HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4864
  • 4865
  • 4866
  • 4867
  • 4868
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#97301 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2016. 05. 20. 11:48

Idézet: JonesC - Dátum: 2016. 05. 19. 21:50

Környéken nincs valami normális levesező? Menjetek már ezzel a porlevessel.

Nincs. A legtöbb ilyen ipari üzem, raktár kint van a gecibe a külvárosban, ipari parkokban, vagy környező kistelepüléseken, ahol nincsenek éttermek, büfék, csak amit a cég üzemeltet, és ott van ugyan melegétkezés (már ahol van), de egyrészt drága, másrészt leves nincs. A porleveshez meg csak forró víz kell, 1-2 perc alatt elkészíthető, és a lényeg nem a kulináris élvezeteken van, hanem az elektrolitok pótlásán, hogy erőt adjon a nehéz fizikai munkához. Esetleg ha valaki igényes, tud vinni termoszban otthon főzött normális levest, de nincs termoszom, meg hét közben nincs időm főzni.

Itt angolhonban egy tasak porleves 25p (igaz az jó nagy bögrére való, 400ml vízbe), leveskocka talán még olcsóbb, az automatás leves 20p (az csak 200 ml). Ezért a pénzért természetesen semmit nem kapsz, a boltban bármilyen szar kis csokit, chipset, kekszet, lekvárt, csomagolt felvágottat, sajtot, akármit leemelsz, az min. 1 font, mert nem akarnak apróval szarolni, csak úgy lehet olcsóbban vásárolni, hogy nagy kiszerelést veszel. Hollandia szerintem olcsóbb, bár lehet mostanra nem sokkal. Természetesen az instant porleves is 1 font, csak abban van négy tasak.

Esetleg még árulnak ilyen joghurtospohárhoz hasonló műanyag tartóban mikróban melegíthető leveseket, de egyrészt 400ml az 1 font, de ami a főbb, hogy kurva rossz, ilyen indiai-keleti fűszerezésű, currys okádék, egyszerűen ehetetlen, akkor már inkább a porleves.

Szerkesztette: Raynes 2016. 05. 20. 11:50 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#97302 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 20. 11:51

Tiszta mennyország.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#97303 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2016. 05. 20. 12:06

Idézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 20. 12:48

A porleveshez meg csak forró víz kell, 1-2 perc alatt elkészíthető, és a lényeg nem a kulináris élvezeteken van,

Angliában én n is vettem automatából. Kurva szar volt, aztán a vége felé döbbentem rá, hogy nem ártott volna a pohár aljáról felkavarni a miazmást. Így a teteje higított babavizelet, közepe után sós/adalékos, alja meg amilyen... Szerencsére a cég fizette :-D
Make love not Wor.

#97304 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 20. 12:11

Idézet: JonesC - Dátum: 2016. 05. 20. 11:51

Tiszta mennyország.

Ez van, nyilván azt nem állítom, hogy jó ez így. Eleve így a 21. században ilyen nehéz fizikai munkákat nem lenne szabad emberrel végeztetni, ma már erre vannak gépi megoldások, meg szervezéssel is megoldható. Ma már korlátoznám az ilyet, egy felnőtt ember, egy nap csak 4 órát végezhet nehéz fizikai munkát (tehát nincs olyan, hogy másodállásban megint 4 órát csinálja, vagy túlórában), óránként csak legfeljebb 1 tonnát mozgathat meg, ha véletlenül pl. mégis 2 óra alatt teljesíti a 4 tonnás limitet, akkor aznap félidőben befejezte, ha még hamarabb, akkor még hamarabb végez, vagy ha még igényel valamilyen további munkavégzést a munkáltató, akkor csak ülőmunkát, meg fizikailag könnyű munkát végeztethetnek vele, és azt is csak legfeljebb megint 4 órában. Ugyanez tartós állást igénylő munkáknál, max 4 óra, amiért szintén teljes munkaidős (8 órás) bért írnék elő.

Gugáéknál ahogy már írtam, a sonkaakasztgatást is úgy kellett volna megoldani, hogy a kampó teljesen lejön (nem csak valamennyire), és csak a sonka madzagját kell ráakasztgatni (sonka megemelése nélkül), majd a gépi mechanizmus felhúzná. Nálunk meg a FedExben az kéne, hogy a csomagokat a raklapra lapokkal rétegezni, amiről egy gép szintbe emelés után a szalagra nyomna egy réteget, ketrecnél meg egy polcit nyomna, húzna rá a szalagra, amit aztán a gép előszortírozna fizikai szűrőmechanizmusokkal több szalagra, meg széthúzná x távolságra egyesével különböző sebességű futószalaggokkal (ez utóbbi van nálunk), és a végén az emberek a futószalagról ilyen légpárnás-golyós csúszófelületen löködnék ki az egy útvonalra tartó csomagokat (egy-két helyre már ezt is kezdik beépíteni), a legvégén meg aki szintén raklapra, ketrecre pakolja a már szétszortírozott csomagokat, annak meg kéne ilyen állítható lejtős csúszdát biztosítani, hogy ne kelljen emelgetnie. Az egész teljesen kivitelezhető lenne nem túl nagy befektetéssel, csak minek költenének rá, mikor vannak kelet-európai rabszolgák, akik megcsinálják kevés pénzért könnyítés nélkül is, és bármikor pótolhatók, dolgoztathatók, mint a görény, 12 órás műszakokban, heti 60 órás munkaidőben, lemozgatnak kézzel 10-60 tonnát, mint egy állat, igásló, barom.

