Idézet: zsolt008 - Dátum: 2016. 02. 09. 14:47
Legyen szerencsed, bar szerintem nem kerek a tortenet. 2200 netto az kb 3800 brutto,
szoval, vagy ott a festok 6k-t keresnek havonta ezert nem toltik be az allast, vagy valaki beszopatja veled a mezeskalacsos kolbaszkeritest,
aztan lesz belole a vegen alban muvezeto, meg szerb mercikulcs.
Még nem tudom, szerintem ugyanaz van, mint Lozorno-ban, ez egy multi cég, nagy szopatás nem szokott lenni, ahogy Lozornoban sem volt.
Nincs melós, szerintem az általános nyugati élet problémája, hogy nem tanulnak szakmát, nincsenek elegen a szakmunkások.
Most néztem egy szlovák riportot, tavasszal nyílik 2 autógyár beszállítója, nulla munkásra van kilátás. Győr és Sopron környékét már szórólapozzák magyar nyelven, hogy menjenek melózni 250-300 küvecs a pénz + kaja és ingyenes szállás, ingyenes buszjárat, és nem megy senki.
Szlovák haverom ma volt Trnava-n felvételizni lakkozónak, felvették 600 euro alapbérrel, nem vállalta el, pedig pótlékokkal az is kijött volna 750-850-re. Velem melózott, hozzászokott a valaga a netto 3500 euro-hoz

Mondtam neki jöjjön velem Roppen-be, mert kell még oda is ember, s ott jól fizetnek, beteg az anyja nem akar messzire menni.
No szóval a fényező egy elég speciális szakma, ezért hirdetik az osztrák és a szlovák oldalon is, hogy elég a festő végzettség is, mert tudják, hogy a festő ugyanúgy ért a festékpisztoly használatához.
http://www.inzercia....ropen-tirolsko/
gigajobs.at oldalon rengeteg fényezőt, porfestőt keresnek, amióta kint voltam Szlovákiában, azóta figyelem az oldalakat.
Mondtam, hogy építőiparba nem megyek, ha sikerül kifogni egy spéci helyet közeli szállással, kerékpárral, akkor vígan elleszek.
Még akkor sincs nagy bukta, ha Roppenbe azt mondják, hogy menjek a faszomba, mert nem vagyok képes megérteni, amit mondanak.
Egyrészt hemzsegnek az osztrák fényező, porfestő, ipari lakkozó állások, párat megnézek.
Ha nem jön össze semmi, már most hívtak vissza Lozorno-ba, beszéltem velük, mehetnék a hotelbe ugyaqnoda, ugyanaz a munka, stb.
Már, amikor lejárt a szerződésem átvettek volna, no de 4 euróért óránként
Szerintem az autógyárak multi beszállítói megbízhatóak fizetés szempontjából. Nem egy melós fizetésén akarnak megbukni. Ausztriában szigorúbban védik a melósok jogait, mint itthon. Persze ne kerüljek soha ilyen helyzetbe, mert nem tudnám elmagyarázni max. felgyújtani a kocsiját
Egyelőre nincs bennem félelem, megvárom a szlovák ügynökség jelentkezését, az osztrák HR-st már tudom, hogy kicsoda. Azt nem tudom hol van a szállás, céget már megjegyeztem. Készülök az elbeszélgetésre.