HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4871
  • 4872
  • 4873
  • 4874
  • 4875
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#97441 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2016. 05. 24. 15:37

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2016. 05. 24. 16:30

Volume licenc van. Az ilyen adobe, java, akármi azok free programok.

Úgy könnyű :)

#97442 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2016. 05. 24. 15:40

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2016. 05. 24. 16:30

Volume licenc van.

Előző cégnél csak házon belül úgy 200 különböző vackot simán összeszámolok ami nem volumenes, vagy Jing/agyáb bizbaszokkal játszódósat, de külön kihívás idehaza a Nexonos pakk, Cobrás házipénztár, svéd HRes nyilvántartás, akármi. Mind egyedileg reszelős és akkor még a licensz sem érvényes. Vagy éppen azért kell az illetőnek 2-3 gép, mert más Java/böngészőverziók a feltételek :-D Egész napokat el voltunk ezekkel.
Make love not Wor.

#97443 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2016. 05. 24. 16:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 24. 13:44

Nagyon rám vagy te szállva. Nem állítgatok mindent kézzel. Amit múltkor szenvedtem, az a Flashdesignor EEE PC és driverszopás miatt volt, meg minimalista ablakkezelőket próbálgattam, rendes gépen ilyet nem kell meglépni. Nyilván asztali gépeknél, meg rendes céges környezetben nem állítgatnak meg telepítgetnek gépeket egyenként kézzel, hanem PXE-vel, meg távfelügyelettel (plusz AD házirendekkel, WU szerverrel) oldanak meg mindent távolról és automatizáltan lehetőleg. Tudom, hogy hülyének nézel, de nem vagyok az.

Ámbár mondjuk Linuxnál, unixoknál is lehet PXE-n lemezképeket szétosztani, hálózati telepíteni, távfelügyelni, meg ugyan még nem csináltam, de AD-hez hasonló szerveres megoldások is vannak (Open LDAP). Viszont ilyen faszságoknak, mint a Sharepoint Server, nincs linuxos/unixos párja.

Plusz a Linux-tudás nem ér semmit itt kint Angliában, itt még a raktári szkenneren és a vécépapírgurigán is Windows fut, anyira 150%-ig microsoft-buzik az emberek. Egy helyen láttam itt Linuxot, a busz kijelzőjéhez (ami írja melyik magállóban van a busz és mi lesz a következő, meg leadja a busz GPS helyzetét, hogy a buszmegállókban az elektronikus infótáblákon látni lehessen, hogy mikor ér oda, mennyit késik a menetrendhez képest) futtatnak Linuxot, egyszer elakadt boot közben, onnan látszott, hogy Debian valami alap frame bufferes grafikus megoldással, de hát egy ilyet összeütni csak egyszer kell, megélhetést nem biztosít.

Es te minden egyes alkalommal, amikor "radszallok", rovid idon belul meggyozol rola, hogy tartsam meg a tanacsaimat magamnak. Rendben.
Talan meg annyit, hogy az emlitett mindent kezzel beallitgatas epp arra probalt utalni, hogy a beallitgatasokbol kifolyolag vannak tapasztalataid mindenfele szoftverekben es egy altalanos hozzaertesed az informatika vadregenyes vilagaban. Persze lehet erre felhuzni az orrodat es szorni a tapasztalatokat, magyarorszagit es angolt egyarant, de akkor talan helyenvalo a kerdes, hogy miert is nem ezzel foglalkozol. De nem akarok megint radszallni. Mi ertelme lenne?
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#97444 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 24. 16:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 24. 13:44

Nagyon rám vagy te szállva. Nem állítgatok mindent kézzel. Amit múltkor szenvedtem, az a Flashdesignor EEE PC és driverszopás miatt volt, meg minimalista ablakkezelőket próbálgattam, rendes gépen ilyet nem kell meglépni. Nyilván asztali gépeknél, meg rendes céges környezetben nem állítgatnak meg telepítgetnek gépeket egyenként kézzel, hanem PXE-vel, meg távfelügyelettel (plusz AD házirendekkel, WU szerverrel) oldanak meg mindent távolról és automatizáltan lehetőleg. Tudom, hogy hülyének nézel, de nem vagyok az.

