HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4571
  • 4572
  • 4573
  • 4574
  • 4575
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#91441 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 10. 11. 09:20

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 10. 11. 09:27

Én mondjuk időnként dolgoznék 16órát 400euroért, pedig nem ennyi a havi fizum.

Első napokban még a 3 műszaktól is fostam, főleg az éjszakázástól, na attól a hideg kirázott, amikor belegondoltam. A gyártósorra ránézve meg azt mondtam anyádkor, robotokat kiszolgálni, menjetek a faszomba, hát mi vagyok én :-s

Az első éjszakázás rizikós volt, hisz 20 éve nem csináltam. Az első 16 órázás kibaszott kemény volt, mert olyan műszakba csöppentem, ahol faszok voltak, és káosz, sehogy nem ment a munka. Szeretem a munkában a pedantériát, precizitást, lendületet, meg az áttekinthetőséget, ha nem ezt tapasztalom, mentálisan szarul vagyok. Kurva nagy mákom van, hogy állandóra abban a műszakban vagyok, ahol. Folyamatosan megy egymás basztatása, vihogás, stb. Ettől függetlenül a legtöbbet hozzuk.

Ma éjszaka papírból csináltak egy kibaszott nagy faszt és a seggembe nyomták :nevet: nem értettem, hogy a gyártósoron hogy volt erre idejük, de amikor éjfél után már mindenki kókad, kurva jól jön egy ilyen élmény, látvány, mert hirtelen mindenki felébred, magához tér és folynak a könnyei úgy röhögnek :-D

Amennyire ellene voltam fejben a 3 műszaknak, a kemény melónak, meg a szabadság, magam ura vagyok, úgy váltam totál függővé, mert megtaláltam benne azt a jót, ami nekem kielégítő.
Románok bammeg, fostam tőlük, mint az atom, hisz románok, gyűlölik a magyarokat. Nem attól féltem, hogy meg fognak verni, hanem attól, hogy kényelmetlen helyzetbe hoznak. Ugrik miatta a meló, vagy mittomén. Ehelyett bammeg az van, hogy ritkán járnak haza, kibaszott keveset keresnek.
Az egyik srác, akiből nem néztem ki semmit, mielőtt hazament, odajött hozzám, s elsírta magát, hogy két kis gyerkőc várja otthon, tudta, hogy én is családos vagyok. Miután visszajött, első dolga volt odajönni, s átölelni. Kibaszott jó fejek, egyszerű emberek. Még a szlovákok is, na tőlük tényleg tartottam, de teljesen feleslegesen, baromi segítőkész mindenki. Egyetlen dolgot néznek, ha melózok, akkor enyém a tisztelet. Azt veszik semmibe, aki ott van, de nincs jelen.

Még a műszakvezető is csak a negyedét keresi meg annak, amit én kapok, ennek ellenére nem érezteti, nem basztat feleslegesen.
Tegnap imára kulcsolta a kezét, hogy menjek már vissza, mert leállt az egész egység. Így szereztem magamnak nevet, s így jött az anyacégtől az ajánlat, hogy kettőnket átvennének.

Ha semmi másra nem volt jó, alkupozíció.,

#91442 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 11. 09:25

Mondjuk ott a vezetőség tényleg gyalázatos lehet, ha te vagy az utolsó reménye a cégnek, hogy működjök :nevet:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#91443 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 11. 09:26

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 10. 11. 10:15

Hova vesznek at? Mashol kellene melozni?
Vagy ugy erted atvesz a munkakozvetitotol fix alkalmazottnak?

Melózni ugyanott kellene, ahol eddig, csak az anyacég alkalmazásában, s más, mondhatni rendkívül szar pénzügyi feltételek mellett, de hát nem titok 600 juró fix. + ingyenes szállás és kaja. Na ezt tőlem akármilyen irányból elkezdhetik maguknak feldugni, ennyiért kuliznak a helyiek, akiket az egész nem érdekel, s csak lézengenek.

