HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4680
  • 4681
  • 4682
  • 4683
  • 4684
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#93621 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 11. 25. 18:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2015. 11. 25. 19:14

Volt azért baja az operatőrnek is rendesen.
Amúgy a kövér bajuszos csóka már akkor utalta ezt az egészet, amikor reggel felkelt.

Ez a vonal nagyon elvont, zenészek ilyet csak akkor csinálnak, amikor már mindenen túl vannak, vagy éhen akarnak halni. Csak beletekerve bírtam a végére jutni.

Nekem mindig van valami bajom, a szünet nélküli kritikát megszoktam, ha nem ezért, akkor azért, magyarázkodni már nem fogok senkinek, mert nincs miért :-D

Kövér bajszos alkesz, apukája éppen előtte halt meg, leesett a tetőről, eltört a csigolyája, faszi utána elkezdett masszívan inni, egészen a paranoiás rohamokig, itt még bírta magát, később elvonóra került, mert már üvöltözött a tanítványaival, meg fenyegette őket. Vannak emberi sorsok :omg:

Hja, zene, hát ez van, a gyerkőc tarsolyában van rengeteg zenei stílus, amit már megkomponált, színpadképes, csak nincs rá egyelőre lehetőség, mert hajnalban elmegy, késő este megjön, hétvégén melózik. Ez a két év erről fog neki szólni, kivéve, ha beüt a háború :omg:

#93622 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 26. 05:13

Megyek Budapestre :cool: majgyüvök délután.

#93623 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 26. 10:37

Kép
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#93624 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 26. 11:16

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 11. 21. 18:55

Nem nagyon lehet megugrani a hazai béreket, hiába van két diplomája, s éppen most is a harmadikat tanulja, meg úton van haza.
Le vannak korlátozva a pénzek, s pont most a klikk lótúrót sem kap az államtól, minden pénzt visszatartanak, így a fizetését is. Amikor meglátta az első lóvémat, azt mondta ennyi pénzért bármikor elmenne szalagmelóra autógyárba. Nem szalagmelón voltam, de kerestem annyi pénzt 3 hónap alatt, amennyit ő két év alatt kap kézhez két diplomával, szóval lehet rugózni, de a hazai bérek mesterségesen a béka segge alatt vannak tartva. Vagy, ha feketén kapja valaki zsebbe, akkor meg számíthat a büntire :-D ki van ez találva.

Gondolkodtam rajta, hogy amíg a tökömet vakarászom itthon, helyette elgurulok valahova melózni a környéken, hát 500 Forintnál többet óránként sehol sem fizetnek, még végzettséggel sem :-D a bejelentés meg luxus. Inkább megvárom az UAZ-t s megyek az erdőre reszelni. A fát eladom, a reszelést filmre veszem, UAZ-os filmeket szeretik, meg a láncfűrészest is, majd a tyúktub fizeti az új fűrészláncot :-D

Azért ezzel egy picit vitába szállnék.
Egyrészt a bérekben ne az államot vegyük már meghatározónak, mert az ritkán bőkezű. Másrészről ez egy oda vissza játék, ugyanis egy cég mondhatja, hogy ez a meló ennyit ér és lesz rá ember, vagy a munkavállalók összefoghatnak, hogy ennyiért nem végzem el ezt a munkát. Tanároknál van szakszervezet miazmás, könnyebben tudnak összefogni.

