HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4799
  • 4800
  • 4801
  • 4802
  • 4803
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#96001 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2016. 04. 10. 18:58

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 04. 10. 19:53

Korlátlan

+ 50 perc nemzetközi hívás EU-ba ez a RED extra, bammeg szlovákoknál 50 juróért az egész ejuban telefonálhatsz korlátlanul :omg:

Kettőnk között az a különbség, hogy én egy linkkel támasztottam alá az érveimet, te meg egy :omg: -vel. :-)

#96002 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 10. 18:59

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 04. 10. 19:34

Zárt rendszerből felszedett információ csak ugyanabban a zárt rendszerben felhasználható, ahogy a Forintoddal sem tudsz érvényesülni külföldön. Érted te ezt, csak ragaszkodsz a Forintodhoz :-D
Bármilyen külső rendszerből érkező információ hitványnak és értelmezhetetlennek tűnik, s egyben közösségileg elítélendő, megvetendő.
Persze megvan a saját magam emberi hibája, hogy soha nem kellően felépítve adom elő, hanem az összességből bele-bele csippentve, s a topikot megfűszerezve, s a stílusom is megkérdőjelezhető.

Egy dolog vigasztal, már nem tart sokáig :-D ha a román és osztrák határt is lezárják, utána az összes dolog színt vall, amiről eddig pofáztam. S hidd el, nem lesz kövér mosoly az arcomon, hogy na ugye nekem volt igazam. Akkor már igencsak nekem is az lesz a legfőbb gondom, hogy életben maradjak.

Ha még rémlik a közelmúltban lejátszódott ukrán helyzet, ahol mesterlövészek szedték le a honpógárt, na valami ilyesmi manipuláció, csak úgy lezárva a határokat, hogy az ukrán lesz nyitva egyedül.

De hát ilyen szörnyű helyzet nálunk biztos nem történhet meg :-D nálunk a reformok működnek, és folytatódni fog a végtelenségig a társadalmi jólét. Matematikailag sem stimmel, hisz a történelmet visszanézve 50 évenként háború dúlt nálunk, most járt le nemrég :-D

Ez is hogy bejött:

Csak höööhhhnyeee

Erre a hozzászólásomra bárki, bármikor tud hivatkozni, vagy visszakeresni, s fejet fogok előtte hajtani, hogy faszállat vagyok, elmék orvoshó gyócceré, és agymosásra
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#96003 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 10. 19:03

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 04. 10. 19:23

Olyan ember még nem akadt, nem élt, aki azt mondhatta volna én minden törvényt maradéktalanul betartottam, s makulátlan vagyok. Ha pedig a legkisebb kihágást is azonnali halálbüntetéssel sújtanák, akkor az utolsó ember depresszióba esne és öngyilkos lenne.

Viszont hiába írnám le a lényeget, legközelebb is a saját ökörségeidet mantráznád.

Debrecenben járva egyik nap kokaint és füvet + sok sört és házipát fogyasztottam egy olyan étterem tulajdonosnál, aki tudta rólam, hogy kokaint még nem fogyasztottam előtte soha. Az összhatás lenyűgöző volt, nem vettem észre, hogy közel 24 órát beszélgettünk a tűz mellett.

Hazafelé kipróbáltam, hogy az autópályára tervezett Honda tudja e azt, amire tervezték. S igencsak sepert előlem le a sok gecifejű, akik engem szoktak levillogni :nevet: kurva jó érzés volt az, amit előtte és utána soha nem tettem meg az autó miatt. Nem is villogtam, elég volt a sebesség :-D csak úgy repkedtek előlem, ahogy én máskor. Kurva jó zene is szólt.

Ha meg véletlenül megvásároltam volna a 80cm3-as mocit, amiről Iguana sikeresen lebeszélt, s azzal mentem volna ki Hollandiába, az lett volna a világ fasza, vagy mi a törpe tulipán :-s

A napokban hazudtad hogy nem is drogozol
Az a honda meg városi lótifutira van tervezve, és igencsak röhögnék ha rámvillogna :)

#96004 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 10. 19:03

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 04. 10. 19:26

Ha nem akarják a kápét megszüntetni, miért van alternatívája már nem is kevés, s miért büntetik, avagy korlátozzák ingyenesre a saját magam által megtermelt pénzt havi két ingyenes kivételre? Avagy szerinted teljesen normális dolog, hogy az eleve leadózott keresetemet, amit számlára utalnak, azt még + adókkal sújtják, ha szeretnék hozzájutni? Semmi furát nem találsz benne nyilván.

Miattad, mert nagy a feketegazdaság. Amit te is nyomsz.

#96005 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 10. 19:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 04. 10. 19:37

Mit jelent, a "lezárják"? Se ki, se be, se nyő?

Mi az az "összes dolog"? 5 értelmes sort tudsz róla írni? Lehullanak a levelek, megszűnik a pénz, nem mehetek többet Bécsbe Gorenjéért?

Nagyon durván orvosi kezelésre szorul, de magának sem ismeri be.
Vagy tudja, de nem szedi a gyógyszert.

