HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4699
  • 4700
  • 4701
  • 4702
  • 4703
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#94001 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 12. 12. 18:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 12. 12. 17:59

Valószínű, hogy valami lokalizált Wint használtok. Az arab fájlnevet azért megnézném magyar Windows alatt is.

Spanyol, olasz, angol, német, holland, dán használ helyi wint. Felénk meg töbvnyire angol van, viszont mindenki ír is a saját nyelvén. Van itt minden a karakterben...
Make love not Wor.

#94002 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 12. 12. 18:13

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 12. 12. 18:01

Miert hasznalna nemzetkozi ceg lokalizalt windowst?
Angol es kesz.

Szerver is.

Billentyuzetet olyat hasznalnak amilyet akarnak (nyelvet).

Akkor meg nem XP. Elvileg be lehet állítani a CHCP 65001-et, az elvileg Unicode, majd tesztelem. Igaz rendszerszinten kéne, mert a CHCP csak arra az egy adott BATCH fájlra, vagy konzolablakra érvényes, amelyikre kiadták a parancsot, utána elmúlik a hatása.

Egyébként meg lehet valami angol és lokalizált. A brit Windows lokalizált, pedig "sima", eredeti, nem lokalizáltnak tűnik. Igaz a lokalizált brit Windows ebből a szempontból ugyanolyan nyűgös, mint az amerikai. Magyar Windows alatt még nekem sem voltak ilyen gondjaim.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#94003 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 12. 19:23

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 12. 12. 18:01

Miert hasznalna nemzetkozi ceg lokalizalt windowst?
Angol es kesz.

Itt ia angol van, ahogy minden rendes nemzetközi cégnél. Kivéve pár spanyolnál, hollandnál, olasznál és németnél :-D
Make love not Wor.

#94004 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 12. 19:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 12. 12. 18:13

Akkor meg nem XP.

Már Win7, de XPvel sem volt rosszabb a helyzet. Kivéve abban, hogy fasz kivolt, mikor menedzselni kellett valami spanyolosat.
Make love not Wor.

#94005 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 12. 22:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 12. 12. 19:25

Már Win7, de XPvel sem volt rosszabb a helyzet. Kivéve abban, hogy fasz kivolt, mikor menedzselni kellett valami spanyolosat.

Ja, ez ilyen. A lokalizált szoftver látszólag megkönnyíti a felhasználó dolgát, de nem mindig praktikus. Elszigetel, nehezebb menedzselni, bonyodalmakat okoz, várni kell a fordításra, vagy nem jó a fordítás. Plusz pl. ha van egy hibaüzenet, rákeres az ember magyarul, van pl. 5 ezer találat rá a Google-ben. Ha rákeres a hibaüzenetre angolul, van mondjuk ugyanarra a hibára teszem azt 900 ezer találat, nem kérdéses, hogy melyikben lehet meglelni a megoldást hamarabb. Ugyanez Photoshopnál, bekészíti a paraszt a tutorialokat, de várjuk csak, azok angol verzióhoz készültek, és ki kell bogozni, hogy az xy magyar menüpont melyik angol menüpontnak felel meg. Persze ezek a problémák elkerülhetőek, ha cserélgethető a lokalizáció megvalósítása, pl. a Total Commanderben a nyelvi fájlok, egyetlen legördülő menüpont, de pl. egy Office vagy egy Windows nyelvét nem lehet csak ilyen könnyen cserélgetni, még ha vannak is az újabb Windowsokra nyelvi kiegészítések.

Bár ebben az amerikaiak is hibásak, sokszor csak magukra gondolnak, nem gondolják át, hogy azt a szoftvert vagy megoldást használni fogják más nyelvűek is, és emiatt mindig lehet foltozgatni, meg kínlódni, bár ez ma már egyre ritkább, mivel normális fejlesztők ezt szem előtt tartják már a tervezéstől kezdve.

