HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4688
  • 4689
  • 4690
  • 4691
  • 4692
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#93781 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 12. 03. 20:43

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 12. 03. 17:54

Semmi, de így a legtisztább, csak földúton megyek vele, szerencsére itt mindenhova el lehet jutni, a házunktól pár méterre van a földút.
Van egy kéró a földúton, egy kisebb gazdaság, velük fogom megbeszélni, hogy ha lehet, akkor ott parkolnék, nekik is van rendszám nélküli UAZ, csak nincs aki vezesse, mert a férj külföldön van, de alapvetően normálisak, így közútra nagyon ritkán kell kimennem és akkor is csak pár métert.

Még szerencse hogy be sem indul, így nem tudtok vele csapatni bedrogozva :)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#93782 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 03. 20:44

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 12. 03. 18:13

Nem én vagyok az első papír nélküli UAZ tulaja, amit hirdetnek több, mint a fele papír nélkül mozog, de nem csak ez GAZ 66, stb. Az erdészeti járgányoknak ez a lényege. Nulla plusz költség, nem kell aggódni, hogy lejár a műszaki, nem kell rá biztosítás, nincs felesleges macera.

Az is pont elég költség, ha valami elromlik rajta.
De, hogy a témát lezárjam, én még egy métert sem mentem ilyen autóval, viszont fogok, országszerte az erdészetek azonban napi 8 órában fizetnek érte, ha lehet vedd fel velük a kapcsolatot, meg azokkal is, akik évek óta így tolják, s magyarázd el nekik, vagy vedd rá őket, hogy jogkövetőek legyenek :-D

Ezt az autót a nevemre sem tudnám íratni, adásvételi sem volt, nem hogy műszakiztatni. Az erdő kellős közepén meg nem sokan jönnek szembe, rendőr főképpen, mert ott melózni kell.

Nekem meg nincs tyúkom, majd ellopom tőled, van elég költségem.

#93783 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 03. 20:46

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 12. 03. 21:42

Amúgy megértette, mert csak a lung-ot szerintem félreolvasta (talán long-ra), mert páros szerveknél alap a többesszám. De aztán rájött, hogy rájött. Azzal együtt, hogy szarul írtad a többit is :)

Aki akarja megérti :omg: kicsit fura volt, hogy angolul válaszoltam neki, aztán jött egy kápszlokk, hogy ENGLISH! De valójában egy betű hiányzott, s magam is rájöttem arra, hogy a tüdő két oldala jelentheti a többeszámot, de nyilván valami 10 éves csíra májnkráfter, szóval nem tétel :-D

#93784 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 03. 20:47

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 12. 03. 20:46

Aki akarja megérti :omg: kicsit fura volt, hogy angolul válaszoltam neki, aztán jött egy kápszlokk, hogy ENGLISH! De valójában egy betű hiányzott, s magam is rájöttem arra, hogy a tüdő két oldala jelentheti a többeszámot, de nyilván valami 10 éves csíra májnkráfter, szóval nem tétel :-D

Ja meg a szöveg többi része se volt telitalálat. :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#93785 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 03. 20:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 12. 03. 19:37

Meg is találtam, amit annó ugyanerre Dudu írt :-D

"Amint azt regebben irtam, az erzsebeti lakoparkban ahol laktam volt egy kek kombi Signum.
Az az automata kapuval szemben allt. Egyik reggel jott egy terepjaro, kotel vegere Signum, kihuztak a helyerol, megforditottak, vittek a kotelen. Mindenki azt hitte nem indul es a tulaj vontatja el.

5 perc alatt elvittek. Reggel hetkor amikor mindenki indul munkaba.
"

Lehet csomagtartóban is volt egy táskányi pénz, vagy a céges papírokkal ment volna 11re könyvelőhöz :-)

Signumból nincs kombi vagy szedán, az signum és kész :) amúgy jó ötlet
Én is azt akartam venni, csak nem volt benzines fasza.

#93786 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 12. 03. 21:40

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 12. 03. 20:31

Azé nézzé jobban köról, hogy mennyi ilyen autót hirdetnek úgy, hogy adásvételi nélkül, nem azért, mert lopott, hanem visszakövethetetlen.

