HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4576
  • 4577
  • 4578
  • 4579
  • 4580
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#91541 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 10. 11. 17:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 10. 11. 18:27

Szállással, kajával? Mondom sok ismerőst érdekelne.

Itt a remek alkalom, egyszer már linkeltem a szlovák oldalt, ahol a cég hirdet, gondolom van angol nyelvű oldala is. Hja, komolyabb munkáért komolyabb pénzt fizetnek, keresnek diszponenst, informatikust. Azok elég szépen szakítanak, nem egya sorban vannak a kulimelósokkal.

Elmék szarni, lemék a lidlibe kajáért, aztán leírom, sőt berakom az aláírásomba az összes infót, de lehet már csak holnap reggel, viszont megteszem.

Megmondom miért, nekem is jól jött volna a legcsekélyebb segítség is, amikor nekivágtam, információra gondolok, hogy hova, és kit és mit...stb.
Miért ne osztanám meg, otthon nem túl rózsás a helyzet, bár én folyamatosan azt mondom, hogy ne ide jöjjön, hanem az osztrákokhoz. Várjon inkább 2-3 hónapot, addig képezze magát németül, később megtérül.

Azt is tudom, hogy sokaknak vészhelyzet van, hisz mikor jöttünk haza, hajnalban találkoztam olyanokkal, akik sétáltak kifelé, mert se elképzelésük, se nyelvtudásuk, se pénzük vonatra nem volt. Vesztenivalójuk se.

No mindegy. Benne lesz az aláírásomba a cégek neve és a hely, meg a részletek.

#91542 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 10. 11. 17:40

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 10. 11. 18:39

Várjon inkább 2-3 hónapot, addig képezze magát németül, később megtérül.

Raynes elvileg pont tud németül.
Make love not Wor.

#91543 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 11. 18:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 10. 11. 18:40

Raynes elvileg pont tud németül.

Erről Őt kell megkérdezni, biztos átgondolta, hogy miért az angélusoknál kötött ki. Gondoltam is rá, hogy megkérdezem tőle mennyi az ábra arrafelé, de nekem már késő van, családos vagyok, menjen a faszom olyan messzire :-D nekem Rétság is kibaszott messze van otthonról :Đ

#91544 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 11. 18:40

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 10. 11. 18:21

600 juró + a hotel + a kaja vagy káfetéria, faszom tudja. Átlépem az osztrák határt, s mindjárt megugrik a pénz 1500-ra, s a cég neve változatlan :nevet: miért is kéne itt maradnom?
Nem a pofám lett nagy, csak jóval előre tájékozódom. Hol itt a gond? Erre volt jó a 2 hetes osztrák szopás, kicsit megégettem a kezem, építőiparba nem megyek, cigánynak nem melózok, viszont kiba keményen dolgozok, ha látom van értelme. Most is azért maradtam itt, s nem mentem haza, mert aranyeső a szép kis házra :Đ

Ugyanezt tennéd arcszar :cool:

Összevissza beszélsz
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#91545 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 11. 18:42

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 10. 11. 18:22

Arány, arány.

Igen van, arról is tudok mesélni.

Hazudsz. Megnéztem egy videodat, ott is azt hazudtad hogy minden kliensed eltűnt.
A valóság pedig:
1. Állítólag már évekkel ezelőtt felhagytál az IT-val
2. Egy kókler vagy

#91546 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 11. 18:44

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 10. 11. 18:39

Itt a remek alkalom, egyszer már linkeltem a szlovák oldalt, ahol a cég hirdet, gondolom van angol nyelvű oldala is. Hja, komolyabb munkáért komolyabb pénzt fizetnek, keresnek diszponenst, informatikust. Azok elég szépen szakítanak, nem egya sorban vannak a kulimelósokkal.

Elmék szarni, lemék a lidlibe kajáért, aztán leírom, sőt berakom az aláírásomba az összes infót, de lehet már csak holnap reggel, viszont megteszem.

Megmondom miért, nekem is jól jött volna a legcsekélyebb segítség is, amikor nekivágtam, információra gondolok, hogy hova, és kit és mit...stb.
Miért ne osztanám meg, otthon nem túl rózsás a helyzet, bár én folyamatosan azt mondom, hogy ne ide jöjjön, hanem az osztrákokhoz. Várjon inkább 2-3 hónapot, addig képezze magát németül, később megtérül.

Azt is tudom, hogy sokaknak vészhelyzet van, hisz mikor jöttünk haza, hajnalban találkoztam olyanokkal, akik sétáltak kifelé, mert se elképzelésük, se nyelvtudásuk, se pénzük vonatra nem volt. Vesztenivalójuk se.

No mindegy. Benne lesz az aláírásomba a cégek neve és a hely, meg a részletek.

