Idézet: guga - Dátum: 2015. 11. 21. 18:55
Nem nagyon lehet megugrani a hazai béreket, hiába van két diplomája, s éppen most is a harmadikat tanulja, meg úton van haza.
Le vannak korlátozva a pénzek, s pont most a klikk lótúrót sem kap az államtól, minden pénzt visszatartanak, így a fizetését is. Amikor meglátta az első lóvémat, azt mondta ennyi pénzért bármikor elmenne szalagmelóra autógyárba. Nem szalagmelón voltam, de kerestem annyi pénzt 3 hónap alatt, amennyit ő két év alatt kap kézhez két diplomával, szóval lehet rugózni, de a hazai bérek mesterségesen a béka segge alatt vannak tartva. Vagy, ha feketén kapja valaki zsebbe, akkor meg számíthat a büntire

ki van ez találva.
Gondolkodtam rajta, hogy amíg a tökömet vakarászom itthon, helyette elgurulok valahova melózni a környéken, hát 500 Forintnál többet óránként sehol sem fizetnek, még végzettséggel sem

a bejelentés meg luxus. Inkább megvárom az UAZ-t s megyek az erdőre reszelni. A fát eladom, a reszelést filmre veszem, UAZ-os filmeket szeretik, meg a láncfűrészest is, majd a tyúktub fizeti az új fűrészláncot

Azért ezzel egy picit vitába szállnék.
Egyrészt a bérekben ne az államot vegyük már meghatározónak, mert az ritkán bőkezű. Másrészről ez egy oda vissza játék, ugyanis egy cég mondhatja, hogy ez a meló ennyit ér és lesz rá ember, vagy a munkavállalók összefoghatnak, hogy ennyiért nem végzem el ezt a munkát. Tanároknál van szakszervezet miazmás, könnyebben tudnak összefogni.
Jössz itt a sok diplomával, hogy nem kap érte pénzt. Nem azért fogja sem az állam sem akármelyik cég megfizetni mert sok diplomája van, hanem az alapján amit nyújtani tud az adott pénzért. Speciel belelátok minimálisan a pedagógusi bértáblába, valahogy nincs benne az, hogy hány diplomával rendelkezik.
Adott bértábla van, meg életpálya modell, attól függ, hogy az egyszem diplomád az alapfokú vagy mesterképzésen szerzett, illetve a munkával töltött évek száma. Aztán ezen felül lehet ugrálni magasabb kategóriákba, mindenféle minősítésekkel, mert van még ezen felül Mestertanár és Kutatótanári fokozat. Különösebb minősítés nélkül is Pedagógus2-ben kb 40év munkával 370ezer körül van a brutto bér, de 20év gyakorlattal is 300ezer körül.
Édesanyám most kapta meg a Kutatótanári legmagasabb fokozatot, majd rákérdezek az mennyi pénz, de sztem ilyen 450-480ezer körül lehet brutto.
El lehet érni ezt is, mondjuk nyilván nem 40évesen, vagy nemtudom nejed mennyi idős, de biztos fiatalabb mint muterom.
Azért a békasegge alatt való tengődés az szerintem nem ez a szint, főleg, hogy a nulla végzettséggel rendelkező egyszerű vidéki munkások lenyomják az egészet minimálbérből.
Ehhez képest pedig én egy félig elvégzett egyetemi és egy félig elvégzett főiskolai tanulmányokkal (értsd nincs diplomám) kb 5év szakmai tapasztalattal már most többet keresek mint muterom, akinek van 3 mesteri diplomája, phd, doktori, és legalább 30év munkatapasztalata. Viszont ő sem panaszkodik.