Visszakövethetetlen sincs, ha meg minden ki van belőle reszelve, akkor az a szopó. Max. bekérdezek, de meglepődnék ha sok ilyen lenne és nem repülne rá a rendőrség statisztikát javítani, felderíteni.
Make love not Wor.

#93787 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 03. 21:49

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 12. 03. 20:39

Csak azt próbáltam meg neki leírni, hogy a kakas tüdejében lévő levegő, az utolsó lélegzete távozott.
Bizonyára sikertelenül, mert ennyire azért nem megy az angol.

Főleg mert egy csomó dolgot másképp mondanak, vagy másképp alakul. Pld, nem az van, hogy gondolkozz a júzer fejével, hanem fordításból nézve állj a júzer cipőjében, vagy képzeld magad a júzer cipőjébe. Semmi helyébe, vagy fejével. Hirtelen ez jut eszembe, de van még jópár hasonló.
Make love not Wor.

#93788 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 04. 05:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 12. 03. 22:49

Főleg mert egy csomó dolgot másképp mondanak, vagy másképp alakul. Pld, nem az van, hogy gondolkozz a júzer fejével, hanem fordításból nézve állj a júzer cipőjében, vagy képzeld magad a júzer cipőjébe. Semmi helyébe, vagy fejével. Hirtelen ez jut eszembe, de van még jópár hasonló.

Számtalanszor előfordult már, hogy kaptam a tyúktubon magyarul írt kommentet, s első ránézésre azt mondtam se füle, se farka, majd rájöttem, hogy google translate-t használt. Mire kiderült, hogy spanyol, megkegyelmeztem neki, s én fordítottam spanyolra, így jobban értette.

Arra már rájöttem, hogy mondatokat fordítani nem szabad, de néha szavakat sem érdemes. De, ha csak szavakat fordítok, s azt kiegészítem, még talán aránylag érthető. Az már nem, ha ott van egy angol mondat, hiányzik belőle egy s betű, s máris átvált pls ENGLISH-be :omg:

Ha valaki nagyon akarja, akkor megérti, én is megértem, ha más nyelvről magyarra fordítva írnak, pedig a mondatnak semmi értelme, ellenben szeretném tudni, hogy mit szeretne, kicsit diózni kell rajta, ennyi. De, ha valaki túl kényelmes :-s

google translate meg pont azért van, hogy használjuk.

A tüdő esetében pl. csak annyit írtam be, hogy tüdő, ha annyira egyértelmű, hogy a páros szervek többes szám, akkor miért nem úgy írja :-s
Gondolom folyamatosan fejlesztik.

Hja, az szép volt, amikor szlovákiában egy román meg egy szlovák srác okostelefonon keresztül beszéltek egymással :omg: volt nagy röhögés :-D

#93789 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 04. 05:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 12. 03. 22:40

Visszakövethetetlen sincs, ha meg minden ki van belőle reszelve, akkor az a szopó. Max. bekérdezek, de meglepődnék ha sok ilyen lenne és nem repülne rá a rendőrség statisztikát javítani, felderíteni.

Okmány nélküli autók esetében nem az a szopószorzó, hogy el van tüntetve a szériaszám, gyáriszám, hanem pl. behozta külföldről, ott is basztak a papírokra, ő meg főképpen, s valakinek csak a motorja kell, stb.

Így jártam a Suzukival is, amikor motorcsere volt. Megfigyeltem, hogy egy srác minden második nap ugyanolyan Suzukit hirdet 30 küvecsért. Kiderült, hogy a szlovénoktól hozza be, de azt ingyen kapja, pontosabban csak úgy hozhat el papíros autót, ha elhoz mellé egy Suzukit is.

Egyik haverom Sopron mellett ugyanezt játszotta, hozott be fiatal autót lepapírozni, de mindig megkérték, hogy vigyen már egy régebbit is el, mert útban van. S, hogy ezt a határon hogyan oldják meg gőzöm sincs, nyilván van rá megoldás. Elég sok osztrák autó került be így az országba.
Ha csak most belesek az okmány nélküli autókhoz, akkor bőven találok olyat, ahol a hirdetés szövege is tartalmazza, hogy nincsenek papírjai.