Jössz itt a sok diplomával, hogy nem kap érte pénzt. Nem azért fogja sem az állam sem akármelyik cég megfizetni mert sok diplomája van, hanem az alapján amit nyújtani tud az adott pénzért. Speciel belelátok minimálisan a pedagógusi bértáblába, valahogy nincs benne az, hogy hány diplomával rendelkezik.
Adott bértábla van, meg életpálya modell, attól függ, hogy az egyszem diplomád az alapfokú vagy mesterképzésen szerzett, illetve a munkával töltött évek száma. Aztán ezen felül lehet ugrálni magasabb kategóriákba, mindenféle minősítésekkel, mert van még ezen felül Mestertanár és Kutatótanári fokozat. Különösebb minősítés nélkül is Pedagógus2-ben kb 40év munkával 370ezer körül van a brutto bér, de 20év gyakorlattal is 300ezer körül.
Édesanyám most kapta meg a Kutatótanári legmagasabb fokozatot, majd rákérdezek az mennyi pénz, de sztem ilyen 450-480ezer körül lehet brutto.
El lehet érni ezt is, mondjuk nyilván nem 40évesen, vagy nemtudom nejed mennyi idős, de biztos fiatalabb mint muterom.

Azért a békasegge alatt való tengődés az szerintem nem ez a szint, főleg, hogy a nulla végzettséggel rendelkező egyszerű vidéki munkások lenyomják az egészet minimálbérből.

Ehhez képest pedig én egy félig elvégzett egyetemi és egy félig elvégzett főiskolai tanulmányokkal (értsd nincs diplomám) kb 5év szakmai tapasztalattal már most többet keresek mint muterom, akinek van 3 mesteri diplomája, phd, doktori, és legalább 30év munkatapasztalata. Viszont ő sem panaszkodik.
BMWパワー
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#93625 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 11. 26. 11:28

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 11. 26. 11:16

El lehet érni ezt is, mondjuk nyilván nem 40évesen, vagy nemtudom nejed mennyi idős, de biztos fiatalabb mint muterom.

Azért a békasegge alatt való tengődés az szerintem nem ez a szint, főleg, hogy a nulla végzettséggel rendelkező egyszerű vidéki munkások lenyomják az egészet minimálbérből.

"Bizonyos köznevelési intézmények kapcsán egyes megbízási szerződéssel rendelkező pedagógusok vonatkozásában, az utóbbi időben előfordultak fizetési késedelmek. A KLIK Ceglédi Tankerülete, mint fenntartó megtette a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a hasonló eseteket egységesen kezelve megoldás születhessen a problémára."

Ez volt az év elején. Most ugyanitt tartunk.

Sulis dolgokst is csak szétbasszák, én mástr sem hallok, hogy az sem a gyerekről, hanem a politikáról és a kavarásról szól. Meg 20 éves tanárkodás után ne a gyerek ítálje meg a tanárt, hogy mennyire jó, vagy bírják-e, hanem írjon magának pályázatot és ilyen fasságokat.
Make love not Wor.

#93626 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 26. 11:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 11. 26. 12:28

"Bizonyos köznevelési intézmények kapcsán egyes megbízási szerződéssel rendelkező pedagógusok vonatkozásában, az utóbbi időben előfordultak fizetési késedelmek. A KLIK Ceglédi Tankerülete, mint fenntartó megtette a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a hasonló eseteket egységesen kezelve megoldás születhessen a problémára."

Ez volt az év elején. Most ugyanitt tartunk.

Sulis dolgokst is csak szétbasszák, én mástr sem hallok, hogy az sem a gyerekről, hanem a politikáról és a kavarásról szól. Meg 20 éves tanárkodás után ne a gyerek ítálje meg a tanárt, hogy mennyire jó, vagy bírják-e, hanem írjon magának pályázatot és ilyen fasságokat.

Az még nem jelenti azt, hogy az egész rendszer úgy fos ahogy van. Nem mondom, hogy nincsenek hibái, mert van bőven,de majd kiforrja magát.
Pár éve én is közszolga voltam, klikes váltást is átéltem, az állam szempontjából nézve sztem előnyösebb váltás. Pénzt előtte is megkaptam, utána is megkaptam mindig. Asszony is közszolga, minden hónap elején ott a pénz. Muteromnak sem maradt el soha a bére. Ez nem jelenti azt, hogy sehol nem fordult elő lemaradás, de kétlem, hogy ez állandó probléma lenne.
BMWパワー
Kép

