Idézet: guga - Dátum: 2015. 12. 27. 15:12
Én általában csak elégedett vagyok a dolgaimmal, s ennek hangot is adok

Csak, amíg ti adtok neki hangot kórusban egymást hátba veregetve, addig nekem valamiért nem szabad, ha még is megteszem, menjek anyámba

Ne aggódj más is kapja az ívet, csak néhány beszólás után nem erőlteti vagy elmegy a hülyéskedés irányába a dolog. Ezzel szemben te naponta hangoztatod, hogy mennyire elégedett vagy, így naponta vagy elküldve az anyádba. Pár hete még picsogtál, hogy eleged van és nem írsz ide, de ezek szerint igényled
Egyébként nincs ezzel baj, én is tökre bírnám az olyan nagyfaterod féle életet, önállóság stb, megvan ennek a szépsége. Ezért is költöznénk kertesházba. Az, hogy a nejed becsatangolt valami nyomorengyedbe és megvilágosodott az egy dolog, érdekes módon miért nem nézett szét Dubaiban, hogy pl ott mik vannak, akkor rájönne, hogy a fasz rossz végén álltok.
Mindez igényesség kérdése. Az odáig rendben van, hogy összetart a család és szeretitek egymást és megéltek békességben. De gondold el, hogy van aki ennél többre is vágyik az életben.
Mire emlékeznél vissza szívesebben? Hogy ott éltek, ahogy most, scrollozva az álláshírdetéseket, lebeszéled magadat, hogy á ez nem elég pénz, itt nincs ingyen szállás, ez messze van, közben meg csak bejön 1-2számla, csak ki kell fizetni valamit, gyerekeknek suli, akármi, és akkor még az egészségről nem is beszéltünk.
VAGY
Ott éltek ahol most, esetleg egy nagyobb tanyán, több állattal (rajtad kívül) saját erdővel, csinálhatnád a saját hobbidat amiben örömödet leled és nem keseregnél, hogy melyik állást bírnád ki, hanem lenne egy amit szeretsz is és élvezettel is csinálod, mert van benne sikered!
Annak idején a pinyóban is sokkal boldogabbnak tűntél, mert pörgött a számtechbiznisz, érezted, hogy jó vagy benne és van sikerélményed. Ilyennek élted meg a szlovák melót is.
Csak vonatkoztass el a te környezetedtől és próbáld elképzelni azt, hogy nem kell mindenkinek 16órákat robotolnia ennyi pénzért a családjától távol többszáz km-re. Az egész azon múlik, hogy sikernek élted-e meg. Érdekes módon az oszták átbaszarintásra nem emlékezel vissza szívesen, és ha csak annyi lenne az összes külföldi tapasztalatod, akkor valszeg nem vernéd a melléd, hogy már nem félnél kimenni a határon túlra.
Azért azt ne feledd, hogy nyugaton, tanult emberek, szellemi melóért sem kapnak mindig ennyi pénzt meg ingyen szállást.