Szerk. megtaláltam, hogy a CHCP 65001-et hogyan lehet rátukmálni a rendszerre állandó használatra, de nem jó, vissza kellett csinálnom, mert pl. kimenet nélkül futottak le a BATCH fájlok (az UTF-8 kódolásúak is), tehát bugos megoldás, nem éri meg vele próbálkozni. CHCP 850-nel és 852-vel viszont jó, igaz nem Unicode, de legalább magyar és általános ékezetes karakterekre jónak látszik. A Goldendictet is sikerült ráterelni a helyes megoldásra, egy .css fájlt kellett neki létrehozni, és abban Unicode-képes betűtípust megadni a megjelenítésre, bár azt meg nem értem, hogy magyar Windowson vagy Linuxon miért jó alapból. Ráadásul az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy számítottam ilyen karakterkódolási nehézségekre már a telepítés előtt, és mikor a telepítő a nyelvi és billentyűzetbeállításokhoz ért, én nem nyomkodtam a nextet ész nélkül, hanem utánaolvastam, rászántam az időt, bejelöltem neki a teljes nyelvi supportot (ázsiai nyelvek, stb.), szóval joggal vártam el, hogy utána korrekten kezelje a dolgokat.

Szerkesztette: Raynes 2015. 12. 12. 22:45 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#94006 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 12. 23:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 12. 12. 22:35

Ja, ez ilyen. A lokalizált szoftver látszólag megkönnyíti a felhasználó dolgát, de nem mindig praktikus. Elszigetel, nehezebb menedzselni, bonyodalmakat okoz, várni kell a fordításra, vagy nem jó a fordítás. Plusz pl. ha van egy hibaüzenet, rákeres az ember magyarul, van pl. 5 ezer találat rá a Google-ben. Ha rákeres a hibaüzenetre angolul, van mondjuk ugyanarra a hibára teszem azt 900 ezer találat, nem kérdéses, hogy melyikben lehet meglelni a megoldást hamarabb. Ugyanez Photoshopnál, bekészíti a paraszt a tutorialokat, de várjuk csak, azok angol verzióhoz készültek, és ki kell bogozni, hogy az xy magyar menüpont melyik angol menüpontnak felel meg. Persze ezek a problémák elkerülhetőek, ha cserélgethető a lokalizáció megvalósítása, pl. a Total Commanderben a nyelvi fájlok, egyetlen legördülő menüpont, de pl. egy Office vagy egy Windows nyelvét nem lehet csak ilyen könnyen cserélgetni, még ha vannak is az újabb Windowsokra nyelvi kiegészítések.

Bár ebben az amerikaiak is hibásak, sokszor csak magukra gondolnak, nem gondolják át, hogy azt a szoftvert vagy megoldást használni fogják más nyelvűek is, és emiatt mindig lehet foltozgatni, meg kínlódni, bár ez ma már egyre ritkább, mivel normális fejlesztők ezt szem előtt tartják már a tervezéstől kezdve.

Szerk. megtaláltam, hogy a CHCP 65001-et hogyan lehet rátukmálni a rendszerre állandó használatra, de nem jó, vissza kellett csinálnom, mert pl. kimenet nélkül futottak le a BATCH fájlok (az UTF-8 kódolásúak is), tehát bugos megoldás, nem éri meg vele próbálkozni. CHCP 850-nel és 852-vel viszont jó, igaz nem Unicode, de legalább magyar és általános ékezetes karakterekre jónak látszik. A Goldendictet is sikerült ráterelni a helyes megoldásra, egy .css fájlt kellett neki létrehozni, és abban Unicode-képes betűtípust megadni a megjelenítésre, bár azt meg nem értem, hogy magyar Windowson vagy Linuxon miért jó alapból. Ráadásul az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy számítottam ilyen karakterkódolási nehézségekre már a telepítés előtt, és mikor a telepítő a nyelvi és billentyűzetbeállításokhoz ért, én nem nyomkodtam a nextet ész nélkül, hanem utánaolvastam, rászántam az időt, bejelöltem neki a teljes nyelvi supportot (ázsiai nyelvek, stb.), szóval joggal vártam el, hogy utána korrekten kezelje a dolgokat.