Te filléres szarokat eszel, a fizudat meg most sem kaptad meg amennyit gondoltál, mi a faszt osztogatsz itt tanácsokat! :think:

#91547 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 11. 18:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 10. 11. 17:38

Mondjuk azok szlovákok, Raynesnél csak az volt a kifogás, hogy itthon nem akar dolgozni soha többet, mert itt minden szar. Ez is egy állapot, meg nálunk is káosz van a cégnél, de lehet el bírt volna vegetálni, mert legalább a fizu időben jön, meg évi 200 küvecs kafetériás bohócság.

Mert szar is, Gyulának igaza van. Elegem lett, hogy alig van munka, és akkor is csak 68 ezres minimálbérért gürcölök, 2-3 műszakos, szenny, nehéz fizikai munkát, értelmi fogyatékos miattk között és még csak albérletre vagy jogosítványra se telik belőle, ha meg jobban is keresek, csak max. 3 hónapig, és akkor is albérletre megy el minden pénzem. Igaz az én helyzetem annyiból speciális, hogy már fiatalon elbasztam az életem, amit azóta próbálok kijavítani. Semmilyen M.o.-n lévő munkáltatóban nem bízok, nem csak a ti cégetekben, még államiban sem.

Jó, persze itt is szar Angolhonban, de csak egy műszakos a munka, normálisabbak a munkáltatók, meg a nettó minimálbér 7x-se a magyarnak, ami nem sokat jelent, ha az élet min. 4x drágább. A legjobb esetben itt kint is max. csak elvegetálok, eltenni semmit nem tudok majd, az egésznek csak annyi értelme lehet, hogy az angolom tudom esetleg fejleszteni, meg nem látom a sok otthoni magyar szart. Ez a legjobb eset, nem álmodozok, mert földbe állás néz ki inkább. Nyugodtan készítheted fel az ír ismerőst, bár már az ilyenekben sem tudok bízni, nem az ismerősöd miatt, hanem mert hát mi a reális esélye, hogy Írország meg X ország ennél jobb lesz. Persze, hogy semmi.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#91548 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 11. 18:55

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 10. 11. 17:28

Taníccsátok be Raynest! Még mindig jobb mint a semmi. :)

Simán benne is lennék, ha tudnék részleteket. Németül is tudok, sőt jobban, mint angolul, tizensok évig tanultam, középfok is van belőle, csak le kéne porolni, frissíteni egy kicsit.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#91549 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 11. 18:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 10. 11. 19:55

Simán benne is lennék, ha tudnék részleteket. Németül is tudok, sőt jobban, mint angolul, tizensok évig tanultam, középfok is van belőle, csak le kéne porolni, frissíteni egy kicsit.

Átmenetileg akár. Guga makd elmondja, de nagyjából lakás+1 kaja+ bejárás van ingyen, ha jól vettem ki. Valami 600 eur-os pézről beszél emellé, de amilyen arcok jönnek, szerintem meg lehet alkudni abban, hogy ha beválsz adjanak többet.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#91550 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 11. 19:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 10. 11. 19:52

Mert szar is, Gyulának igaza van. Elegem lett, hogy alig van munka, és akkor is csak 68 ezres minimálbérért gürcölök, 2-3 műszakos, szenny, nehéz fizikai munkát, értelmi fogyatékos miattk között és még csak albérletre vagy jogosítványra se telik belőle, ha meg jobban is keresek, csak max. 3 hónapig, és akkor is albérletre megy el minden pénzem. Igaz az én helyzetem annyiból speciális, hogy már fiatalon elbasztam az életem, amit azóta próbálok kijavítani. Semmilyen M.o.-n lévő munkáltatóban nem bízok, nem csak a ti cégetekben, még államiban sem.

Jó, persze itt is szar Angolhonban, de csak egy műszakos a munka, normálisabbak a munkáltatók, meg a nettó minimálbér 7x-se a magyarnak, ami nem sokat jelent, ha az élet min. 4x drágább. A legjobb esetben itt kint is max. csak elvegetálok, eltenni semmit nem tudok majd, az egésznek csak annyi értelme lehet, hogy az angolom tudom esetleg fejleszteni, meg nem látom a sok otthoni magyar szart. Ez a legjobb eset, nem álmodozok, mert földbe állás néz ki inkább. Nyugodtan készítheted fel az ír ismerőst, bár már az ilyenekben sem tudok bízni, nem az ismerősöd miatt, hanem mert hát mi a reális esélye, hogy Írország meg X ország ennél jobb lesz. Persze, hogy semmi.