#96006 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 10. 19:07

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 04. 10. 19:46

Ez számomra újdonság, tavaly nyáron ilyen még nem volt itthon. Telefonálni nem szoktam, engem sem hív szerencsére senki :-D
De legalább fejlövünk, vagy feljövünk.

Számodra minden az, minden baromságot beszopsz ész nélkül, de ha valaki okosat mond, az rögtön háttérhatalom.
Vodafone reklámmal amúgy mi van?

#96007 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 10. 20:02

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2016. 04. 10. 18:58

Kettőnk között az a különbség, hogy én egy linkkel támasztottam alá az érveimet, te meg egy :omg: -vel. :-)

Igen, de te ilyen háttérhatalomberde vagy szabadkőműves gyíkemberlinkekkel.

Mondjuk abban igaza van gugának, hogy pofátlanság a megkeresett és leadózott pénz felvételét megadóztatni, bár nem tudom, hogy ezen neki mi az újdonság, már így van pár éve.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#96008 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 10. 20:09

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 04. 10. 19:53

Korlátlan

+ 50 perc nemzetközi hívás EU-ba ez a RED extra, bammeg szlovákoknál 50 juróért az egész ejuban telefonálhatsz korlátlanul :omg:

Én egyébként skype-val/viberrel/fb messengerrel az egész világba "telefonálhatok" korlátlanul.
Van vmi minimál csomagom 100% lebeszélhető 2rugóért, meg van 2gb hipernet adatom másik 2rugóért és ez így a 3rugós upc wi-free-vel -világszinten- mindenre elég.
Nyilván ezeknél a távközlési technológiáknál egy 3310-es nokia max a kivülállást tudja szimbolizálni, de legalább egy nem túl őszinte mosollyal az arcodon tudod bizonygatni magadnak, hogy téged szopat a rendszer.

#96009 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 10. 20:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 04. 10. 21:02

Mondjuk abban igaza van gugának, hogy pofátlanság a megkeresett és leadózott pénz felvételét megadóztatni, bár nem tudom, hogy ezen neki mi az újdonság, már így van pár éve.

Azért tegyük tisztába a dolgokat.

Egy szolgáltatásért pénzt kérni, az nem adó, hanem díj.

Egy sokmillió forint áru atm automata árát+amortizációját+karbantartását+feltöltögetését+stb valakinek ki kell fizetnie. Ha ebbe (vagy egyáltalán bmiféle piaci versenybe) beleszól az állam akkor a piac majd ezt hamarabb lereagálja, mint az megjelenik a közlönyben. Te ugyanúgy megfizeted a pénzfelvétel díját, -legfeljebb majd máshol és másképp hívják- de legalább ha elég buta vagy elhiszed az államnak, hogy ő milyen gecirendes veled és a reformok működnek. :-)

#96010 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 10. 20:34

Én mondjuk nem fizetek adót pénzfelvételért, de majd linkelhetnétek hogy hol van ilyen.

#96011 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2016. 04. 10. 21:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 04. 10. 20:07

Vodafone reklámmal amúgy mi van?

Az a sátánnal reklámoz. És szlovákoknál akciós. Gondolom ott másik sátánnal reklámoznak. Bazmeg, guga a sátán szolgálja? Akurvaélet.
Make love not Wor.

#96012 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 10. 21:34

Amúgy az biztos adó, nem csak szolgáltatási költség? Én tudom milyen geci drága egy ilyen automata meg annak a kapirgálása.
Make love not Wor.

#96013 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 10. 23:31

Nem tudom, lehet én vagyok imbecil, de mikor legutóbb néztem, akkor az automatából felvételt is tranzakciós adó terhelte, nem csak az átutalásokat. Ezt pedig a bankok tovább is hárítják. Erről volt szó, nem a bank szolgáltatási díjáról, és az automafenntartás költségeiről. Utóbbi az volt mindig is, de általában a bank bizonyos számú pénzfelvételig kigazdálkodta a számlavezetési díjból, és csak efölött kellett díjat fizetni. Nem egy nagy összegű adó persze, valami néhány ezrelék, de akkor is az emberek újabb sarcolása. Persze ezt Egység Vektorkáék a bankokra vetették ki, de nyilván, hogy a bank áthárítja.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#96014 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 11. 01:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 04. 11. 00:31

Nem tudom, lehet én vagyok imbecil, de mikor legutóbb néztem, akkor az automatából felvételt is tranzakciós adó terhelte, nem csak az átutalásokat.

Én kemény vagyok, azt sem tudom melyik az adó és melyik a díj, vagy pontosan mennyi is. Aztán lehet köpködni :-D
Make love not Wor.

#96015 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 11. 05:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 04. 10. 22:33

Az a sátánnal reklámoz. És szlovákoknál akciós. Gondolom ott másik sátánnal reklámoznak. Bazmeg, guga a sátán szolgálja? Akurvaélet.

Van szlovák sátán is, meg magyar is.

#96016 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 11. 05:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 04. 10. 14:06

Nagy szar ez így, nem érte meg kijönni.

Nem irigyellek bazz. Néhány Angliában élő magyar már elmondta a kinti tutit, hogy csak a munkáról szól, önmagadra nincs időd.
No de hátha összejön valami simább, elfogadhatóbb meló.