#93627 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 26. 11:54

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 11. 22. 08:55

Mostanában van időm, s olvasgatok, van ami kifejezetten tetszető, mert még az EU-hoz tartozik, s elég kicsi.
2012 környékén adtam is fel ott hirdetést, hogy számtech szerviz, stb de nem reagált rá senki :Đ

No de, indexfórumon vannak beszámolók, hogy ki hova, meg a neten egy két sziget nevére rákeresve érdekes dolgok derülnek ki.
Van olyan, ami pont elég messze van ahhoz, hogy elérje a káosz, ha kialakul, viszont ahhoz elég közel, hogy ha nagyon jövésmenésünk lenne, akkor repülővel 1 óra az út. Társadalmi berendezkedése szinte soha nem változott, csak idegenforgalom és halászat van, külföldiekre vonatkozó szabályok meg nem léteznek, ugyanis olyan jelentéktelen, hogy nincs rá precedens, mármint felesleges bármit is korlátozniuk, nem megy oda senki letelepedni, pont az a gondjuk, hogy a gazdasági helyzet elől mindenki elmenekül. Végignéztem pár filmet a tyúktubon, nagyon szimpi hely, ha omlik össze az eu társadalmilag, nyúlcipő egyenesen oda.

Mondjál már ilyen szigeteket, nekem is régi álmom elhúzni valahova a gecibe, csak aztán eszembe jut, hogy bármi bajom van, akkor ott döglök meg, mert sehol egy kórház vagy bármi.
BMWパワー
Kép

#93628 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 26. 12:02

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 11. 26. 11:54

Mondjál már ilyen szigeteket, nekem is régi álmom elhúzni valahova a gecibe, csak aztán eszembe jut, hogy bármi bajom van, akkor ott döglök meg, mert sehol egy kórház vagy bármi.

majd pont guga fog a bungiból :D
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#93629 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 26. 12:10

Vanuatu :-D Én valamelyikre kértem helyi igazolványt, meg állmapolgárságot is, de nem jött válasz. Lehet nagy a roham, újra megpróbálom. Mikor Mauit meg a többit emlegettük, akkor fényképezős csoportból írt egy csávó, hogy arrafelé lakik, akár ott is csövezhetünk 1-2 évig a nagy házban, míg ki nem találjuk mit nem akarunk. Bár ott lenne ellátás, meg minden. Vagy ki tudja, de ahova amerikai turisták járnak, ott minden van :-)

Az, hogy repülővel 1 óra az út, az kemény tud lenni pénzben, még rendes járatoknál is. Lehet Maldív szigetes izékről álmodott, nahh, ott addig álljon egy lábon míg kiköltségveti :-D Azért a sziget nevét várnám, hogy hol mi lehet a ráció.
Make love not Wor.

#93630 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 26. 12:15

Csepel-sziget? :)

#93631 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 26. 12:15

Ismerősök nekimentek, szerintem már linkeltem a telket, de már vannak elég fura városi húzásaik, ha ilyen a tyúkól:

http://compytocoop.b...-tyuk.html#more
Make love not Wor.

#93632 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 26. 13:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 11. 26. 12:15

Ismerősök nekimentek, szerintem már linkeltem a telket, de már vannak elég fura városi húzásaik, ha ilyen a tyúkól:

http://compytocoop.b...-tyuk.html#more

Ha olyan könnyű összerakni, mozgatni, akkor miért nem bent rakta össze legalább a nagyját, aztán kint a végét. Talán nem fagyna le az orra... :D
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#93633 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 26. 14:25

Na holnap indul a gép 3kor, már megvettem mindent ami kell, majdnem össze is pakoltunk.

Majd megpróbálok ide a fórumra csatolni képet. Vagyis nem. Létrehoztam egy publikus google drive albumot, majd ezt frissítem... :D

https://drive.google...RTA&usp=sharing
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#93634 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 26. 14:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2015. 11. 26. 14:25

Na holnap indul a gép 3kor, már megvettem mindent ami kell, majdnem össze is pakoltunk.