Ámbár mondjuk Linuxnál, unixoknál is lehet PXE-n lemezképeket szétosztani, hálózati telepíteni, távfelügyelni, meg ugyan még nem csináltam, de AD-hez hasonló szerveres megoldások is vannak (Open LDAP). Viszont ilyen faszságoknak, mint a Sharepoint Server, nincs linuxos/unixos párja.

Plusz a Linux-tudás nem ér semmit itt kint Angliában, itt még a raktári szkenneren és a vécépapírgurigán is Windows fut, anyira 150%-ig microsoft-buzik az emberek. Egy helyen láttam itt Linuxot, a busz kijelzőjéhez (ami írja melyik magállóban van a busz és mi lesz a következő, meg leadja a busz GPS helyzetét, hogy a buszmegállókban az elektronikus infótáblákon látni lehessen, hogy mikor ér oda, mennyit késik a menetrendhez képest) futtatnak Linuxot, egyszer elakadt boot közben, onnan látszott, hogy Debian valami alap frame bufferes grafikus megoldással, de hát egy ilyet összeütni csak egyszer kell, megélhetést nem biztosít.

Örülj neki, segíteni akar, te meg csak fürdőskurvát játszol.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#97445 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 24. 16:04

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2016. 05. 24. 14:17

Raynestől mindig megtudhatom, mi miért szar, mi mire nem jó és mit miért nem lehet. Nice.

Szerintem ő attila sokszám is :)

#97446 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 24. 16:57

Üzenet megtekintéseIdézet: gazdi - Dátum: 2016. 05. 24. 16:03

talan helyenvalo a kerdes, hogy miert is nem ezzel foglalkozol. De nem akarok megint radszallni. Mi ertelme lenne?
Nem, nem helyén valló. Nagyon helyesen teszed, ha leszállsz rólam. Azért nem ezzel foglalkozok, főleg itt, mert a feltételek nem állnak fent hozzá. Majd ha néhányan megteremtettem hozzá, akkor visszatérek rá, de az odébb lesz, már ha egyszer eljön, odáig el is kell jutni.

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 05. 24. 16:04

Szerintem ő attila sokszám is :)
Meglehet. Bár levelezek vele (Linux, LaTeX, Vim témában), de ki tudja, lehet csak én nem vagyok tudatában, hogy magammal levelezek, míg valamelyik ápoló nem jelenik meg az esti gyógyszerekkel és a kényszerzubbonnyal. Jó gyerek ő egyébként, csak a felhőellenes mániájával, az éljen a Debian című mantrájával (egyik legszarabb disztró, ami létezik), meg a gúgölfóbiájával nem értek egyet.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#97447 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2016. 05. 24. 17:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 24. 17:57

Jó gyerek ő egyébként, csak a felhőellenes mániájával, az éljen a Debian című mantrájával (egyik legszarabb disztró, ami létezik), meg a gúgölfóbiájával nem értek egyet.

Mondjuk én bírom a Debiant. Ha ezek mellett csajozik, iszik rendesen és C64es, akkor lehet jó arc, csak a fórumban nem ezt tolta. Szűk látókörű fröcsögős barom. Mostani céged levelezése is MSnél van felhőben és heló, 50giga/júzer és tárhely is hozzá.
Make love not Wor.

#97448 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 24. 17:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 24. 17:57

Nem, nem helyén valló. Nagyon helyesen teszed, ha leszállsz rólam. Azért nem ezzel foglalkozok, főleg itt, mert a feltételek nem állnak fent hozzá. Majd ha néhányan megteremtettem hozzá, akkor visszatérek rá, de az odébb lesz, már ha egyszer eljön, odáig el is kell jutni.

Meglehet. Bár levelezek vele (Linux, LaTeX, Vim témában), de ki tudja, lehet csak én nem vagyok tudatában, hogy magammal levelezek, míg valamelyik ápoló nem jelenik meg az esti gyógyszerekkel és a kényszerzubbonnyal. Jó gyerek ő egyébként, csak a felhőellenes mániájával, az éljen a Debian című mantrájával (egyik legszarabb disztró, ami létezik), meg a gúgölfóbiájával nem értek egyet.

