HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4841
  • 4842
  • 4843
  • 4844
  • 4845
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#96841 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2016. 05. 03. 11:00

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 05. 03. 10:53

És az utóbbi időben mennyit csiszoltál az angolodon, készülve a külföldi munkára?

I now learning, my wife going in work, back here evening. Addig nincs más dolgom.
Lószar gyenge vagyok egyelőre, de alakul. Telefonon azt mondták, hogy megértem, amit mondanak és meg tudom magam értetni.
Baromi nehezen az igaz, de eddig még nem voltak félreértések.

Soha nem volt szükségem az angolra, alkalmazkodni kell, nem lesz belőle baj, ha felszedek néhány szót.

#96842 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 03. 11:10

Minden gyakorlás segít. Olvasás/szótárazás is sokat segít a szókincs bővítésében.

Nyelvtan se ártana, legalább alapszinten, mert ez így kicsit kínaiul van. Meg lehet érteni, csak kicsot meh.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#96843 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2016. 05. 03. 11:41

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 05. 03. 12:10

Minden gyakorlás segít. Olvasás/szótárazás is sokat segít a szókincs bővítésében.

Nyelvtan se ártana, legalább alapszinten, mert ez így kicsit kínaiul van. Meg lehet érteni, csak kicsot meh.

Jó lesz ez, most nálam Afrika van szeren, akit meg lehet érteni az is sötét, mint a tök. Előbbi júzer 18 perc alatt nem nagyon tudta lebetűzni a nevét, de a problémát sem.
Make love not Wor.

#96844 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 03. 11:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 05. 03. 11:41

Jó lesz ez, most nálam Afrika van szeren, akit meg lehet érteni az is sötét, mint a tök. Előbbi júzer 18 perc alatt nem nagyon tudta lebetűzni a nevét, de a problémát sem.

:up: :Đ

Zelébb beszéltem telefonon egy holland faszival, keni vágja a magyar nyelvet :omg: nagyon erősen kell rá figyelni, de érthető.

#96845 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 03. 11:56

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 05. 03. 11:10

Ennél már csak jobban fogok tudni angolul :-D
Egyelőre csak arra törekszem, hogy a munkautasításokat megértsem, úccse társalkodónőnek megyek ki, meg sokat nem is szeretek pofázni.

#96846 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 03. 12:14

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 05. 03. 11:40

Csak annyit kérdeztek, hogy tudok e hollandul, mármint a nejemtől, mert egy ember azonnal kell nekik, aki beszéli a nyelvet.
Az én sorsom még nem dőlt el. De a héten mindenképpen kiderül.

Ez volt a visszajelzés, de ne legyen igazam.
Nyugodtan megtalálhatnád már a helyed, és élhetnél normális életet.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#96847 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 03. 12:16

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 05. 03. 12:56

Ennél már csak jobban fogok tudni angolul :-D
Egyelőre csak arra törekszem, hogy a munkautasításokat megértsem, úccse társalkodónőnek megyek ki, meg sokat nem is szeretek pofázni.

http://beszeljangolu...lvlecke-ingyen/

Főiskolai padtársam csinálja, fasza
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#96848 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 03. 12:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 05. 03. 13:16

Belekattintgattam, nem rossz.
:up:
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#96849 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 03. 12:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 05. 03. 12:16

Köszi, márkoltam.

#96850 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 03. 13:49

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 05. 03. 11:10

Ez ahhoz képest überangol istencsászárság, amit itt a pakisztániak, lengyelek, litvánok nyomnak.

A szótárazást nem ajánlom, meg a fordítgatást sem, mert csak Hunglish lesz belőle. Az olvasás az jó, meg videók, sorozat, film felirattal, abból lehet sok hétköznapi kifejezést eltanulni, sőt ha mpv lejátszót használ az ember (ami van Windowsra is, egyedül az Intel drivereket nem szereti), akkor mindjárt mehet két felirat is egyszerre, a magyar alulra, az angol felülre, aztán csapatni, a WEB-DL-es sorozatok eleve felirattal jönnek, ha magyar site-ról töltöd, akkor eleve kettővel, de pl. az SMPlayer meg a VLC az opensubtitles.org-ról automatice le tudja szedni a jó feliratot, de a JuhTyúkon is vannak alapból feliratos videók (igaz nem magyar felirattal). Meg ha nagyon kezdő, akkor tematikus szójegyzékeket érdemes tanulni, első 2000 leggyakoribb angol szó, vagy témára bontva, kaják, munka, közlekedés, stb.. Esetleg nagyon kezdő szinten jók a kifejezésgyűjtemények, útikönyvek, amikben szintén nagyon hasznos alapkifejezések vannak (köszönés, bemutatkozás, szállodai dolgok, étkezés, stb.), igaz turistáknak, de mivel nagyon alap dolgok, kezdők is nagy hasznát veszik.

Egyébként az ingyenes magyar angolozós anyagok között én az angoltanszek.hu-t ajánlom, egy hibája van csak, túl nyelvtanközpontú, meg talán nem teljesen kezdőknek van.