Azért kintről írj ide is, ha valami friss infó van. Meg mittomén, első pohár rum, segges a nagy vízbe, meg amikor majdnem felmásztál kókuszdióért a fára :-p
Make love not Wor.

#93635 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 26. 14:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2015. 11. 26. 14:25

Majd megpróbálok ide a fórumra csatolni képet. Vagyis nem. Létrehoztam egy publikus google drive albumot, majd ezt frissítem... :D

https://drive.google...RTA&usp=sharing

Legyen fotód a bőröndökről, ha elveszik néha segíthet. És ne kövessétek el a hibát, hogy külön bőröndbe csomagoltok, legyen átfedés. Szar, ha csak egyikőtök tud tiszta bugyit felvenni. :D
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#93636 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 26. 17:53

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 11. 26. 12:54

Nagy kedvencem a Zöld-foki szigetcsoport, nincs túl messze, és semmi köze az unijóhoz, infrastruktúra, ellátás rendben, jobbára mindenki a halászatból él. De van azon a féltekén más opció is. Hozzáteszem ez egyelőre csak ábránd, de ha a helyzet így megy tovább, hogy szünet nélkül tenorpistáznak, akkor igencsak vastag szigorítások lépnek életbe.

#93637 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 26. 17:58

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 11. 26. 12:16

Azért ezzel egy picit vitába szállnék.

Hallottál már a C.O.R.E -ról?
Most csak így bemásolom:

Idézet

De mi is az a C.O.R.E.? Nos ez az amit az oktatók 98%-a nem tud sem a szülők sem a diákok!
A CORE lényege az oktató nélküli globális diák-oktatás. Vajon miért csökken világszerte az oktatók fizetése? Miért nem követi fizetésük az inflációt. A válasz egyszerű. Amióta a CORE program elindúlt alappillére lett egy fontos tétel. MEG KELL SZABADULNI MAJD' MINDEN TANÁRTÓL, hogy helyüket a digitális forradalomnak köszönhetően az új oktatás tervezete szerint, tanárok nélkül, az internet segítségével oktassák a nebulókat. Azt is úgy, hogy azt csak államilag certifikált agymosó felügyelők/auditorok végezhetik. Az oktatók nevetséges fizettsége arra szolgál, hogy már most minél kevesebben jelentkezzenek erre a pályára világszerte. A cél: nulla fizikai oktató, nulla iskolai jelenlét. Helyette: digitális táv-agymosás, államilag elfogadott szupersztenderdek szerint melynek lényege a megkérdőjelezhetelenség és teljes átverés állam és nebuló között. Hogyan érik ezt el? Aki még nem hallott az INTERNET2 fogalmáról az vesse bele magát a tanulmányozásába. A dolog lényege. Teljes internet szűrés. Alternatív oldalak szűrése. Valós/igaz adatok/történelem stb törlése. (az új kor digitális-könyvégetése) Ennek segítségével csak az lesz fellelhető amit az állam akar. Ergó - azt eszel, amit a szádba adnak. A CORE második célja: korai stádiumban kiszűrni ki a tanítható és ki a nem tanítható nebuló! Mindent figyelembe vesz de főleg a diák magatartását a kiskirályi hatalmi rendszerrel szemben. Ennek segítségével már a 10-15 éves korukat betöltő gyermekekről el fogják dönteni!!!, hogy mehet-e felsőoktatásra vagy sem. Aki rossz azt megfosztják a továbbtanulás lehetőségétől és csak arra kap lehetőséget, hogy összeszerelő melós legyen egy fészerben, függetlenül attól, hogy jeleskedik akár 8 tantárgyból. A CORE alapító és mozgatói között fellelhetünk mindenféle retket. Szabadkőműveseket, rózsakereszteseket, a katolikus anyaszentegyházat és a többi... Ebből is látszik, hogy egy komplett összeesküvés van folyamatban az emberi tudat leigázására. (A CORE esetében csupán a pénzt kell követni és láthatjuk hova vezetnek a szálak). A dolog már itthon is körvonalazódik. Az új oktatási etikai kódex elfogadtatása teljesen illegitim DE KI NEM SZARJA LE?! alapokon működő ILLEGITIM Alaptörvényre hivatkozva a kormány éppen regnáló miniszterelnőke bármilyen trágyát lenyomhat a baromi lassan ébredező "intellektuel" (oktatók) torkán. Sajnos őket is le kell hurrogjam mert nagyjából két tucattal beszéltem már erről a problémáról de elküldtek a picsába az összeesküvés elméleteimmel". Na majd most talán észbe kapnak és besztrájkolnak. Üzenem nekik. A SZTRÁJKHOZ MINDENKINEK JOGA VAN! ISTEN ADTA, MELY ELIDEGENÍTHETETLEN!
http://hvg.hu/itthon...ok_etikai_kodex
https://www.youtube....h?v=6FV9cz7PcKE
A LEGFONTOSABB! A következő linken a CETLA könyvtárhoz tartozó dokumentumokat ajánlott tanulmányozni. A jövő szívszorító minden nebuló számára. Ajánljátok a lehető legtöbb oktatónak, hogy olvassa el!
http://www.core-edutech.com/pdf/

