HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4872
  • 4873
  • 4874
  • 4875
  • 4876
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#97461 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2016. 05. 25. 18:25

Üzenet megtekintéseIdézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2016. 05. 25. 17:05

Hát ha ő Nick Menza akkor én tudom rosszul..:Đ

http://www.chrisadler.com/biography/

Gyoooovan nyilaas :cool:

#97462 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 25. 20:40

#97463 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 26. 13:56

Megnéztem, ez sokkal vidámabbnak hangzott mint az előző rész :)
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#97464 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 26. 14:05

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2016. 05. 26. 13:56

Megnéztem, ez sokkal vidámabbnak hangzott mint az előző rész :)

Persze, mert vége volt a melónak, volt borom, meleg ételt ettem, zuhanyoztam, működő kerékpárom, és kimentem az erdőbe, nagyon nyugis és szép helyen sikerült leparkolnom, fasza zeném volt és beszívtam, mint a torkosborz :Đ :nevet:

#97465 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 26. 17:38

Na, gyerekek, megjött a Doogee X6 Pro. Nagyon zsír teló, csak azt bánom, hogy szerintem nagyon overkill lett az én igényeimhez mérten, lehet egy fele ekkora, mindenből fele paraméterekkel rendelkező teló is elég lett volna. Nagyon durván jó, eleve a mérete meglepett, leírva inchben, fényképen nem tűnt ilyen óriásinak. Mondjuk az árát így is durván megérte, 64 font helyben egy butatelefon, ez meg 67 volt.

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 05. 25. 20:40

Azért látszik az arcodon, szemeiden, hogy nagyon fáradt és kimerült vagy, de azért hajrá, ha jól érzed magad, tudod csinálni, akkor oké. Majd csak találsz normális szállást, ahol tudsz eleget pihenni.

Ami az angolt illeti: Hollandiában, főleg a nem hollandóktól, bőven nem fogsz igazi angolt hallani, max. Pidginglisht. Viszont már sehol nem tudod kikerülni az angolt, nem csak Hollandiában van szükség rá, hanem minden olyan cégnél, ahol különböző nációk dolgoznak. Ennek ellenére kint is fejlődhet az angolod, ha hiszen 0-ról látványosan lehet fejlődni néhány felszedett szóval, kifejezéssel.

Viszont az meglepett, hogy a megértéssel is gondjaid vannak, az tényleg gáz. A beszélés egy dolog, de a megértés csak passzív képességet, passzív szókincset igényel, sokszor, ha nem is értesz egy-egy szót, ki lehet következtetni a szituból, mondatból.

Hallom szépen rájöttél, hogy a summary summázat, az ilyen latinos párhuzamok sok angol szónál működnek (mivel az angol javarészt latinból, és az új-latin franciából vett át szavakat).

Némi angol nyelvi adalék erős idegzetűeknek:
Spoiler

Szerkesztette: Raynes 2016. 05. 26. 17:47 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#97466 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 26. 17:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 26. 18:38

Azért látszik az arcodon, szemeiden, hogy nagyon fáradt és kimerült vagy, de azért hajrá.

Dehogyis, mindig ilyen ocsmány arca volt. :Đ
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#97467 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 26. 18:13

Szarul néz ki :(
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#97468 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2016. 05. 26. 18:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 26. 18:38

...
Viszont az meglepett, hogy a megértéssel is gondjaid vannak, az tényleg gáz. A beszélés egy dolog, de a megértés csak passzív képességet, passzív szókincset igényel, sokszor, ha nem is értesz egy-egy szót, ki lehet következtetni a szituból, mondatból.
...
[/spoiler]

Van ilyen.
Passzív szókincsem angolból elég jó, újságot, szépirodalmat minimális szótárazással olvasok.
DE
Az élő beszédből egy kurva szót nem értek.
Unalomig ismert filmet eredeti nyelven n+1-szerre megnézve sem értem/hallom ki azt, amit a felirat szerint mond a szereplő (tök mindegy, hogy melyik brit vagy amerikai vidékről szalajtották).
Dalszöveg (lyrics) előttem, akkor sem értem/hallom ki az éneklésből.
Három hét nyelvterületen kint tartózkodás se javított ezen.
(Az angol kutyaugatásból csak "bikicsunájig" jutok...)
Ami azért érdekes, mert pl. oroszból töredéke a szókincsem (valódi tudás a múlté), ellenben az élő beszédből tisztám és egyértelműen kihallom (értem) azokat a szavakat/kifejezéseket, amiket (még) ismerek.
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#97469 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 26. 18:49

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2016. 05. 26. 19:43

Van ilyen.
Passzív szókincsem angolból elég jó, újságot, szépirodalmat minimális szótárazással olvasok.
DE
Unalomig ismert filmet eredeti nyelven n+1-szerre megnézve sem értem/hallom ki azt, amit a felirat szerint mond a szereplő (tök mindegy, hogy melyik brit vagy amerikai vidékről szalajtották).
Ami azért érdekes, mert pl. oroszból töredéke a szókincsem (valódi tudás a múlté), ellenben az élő beszédből tisztám és egyértelműen kihallom (értem) azokat a szavakat/kifejezéseket, amiket (még) ismerek.