Nem lézengeni jöttem ki, a munkámat elvégzem, ha ugyanolyan szarul akar alulfizetni, mint a nihilt sugárző niggereket, rossz ajtón kopogtatnak :-D
Nagyon kétesélyes most minden. Lejár a 3 hónapos szerződésünk, ha felmondják, leáll a termelés. Szó szerint, mert ha mind a 8 embert elküldik, s még nincs helyettünk egyelőre csak 3 ember, ebből kettő niggócigó, akkor baszhatják.

Viszont ennyi pénzt tovább nem fognak fizetni az tuti.
Ügynökség feje jön a hónap végén tárgyalni velük, szerintem az lesz, hogy maradunk, de kevesebb pénzért. Nekem belefér, de egy bizonyos összeghatár alatt nem. Akkor inkább hazamegyek, képzem magam németből 3 hónapig, s visszamegyek az osztrákokhoz.

#91444 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 11. 09:29

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 10. 11. 10:26

Melózni ugyanott kellene, ahol eddig, csak az anyacég alkalmazásában, s más, mondhatni rendkívül szar pénzügyi feltételek mellett, de hát nem titok 600 juró fix. + ingyenes szállás és kaja. Na ezt tőlem akármilyen irányból elkezdhetik maguknak feldugni, ennyiért kuliznak a helyiek, akiket az egész nem érdekel, s csak lézengenek.

Nem lézengeni jöttem ki, a munkámat elvégzem, ha ugyanolyan szarul akar alulfizetni, mint a nihilt sugárző niggereket, rossz ajtón kopogtatnak :-D
Nagyon kétesélyes most minden. Lejár a 3 hónapos szerződésünk, ha felmondják, leáll a termelés. Szó szerint, mert ha mind a 8 embert elküldik, s még nincs helyettünk egyelőre csak 3 ember, ebből kettő niggócigó, akkor baszhatják.

Ügynökség feje jön a hónap végén tárgyalni velük, szerintem az lesz, hogy maradunk, de kevesebb pénzért. Nekem belefér, de egy bizonyos összeghatár alatt nem. Akkor inkább hazamegyek, képzem magam németből 3 hónapig, s visszamegyek az osztrákokhoz.

Ja ott jó a pénz :lol:

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#91445 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 11. 09:30

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 10. 11. 10:25

Mondjuk ott a vezetőség tényleg gyalázatos lehet, ha te vagy az utolsó reménye a cégnek, hogy működjök :nevet:

Ez csak egy pici 30 fős részleg, ami az ajtók belső kárpitját gyártja le + néhány alkatrészt.
Az egész cég kibaszott nagy, buszokkal hozzák az embereket.
ettől függetlenül a vezetést akár nyíltan is kritizálnám, mert alig van köztük használható, valamit okozó ember. A többség csak pöffeszkedik, s ez át is jön, ahogy megjelenik. Fingja nincs arról, hogy mi zajlik valójában, de a hangyafaszát megtalálva képes leállítani a termelést. A műszakvezető meg csak fogja a fejét, hogy jó oké, nagy levegő, mindenki nyugodjon le a picsába, mindjárt elmegy, utána hajrá ugyanonnan :-D

#91446 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 11. 09:31

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 10. 11. 10:29

Ja ott jó a pénz :lol:

:Đ :kabbe:

#91447 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 11. 09:34

Hát az úgy volt, hogy egyszer csak behívtak egy állásinterjura egy multinacionalis informatikai céghez a Dunántúlon. Így ide költöztem. Aztán itt összetalálkoztam egy lánnyal, aki nem magyar, hanem fülöp szigeteki. Mérnökként dolgozik Magyarországon már 3 éve, de ő masik cégnél van. Szóval az első találkozáson összejöttünk, aztan együtt maradtunk, félév után összeköltöztünk, most egy albérletben lakunk. Időközben felmerült a kérdés, ne menjünk-e oda hozzájuk a Fülöp- Szigetekre, hogy esetleg ott kezdjunk uj életet. Ez az informatika rájöttem, nem az én világom. Egyre büdösebb a munka és ezt a részleget ott akarom hagyni. Annyira nem érdekel amit csinálok, hogy a munkahelyemre már csak netezni járok be. Igaz április óta másik departmenben vagyok, és adminisztrációs munkát csinálok, ezért nem érdekel. Nem köt le. De most megpróbálok átmenni database managementre, az hátha jobban érdekel majd.