Pedig az Office és Windows nyelv változtatása is csak pár kattintás (ha van licenszed a váltásra). Ráadásul a winbe bármit beírhatsz angolul is, akár német, akár magyar, akár angol nyelven fut éppen, az angolt mindig érti. A Photoshopban meg az összes menüpont tök ugyan ott van, bármilyen nyelven legyen írva. Mondjuk szerintem PS-ból csak a torrentezők használnak magyar nyelvűt, mert egy értelmes stúdióban se láttam magyarul vartyogó PS-t.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#94007 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 13. 08:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 12. 12. 12:08

Előtte a régi drivert is ki kellene szedni, azért a lemez kezelője elég alacsony szinten van az OS indulásakor.

Van rá regkulcsom kompletten, elindítod, reboot, csere, műxik, csak elő kell szednem. Vincsiről SSDre cserekor szoktam csinálni.

Ezt is megköszönném.. :respect:

#94008 Felhasználó inaktív   zetor2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 13. 08:36

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2015. 12. 12. 23:51

Pedig az Office és Windows nyelv változtatása is csak pár kattintás (ha van licenszed a váltásra). Ráadásul a winbe bármit beírhatsz angolul is, akár német, akár magyar, akár angol nyelven fut éppen, az angolt mindig érti. A Photoshopban meg az összes menüpont tök ugyan ott van, bármilyen nyelven legyen írva. Mondjuk szerintem PS-ból csak a torrentezők használnak magyar nyelvűt, mert egy értelmes stúdióban se láttam magyarul vartyogó PS-t.

Jah. Én azzal szívtam, hogy csak a hazai nyelvi csomag volt telepítve, és egy olyan környezet használta a gépet, ahol 20-30 ország emberei osztották egymásnak az eszet. Gondoltam, a közös nyelv az angol lesz, azt beszélte is mindenki, így telepíteni kellett az angol windows, és office nyelvi csomagot, pár klikk, és kész is volt. A csere se tart sokkal tovább.
Ami furcsa volt, hogy a készülék minden paramétere angolra lett módosítva, pár jobbklikkmenü mégis magyar maradt. Lehet persze hogy az a kezdetben magyarul települő programok végett alakult így (VLC)
Ki az a Mailer Daemon, és honnan tudja az e-mail címem?

#94009 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 13. 11:56

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2015. 12. 13. 08:12

Ezt is megköszönném.. :respect:

Logouton találtam egy picsa hosszút, de még olvasni is fáj, ezt meg gyorsan útközben:

http://pcworld.hu/sz...pites-utan.html

Szerintem a kulcsom ugyanezt csinálja, csak sosem érdekelt ilyen mélyen.
Make love not Wor.

#94010 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 13. 13:14

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2015. 12. 12. 23:51

Office-t nem néztem még. Vistától felfelé lehet váltani Winen, de nem csak pár kattintás, komplett frissítést kell lehúzni, csomó idő, míg letölti, nem tudom hányszor újraindítja a gépet, és még akkor is néhány dolog nem fordítódik le. Aztán megint vissza lehet állítani, de megint macera.

Ezt a winbe bármit beírhatok dolgot nem értem. Hová írjam be neki? Én semmit nem irkálok a Winbe, most is a FF szövegmezőjébe gépelek, nem a Winbe.