#96017 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 11. 06:21

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 04. 11. 06:48

Nem irigyellek bazz. Néhány Angliában élő magyar már elmondta a kinti tutit, hogy csak a munkáról szól, önmagadra nincs időd.

Szlovákiai túlmunkás, éjszaka is hétvégés állandó csapatás nekem durvábbnak tűnik.
Make love not Wor.

#96018 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 11. 06:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 04. 11. 07:21

Szlovákiai túlmunkás, éjszaka is hétvégés állandó csapatás nekem durvábbnak tűnik.

Azért nem mindegy, hogy mennyi pénzért...

#96019 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 11. 06:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 04. 11. 06:21

Tudtam mit vállalok, semmi más dolgom nem volt, mint dolgozni, cserébe rendesen megfizettek.
Lehetett volna az is, hogy csak 8 óra, aztán acsivakargatás a hotelben.
Ettől függetlenül megtaláltam az időt arra is, hogy kapcsolatokat építsek, gyalogtúrázzak, utazzak pl. Pozsonyba. Fene tudja, ott valahogy nagyon frappánsan ki volt találva, hogy melózni is kellett meg pihenésre is jutott idő.

Azzal még kiegészíteném, hogy fizikailag nem volt megterhelő + ha nagyon akartunk, akkor úgy melóztunk, hogy volt, maradt a közepére 2-3 néha 4 óra szabadidőnk és akkor én pl. beálltam szalagmunkára segíteni a románoknak, mert jobban telt az idő és betanultam más munkafolyamatokat is + kiba nagy szívatások, vihogások voltak :-D

Csatolt fájl  12166422_948070745273351_286839776_n.jpg (66,7K)
Letöltések:: 14

#96020 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 11. 07:08

+ azt sem szabad elfelejteni, hogy ha valakinek a hozzáállása olyan volt, hogy lojális munka szempontjából a cég irányába, akkor maga a cég vezetői is úgy álltak a dolgokhoz. Nem csak a saját esetemben tapasztaltam, most csak egy konkrétumot mondok merugye együtt laktunk, azaz egymás mellett Juraj-al és a feleségével.

Szóval Ő elég sokat volt bent, amikor először találkoztunk, merugye jóval előbb költöztem be, mint Ő de tudtam, hogy valaki még jönni fog, hisz a cég fizette az üres szobát. Na de utána is az volt, hogy elég ritkán láttuk egymást és baromira vigyázni kellett a zajongásra, mert hol Ő 16 órázott szünet nélkül, hol én. Hisz a 8 tagú csapatban egyedüli ember voltam, aki bármikor bevethető, hisz helyben van.

Nem egyszer előfordult, hogy felajánlották, hogy rendelnek a túlmunka idejére kaját és bevisznek a hotelbe taxival, stb. Egyszer sem éltem a lehetőséggel, mert meló közben inkább vizet ittam és nyers zöldségeket kajáltam, mint pl. retek, répa, stb. Nem szerettem a munkaterületet elhagyni max. kávé, cigi.

Juraj rengeteg kaját pakolt a hűtőmbe, amit a cég adott neki, Ő sem bírta megkajálni. Persze ezek nem nagy dolgok, s még az sem, hogy Juraj felesége is ott lakott és a cég azt is fizette.

Mindezt csak azért vázolom így, mert a melósok 99%-a alulfizetett volt és most is az, így alig várták, hogy leteljen a 8 órás műszak és lelépjen, de menet közben is kurva sokat sétáltak, lófráltak.

Nagy volt a fizetésbéli kontraszt, meg sem mertem mondani mennyit keresek. Meglincseltek volna :-D
Juraj-nak is az utolsó nap mutattam meg a fizetéspapírt. Ő korrekt volt, soha nem beszéltünk pénzről, de az utolsó nap kérdezte miért nem maradok tovább. Aztán kértem tőle mondja meg az órabérét és a havi keresetét a rengeteg túlórával úgy, hogy vezető beosztásban van :-D
Mutattam neki az elszámolásomat, azt hittem leugrik a teraszról, a sört is majdnem kiköpte :-D

Mondtam neki, hogy ezért. Hazamegyek és keresek valami hasonló helyet, tudtam, hogy sok időbe fog kerülni, mert nem egyszerű.
Ha a holland meló most valami oknál fogva nem jönne össze, szinte biztos, hogy azonnal visszamegyek Szlovákiába, mert sokáig már nem tudok a seggemen maradni, hiányzik egy kis zizegés és igénybevétel meg az idegen nyelvterület, ahol magyarul meg sem szólalhatok.

Ahogy visszaemlékszem az elejére, majdnem megkattantam, s ahogy visszaemlékszek a végére, hogy pár ember már miattam tanult meg néhány szót magyarul, s hogy sikeresen kommunikáltunk, értettem mit akartak, stb. Szóval a vége már nagyon élvezetes volt és azóta már elég sok szlovák szöveget felszippantottam, mert folyamatosan lesem a szlovák weboldalakat.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4799
  • 4800
  • 4801
  • 4802
  • 4803
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.