Mondjuk én itt általában amcsi vagy angol cégeknél dolgozok, abban akkor most bízzak vagy sem? :)

#91551 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 11. 19:13

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 10. 11. 19:58

Átmenetileg akár. Guga makd elmondja, de nagyjából lakás+1 kaja+ bejárás van ingyen, ha jól vettem ki. Valami 600 eur-os pézről beszél emellé, de amilyen arcok jönnek, szerintem meg lehet alkudni abban, hogy ha beválsz adjanak többet.

aztán az lesz mint amikor jahno rákérdezett, hogy nem moszkvicsokat fosztogatnak

#91552 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 11. 19:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 10. 11. 19:11

Mondjuk én itt általában amcsi vagy angol cégeknél dolgozok, abban akkor most bízzak vagy sem? :)

Ha M.o.-n melózol nekik, akkor jobban teszed, ha nem.

#91553 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 11. 19:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2015. 10. 11. 10:34

Egyre büdösebb a munka és ezt a részleget ott akarom hagyni.

még mindig a szennyvíztelep?
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#91554 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 11. 19:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 10. 11. 20:14

Ha M.o.-n melózol nekik, akkor jobban teszed, ha nem.

Teljesen jó pedig, jól fizetnek, a többi meg nem érdekel, legyen értelmes meló.
Lojalitás meg nem létezik, aki többet ad/érdekesebb melót, oda megyek, általában 1-1.5 év után :D

#91555 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 11. 19:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 10. 11. 19:55

Most nincs sok időm, mert készülődök éjszakásba, de nagy vonalakban 600 juró, ingyenes szállás vagy itt a hotelban, vagy a jó ég tudja, de ezernyi helyről jönnek az emberek buszokkal, s nem mindegyik helybéli, szóval valahol laknak. Napi egy étkezés. Itt erre lehet számítani.

Angol, német bőven elég, de vannak itt románok, egy kukkot sem tudnak szlovákul, még is :up:

Továbbá, innen csak egy köpés az osztrák határ, ha tudsz németül, nem tudom mire vársz, ha gyalog elindulsz Linz, vagy St.Pölten utcáin, már akkor találsz magadnak munkát. Az itteni bérek 3-4X-sét fizetik + egyéb jóságok, erről már Iguana is írt.

Holnap berakom az aláírásomba a részleteket, nem csak miattad.

#91556 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 11. 19:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 10. 11. 20:17

Teljesen jó pedig, jól fizetnek, a többi meg nem érdekel, legyen értelmes meló.
Lojalitás meg nem létezik, aki többet ad/érdekesebb melót, oda megyek, általában 1-1.5 év után :D

Lojalitásról onnantól van értelme beszélni, ha arra külön javadalmazás van, az adott pozira járó pénzen felül.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#91557 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 11. 19:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 10. 11. 19:44

Te filléres szarokat eszel, a fizudat meg most sem kaptad meg amennyit gondoltál, mi a faszt osztogatsz itt tanácsokat! :think:

Téged meg valójában nem érdekel, hogy mit eszek, a fizumat megkaptam, mással maradtak el, ami hivatalosan jár, csak nem akarták, hogy tudjak róla, már azt is megkaptam visszamenőlegesen. De fact pedig annyi észt osztok, amennyit csak jólesik :nevet:

Tokabá :cool: a lényeg, hogy az epéd rendben legyen, nem venném a lelkemre, ha itt esnél össze a topikban :nevet:

#91558 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 11. 19:28

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 10. 11. 20:25

Téged meg valójában nem érdekel, hogy mit eszek, a fizumat megkaptam, mással maradtak el, ami hivatalosan jár, csak nem akarták, hogy tudjak róla, már azt is megkaptam visszamenőlegesen. De fact pedig annyi észt osztok, amennyit csak jólesik :nevet:

Tokabá :cool: a lényeg, hogy az epéd rendben legyen, nem venném a lelkemre, ha itt esnél össze a topikban :nevet:

Ez csak azért sánta dolog, mert ha valóban jár, akkor le is kell, hogy legyen könyvelve. Úgy tudja a cég kiadni, viszont ahhoz neked alá kell írni, hogy átvetted. Különben bukó az egész történet. Utoljára meg még azt mondtad, hogy várod. Csak nehogy úgy maradj vele, mint a labancoknál.

Idézet

#91559 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 11. 19:30

Mondom benne lennék, de
1) innen odautazni drága lenne.
2) Míg a németem frissítem, miből élek, mit zabálok?
3) Odaállítok, aztán meggondolják magukat, ott találom magam megint a Balkánon, nyomorban a gecibe.
4) Fogalmam sincs miről van szó, guga is csak 16 órázásról és spórolásról mesél.

#91560 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 11. 19:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 10. 11. 20:30

Mondom benne lennék, de
1) innen odautazni drága lenne.
2) Míg a németem frissítem, miből élek, mit zabálok?
3) Odaállítok, aztán meggondolják magukat, ott találom magam megint a Balkánon, nyomorban a gecibe.
4) Fogalmam sincs miről van szó, guga is csak 16 órázásról és spórolásról mesél.

ilyen két nap alatt tanulható betanított munka

Idézet

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4576
  • 4577
  • 4578
  • 4579
  • 4580
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.