HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4728
  • 4729
  • 4730
  • 4731
  • 4732
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#94581 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2016. 02. 09. 10:10

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 02. 09. 10:11

A felsővezetőkkel amikor beszélgettél, azt kellene feltenni, akkor lenne nézettség.

Meg az mondjuk jó eséllyel vicces is, nem úgy mint ez :)

Nagyon nem voltak hosszadalmas beszélgetések, amikor megtudták, hogy kismotorral mentem ki, akkor odajöttek kíváncsiskodni, hogy honnan. Vagy, amikor nagyobb ellenőrzések voltak, akkor megkérdezték miért áll a rendszerünk, stb. Bármit el tudtam magyarázni, a megértés már nehezebb volt, mert mindegyik folyékonyan beszélt.

Most telefonáltam a szlovák ügynökséghez, nem volt gond, megértették, amit szerettem volna, én is megértettem, amit mondtak. Lehet nekiesni gyakorolni, fordítani. Sok választásom nincs, ott Roppenbe csak németül és angolul lehet beszélni, max. megmondom, hogy siketnéma vagyok :nevet: mutogassanak.

#94582 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 02. 09. 10:22

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 02. 09. 10:10

Nagyon nem voltak hosszadalmas beszélgetések, amikor megtudták, hogy kismotorral mentem ki, akkor odajöttek kíváncsiskodni, hogy honnan. Vagy, amikor nagyobb ellenőrzések voltak, akkor megkérdezték miért áll a rendszerünk, stb. Bármit el tudtam magyarázni, a megértés már nehezebb volt, mert mindegyik folyékonyan beszélt.

Most telefonáltam a szlovák ügynökséghez, nem volt gond, megértették, amit szerettem volna, én is megértettem, amit mondtak. Lehet nekiesni gyakorolni, fordítani. Sok választásom nincs, ott Roppenbe csak németül és angolul lehet beszélni, max. megmondom, hogy siketnéma vagyok :nevet: mutogassanak.

Vagy valami... :nevet:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#94583 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2016. 02. 09. 11:09

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 02. 09. 06:27

De sokszor találtam magam szembe azzal, hogy csak legyintettek, hogy menjek, intézzem, amit akarok, mert nem érti :-D

Lehet értette volna, ha nem makogsz összevissza.
Make love not Wor.

#94584 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 02. 09. 11:13

Na, Professionnál tegnap alakítottam az életrajzon, hogy akkor legyen -50ezer az igényelt fizetés. Úgy látszik ezzel már beleestem a szórásba, mert páran be is csipogtak reggel óta. Viszont ennyiért megint csak nem kellene már dolgozni sem :-D
Make love not Wor.

#94585 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 02. 09. 11:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 02. 09. 12:09

Lehet értette volna, ha nem makogsz összevissza.

Én keveset beszélek, de azt jól. Ha valamit nem tudok, akkor inkább nem beszélek. Azért nem értették, mert csak szlovákul tudtak.

#94586 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 02. 09. 11:51

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 02. 09. 11:44

Én keveset beszélek, de azt jól. Ha valamit nem tudok, akkor inkább nem beszélek. Azért nem értették, mert csak szlovákul tudtak.

És szerény is vagy :) Néha még magyarul sem értjük amit akarsz, vagy legalábbis két nappal később kiderül, hogy mi vagyunk hülyék mert te nem azt mondtad.

#94587 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 02. 09. 12:00

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 02. 09. 11:44

Végre valami vicceset is írtál :)

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#94588 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 02. 09. 12:04

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2016. 02. 09. 11:51

És szerény is vagy :) Néha még magyarul sem értjük amit akarsz, vagy legalábbis két nappal később kiderül, hogy mi vagyunk hülyék mert te nem azt mondtad.

Netről elég jól be lehet tanulni angolul a gyíkemberes összeesküvéseket, aztán ha ilyennel megtalálnak akkor hirtelen én is csak szlovákul értenék :-D
Make love not Wor.

#94589 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 02. 09. 12:18

Azt a kevés angolt, amit tudok, nem nagy kihívás alkalmazni, jól kiejteni :omg: nulla tehetség kell hozzá.

#94590 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 02. 09. 12:19

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 02. 09. 12:18

Azt a kevés angolt, amit tudok, nem nagy kihívás alkalmazni, jól kiejteni :omg: nulla tehetség kell hozzá.

Ne fokozd :D

#94591 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 02. 09. 12:20

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2016. 02. 09. 12:19

Ne fokozd :D

De, de :)

Idézet

#94592 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 02. 09. 12:25

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 02. 09. 13:20

De, de :)

Most jeleztek vissza Roppenből, hogy várnak angol nyelvű elbeszélgetésre :Đ

Érted, 2 hét :omg:

Annyit fogok mondani, hogy szeretnék önöknél dolgozni, a többit majd meglátják :Đ

AW: AW: industrial painting / Industrielackierung
Ma 11:14
*******@msdesign.at»

levelet küldöttNekem

Thank you very much. I look forward hearing from you....

