadul, mert még csak 210 elejénél tartok. Azé gugából is megárt a sok.
Make love not Wor.

#90182 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 19. 23:52

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2010. 01. 24. 17:22

De tőle függetlenül kb. egy éve elhatároztam, hogy ha lerántom a rolót a számtech-en, akkor a mobilt is lerakom és mindenki felejtsen el végleg, mint ha nem is léteznék :Đ

Ez mindig csak befejezi a számtechet (amit már 2008ban befejezett) és eldobja azt nyüves kapunyitót.
Make love not Wor.

#90183 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 09. 19. 23:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 09. 20. 00:40

Meg oktató. De csak okosban, mert a zügynökség úgy papírozta. Őt nem kellett tanítani, de ha más jön, akkor azt betanítja. De azt sem kell, mert nem jönnek :-D És a fejesek mind hülyék. Bammeg, amúgy is söröznöm kell vadul, mert még csak 210 elejénél tartok. Azé gugából is megárt a sok.

Én meg most néztem meg a videot ahol anyázott mert nem kapott nemzetközi jegyet a pénztárból, igaz már rég online ellehet intézni az ilyesmit utána átvenni kioszkból vagy jegypénztárban esetleg otthon kinyomtatni vagy telefonon laptopon odanyomni a kalauz orra alá-
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#90184 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 19. 23:54

Gyula is lelépett, Dextet vajon elvitték az UFÓk, vagy még keresi az idegeneket valahol a salátaföldön?
Make love not Wor.

#90185 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 20. 00:06

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2009. 12. 10. 10:10

2008 év végéig nekünk sem volt soha, semmi probléma.
Csak a szokásos olajcsere, vinni műszakira, apróságokat kicserélni.

De most már sorozatban jönnek elő a hibák rajta.
Először szimeringes lett, kiverte az olajat. De akkor egyben már, ha le kell bontani, akkor cseréljünk vezérműszíjat.
Utána oké minden, Bécsből hazafelé elszállt az olaj, mire hazaértünk tönkrement a motor, s nem jelezte semmi, hogy figyelj marha nincs olaj a motorban :D
Ok, komplett motorcsere.

Most megint az olajjal van a gond, két hét alatt megeszi a motor.
Most vettem új akkumulátort bele, mert szerencsére az is tönkrement, még JonesC vette az előzőt, csoda, hogy eddig bírta :D

Ha most szétszedetem a motort, akkor hengerfejtömítés és még nem is biztos, hogy meg tudják csinálni.
Vinni kell lecserélni, de jó megoldás nincs.

Erről olvastam most sok évvel később, hogy soha el nem romló, igénytelen, de ha mégis, akkor picsa occsó :-p

Guga, minden 7. hozzászólásodba bele lehetne kötni.
Make love not Wor.

#90186 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 20. 00:12

Idézet

Nekem már nem tudnának annyit fizetni, hogy még egyszer valaki megszabja akár egyetlen percemet is :Đ
12 éve vagyok free, ez idő alatt annyira hozzászoktam, hogy max. ha fegyverrel kísérnek, bilincsben, akkor megyek melóhelyre :Đ

Na, a zélet császára felvonás kezdődik, asszem jó helyen keresgélek :-p Bár én sem vagyok komplett, de ez lehet a nyerő pozíció eleje.
Make love not Wor.

#90187 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 20. 00:13

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2009. 12. 07. 19:22

sajna az van, hogy én mikor még alkalmazott voltam, beleadtam apait, anyait,

Igen, villanyszámlásként is. Guga, most én iszom, ütni foglak reggelig, többiek lapozzanak. Főleg ha most egyben kibírtam belőletek ennyi évet :-D
Make love not Wor.

#90188 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 20. 01:15

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2015. 09. 20. 00:53

Én meg most néztem meg a videot ahol anyázott mert nem kapott nemzetközi jegyet a pénztárból, igaz már rég online ellehet intézni az ilyesmit utána átvenni kioszkból vagy jegypénztárban esetleg otthon kinyomtatni vagy telefonon laptopon odanyomni a kalauz orra alá...

...a qr kódot.

#90189 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 20. 06:13

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 09. 19. 22:41

Nos, tény, hogy nincs magyarországi fényező végzettségem. Maga az autókarosszériák, de itt inkább idomok lakkozása maga a fényezés, itteni megfogalmazás szerint. De konkrétan azt a robotok csinálják, mi csak javítunk utánuk. Huhh remélem ezt utoljára kellett leírni.

Tehát betanított munka?
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#90190 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 20. 06:14

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 09. 19. 22:43

Tokafejű, mint nem értesz azon, hogy az itteni átlagbér 4-600 juró, ehhez képest a háromszorosát kapjuk arra a rövid időre, amíg itt vagyunk + műszakpótlékok és hétvégi pótlékok. Kínodba már nem tudod, hogy mibe kössél bele.