Amitől még óvva intek, azok a most menő drága kurzuskönyvek, nagyon szarok, csak a pénzt dobja rá ki az ember (ilyen Oxford, Cambridge, Headway course book). Főleg kezdőknek használhatatlan eleve, mert kapásból egynyelvű, de azt leszámítva is nagyon szar. Ugyanez a helyzet digitális oktatókurzusokkal (Pimsleur, Rosetta Stone, magyarok közül a Kreatív, stb.), bár azokkal meg lehet próbálkozni, ha sikerül lewarezolni, csak pénzt nem érdemes érte adni.

Szótárt venni szintén nem érdemes, ráadásul Guga úgyse tudja kivinni a hóna alatt. Bőven elég letorrentezni az akadémiai GIB szótárat vagy ennek a modernebb megfelelőjét a MoBi háza tájáról, egyebekben meg elegendőek ezen felül az ingyenes angol webszótárak a neten (ezeknél a szavak kiejtése is meghallgatható böngészőből, külön letöltikézés nélkül).
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#96851 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 04. 09:55

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 05. 02. 19:38

UAZ meg csak ütött s kopott, erdészeti kiközelítő, benzin és hűtővíz kell bele,na az a masina az igazi túlélő.

Akkor miért nem raksz bele? :unsure:
Szívesen látnám az erdei kiközelítő videóidat..

#96852 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 04. 10:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 03. 14:49

Ez ahhoz képest überangol istencsászárság, amit itt a pakisztániak, lengyelek, litvánok nyomnak.

A szótárazást nem ajánlom, meg a fordítgatást sem, mert csak Hunglish lesz belőle. Az olvasás az jó, meg videók, sorozat, film felirattal, abból lehet sok hétköznapi kifejezést eltanulni, sőt ha mpv lejátszót használ az ember (ami van Windowsra is, egyedül az Intel drivereket nem szereti), akkor mindjárt mehet két felirat is egyszerre, a magyar alulra, az angol felülre, aztán csapatni, a WEB-DL-es sorozatok eleve felirattal jönnek, ha magyar site-ról töltöd, akkor eleve kettővel, de pl. az SMPlayer meg a VLC az opensubtitles.org-ról automatice le tudja szedni a jó feliratot, de a JuhTyúkon is vannak alapból feliratos videók (igaz nem magyar felirattal). Meg ha nagyon kezdő, akkor tematikus szójegyzékeket érdemes tanulni, első 2000 leggyakoribb angol szó, vagy témára bontva, kaják, munka, közlekedés, stb.. Esetleg nagyon kezdő szinten jók a kifejezésgyűjtemények, útikönyvek, amikben szintén nagyon hasznos alapkifejezések vannak (köszönés, bemutatkozás, szállodai dolgok, étkezés, stb.), igaz turistáknak, de mivel nagyon alap dolgok, kezdők is nagy hasznát veszik.

Egyébként az ingyenes magyar angolozós anyagok között én az angoltanszek.hu-t ajánlom, egy hibája van csak, túl nyelvtanközpontú, meg talán nem teljesen kezdőknek van.

Amitől még óvva intek, azok a most menő drága kurzuskönyvek, nagyon szarok, csak a pénzt dobja rá ki az ember (ilyen Oxford, Cambridge, Headway course book). Főleg kezdőknek használhatatlan eleve, mert kapásból egynyelvű, de azt leszámítva is nagyon szar. Ugyanez a helyzet digitális oktatókurzusokkal (Pimsleur, Rosetta Stone, magyarok közül a Kreatív, stb.), bár azokkal meg lehet próbálkozni, ha sikerül lewarezolni, csak pénzt nem érdemes érte adni.

Szótárt venni szintén nem érdemes, ráadásul Guga úgyse tudja kivinni a hóna alatt. Bőven elég letorrentezni az akadémiai GIB szótárat vagy ennek a modernebb megfelelőjét a MoBi háza tájáról, egyebekben meg elegendőek ezen felül az ingyenes angol webszótárak a neten (ezeknél a szavak kiejtése is meghallgatható böngészőből, külön letöltikézés nélkül).

Ez már az :)

Én is saját magamtól tanultam, könyvekkel kezdtem, és amit nem ismertem szót, azt kikerestem. Angoltanszék nem kezdőknek van, én nem tudtam letolni hibátlanul a 10-es szint csak 80%-ra volt meg, bár az nem piskóta eredmény, természetesen mindenféle segítség nélkül.

Mostmár szótár nyilván online, nem is gondoltam másképp.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#96853 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 04. 10:39

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2016. 05. 04. 09:55

Akkor miért nem raksz bele? :unsure:
Szívesen látnám az erdei kiközelítő videóidat..

Egyetlen oka van.
Két barátom van, aki profi UAZ driver, Zolcsi és Józsi.
Erdőre egyedül eleve nem megyek ki, másrészt igénylem a betanítást.
Nem vagyok hülye, hogy végre van egy UAZ-om s csak azért, mert mások türelmetlenek, hazavágjam :-D
Eljön az ideje, van kint 8 köbméter fa az erdőn, azt ellopni nem tudják, mert kézben kicipelni kurva messze, erdészeti utat meg nem csináltam hozzá, de az megvan nagyon hamar. Szóval UAZ van, fa van, film nincs :-D majd lesz, amikor eljön az ideje.

