Skatulyázol. Jásdi a szentkoronával nem szokott foglalkozni mélyrehatóan, más az érdeklődési köre. Népművészet, népdalok, szentkorona inkább Papp Gábor, vagy Szántai.
De eleve az van, hogy az emberben belül van egy kereső fázis, egy irányultság. Sok mindent megnéz, hallgat, s aztán kimagozza, hogy mi ebből az, ami igaz, vagy ki az aki megvezet s ki az, aki tényleg elmondja érdek nélkül s őszintén a frankót.
Ez a mai elbaszott liberális szeméthalmaz áldozata mindenki, mert még azon belül is egymás ellen küzdenek. Az egyik aszongya melegfelvonulás fújj, de közben azt is mondja, hogy Isten is fújj, meg minden fújj, de az okostelefon az űberkirály. Egyre nem gondol. Az élete véges, és mérlegre kerül, kibaszottul nem gondol bele, hogy nem a zabálásról szól, s nem arról, hogy mennyit keres, mennyit tanult, vagy mit sikerült megvásárolnia, és a kibaszott drágaságaink topikba betolnia. Ez mind értéktelen, vagy egy állandóság.
Na az pont nem ez.
De mondok egy rövidke példát, s hozzátenném, hogy már nagyon sokszor tapasztaltam az erkölcs fentről irányított működését.
Mikor lekéstem a nemzetközit, s gyalogoltam szlovákokhoz, a hátizsákom kiszakadt, mert a nejem szarrá mosta a géppel. Laptom, ruhák, minden faszság a sínek között landolt.
Másnap Kauflandban mondom kell egy másik. Volt 6 juróért egy szar és 40 juróért egy profi. Mondom faszom fog kifizetni 40 jurót, átbaszom róla a fityegő címkét a másikra a pénztárosnak fingja sem lesz róla. Aztán mégsem. Magam,ban nem tudnám lerendezni az ilyen dolgokat.
Pár napra rá sétálok, s találtam egy üres ugyanolyan hátizsákot a sínek között. Kicsit poros volt, de hibátlan.
Meséljek még?
Bementem egy autószalonba, látom a kulcs ott van ....őőő na ez nem igaz
De mikor kisebbik fiam akkora lett, hogy már cipelhettem kerékpáron, s akartam venni a kerékpárra gyerekülést, de nem volt elég pénzem, másnap lomtalanítás volt a kerületben, s találtam az utcán egy origi újat, minden csavar ott volt becsomagolva, soha nem használták, és még mesélhetnék.
De kinek mi jön le az életből, hogy meddig mehet el, s mi a mérce.