+ azt sem szabad elfelejteni, hogy ha valakinek a hozzáállása olyan volt, hogy lojális munka szempontjából a cég irányába, akkor maga a cég vezetői is úgy álltak a dolgokhoz. Nem csak a saját esetemben tapasztaltam, most csak egy konkrétumot mondok merugye együtt laktunk, azaz egymás mellett Juraj-al és a feleségével.
Szóval Ő elég sokat volt bent, amikor először találkoztunk, merugye jóval előbb költöztem be, mint Ő de tudtam, hogy valaki még jönni fog, hisz a cég fizette az üres szobát. Na de utána is az volt, hogy elég ritkán láttuk egymást és baromira vigyázni kellett a zajongásra, mert hol Ő 16 órázott szünet nélkül, hol én. Hisz a 8 tagú csapatban egyedüli ember voltam, aki bármikor bevethető, hisz helyben van.
Nem egyszer előfordult, hogy felajánlották, hogy rendelnek a túlmunka idejére kaját és bevisznek a hotelbe taxival, stb. Egyszer sem éltem a lehetőséggel, mert meló közben inkább vizet ittam és nyers zöldségeket kajáltam, mint pl. retek, répa, stb. Nem szerettem a munkaterületet elhagyni max. kávé, cigi.
Juraj rengeteg kaját pakolt a hűtőmbe, amit a cég adott neki, Ő sem bírta megkajálni. Persze ezek nem nagy dolgok, s még az sem, hogy Juraj felesége is ott lakott és a cég azt is fizette.
Mindezt csak azért vázolom így, mert a melósok 99%-a alulfizetett volt és most is az, így alig várták, hogy leteljen a 8 órás műszak és lelépjen, de menet közben is kurva sokat sétáltak, lófráltak.
Nagy volt a fizetésbéli kontraszt, meg sem mertem mondani mennyit keresek. Meglincseltek volna

Juraj-nak is az utolsó nap mutattam meg a fizetéspapírt. Ő korrekt volt, soha nem beszéltünk pénzről, de az utolsó nap kérdezte miért nem maradok tovább. Aztán kértem tőle mondja meg az órabérét és a havi keresetét a rengeteg túlórával úgy, hogy vezető beosztásban van

Mutattam neki az elszámolásomat, azt hittem leugrik a teraszról, a sört is majdnem kiköpte
Mondtam neki, hogy ezért. Hazamegyek és keresek valami hasonló helyet, tudtam, hogy sok időbe fog kerülni, mert nem egyszerű.
Ha a holland meló most valami oknál fogva nem jönne össze, szinte biztos, hogy azonnal visszamegyek Szlovákiába, mert sokáig már nem tudok a seggemen maradni, hiányzik egy kis zizegés és igénybevétel meg az idegen nyelvterület, ahol magyarul meg sem szólalhatok.
Ahogy visszaemlékszem az elejére, majdnem megkattantam, s ahogy visszaemlékszek a végére, hogy pár ember már miattam tanult meg néhány szót magyarul, s hogy sikeresen kommunikáltunk, értettem mit akartak, stb. Szóval a vége már nagyon élvezetes volt és azóta már elég sok szlovák szöveget felszippantottam, mert folyamatosan lesem a szlovák weboldalakat.