Van itthon is tűzifa bőven, nem szeretném elkapkodni.
Van már fent videó, ahol Józsi vezeti az UAZ-t, de abba is belekötöttek, hogy miért nem szántottuk fel a környéket, ha egyszer fel volt ázva az emelkedő :-D

Van 3db hibátlan láncfűrészem, azokat sem használom már, mindet karbantartva elraktam. Az egyiket még a dobozából is csak azért vettem ki, hogy lefilmezzem :-D egy percet sem használtam.

#96854 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 04. 10:42

Se Zolcsi, Se Józsi nem ér rá velem foglalkozni, jobbára ezt akartam írni. Ha jön a tél, akkor a Józsi itt fog toporogni, hogy menjünk fáért. Most szereztem engedélyt tarvágásra egy területre, de meg kell várni az őszt. Addig nem lehet hozzányúlni. Majd lombhullás után. Valószínűleg akkor lesz szükség az UAZ-ra, addig meg át lesz nézetve, meg kap egy kis extrát, mert remélem lesz addigra bőven ilyesmire küvecs.

#96855 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2016. 05. 04. 10:47

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 05. 04. 11:42

Majd lombhullás után. Valószínűleg akkor lesz szükség az UAZ-ra, addig meg át lesz nézetve, meg kap egy kis extrát, mert remélem lesz addigra bőven ilyesmire küvecs.

Akkor meg sár lesz. Ázott fával. Ősz óta a tavaszt vártad. Elég jól meg lett tervezve :-D
Make love not Wor.

#96856 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 04. 11:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 05. 04. 10:47

Akkor meg sár lesz. Ázott fával. Ősz óta a tavaszt vártad. Elég jól meg lett tervezve :-D

Nem voltam rákényszerülve + Zolcsi is állandóan kint volt az erdőn, nem ért rá velem foglalkozni.
Ilyentájt meg a fakitermelés leáll.
Nekem az a fontos, hogy már van egy UAZ-om, érted, eddig nem volt, már van :cool:
Nincs vele gond, de azért átnézetem.

Egyelőre csak arra használom, hogy falevelet, hamut, tűlevelet viszek ki az erdőre.
Amikor szükség lesz rá komolyabban, akkor igénybe lesz véve.
Ebben az évben többet költöttem tűzifára, mint az UAZ-ra, úgyhogy kelleni fog jövőre.

Egyrészt nem voltam itthon és a nejem házhoz rendelt felvágott tűzifát, de más megoldás nem volt.
Másrészt, még az is lehet, hogy ebben az évben is venni kell fát, mert nemleszek itthon. Akkor meg hiába van UAZés kitermelt fa az erdőn.

Úgy meg nem megyek ki az erdőre, hogy nincs velem valaki, aki ért az autóhoz.

#96857 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 04. 12:29

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 05. 04. 11:42

Se Zolcsi, Se Józsi nem ér rá velem foglalkozni, jobbára ezt akartam írni. Ha jön a tél, akkor a Józsi itt fog toporogni, hogy menjünk fáért. Most szereztem engedélyt tarvágásra egy területre, de meg kell várni az őszt. Addig nem lehet hozzányúlni. Majd lombhullás után. Valószínűleg akkor lesz szükség az UAZ-ra, addig meg át lesz nézetve, meg kap egy kis extrát, mert remélem lesz addigra bőven ilyesmire küvecs.

Őszi vágású fával télen fűteni nem túl jó, tiszta víz, pattogni fog mint a kurvaanyja :Đ
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#96858 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 04. 12:32

Üzenet megtekintéseIdézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2016. 05. 04. 12:29

Őszi vágású fával télen fűteni nem túl jó, tiszta víz, pattogni fog mint a kurvaanyja :Đ

Áhhh, veled is a fasz kivanmár, inkább doboljál :-D
Ott van kitermelve 8 köb.
Van tarvágásra lehetőség, de igen, minimum egy év pihenő utána, ha el nem adom :Đ
Magam számára lábon száradt juhart szoktam hazahozni, vagy akácot.

Ilyet bazdmeg :-D

#96859 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 04. 12:52

Egyszerűbb lenne bevallani, hogy nincs kedved dolgozni.

Idézet

#96860 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 04. 12:53

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 05. 04. 13:32

Áhhh, veled is a fasz kivanmár, inkább doboljál :-D
Ott van kitermelve 8 köb.
Van tarvágásra lehetőség, de igen, minimum egy év pihenő utána, ha el nem adom :Đ
Magam számára lábon száradt juhart szoktam hazahozni, vagy akácot.

Ilyet bazdmeg :-D

Azt nem mondtad, hogy már ki van vágva faszomöccse..:Đ
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4841
  • 4842
  • 4843
  • 4844
  • 4845
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.