Karel Gott :omg:

Ezt hívják úgy, majom?
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#90191 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 20. 06:21

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2015. 09. 20. 00:53

Én meg most néztem meg a videot ahol anyázott mert nem kapott nemzetközi jegyet a pénztárból, igaz már rég online ellehet intézni az ilyesmit utána átvenni kioszkból vagy jegypénztárban esetleg otthon kinyomtatni vagy telefonon laptopon odanyomni a kalauz orra alá-

Hja, de erre nem volt szükség soha, mert minden esetben volt nyitvatartó nemzetközi pénztár, ami alap egy MÁV-nál, eszembe sem jutott kurkászni a jegy miatt a netet, nem repülő ez.

No de innentől csak autó vagy motor :-D

#90192 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 20. 06:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 09. 19. 23:28

Az sem kevés. És a megélhetés. De látttad, kint voltál. Szerintem előről kezded a sztorit :-D

Kizárt, eleve nem megyek osztrákoknál magyar céghez + messzire elkerülöm az építőipart. Ezernyi más lehetőség van. Pl. ott is kell festékszóróval dolgozni, már innen le tudnám szervezni, mert elég ha szólok az IAC-nél, hogy Audi, vagy Wolskwagen, ami az összes anyacége. Tulajdonképpen az összes hóbelevanc WW, és jelen van mindenhol. Járnak ide osztrák vezetők minőségellenőrzésre, már dumáltam néhánnyal, általában közvetlenek, kíváncsiak minden szarra. Nem lehetetlen.

Ha visszamegyek, akkor csak is ilyen multikhoz, mert ott általában mint itt, a szállás ingyenes, melózni kell, mint az ökör, de legalább kifizetnek és jól fizetnek. Ausztriánál messzebb nem mennék, mert Németországba nem lehet többet keresni, mint az osztrákoknál + nincs auslose vagy mi a bánat, pontosabban nem mindenhol és nincs 12. havi bér. Na ennyit már sikerült bevésnem az agyamba.

Hja, ne röhögtess már, egész szépen beszélek szlovákul :-D a kollégám perfekt szlovák, sokat kérdezek tőle, meg a laptopon is előre lefordítok magamnak átlagos dolgokat + azt, ami a melóhoz kell. Ez valahol természetes, meg automatikusan rám ragad, hiszen sokat hallom ismételni.

#90193 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 20. 06:25

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2015. 09. 19. 23:22

Ja csak azt felejted el hogyha bevagy jelentve itthon jövőre nem keveset kell befizetned a NAV-nak.. A külföldi munkákon ugyanis nem szokás levonni semmit majd szépen bevalláskor kell Magyarországon megfizetni. (kétoldalú egyezmény ugyanúgy megvan Szlovákia és Magyarország között a jövedelem és vagyonadók területén a kettős adóztatás elkerüléséről) Magyarán amit most kapsz egy bruttó abból majd jövőre tejelsz, ha eltapsolod a pénzt akkor meg bajba vagy.

Itteni srácok 15juró/óra vannak jelen, de ők számláznak.

Én csak 11-et kapok, a többi a levonás, magyar cégnél vagyok bejelentve, fizetik utánam a járulékokat + az adóelőleget. Be is baszna, ha ezek után még mindig nekem kéne fizetni :-D egy percig sem maradnék kint.

#90194 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 20. 06:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 09. 20. 01:12

Na, a zélet császára felvonás kezdődik, asszem jó helyen keresgélek :-p Bár én sem vagyok komplett, de ez lehet a nyerő pozíció eleje.

Ez teljes mértékben jogos, még filmen is elmondtam, hogy ha valaki nekem ezt mondja előre, körberöhögöm :-D

#90195 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 20. 06:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 09. 20. 01:06

Erről olvastam most sok évvel később, hogy soha el nem romló, igénytelen, de ha mégis, akkor picsa occsó :-p

Guga, minden 7. hozzászólásodba bele lehetne kötni.

Ez a Suzuki volt, később a Hondáról írtam, hogy szerencsénk van vele, mert nem kell rá költeni. Azóta már egyszer egy fasz beleparkolt, arra mentünk vissza, hogy összetörte az oldalát, onnantól hűtő csere, minden szarság beindult. Addig :up: volt.

#90196 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 20. 06:53

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 09. 20. 07:21

Ha visszamegyek, akkor csak is ilyen multikhoz, mert ott általában mint itt, a szállás ingyenes, melózni kell, mint az ökör, de legalább kifizetnek és jól fizetnek. Ausztriánál messzebb nem mennék, mert Németországba nem lehet többet keresni, mint az osztrákoknál + nincs auslose vagy mi a bánat, pontosabban nem mindenhol és nincs 12. havi bér. Na ennyit már sikerült bevésnem az agyamba.