Egyébként meg itt külföldön ezek az ipari, raktári munkák a legrosszabbak, de pl. a vendéglátás már jobb. Persze a vendéglátásban is dolgozni kell, mint a barom, de azért mégse kell tonnákat lemozgatni, meg ott lehet kajálni, meg a vendéglátásban nincs annyi pakisztáni, kelet-európai gyökér, és emiatt is jobb egy fokkal ott dolgozni, viszont itt már általában vagy végzettséget, vagy tapasztalatot kérnek.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#97305 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 20. 12:13

Idézet: Jahno - Dátum: 2016. 05. 20. 12:06

Angliában én n is vettem automatából. Kurva szar volt, aztán a vége felé döbbentem rá, hogy nem ártott volna a pohár aljáról felkavarni a miazmást. Így a teteje higított babavizelet, közepe után sós/adalékos, alja meg amilyen... Szerencsére a cég fizette :-D

Igen, mert szarrágók, keverőpálcika sok helyen nincs, én azért szoktam vinni saját műanyagkanalat, azzal keverem fel, meg teszek bele plusz fűszert is, úgy nem olyan rossz. Zöldségleves pirított zsemlekockával, ehető, de már unom, mert csak egyféle van az automatában. Nyilván, aki nem fizikai munkát végez, nincs rászorulva, hogy ilyen szart egyen, annak nem is ajánlott.

#97306 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 20. 16:10

Idézet: Iguana - Dátum: 2016. 05. 19. 19:20

Csinálj szendvicset (lehetőleg rozskenyérből) és mártogasd bele valami automatás porlevesbe. Utána viszont ne lepődj meg, ha hollandul beszélnek hozzád a továbbiakban.

Hja, reggel bejonnek es ugy koszonnek, hogy hulye marha :-D furcsa nepseg.

#97307 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 20. 16:26

Idézet: Iguana - Dátum: 2016. 05. 19. 22:58

Az általam írt recept (rozskenyeres szendvics levesbe mártogatva) a holland ebéd. Nem vicc, ezek tényleg. Nemzeti étel, miazmás.

Elhiszem, hogy nemzeti étel, de elég pocsékul hangzik. A kenyér szétázik a levesben, és moslék lesz belőle. Kenyeret levesben csak pirított kocka formájában tudok elképzelni, máshogy nem.

Mondjuk én sem ennék munkahelyen levest, ha nem muszáj. Lehet nem is fogok többet, mert már két hete itthon vagyok fizetés nélkül, a cég nem enged vissza dolgozni. Orvosi dokumentumot kérnek, amely leírja, hogy újra munkaképes vagyok (mert egyébként az is vagyok), csak ezt nem tudom beszerezni. Hiába regisztráltam nagy nehezen háziorvosnál, nem írja le, mivel nem ő műtött, a magánorvosnak is hiába fizettem 100 fontot, nem írja le (vagyis leírja, a kórházi kezelőorvossal konzultál, és az időbe telik), a kórházban nem hajlandóak leírni, onnan elhajtottak. Ezzel sakk-matt, hiába hajtom az orvost, nem vagyok vele előrébb. Nem kizárt, hogy idővel beszerzem a papírt, de az még egy hét vagy kettő, de annyi időt nem tudok várni, nincs annyi pénzem. Lehet úgy venni, hogy ezt a munkát buktam. Keresek másik munkát, de egy, ha azonnal találok is, akkor is még sokára van, míg az első heti pénzt megkapom, kettő, ha nem találok egy héten belül, akkor végem. Már így sem tudok hazarepülni, mert nem maradt rá pénz.

#97308 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 20. 16:28

Idézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 20. 17:26

Elhiszem, hogy nemzeti étel, de elég pocsékul hangzik. A kenyér szétázik a levesben,

Mondta, hogy mártogatja.
Make love not Wor.

#97309 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 20. 16:44

Idézet: guga - Dátum: 2016. 05. 20. 17:10

Hja, reggel bejonnek es ugy koszonnek, hogy hulye marha :-D furcsa nepseg.