A PS menüpontjai hiába vannak azonos sorrendben, a leírások a menü nevét emlegetik, abból a user nem fogja tudni, hogy hányadik, csak ha tud angolul és megkeresi a magyar párját, de oh wait, ha tud ilyen szinten angolul, akkor megint ott vagyunk, hogy minek magyart használnia. Ráadásul biztos vagyok benne, hogy nem csak a warezolók használják magyarul, az Adobe nem viccből adott ki magyar változatot, nyilván nem csak a warezelőknek készült. Egyébként pont az, hogy stúdiókban nem láttál még magyart, pont az támasztja alá, hogy igazam van. Magyarul ez is időpocsékolás. A Photoshop eleve szaknyelv, ez épp olyan, hogy egy angol szaknyelvi szöveget hiába fordítasz le magyarra, továbbra sem fogja érteni egy olyan ember, aki a szakmát nem ismeri, csak annyival lesz beljebb, hogy most már magyarul nem fogja érteni, és még jobban zavarva jön maximum. Ha meg ismeri a szakmát, akkor még akkor is elboldogul az angol kifejezésekkel, ha nem olyan erős az angolja, mert az elnevezésekből sok mindent kikövetkeztet akkor is. Kb. ugyanilyen hülyeség, mint mikor egy időben azzal próbálkoztak, hogy programozási nyelvek szintaxisát és parancsait fordították le más nyelvekre, pl. a Pascalt spanyolra, a BASIC-et magyarra, értelme megint 0.

#94011 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 13. 15:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 12. 13. 13:14

Office-t nem néztem még. Vistától felfelé lehet váltani Winen, de nem csak pár kattintás, komplett frissítést kell lehúzni, csomó idő, míg letölti, nem tudom hányszor újraindítja a gépet, és még akkor is néhány dolog nem fordítódik le. Aztán megint vissza lehet állítani, de megint macera.

Ezt a winbe bármit beírhatok dolgot nem értem. Hová írjam be neki? Én semmit nem irkálok a Winbe, most is a FF szövegmezőjébe gépelek, nem a Winbe.

A PS menüpontjai hiába vannak azonos sorrendben, a leírások a menü nevét emlegetik, abból a user nem fogja tudni, hogy hányadik, csak ha tud angolul és megkeresi a magyar párját, de oh wait, ha tud ilyen szinten angolul, akkor megint ott vagyunk, hogy minek magyart használnia. Ráadásul biztos vagyok benne, hogy nem csak a warezolók használják magyarul, az Adobe nem viccből adott ki magyar változatot, nyilván nem csak a warezelőknek készült. Egyébként pont az, hogy stúdiókban nem láttál még magyart, pont az támasztja alá, hogy igazam van. Magyarul ez is időpocsékolás. A Photoshop eleve szaknyelv, ez épp olyan, hogy egy angol szaknyelvi szöveget hiába fordítasz le magyarra, továbbra sem fogja érteni egy olyan ember, aki a szakmát nem ismeri, csak annyival lesz beljebb, hogy most már magyarul nem fogja érteni, és még jobban zavarva jön maximum. Ha meg ismeri a szakmát, akkor még akkor is elboldogul az angol kifejezésekkel, ha nem olyan erős az angolja, mert az elnevezésekből sok mindent kikövetkeztet akkor is. Kb. ugyanilyen hülyeség, mint mikor egy időben azzal próbálkoztak, hogy programozási nyelvek szintaxisát és parancsait fordították le más nyelvekre, pl. a Pascalt spanyolra, a BASIC-et magyarra, értelme megint 0.

Office új nyelvi csomagot a weboldalról letöltöd, telepíted, kész. A listából tudsz választani, melyik kell. Nem kell újraindítani...
Windowsban szintén letöltöd a csomagot, majd kiválasztod a nyelvi beállításoknál amelyiket akarod, ha azonnal akarod használni kijelentkezel, bejelentkezel, kész. Nem kell újraindítani...
Ezek olyan programok, amiket Manyika szeretne magyarul használni, de ha az IT-s olcsón jött Indiából, akkor is begépelheti a Start gomb benyomása után, hogy services.msc és bejut a "fingom sincs hogy hívják magyarul"/Dienste/Services szekcióba, aztán teszi a dolgát, ha éppen ott akart valamit csinálni. Vagy ha fel akar valamit írni, beírja, hogy notepad.exe és kész. Vagy %appdata% és még sorolhatnám. Az Officet meg tudja használni Manyika, ha nem, ki van rúgva. ;)
A honosítások nagyrészt azért készülnek, hogy a nem szakemberek is legalább a logika segítségével előrébb jussanak egy-egy probléma megoldásában vagy könnyebben tanulhassanak meg új dolgokat. Pont ezért akarták a BASIC-et is honosítani, hogy az angolul nem tudok is esélyt kapjanak arra, hogy megismerkedjenek a programozással. Könnyebben megtanuld a Photoshopot, ne szenvedj a Windowsban, ha keresed a frissítéseket, számológépet, stb. Aki meg már évek óta használja, úgy is tisztában vele, hogy start után calc után enter és jön a számológép...
Én leszarom milyen nyelvű, viszont nekem segített németet tanulni a Windows/Office németül.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#94012 Felhasználó inaktív   zetor2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 13. 17:51