Akkor azt is vésd az agyadba, hogy Ausztriában van 13. és 14. havi bér is. A 13. havit félévkor, a 14. havit év végén osztják ki.
Létezik olyan, hogy egyházi adó, nyilatkoznod kell a lakcím bejelentésekor a felekezeti hovatartozásról. Ha bármi mást írsz az ateista helyett, akkor bizony fizetned kell (majd ledumálod Istennel, ha hazudsz).
Létezik olyan, hogy tv-adó: ha van bármi olyan eszközöd, ami tévéadást képes fogadni, akkor fizetned kell. Ezt nem muszáj bejelenteni, mert jönnek, ellenőrzik.
Az osztrák munkaadók általában korrektek, de nem csak jószívűségből - keményen megbassza őket állam bácsi, ha kiderülnek turpisságok.
Amennyire emlékszem, ott se kell minden évben adóbevallást csinálni, de ez azzal is jár, hogy később kapod meg az esetleges adóvisszatérítést.
Az árakkal mostanra valószínűleg tisztában vagy, tudsz úgy vásárolni, hogy jobban kijössz, mintha Magyarországon élnél.
Ha a cég biztosít lakást, az sokat jelent, az albérletárak mostanra ott is felszaladtak. Gondolom, amíg család nélkül leszel kint, addig elég a céges szálló, vagy egy bérelt szoba. Utána viszont vastagon kell fizetned. Általában ügynökségen keresztül működik a lakásbérlés, szóval nekik is fizetned kell. Meg ugye a kaució, ami általában 2-3 hónap.

Szerkesztette: Iguana 2015. 09. 20. 06:54 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#90197 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 20. 07:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2015. 09. 20. 07:53

Akkor azt is vésd az agyadba, hogy Ausztriában van 13. és 14. havi bér is. A 13. havit félévkor, a 14. havit év végén osztják ki.
Létezik olyan, hogy egyházi adó, nyilatkoznod kell a lakcím bejelentésekor a felekezeti hovatartozásról. Ha bármi mást írsz az ateista helyett, akkor bizony fizetned kell (majd ledumálod Istennel, ha hazudsz).
Létezik olyan, hogy tv-adó: ha van bármi olyan eszközöd, ami tévéadást képes fogadni, akkor fizetned kell. Ezt nem muszáj bejelenteni, mert jönnek, ellenőrzik.
Az osztrák munkaadók általában korrektek, de nem csak jószívűségből - keményen megbassza őket állam bácsi, ha kiderülnek turpisságok.
Amennyire emlékszem, ott se kell minden évben adóbevallást csinálni, de ez azzal is jár, hogy később kapod meg az esetleges adóvisszatérítést.
Az árakkal mostanra valószínűleg tisztában vagy, tudsz úgy vásárolni, hogy jobban kijössz, mintha Magyarországon élnél.
Ha a cég biztosít lakást, az sokat jelent, az albérletárak mostanra ott is felszaladtak. Gondolom, amíg család nélkül leszel kint, addig elég a céges szálló, vagy egy bérelt szoba. Utána viszont vastagon kell fizetned. Általában ügynökségen keresztül működik a lakásbérlés, szóval nekik is fizetned kell. Meg ugye a kaució, ami általában 2-3 hónap.

Tegnap valójában ezt akartam leírni. Egyébként köszi a többit, ateista vagyok :Đ

Céges szálló bőségesen megteszi, ha eccemélyes a szoba, vagy mint ez, hogy közvetlenül mellettem van és közös a fürdőszoba. Valószínűleg sokat számít, hogy kivel van együtt az ember, szerencsére Juraja és a neje jó fej. Nem is sokat találkozunk + nem fedi egymást a 3-4 nap pihenőidő, most ők húznak el, később én.

Sajnos az árak, hát észnél kell lenni. 2 naponta költök magamra max. 5 eurót, így sikerül úgy beosztani, hogy mindig tudok főzni, vagy szendvicseket vinni a melóhelyre. Rizs, hagyma, fokhagyma, zsír, kínai leves, szalonna, néha akcija hús, ami füstölt, tojás. Ezekből lehet kitalálni valamit, hogy éppen mit főzök. De végre találtam egy olcsó zöldségest. Konzerveket már nem veszek. De így is annyit költök egy magamra, mint ha otthon négyen étkeznénk. 4 emberre főzni egyszerűbb, mint egyre.

#90198 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 20. 07:31

nem
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#90199 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 20. 08:07

Te Guga! Miért szopattad magad a talpfákon, amikor balra simán mehettél volna a fűvön is?! :unsure:

#90200 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 20. 08:13

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 09. 20. 08:31

nem

:-s szépen ívelő körmondatra 1db nem? Mi nem? Rizst vagy zsírt nem vettem, vagy nem napi 2.5 jurót költök magamra, vagy hogy valójában a 13-14 havi fizetést akartam tegnap említeni? Te sem vagy egyszerű eset :nevet: 12. havi fizetést írtam, hogy a németeknél nincs, na most kalkuláld ki, hogy van vagy csak elírtam? Vagy nem szívhatom el a doboz cigit, amit találtam :-s

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4508
  • 4509
  • 4510
  • 4511
  • 4512
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.