Hamar kiismertek :)

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#97310 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 20. 16:47

Idézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 20. 17:26

Elhiszem, hogy nemzeti étel, de elég pocsékul hangzik. A kenyér szétázik a levesben, és moslék lesz belőle. Kenyeret levesben csak pirított kocka formájában tudok elképzelni, máshogy nem.

Mondjuk én sem ennék munkahelyen levest, ha nem muszáj. Lehet nem is fogok többet, mert már két hete itthon vagyok fizetés nélkül, a cég nem enged vissza dolgozni. Orvosi dokumentumot kérnek, amely leírja, hogy újra munkaképes vagyok (mert egyébként az is vagyok), csak ezt nem tudom beszerezni. Hiába regisztráltam nagy nehezen háziorvosnál, nem írja le, mivel nem ő műtött, a magánorvosnak is hiába fizettem 100 fontot, nem írja le (vagyis leírja, a kórházi kezelőorvossal konzultál, és az időbe telik), a kórházban nem hajlandóak leírni, onnan elhajtottak. Ezzel sakk-matt, hiába hajtom az orvost, nem vagyok vele előrébb. Nem kizárt, hogy idővel beszerzem a papírt, de az még egy hét vagy kettő, de annyi időt nem tudok várni, nincs annyi pénzem. Lehet úgy venni, hogy ezt a munkát buktam. Keresek másik munkát, de egy, ha azonnal találok is, akkor is még sokára van, míg az első heti pénzt megkapom, kettő, ha nem találok egy héten belül, akkor végem. Már így sem tudok hazarepülni, mert nem maradt rá pénz.

gyerehazafiatal.hu

Idézet

#97311 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 20. 17:39

Nincs. A legtöbb ilyen ipari üzem, raktár kint van a gecibe a külvárosban, ipari parkokban, vagy környező kistelepüléseken, ahol nincsenek éttermek, büfék, csak amit a cég üzemeltet, és ott van ugyan melegétkezés (már ahol van), de egyrészt drága, másrészt leves nincs. A porleveshez meg csak forró víz kell, 1-2 perc alatt elkészíthető, és a lényeg nem a kulináris élvezeteken van, hanem az elektrolitok pótlásán, hogy erőt adjon a nehéz fizikai munkához. Esetleg ha valaki igényes, tud vinni termoszban otthon főzött normális levest, de nincs termoszom, meg hét közben nincs időm főzni.

Itt angolhonban egy tasak porleves 25p (igaz az jó nagy bögrére való, 400ml vízbe), leveskocka talán még olcsóbb, az automatás leves 20p (az csak 200 ml). Ezért a pénzért természetesen semmit nem kapsz, a boltban bármilyen szar kis csokit, chipset, kekszet, lekvárt, csomagolt felvágottat, sajtot, akármit leemelsz, az min. 1 font, mert nem akarnak apróval szarolni, csak úgy lehet olcsóbban vásárolni, hogy nagy kiszerelést veszel. Hollandia szerintem olcsóbb, bár lehet mostanra nem sokkal. Természetesen az instant porleves is 1 font, csak abban van négy tasak.

Esetleg még árulnak ilyen joghurtospohárhoz hasonló műanyag tartóban mikróban melegíthető leveseket, de egyrészt 400ml az 1 font, de ami a főbb, hogy kurva rossz, ilyen indiai-keleti fűszerezésű, currys okádék, egyszerűen ehetetlen, akkor már inkább a porleves.

Megérte kimenni.
És ez most nem basztatás volt.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#97312 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 20. 18:00

Unokáknak lesz mit mesélni.

Idézet

#97313 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 20. 18:14

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 05. 16. 17:25

Én egy os2/warp telefont keresek, e-ink kijelzővel, 20 alatt

Azért az ütne :up:
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#97314 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 20. 18:17

Idézet: Jahno - Dátum: 2016. 05. 16. 17:34

Reszponzív legyen, bírja a fullHD videót és a flasht.

Ha a Nokia 520 reszponszivitását (!!! új szó !!!) hozza, akkor kimaxoltuk a szatiszfakciót.

#97315 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 20. 18:44

Idézet: LightBringer - Dátum: 2016. 05. 17. 20:55

Azért itt nagyon le lett egyszerűsítve minden. Én nem szeretem Applet x okok miatt, de tudom, hogy akinek almás telója van, az elég nagy százalékban megint almás telót fog venni és nagyon sokszor nem a rohadt alma feeling miatt. Mondjuk úgy, hogy van akinek megéri annyit kiadni érte, amennyibe kerül, azonban nagyon sok embernek nincs rá szüksége és mégis megveszi, meg vannak olyanok is, mint te, aki leszarja milyen a telefon, csak ne kelljen érte 50 €-nál többet adni.
Meg aztán nehéz összehasonlítani az almát a körtével és a szilvával. ;)

Én asszonytól megörököltem egy 3,5 éves egyébként makulátlan állapotú 5-ös (nem 5S) készüléket. Semmiféle almás fílingem nem volt, sőt. De egész jó. Ingyen kifejezetten király. Ha kapok céges telót, akkor az lehet 6S lesz vagy az új SE, ami gyakorlatilag egy 5-ös 6-ös béllel.