#93790 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 04. 05:49

Alakul ez, hamarosan nekünk kell integrálódni :omg:

#93791 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 04. 09:25

Valami ilyesmit akarsz hegeszteni guga?

http://www.domainkozpont.hu/dbank.php

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#93792 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 04. 09:28

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 12. 04. 05:43

Egyik haverom Sopron mellett ugyanezt játszotta, hozott be fiatal autót lepapírozni, de mindig megkérték, hogy vigyen már egy régebbit is el, mert útban van. S, hogy ezt a határon hogyan oldják meg gőzöm sincs, nyilván van rá megoldás. Elég sok osztrák autó került be így az országba.

Megmutatja az adásvételit. Kint picsa drága a bontás/leadás, pont ezért KELL róla papír a kinti tulajnak. Ukrán/román fronton még bármit elképzelnék, de pont Ausztriával nehéz lesz, hogy csak úgy jönnek a használt kocsik okosba. Ott is nézd a másik felét, nyilván volt tartva, ha nem vezetik ki az ottani bürokrációból, abból szopó van.
Make love not Wor.

#93793 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 04. 10:07

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 12. 04. 09:25

cat /etc/passwd :up:

#93794 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 04. 11:56

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 12. 04. 10:25

Hja, csak nem magyar nyelvűt, de kicsit még várat magára, se az asszony nem ér rá, se a két fiam. Téli szünetre halasztva, mert én meg fakitermelek. Január környékén lesz ebből valami.

#93795 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 04. 11:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 12. 04. 10:28

Megmutatja az adásvételit. Kint picsa drága a bontás/leadás, pont ezért KELL róla papír a kinti tulajnak. Ukrán/román fronton még bármit elképzelnék, de pont Ausztriával nehéz lesz, hogy csak úgy jönnek a használt kocsik okosba. Ott is nézd a másik felét, nyilván volt tartva, ha nem vezetik ki az ottani bürokrációból, abból szopó van.

Gyanítom, hogy kivezetik valahogy a rendszerből, de bedarálni nem akarják, nem tudják, piros.
Jó ég tudja, ha most meglesem a használtautót, tuti találnék olyan embert, aki rendszeresen hirdet volt osztrák autót okmány nélkül. Valahogy csak behozzák. Nem vagyok játékban, így csak találgatok.

#93796 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 04. 11:59

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 12. 04. 11:58

Gyanítom, hogy kivezetik valahogy a rendszerből, de bedarálni nem akarják, nem tudják, piros.
Jó ég tudja, ha most meglesem a használtautót, tuti találnék olyan embert, aki rendszeresen hirdet volt osztrák autót okmány nélkül. Valahogy csak behozzák. Nem vagyok játékban, így csak találgatok.

Ez a kettő tuti igaz.

Idézet

#93797 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 04. 12:06

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 12. 04. 11:56

Hja, csak nem magyar nyelvűt, de kicsit még várat magára, se az asszony nem ér rá, se a két fiam. Téli szünetre halasztva, mert én meg fakitermelek. Január környékén lesz ebből valami.

10+ nyelven beszél, sok domainja van, majd megnézzük mitől jobb a megoldásod:

https://sedo.com/us/?language=us

Ja, ebből már mutattam párat, azért a 18 millió eladó domainon még én is letettem az arcom.
Make love not Wor.

#93798 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 04. 12:07

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 12. 04. 11:58

Ismerősök sokan vettek így "autót", drága lett volna a műszaki, román rendszámnaka honosítás, drága lett volna a bontáa, minden drága és teljesen minimál pénzért inkább megszabadul tőle, de pont ez a lényege, hogy legyen róla papír, mert egy idő után utcán sem tárolhatja.
Make love not Wor.

#93799 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 04. 12:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 12. 04. 13:06

10+ nyelven beszél, sok domainja van, majd megnézzük mitől jobb a megoldásod:

https://sedo.com/us/?language=us

Ja, ebből már mutattam párat, azért a 18 millió eladó domainon még én is letettem az arcom.

Számomra ez csak egy ötlet volt, szórakozás, hobbi, stb. Menet közben, ahogy a gugaponthu is változott, ebben a domainban is benne van, hogy bármire használjam. Tetszik a neve, téli szünetben leülünk a családdal ötletelni, hogy mi legyen pontosan belőle.

#93800 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 04. 12:11

Ezt szépen összevágták, a world war Z a valóság előzetese volt.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4688
  • 4689
  • 4690
  • 4691
  • 4692
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.