Guga elvitte GasMonkeyhez a verdát, most teszik bele a 8hengeres V8at, duplaturbóval. Meg át is kárpitozzák. Lesz kis pimp.
Ki az a Mailer Daemon, és honnan tudja az e-mail címem?

#94013 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 13. 18:00

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2015. 12. 13. 15:25

Én leszarom milyen nyelvű, viszont nekem segített németet tanulni a Windows/Office németül.

Ez meg a másik mítosz, hogy azért kell xy nyelvű felületet használni, mert jó nyelvtanulásnak, nyelvgyakorlásnak. A nagy faszt jó. Abban semmit nem segít, kivéve akkor, ha az adott nyelvben 0-án vagy szinte 0-án állt valaki, egyébként ha alapfokon, középfokon volt, semmit nem ér, nem fejleszt semmit.

A másik nagy faszság pedig, pl. hogy az Office függvényneveit is lokalizálták, pl. Excelben a vlookup a vkeres. Nagy ötlet volt valóban, hogy a makrók és scriptek se fussanak le, gratulálok nekik.

#94014 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 13. 18:07

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2015. 12. 13. 15:25

Ez meg a másik mítosz, hogy azért kell xy nyelvű felületet használni, mert jó nyelvtanulásnak, nyelvgyakorlásnak. A nagy faszt jó. Abban semmit nem segít, kivéve akkor, ha az adott nyelvben 0-án vagy szinte 0-án állt valaki, egyébként ha alapfokon, középfokon volt, semmit nem ér, nem fejleszt semmit.

A másik nagy faszság pedig, pl. hogy az Office függvényneveit is lokalizálták, pl. Excelben a vlookup a vkeres. Nagy ötlet volt valóban, hogy a makrók és scriptek se fussanak le, gratulálok nekik.

Ezt a kódlapokkal szenvedést már az XP esetében sem értem. 2000-ben jött ki az Unicode, nyugodtan használhatná a 2001 végén megjelent XP. Sokan még ma is ilyen-olyan kódlapokkal szenvednek, mikor rég nem lenne semmi probléma, ha mindenki UTF-et használna, legalább ezzel nem lenne probléma. Azt még megértem, hogy DOS-os korszakban 7 bites ASCII-vel és 8 bites kódlapokkal kellett szenvedni, de azóta ez aktuálitását vesztette nagyon durván.

#94015 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 13. 18:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 12. 13. 18:07

Ezt a kódlapokkal szenvedést már az XP esetében sem értem. 2000-ben jött ki az Unicode, nyugodtan használhatná a 2001 végén megjelent XP. Sokan még ma is ilyen-olyan kódlapokkal szenvednek, mikor rég nem lenne semmi probléma, ha mindenki UTF-et használna,

Én sem értem mit szenvedsz vele, itt sokan csak használjuk és ennyi.
Make love not Wor.

#94016 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 13. 18:47

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2015. 12. 08. 11:59

Aki az elmúlt 10 évet 1 db azaz egy darab mackónadrágban élte le, attól ilyet elvárni nem életszerű. :-)

20, de amúgy köszönöm, egyetlen reális, de nem támadó jellegű hozzászólás :cool:
A többit is lájkolom, mert az UAZ nem pótolható semmivel, külalak lófaszt sem számít, végezze el a dolgát.
Tegnap itt járt a Zolcsi, autószerelő, megnézte, azt mondta minden rendben van, 4 gumi és mehetek.