#94593 Felhasználó inaktív   zsolt008 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 02. 09. 12:35

tudom, kocsog vagyok, de erre a levelre meg ne epits egy eletpalyat...

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 02. 09. 12:25

Most jeleztek vissza Roppenből, hogy várnak angol nyelvű elbeszélgetésre :Đ

Érted, 2 hét :omg:

Annyit fogok mondani, hogy szeretnék önöknél dolgozni, a többit majd meglátják :Đ

AW: AW: industrial painting / Industrielackierung
Ma 11:14
*******@msdesign.at»

levelet küldöttNekem

Thank you very much. I look forward hearing from you....

proc: A64X2, ram: 3gb ddr, hdd:  160gb sata, vga: x800xt agp

#94594 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 02. 09. 12:39

Üzenet megtekintéseIdézet: zsolt008 - Dátum: 2016. 02. 09. 13:35

tudom, kocsog vagyok, de erre a levelre meg ne epits egy eletpalyat...

Tartom a kapcsolatot az ügynökséggel is, meg az anyacéggel is. Az anyacég próbamunkát kér, az ügynökség meg középszintű német nyelvtudást :Đ
Mindkettővel levelezek folyamatosan + amiatt is várnak, mert ha velem úgy, ahogy eldumálnak, akkor még jön velem ki ember. Nincs melósuk, fél éve látom az osztrák oldalon a hirdetéseket tőlük, csak most rátaláltam a szlovák oldalon is, úgy látszik nagyon kell nekik a melós, ha már szlovák ügynökséget bíztak meg.

Sok bukta nincs a dolgon, kommunikáción bukhatok el csak.

#94595 Felhasználó inaktív   zsolt008 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 02. 09. 13:47

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 02. 09. 12:39

Tartom a kapcsolatot az ügynökséggel is, meg az anyacéggel is. Az anyacég próbamunkát kér, az ügynökség meg középszintű német nyelvtudást :Đ
...

Sok bukta nincs a dolgon, kommunikáción bukhatok el csak.

Legyen szerencsed, bar szerintem nem kerek a tortenet. 2200 netto az kb 3800 brutto,
szoval, vagy ott a festok 6k-t keresnek havonta ezert nem toltik be az allast, vagy valaki beszopatja veled a mezeskalacsos kolbaszkeritest,
aztan lesz belole a vegen alban muvezeto, meg szerb mercikulcs.
proc: A64X2, ram: 3gb ddr, hdd:  160gb sata, vga: x800xt agp

#94596 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 02. 09. 14:03

Üzenet megtekintéseIdézet: zsolt008 - Dátum: 2016. 02. 09. 14:47

Legyen szerencsed, bar szerintem nem kerek a tortenet. 2200 netto az kb 3800 brutto,
szoval, vagy ott a festok 6k-t keresnek havonta ezert nem toltik be az allast, vagy valaki beszopatja veled a mezeskalacsos kolbaszkeritest,
aztan lesz belole a vegen alban muvezeto, meg szerb mercikulcs.

Még nem tudom, szerintem ugyanaz van, mint Lozorno-ban, ez egy multi cég, nagy szopatás nem szokott lenni, ahogy Lozornoban sem volt.
Nincs melós, szerintem az általános nyugati élet problémája, hogy nem tanulnak szakmát, nincsenek elegen a szakmunkások.

Most néztem egy szlovák riportot, tavasszal nyílik 2 autógyár beszállítója, nulla munkásra van kilátás. Győr és Sopron környékét már szórólapozzák magyar nyelven, hogy menjenek melózni 250-300 küvecs a pénz + kaja és ingyenes szállás, ingyenes buszjárat, és nem megy senki.

Szlovák haverom ma volt Trnava-n felvételizni lakkozónak, felvették 600 euro alapbérrel, nem vállalta el, pedig pótlékokkal az is kijött volna 750-850-re. Velem melózott, hozzászokott a valaga a netto 3500 euro-hoz :nevet:
Mondtam neki jöjjön velem Roppen-be, mert kell még oda is ember, s ott jól fizetnek, beteg az anyja nem akar messzire menni.