Ha a mostani androidos cuccokat vetem össze, akkor leginkább vagy valami régei Nexust vennék vagy a OnePlus CyanogenMOD-os telóját. A többi elég komoly hendikeppel indul.

#97316 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 20. 19:20

Nem akarok okoskodni, meg magas lóról beszélni. Ha tudsz melegíteni a cégnél, akkor nem lenne butaság főzni kaját. Elég sokat lehet vele spórolni a sima egyszer ehető cuccokhoz képest és jóval egészségesebb hosszú távon.

Ha tudsz főzni főzeléket és leporciózod, akkor már sokkal jobb a helyzet. Fagyasztóból előveszel egy adagot, cégnél megmelegíted és megeszed. Töltött káposzta is tipikusan egész héten ehető cucc. Szalonnával begöngyölöd a húsgombócokat, lesz íze is, rostos is, meg van benne hús is. Meg kell találni az értelmes beszerzési forrásokat.

Meg akkor már combosabb leveseket is tudsz főzni. IKEA ételhordókban simán lehet levest is vinni, legfeljebb dupla zacskóba kell rakni a biztonság kedvéért.

Ebben simán lehet levest melegíteni, mert az alja üveg.

Ez meg az általános kajahordó.

Én a cégnél az esetek 99%-ban otthonról hozott kaját eszem, mivel asszony szeret főzni. Abban az épületben, ahol most vagyok a menza rohadt drága és picik az adagok. Ha éppen nincs kaja otthon, akkor inkább átmegyünk a közeli másik épületbe enni, mert ott rendes adagok vannak és legalább 10-15 SEK-el olcsóbb a kaja. Leginkább az adagok miatt megyünk át, felháborítóan pici adagokat adnak.

Vettem legalapabb IKEA fehér tányért és levestányért a céghez, meg egy legalapabb étkészletet. A fiókban ott van, evéshez viszem, aztán elmosom és megy vissza a fiókba.

Amikor 2007-ben egy 13 kg-os bőrönddel "kiköltöztem" Svédországba nekem is elég ramatyul indult a dolog. De azt hamar felmértem, hogy a junkfood nem jó dolog, el kell kezdeni főzni. Ha nincsen meg hozzá az alap infrastruktura, akkor össze kell spórolni a pénzt rá, mert az egészség megéri.

Nem akartam hegyibeszédet tartani, ha segít a dolog, akkor talán volt értelme leírni.

#97317 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 20. 19:22

Idézet: enpera - Dátum: 2016. 05. 20. 19:44

Ha a mostani androidos cuccokat vetem össze, akkor leginkább vagy valami régei Nexust vennék vagy a OnePlus CyanogenMOD-os telóját. A többi elég komoly hendikeppel indul.

Ha most kellene telefont vennem, nem vennék - egyszerűen nincs olyan a piacon, amire szívesen bólintanék.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#97318 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 20. 19:30

Idézet: Iguana - Dátum: 2016. 05. 20. 20:22

Ha most kellene telefont vennem, nem vennék - egyszerűen nincs olyan a piacon, amire szívesen bólintanék.

Én simán Doogee X6 Prot vennék, árban verhetetlen két nap alatt jön Magyarországról eustock.hu-n keresztül. Persze nekem nincsenek nagy igényeim, menjen rajta a CoC és kész.

#97319 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 20. 19:43

Idézet: NauTiLUS - Dátum: 2016. 05. 20. 20:30

Én simán Doogee X6 Prot vennék, árban verhetetlen két nap alatt jön Magyarországról eustock.hu-n keresztül. Persze nekem nincsenek nagy igényeim, menjen rajta a CoC és kész.

Szomszéd nagyon boldog vele. Még egy bőrtokot is küldtek hozzá.

Idézet

#97320 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 20. 19:46

Idézet: enpera - Dátum: 2016. 05. 20. 20:20

Nem akarok okoskodni, meg magas lóról beszélni. Ha tudsz melegíteni a cégnél, akkor nem lenne butaság főzni kaját. Elég sokat lehet vele spórolni a sima egyszer ehető cuccokhoz képest és jóval egészségesebb hosszú távon.

Vannak ismerősök ilyen melóban, de általában sem hely, sem idő az ilyesmire.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4864
  • 4865
  • 4866
  • 4867
  • 4868
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.