De van egy apró probléma, vannak vevő jelöltek pénz nélkül, ill. azok akik messze vannak, s nem tudják elszállítani + hívtak, hogy menjek vissza Szlovákiába, de most.

Ezt az évet szeretném itthon tölteni + egy kis erdélyi körút befigyel, nehéz a választás.
Meg még az is van, hogy olvasok, de faszságokra nem reagálok, elfogyott a türelmem kardozni.
Ahogy elnézem tudtok egymással is nélkülem, hajrá :Đ

Raynes! Ha úgy alakul, s szeretnék angolul tanulni, fogalmam sincs hol vagy, s mit csinálsz, van lehetőség?
Bár tegnap átruccantunk a szlovákokhoz, s öröm volt újra hallani, gyakorolni a nyelvet, majdnem elsírtam magam a bevásárlókosár felett, de nem vagyok elkötelezett irányukba, szeretném magam kipróbálni. Ha tudsz valamit írj pár sort és megyek. Sajnos azt kell mondanom, hogy itthon úgy intézik a politikusok az ügyeket, hogy húzzunk innen a picsába. Számomra no problem, nem zavar, viszont nem mindegy mennyiért, ha már menni kell. Előre is köszi.

Ha kicsit kimaradok ne zavarjon senkit, csak figyelek.

#94017 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 13. 19:12

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 12. 13. 18:47

De van egy apró probléma, vannak vevő jelöltek pénz nélkül, ill. azok akik messze vannak, s nem tudják elszállítani + hívtak, hogy menjek vissza Szlovákiába, de most.

Akinek nincs pénze, azzal nem foglalkozunk. Ez egy ilyen világ. Első kettőnek kóbászért akár lehet is, de mivel annyi kóbászra meg istenfizessemegre nincs szükséged, így ez van. Szlovákia meg döntőképes, abba nehéz beleszólni. Úgyis hideg lesz az erdőn trógeroláshoz, tavaszig termelj pénzt szlovákoknál, aztán jöhet az erdő.
Make love not Wor.

#94018 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 13. 19:35

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 12. 13. 18:47

Raynes! Ha úgy alakul, s szeretnék angolul tanulni, fogalmam sincs hol vagy, s mit csinálsz, van lehetőség?
Bár tegnap átruccantunk a szlovákokhoz, s öröm volt újra hallani, gyakorolni a nyelvet, majdnem elsírtam magam a bevásárlókosár felett, de nem vagyok elkötelezett irányukba, szeretném magam kipróbálni. Ha tudsz valamit írj pár sort és megyek. Sajnos azt kell mondanom, hogy itthon úgy intézik a politikusok az ügyeket, hogy húzzunk innen a picsába. Számomra no problem, nem zavar, viszont nem mindegy mennyiért, ha már menni kell. Előre is köszi.

Ha kicsit kimaradok ne zavarjon senkit, csak figyelek.

Tőlem kijöhetsz Milton Keynesbe, de segíteni nem tudok, mert még magam sem jöttem egyenesbe. Ha majd ott tartok, visszatérünk rá, de addig ígérni sem tudok ilyet. Nyelvtudás nem kell hozzá sok, kint van egy csomó ember, aki nem hogy nem olyan jó angolból, de inkább úgy lehet fogalmazni, hogy lófaszt sem tud, és kint él, dolgozik, boldogul, igaz lehet nekik van valami plusz segítségük. Egy biztos, Viktorlandből tényleg csak elhúzni érdemes, és ez az Albion nem rossz hely, plusz itt van munka. Más részről viszont ha csak angolozni jönnél, nem ajánlom, sokat nem fogsz fejlődni angolból, én eddig derekasan kezdtem nem hogy fejlődni, de visszafejlődni valamennyire az állandó megpróbáltatások és fáradtság miatt, bér ez remélhetőleg változni fog.