No szóval a fényező egy elég speciális szakma, ezért hirdetik az osztrák és a szlovák oldalon is, hogy elég a festő végzettség is, mert tudják, hogy a festő ugyanúgy ért a festékpisztoly használatához.

http://www.inzercia....ropen-tirolsko/

gigajobs.at oldalon rengeteg fényezőt, porfestőt keresnek, amióta kint voltam Szlovákiában, azóta figyelem az oldalakat.
Mondtam, hogy építőiparba nem megyek, ha sikerül kifogni egy spéci helyet közeli szállással, kerékpárral, akkor vígan elleszek.
Még akkor sincs nagy bukta, ha Roppenbe azt mondják, hogy menjek a faszomba, mert nem vagyok képes megérteni, amit mondanak.
Egyrészt hemzsegnek az osztrák fényező, porfestő, ipari lakkozó állások, párat megnézek.

Ha nem jön össze semmi, már most hívtak vissza Lozorno-ba, beszéltem velük, mehetnék a hotelbe ugyaqnoda, ugyanaz a munka, stb.
Már, amikor lejárt a szerződésem átvettek volna, no de 4 euróért óránként :omg:

Szerintem az autógyárak multi beszállítói megbízhatóak fizetés szempontjából. Nem egy melós fizetésén akarnak megbukni. Ausztriában szigorúbban védik a melósok jogait, mint itthon. Persze ne kerüljek soha ilyen helyzetbe, mert nem tudnám elmagyarázni max. felgyújtani a kocsiját :nevet:

Egyelőre nincs bennem félelem, megvárom a szlovák ügynökség jelentkezését, az osztrák HR-st már tudom, hogy kicsoda. Azt nem tudom hol van a szállás, céget már megjegyeztem. Készülök az elbeszélgetésre.

#94597 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 02. 09. 14:07

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 02. 09. 14:03

Még nem tudom, szerintem ugyanaz van, mint Lozorno-ban, ez egy multi cég, nagy szopatás nem szokott lenni, ahogy Lozornoban sem volt.
Nincs melós, szerintem az általános nyugati élet problémája, hogy nem tanulnak szakmát, nincsenek elegen a szakmunkások.

Most néztem egy szlovák riportot, tavasszal nyílik 2 autógyár beszállítója, nulla munkásra van kilátás. Győr és Sopron környékét már szórólapozzák magyar nyelven, hogy menjenek melózni 250-300 küvecs a pénz + kaja és ingyenes szállás, ingyenes buszjárat, és nem megy senki.
...

Értem ha te mész akkor viszont egyből sokszorosa lesz az lóvé. Még a végén megyek veled, legalább valaki egy kicsit tudjon angolul, igaz az én kiejtésem nem tökéletes :D

#94598 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 02. 09. 14:07

Tessék, itt pl. 2300 netto-ért keresnek festőt, lakkozót és gondolom lehet túlórázni.
Van bőven meló:

http://at.gigajob.co...reich-o12868911

#94599 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 02. 09. 14:12

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2016. 02. 09. 15:07

Értem ha te mész akkor viszont egyből sokszorosa lesz az lóvé. Még a végén megyek veled, legalább valaki egy kicsit tudjon angolul, igaz az én kiejtésem nem tökéletes :D

Nem tőlem, a személyemtől függ, hanem a szaktudásomtól.

Pl. ha szobafestőt keresnek, annak nem fizetnek csak 1300-1500 euro-t, de ha lakkozót, ipari festőt, fényezőt, főleg, ha van gyakorlata bőven s igazolni tudja, akkor simán fizetnek 2500 nettot.
Vagy ott van Svájc, ott a csillagos eget meg lehet keresni, csak kurva drága a lakásbérlés, kaja, stb.
Építőiparban lehet keresni a szakmunkásoknak 1500 eurot, de úgy, hogy napi 10 óra meló és szombaton 7-12-ig.
Nem túl rózsás. Lozornoban szóltak, hogy szükség van túlórára, mert nincs emberük, de ott legalább olyan pótlékokat adtak, hogy örömmel mentem be.

#94600 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 02. 09. 14:18

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 02. 09. 14:12

Nem tőlem, a személyemtől függ, hanem a szaktudásomtól.

Pl. ha szobafestőt keresnek, annak nem fizetnek csak 1300-1500 euro-t, de ha lakkozót, ipari festőt, fényezőt, főleg, ha van gyakorlata bőven s igazolni tudja, akkor simán fizetnek 2500 nettot.
Vagy ott van Svájc, ott a csillagos eget meg lehet keresni, csak kurva drága a lakásbérlés, kaja, stb.
Építőiparban lehet keresni a szakmunkásoknak 1500 eurot, de úgy, hogy napi 10 óra meló és szombaton 7-12-ig.
Nem túl rózsás. Lozornoban szóltak, hogy szükség van túlórára, mert nincs emberük, de ott legalább olyan pótlékokat adtak, hogy örömmel mentem be.

Egyszer kaptál pénzt külföldön és már milyen szakértő lettél :)

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4728
  • 4729
  • 4730
  • 4731
  • 4732
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.