De ha kinn maradunk a Fülöp Szigeteken, akkor meg tökmindegy :D Végülis én ellennék narancsszedésből életem végéig egy kis fakunyhóban lakva a trópusokon. A barátnőm legfeljebb bemegy a városba mérnökösködni :D

További akadály azonban az iskola, ugyanis elvégeztem egy angol szakot BA-n nyelvészeti szakiránnyal, de utána felvettek angoltanári mesterképzésre is egy másik egyetemre, most azt csinálom levelezőn. A managerem persze ennek se örül, de leszarom. A szakdolgozatomat tudjátok miről írtam? A CIA titkos kísérletei és más összeesküvés elméletek :D Mivel a barátnőm angol anyanyelvű, és magyarul se tud, a kommunikáció vele külön kihívás és tanulás. Szóval még el kéne végezni az egyetemet. Most kimegyünk, aztán meglátjuk maradunk-e. A szüleivel még nem találkoztam, meg az ottani környezetet se láttam.

Szóval amikor kimegyünk majd, vagy maradunk, vagy nem. Ha igen, akkor az egy új fejezet lesz, ha nem, akkor meg vagy maradok a mostani munkahelyen csak egy másik részlegen, vagy majd nyelviskolába megyek tanítani, meg a magántanulók. Azok most is vannek éppen.

Ezek történtek ezidáig.

Szerkesztette: Dextrose 2015. 10. 11. 09:38 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#91448 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 11. 09:41

Ebbe csak az a fura, hogy az itteni megnyilvánulásaid alapján valahová a szobanövény és az értelmi fogyatákos közé tennélek my dear Dextrose. Szóval ekkicsit bízom benne, hogy amit itt leírtál az többnyire a fantázia szüleménye, egyéb esetben tényleg megérett a világ a pusztulásra.

Idézet

#91449 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 11. 09:42

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 10. 11. 10:26

ez a probalkozas varhato volt. De meg akarmi lehet, valoszinuleg ok is tudjak, hogy nelkuletek nem fog menni a termeles.
Uj emberek betanitasa necces, ha tenyleg csak 600 eurot adnanak. Az Szlovakiaban nem sok. Ertheto, hogy nem tolonganak.

Okosan csinald, ne emlits minimumot amit elfogadnal. Kollegad detto. Ha tobb jomunkasember lepne le egyszerre, akkor nagyobb a coresz, igy megoldasra fognak torekedni. Ha emlitesz minimumot az ugynokseg vezetojenek, akkor annal tobbet tuti nem fogsz kapni - valoszinuleg akkor sem ha o tobbet kiharcol, mivel szimplan benyelik haszonnak.

Szoval okosan. Nem rossz hely ez az elmondasod szerint - es a 600 se rossz ha csak nappali melo es van melle szallas, kafeteria, tb, utazas terites, stb...
Ha 600-at nettoban megadjak, akkor az siman a magyarorszagi 500Ft/ora (bejelentetlenul) duplajanal tobbre jon ki. Ha ezt meg 1-2 hetvegi/ ejjeli meloval megtoldod, mar joval jobban nez ki.

#91450 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 11. 09:47

Azert Tahiti igencsak messze van Fulop-szigetektol...kamukero.