Azért pár tanács: mielőtt kijössz, már előtte foglalj telefonon időpontot az angol TB (NI) számhoz. Egy interjún kell részt venni, ami abból áll, hogy egy megadott város munkaügyi központjának adórészlegéhez behívnak időpontra, bemutatod az útleveled (vagy személyit, vagy amid van), kitöltesz egy nyomtatványt a személyes adataidról, és majd 4 hétre rá kapod az NI számot (National Insurance number, ez egyben itt adó- és tb-szám is). Csak arról győződnek meg, hogy tényleg valódi a személyazonosságod, és nem vagy kamu személy. Ezt azért itthonról intézd, meg 2-3 hét múlva van az interjú, és azt így nem kell kint kivárnod. Ha kijössz, igényelj angol jogsit, nem csak a vezetés miatt, hanem mivel a lakcím rajta van (és itt Angliában nincs lakcímkártya, sem központi lakcímnyilvántartás), ezzel tudod igazolni, bizonyítani a lakcímedet, mindenhol kérik, főleg a bankszámlanyitáshoz kell, de még sok helyen jön jól. Persze ez utóbbit csak akkor tudod megtenni, ha találtál valami lakhatást, és lesz angol címed. Arra készülj még fel, hogy elég drága hely, meg ha fontos dolog, vagy műszaki cucc kell, az itt vagy nagyon drága, vagy nincs, vagy nem fogod találni, hogy hol lehet kapni, szóval minden szart hozz, ami fontos (lehetőleg ne repülőn, hanem futárszolgálattal, biztonságosabb és olcsóbb), és ha valami kell, akkor inkább online rendeld innen, ne helyben vedd. Munkát itt legkönnyebben agencyknél lehet találni, igaz csak minimálbéres, szenny melókat adnak az ilyen helyek, de legalább nem nehéz ilyen melót szerezni, ezt fogom most én is újfent csinálni. Olyan munka mindenképp lesz neked itt, amilyen a 16 órás szlovák volt, pláne, hogy itt kint sokheti átlagban nem is lehet heti 48 óránál többet dolgozni, plusz a 12 óráztatás is ritka, mondjuk az is igaz, hogy én ezt legutóbb beszívtam. A nettó 8 órás minimálbér itt kb. 7x-e a magyarnak, viszont az árak 2-4x mindenből, van, ami 10x, terméktől függ, igaz ehhez hozzátartozik, hogy itt dzsunkát nem árulnak, szóval itt nem tudsz olcsópárizsizni, Tesco májasozni, meg zsíroskenyerezni, mert vagy nincs ilyen termék, vagy van, de nem olcsóbb, mint a többi drága cucc, pl. a zsír árában akármilyen margarint, vajat, vajkrémet, mogyoróvajat, mogyorókrémet kapsz, persze ez csak egy példa, minden mással is így van. Albérlet is drágább, az itteni minimálbér negyedét, harmadát kiteszi egy egyszobás bérlet, igaz abban a rezsi is benne van, egész ingatlan bérlése drágább, meg a rezsi is elég sok rá, de ebben gazdit kell kérdezni, szerintem a szobabérletnek minimum a duplájára jön ki, ha nem még drágább.

Ha valamire kíváncsi vagy még, kérdezz.

#94019 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 13. 20:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 12. 13. 19:35

Tőlem kijöhetsz Milton Keynesbe, de segíteni nem tudok, mert még magam sem jöttem egyenesbe. Ha majd ott tartok, visszatérünk rá, de addig ígérni sem tudok ilyet. Nyelvtudás nem kell hozzá sok, kint van egy csomó ember, aki nem hogy nem olyan jó angolból, de inkább úgy lehet fogalmazni, hogy lófaszt sem tud, és kint él, dolgozik, boldogul, igaz lehet nekik van valami plusz segítségük. Egy biztos, Viktorlandből tényleg csak elhúzni érdemes, és ez az Albion nem rossz hely, plusz itt van munka. Más részről viszont ha csak angolozni jönnél, nem ajánlom, sokat nem fogsz fejlődni angolból, én eddig derekasan kezdtem nem hogy fejlődni, de visszafejlődni valamennyire az állandó megpróbáltatások és fáradtság miatt, bér ez remélhetőleg változni fog.