Kép

#93638 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 26. 18:32

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 11. 26. 17:53

jobbára mindenki a halászatból él.

És az jó? Tudsz annyira halászni, mint a többiek? És ha valakinek kell valami, akkor meg tudod oldani a baját helyi nyelvű mutogatással, avgy inkább lő másnap ebédre polipot (jégben szállítással) a szomszédtól, mert az egyszerűbb? Addig rendben, hogy jók a csajok, meg minden egzotikus, elég döglődős hely és ha magyarhonban nem látsz rációt, abban viszont igen, akkor szerintem félre vagy tájolva. Mellékesen nem halászat a fő húzóágazat, hanem a mezőgazdaság. És feltételesen nem ezzel álmodsz, de majd vaami védett dögöt megnyúzol, aztán lógni fogsz :-D
Make love not Wor.

#93639 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 26. 18:35

Hohohóóóó "A Latin-Amerikából (főleg Dél-Amerikából) Európába irányuló kábítószer (kokain) egyik átrakodópontja."

Azért ha véletlenül arrafelé keveredsz dobj egy kontaktot. Bevesszük Dextet is a világ másik feléről és faszaság.
Make love not Wor.

#93640 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 26. 18:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 11. 26. 19:32

És az jó? Tudsz annyira halászni, mint a többiek? És ha valakinek kell valami, akkor meg tudod oldani a baját helyi nyelvű mutogatással, avgy inkább lő másnap ebédre polipot (jégben szállítással) a szomszédtól, mert az egyszerűbb? Addig rendben, hogy jók a csajok, meg minden egzotikus, elég döglődős hely és ha magyarhonban nem látsz rációt, abban viszont igen, akkor szerintem félre vagy tájolva. Mellékesen nem halászat a fő húzóágazat, hanem a mezőgazdaság. És feltételesen nem ezzel álmodsz, de majd vaami védett dögöt megnyúzol, aztán lógni fogsz :-D

Ha elindulunk, akkor már semmi nem számít, mint érv, akkor muszáj lesz menni, s mi is háborús menekültek leszünk, migránsok :-D
A world war Z nem film volt, hanem a valóság előzetese :-D megnéztem ma pár filmet Calais-ról, ami ott megy az brutális :omg:
Simán kifosztják a kamionosokat, kiborogatják a rakományát az úttestre, szarnak mindenre. S ebben az évben a németek még egymillát várnak, egészségükre.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4680
  • 4681
  • 4682
  • 4683
  • 4684
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.