#91451 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 11. 09:49

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 10. 11. 10:41

Ebbe csak az a fura, hogy az itteni megnyilvánulásaid alapján valahová a szobanövény és az értelmi fogyatákos közé tennélek my dear Dextrose. Szóval ekkicsit bízom benne, hogy amit itt leírtál az többnyire a fantázia szüleménye, egyéb esetben tényleg megérett a világ a pusztulásra.

Még szerencse hogy az életben nem neked kell megfelelnem :D

Üzenet megtekintéseIdézet: Tiga - Dátum: 2015. 10. 11. 10:47

Nem mondtam egy szoval se hogy oda megyunk, csak emlékeztetni akartalak titeket arra a topikra. Mivel a két hely hasonló, pont ezért jöttem azzal a topikkal.

Szerkesztette: Dextrose 2015. 10. 11. 09:51 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#91452 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 11. 09:53

Azert annyira nem hasonlo...inkabb Francia-Polineziaban lennek, mint Fulopon.

#91453 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 11. 09:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2015. 10. 11. 10:34

Hát az úgy volt, hogy egyszer csak behívtak egy állásinterjura egy multinacionalis informatikai céghez a Dunántúlon. Így ide költöztem. Aztán itt összetalálkoztam egy lánnyal, aki nem magyar, hanem fülöp szigeteki. Mérnökként dolgozik Magyarországon már 3 éve, de ő masik cégnél van. Szóval az első találkozáson összejöttünk, aztan együtt maradtunk, félév után összeköltöztünk, most egy albérletben lakunk. Időközben felmerült a kérdés, ne menjünk-e oda hozzájuk a Fülöp- Szigetekre, hogy esetleg ott kezdjunk uj életet. Ez az informatika rájöttem, nem az én világom. Egyre büdösebb a munka és ezt a részleget ott akarom hagyni. Annyira nem érdekel amit csinálok, hogy a munkahelyemre már csak netezni járok be. Igaz április óta másik departmenben vagyok, és adminisztrációs munkát csinálok, ezért nem érdekel. Nem köt le. De most megpróbálok átmenni database managementre, az hátha jobban érdekel majd.

De ha kinn maradunk a Fülöp Szigeteken, akkor meg tökmindegy :D Végülis én ellennék narancsszedésből életem végéig egy kis fakunyhóban lakva a trópusokon. A barátnőm legfeljebb bemegy a városba mérnökösködni :D

További akadály azonban az iskola, ugyanis elvégeztem egy angol szakot BA-n nyelvészeti szakiránnyal, de utána felvettek angoltanári mesterképzésre is egy másik egyetemre, most azt csinálom levelezőn. A managerem persze ennek se örül, de leszarom. A szakdolgozatomat tudjátok miről írtam? A CIA titkos kísérletei és más összeesküvés elméletek :D Mivel a barátnőm angol anyanyelvű, és magyarul se tud, a kommunikáció vele külön kihívás és tanulás. Szóval még el kéne végezni az egyetemet. Most kimegyünk, aztán meglátjuk maradunk-e. A szüleivel még nem találkoztam, meg az ottani környezetet se láttam.

Szóval amikor kimegyünk majd, vagy maradunk, vagy nem. Ha igen, akkor az egy új fejezet lesz, ha nem, akkor meg vagy maradok a mostani munkahelyen csak egy másik részlegen, vagy majd nyelviskolába megyek tanítani, meg a magántanulók. Azok most is vannek éppen.

Ezek történtek ezidáig.

Környezet:

https://youtu.be/JtV1ROSdM1Q
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#91454 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 11. 09:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2015. 10. 11. 09:34

Ezek történtek ezidáig.

Szerintem ha nincs konkrét munka kint, ne menj ki a semmire, fejezd inkább be az MA-s angolszakot. Azt viszont nem értem, hogy az IT-s munka hol nem felel meg neked? Szart akarsz lapátolni helyette, vagy építkezésen, útépítésen dolgozni szenny munkákat? Mondjuk azt tudom, hogy te inkább humán ember vagy, nem reál, és az IT elég technikai és száraz tud lenni, de hát ez van, meg kell szokni. Mindegy, azért jó olvasni, hogy tudtál kezdeni magaddal valamit, csak hajrá, így tovább.