Azért pár tanács: mielőtt kijössz, már előtte foglalj telefonon időpontot az angol TB (NI) számhoz. Egy interjún kell részt venni, ami abból áll, hogy egy megadott város munkaügyi központjának adórészlegéhez behívnak időpontra, bemutatod az útleveled (vagy személyit, vagy amid van), kitöltesz egy nyomtatványt a személyes adataidról, és majd 4 hétre rá kapod az NI számot (National Insurance number, ez egyben itt adó- és tb-szám is). Csak arról győződnek meg, hogy tényleg valódi a személyazonosságod, és nem vagy kamu személy. Ezt azért itthonról intézd, meg 2-3 hét múlva van az interjú, és azt így nem kell kint kivárnod. Ha kijössz, igényelj angol jogsit, nem csak a vezetés miatt, hanem mivel a lakcím rajta van (és itt Angliában nincs lakcímkártya, sem központi lakcímnyilvántartás), ezzel tudod igazolni, bizonyítani a lakcímedet, mindenhol kérik, főleg a bankszámlanyitáshoz kell, de még sok helyen jön jól. Persze ez utóbbit csak akkor tudod megtenni, ha találtál valami lakhatást, és lesz angol címed. Arra készülj még fel, hogy elég drága hely, meg ha fontos dolog, vagy műszaki cucc kell, az itt vagy nagyon drága, vagy nincs, vagy nem fogod találni, hogy hol lehet kapni, szóval minden szart hozz, ami fontos (lehetőleg ne repülőn, hanem futárszolgálattal, biztonságosabb és olcsóbb), és ha valami kell, akkor inkább online rendeld innen, ne helyben vedd. Munkát itt legkönnyebben agencyknél lehet találni, igaz csak minimálbéres, szenny melókat adnak az ilyen helyek, de legalább nem nehéz ilyen melót szerezni, ezt fogom most én is újfent csinálni. Olyan munka mindenképp lesz neked itt, amilyen a 16 órás szlovák volt, pláne, hogy itt kint sokheti átlagban nem is lehet heti 48 óránál többet dolgozni, plusz a 12 óráztatás is ritka, mondjuk az is igaz, hogy én ezt legutóbb beszívtam. A nettó 8 órás minimálbér itt kb. 7x-e a magyarnak, viszont az árak 2-4x mindenből, van, ami 10x, terméktől függ, igaz ehhez hozzátartozik, hogy itt dzsunkát nem árulnak, szóval itt nem tudsz olcsópárizsizni, Tesco májasozni, meg zsíroskenyerezni, mert vagy nincs ilyen termék, vagy van, de nem olcsóbb, mint a többi drága cucc, pl. a zsír árában akármilyen margarint, vajat, vajkrémet, mogyoróvajat, mogyorókrémet kapsz, persze ez csak egy példa, minden mással is így van. Albérlet is drágább, az itteni minimálbér negyedét, harmadát kiteszi egy egyszobás bérlet, igaz abban a rezsi is benne van, egész ingatlan bérlése drágább, meg a rezsi is elég sok rá, de ebben gazdit kell kérdezni, szerintem a szobabérletnek minimum a duplájára jön ki, ha nem még drágább.

Ha valamire kíváncsi vagy még, kérdezz.

Azért nem baj, ha páran maradunk?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#94020 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 13. 20:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 12. 13. 19:35

vagy műszaki cucc kell, az itt vagy nagyon drága, vagy nincs, vagy nem fogod találni, hogy hol lehet kapni

Mondjuk laptop/fotó/egyéb vonalon sok ismerős tolja onnan is a használt cuccot így szerintem maradt a "nem fogod találni" opció, de lehet csak tájékozódni kellene.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4699
  • 4700
  • 4701
  • 4702
  • 4703
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.