Meg sok egyébbel:) a latex-szet meg sose lássam többet :)

#97449 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 24. 17:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 05. 24. 18:22

Mondjuk én bírom a Debiant. Ha ezek mellett csajozik, iszik rendesen és C64es, akkor lehet jó arc, csak a fórumban nem ezt tolta. Szűk látókörű fröcsögős barom. Mostani céged levelezése is MSnél van felhőben és heló, 50giga/júzer és tárhely is hozzá.

Szerintem is a debian alapúak a legjobbak. C64-et nem nézem ki belőle

#97450 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 24. 18:02

Nick Menza-rol, hogy nincs a tyuktubon semmi? Koncert kozben meghalt :omg:

#97451 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 24. 18:04

aha-aha

#97452 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 24. 18:08

Előfordul. Mi volt melóban?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#97453 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 24. 18:18

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 05. 24. 18:08

Előfordul. Mi volt melóban?

Na de a szinpadon? Eleg szinpadias a Megadeth :-D
Meloban ugyanaz, melo.
Jo sokaig, mar a faszomon is marha faggyu logott :-D
Egyelore ez van, kozben keresek masikat.

#97454 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 25. 08:50

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 05. 24. 19:18

Na de a szinpadon? Eleg szinpadias a Megadeth :-D
Meloban ugyanaz, melo.
Jo sokaig, mar a faszomon is marha faggyu logott :-D
Egyelore ez van, kozben keresek masikat.

Már 30 éve nem a Megadeth-ben dobol :Đ
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#97455 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 25. 14:22

Üzenet megtekintéseIdézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2016. 05. 25. 09:50

Ne zavard össze a tényekkel! :]

Szerkesztette: Iguana 2016. 05. 25. 14:22 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#97456 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 25. 14:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 05. 24. 17:22

Semmiképp nem fröccsös. A Debiannal az a bajom, hogy túl régi csomagok vannak benne mindig, és hiába van elterjedve az a mantra, hogy a legstabilabb cserében, mikor nincs így, tele van buggal, amit ki sem javítanak vagy nagyon sokára. Régen nagy név volt a Debian, de mióta a többi disztró is felzárkózott, kiforrta magát, most már sehol sincs.

A FedEx levelezése, legalábbis a UK-ben valami saját nemzetközi központi szerveren van, de végül is mindegy, nem változtatna azon, ha felhőben, abban meg biztos vagyok, hogy nem 50 gigás egy fiók. Elvileg kéne lennie nekem is, de nincs rá szükségem, nem osztottak még címet, így nem tudom megnézni mekkora.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#97457 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 25. 14:30

Üzenet megtekintéseIdézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2016. 05. 25. 08:50

Az a 30 az 19, de tényleg jó hogy Guga nem vakult bele az ex-kiírásba. A felvétel nem ér semmit, indonéz fosadék rossz minőségben, akárki lehet. Persze Mikiről köztudott, hogy narkós, szóval igaz is lehet. Kár érte, elkallódott ember, értelmes arc pedig, jó dobos, de nem tud magával mit kezdeni a bandából való kilépés óta.

#97458 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 25. 14:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 25. 15:30

Az a 30 az 19, de tényleg jó hogy Guga nem vakult bele az ex-kiírásba. A felvétel nem ér semmit, indonéz fosadék rossz minőségben, akárki lehet. Persze Mikiről köztudott, hogy narkós, szóval igaz is lehet. Kár érte, elkallódott ember, értelmes arc pedig, jó dobos, de nem tud magával mit kezdeni a bandából való kilépés óta.

Igaz, 89-től számoltam.
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#97459 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 25. 14:51

Üzenet megtekintéseIdézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2016. 05. 25. 08:50

Jó oké, erről Ő is tud :-s :nevet: jó oké, már nem, de tudott róla? :Đ

#97460 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 25. 17:05

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 05. 25. 15:51

Jó oké, erről Ő is tud :-s :nevet: jó oké, már nem, de tudott róla? :Đ

Hát ha ő Nick Menza akkor én tudom rosszul..:Đ

http://www.chrisadler.com/biography/

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4871
  • 4872
  • 4873
  • 4874
  • 4875
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.