Szerkesztette: Raynes 2015. 10. 11. 09:57 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#91455 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 11. 10:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 10. 11. 10:56

Szerintem ha nincs konkrét munka kint, ne menj ki a semmire, fejezd inkább be az MA-s angolszakot. Azt viszont nem értem, hogy az IT-s munka hol nem felel meg neked? Szart akarsz lapátolni helyette, vagy építkezésen, útépítésen dolgozni szenny munkákat? Mondjuk azt tudom, hogy te inkább humán ember vagy, nem reál, és az IT elég technikai és száraz tud lenni, de hát ez van, meg kell szokni. Mindegy, azért jó olvasni, hogy tudtál kezdeni magaddal valamit, csak hajrá, így tovább.

Előtte monitoringon voltam, az valamivel jobb volt, de a 4 műszakos munka miatt váltottam adminisztrációs munkakörbe, ahol viszont office time van. De ez olyan szinten száraz, hogy mgunom az életem ezzel. Szóval átjelentkezek egy másik, technikaibb pozícióra.

paranormal.hu

#91456 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 11. 10:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 10. 10. 06:02

Az univer kecskméti, kéhlek

A cégközpont kecskeméti, de a mustárjukra rá van írva, hogy made in Kiskunfélegyháza. Mondom, régebben címkézték kifejezetten "Kiskunfélegyházi Mustár"-nak is. De jó, ne bántsuk a félegyháziakat, Kecskemét is van legalább olyan lepra hely :Đ Ez az egy vígasztal is, ha még itt kint is csövesként végzem, legalább akkor is megszabadultam azoktól az igénytelen alföldi helyektől, pont elég büntetés volt ilyeneken 19 évet eltölteni, minden perce olyan volt, mint valami fegyházbüntetés, rémálmaimban még mindig előjön.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#91457 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 11. 10:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Tiga - Dátum: 2015. 10. 11. 10:47

Itt is lehet mérnökösködni vagy narancsot szedni :)

https://youtu.be/23BUY9WlTos

#91458 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 11. 10:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2015. 10. 11. 11:01

Előtte monitoringon voltam, az valamivel jobb volt, de a 4 műszakos munka miatt váltottam adminisztrációs munkakörbe, ahol viszont office time van. De ez olyan szinten száraz, hogy mgunom az életem ezzel. Szóval átjelentkezek egy másik, technikaibb pozícióra.

Mit értesz technikai pozíció alatt?

#91459 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 11. 10:05

Nos, egy kis meglepetés rejtettkamerás arról, hogy miként megy itt a kommunikáció a szlovák szobatárssal, aki "felső vezető" :-D elég kínlódós, de érti.,

https://www.youtube....h?v=cgZ5CoCZMW4

Szerkesztette: guga 2015. 10. 11. 10:06 -kor

#91460 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 11. 10:15

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 10. 11. 10:41

érdekes, hogy én a szószedet alapján még többet is értettem belőle, mint, amit leírt, lehet én vagyok hülye, de érzékelem, hogy a megfogalmazásai ugyanolyan szabadon lengenek, mint frissen mosott pelenkák a szélben, értsd igyekszik a szart lepucolni, hogy ne láccódjon, de azért egy volt szaros pelenkáról dumál, ami már tiszta. Nem biztos, hogy érteni fogod az átmenetet, mert néha túl értelmes vagy.

Lényeg, hogy vágom miről ír, legalább őszinte, nem mesterkélt és magát tökéletesnek beállító műcsali, mint a topikban sokan gyakorolják ezt a hivatást, mint ha lőne rájuk valaki, ha őszinték lennének :omg:

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4571
  • 4572
  • 4573
  • 4574
  • 4575
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.