Angol szöveg/angol felirattal nézed?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#97470 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2016. 05. 26. 18:50

Na, meglátjuk mi lesz. Eljöttem játszóházba.
Make love not Wor.

#97471 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 26. 19:02

Üzenet megtekintéseIdézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2016. 05. 26. 17:44

Dehogyis, mindig ilyen ocsmány arca volt. :Đ

Meg egy ilyen es arcodra hokkantok :Đ

#97472 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 26. 19:39

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2016. 05. 26. 19:43

Van ilyen.

Hasonló a problémám nekem is, viszont én ezek között élek már évek óta.
Film, dalszöveg felejtős, társalgás viszont megy, napi életben nincs gondom, sőt ír, walesi, echte londoni angollal telefonos állásinterjú se gond (ehhez persze kell a közös érdek). Filmhez viszont a mai napig kell angol felirat, zenét meg inkább csak dúdolom.

Szerkesztette: Iguana 2016. 05. 26. 19:40 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#97473 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2016. 05. 26. 20:32

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 05. 26. 19:49

Angol szöveg/angol felirattal nézed?

Igen.

#97474 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 26. 20:40

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2016. 05. 26. 21:32

Igen.

Pedig az elég jó gyakorlás.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#97475 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 27. 05:04

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2016. 05. 26. 18:43

Ilyet még nem hallottam, mint ez a te eseted. Azért azt már elég kezdők is meg tudják csinálni, hogy ha a hallottakból nem is tudnak mindent megfeleltetni az írott szövegnek/dalszövegnek/feliratnak, de azért az általuk ismert szavakat, meg az írásképhez közelebb ejtett ismeretlen szavakat meg tudják feleltetni (itt most nem megértésről van szó, hanem az íráskép alapján történő kihallásról!), ha más nem, a mássalhangzók alapján. Szóval a nagyját, vagy a lényeget. Plusz itt azért a leggyengébb szinten tudó bevándorló is meg szokta tudni csinálni, hogy ha nem is tud egyáltalán beszélni, de a lassú, sztenderd angol beszédből (felirat nélkül) felismeri azokat a szavakat, amiket ismer, és még talán a többiből is néha tud következtetni, ha van hasonlóság az anyanyelvével, vagy az írásképhez közelebb esik az ejtés.

Az orosz beszéd sem olyan egyszerű, főleg, ha rendes anyanyelvi oroszt hallgatsz, mert bár közelebb van az ejtés az írásképhez, mint az angol, de azért ott is sok hang elég másmilyen a magyarhoz képest, meg a hangsúlytalan magánhangzóknál is vannak ejtésbeli eltérések a fő szabálytól, meg a lágyítási szabályok is elég trükkösek olyan szavaknál, amit nem ismersz. Ráadásul a hallás utáni értést egymagad is tudod gyakorolni, ennél maximum az olvasás könnyebb csak, minden más nehezebb.

Még mondanám, hogy valami idegrendszeri károsodás lehet a háttérben, ami miatt nincs esélyed az ilyenben, de akkor az orosz sem menne, tehát ez egyértelműen kilőve. Angollal amúgy mennyit foglalkoztál, értem ezalatt, hogy iskolában vagy nyelviskolában, vagy tanárnál hány évig tanultad, illetve azon kívül is hány évig vagy hónapig foglalkoztál vele, hányszor rugaszkodtál neki ennek a hallás utáni kísérletnek? Tudom, semmi közöm, csak úgy puszta kíváncsiságból kérdezem mennyi időt tettél bele, mert teljesen hihetetlennek tűnik, amit írsz.

Megcsömörlött nyelvtanulók (vagy nem feltétlenül nyelvet, de akármit tanulók) szoktak hasonló jelenséget produkálni, akiknek (nyelv)tanulás során már túl sok kudarcélmény halmozódott össze, és utána bemesélik maguknak, hogy semmit nem tudnak, meg ők ezt soha nem tudják megtanulni, mikor az azért nem szokott így ilyen mértékben igaz lenni, és ezzel bekapcsol náluk egyfajta pszichikus fék, egyfajta görcs, ami a gátját veszi minden további tanulásnak vagy fejlődésnek, és csak vergődnek egyfajta önbeteljesítő jóslat csapdájában. Ennek ellenére azért a hallott szövegből kihallanak szavakat írott szöveg alapján.

Addig is, míg nem válaszolsz, azt tudom tanácsolni, hogy dalszövegekkel gyakorolj, de valami karaoke programmal, vagy más spéci megoldással, ami mutatja a dalszövegben elszíneződéssel, hogy hol tart a vokál, épp melyik szó, melyik szótagjánál. Meg lehetne próbálni ilyet filmekkel, sorozatokkal vagy videóknál is, de azoknál nincs ilyen színezéses megoldás sajnos, vagy ki tudja, lehet valami spéci nyelvoktató szoftverben van olyan modul, ami így vizuálisan is tud segíteni (előre leprogramozott hangfelvételeknél), még nem találkoztam ilyennel. Vagy esetleg gyerekeknek való mesét hallgass szöveggel összehasonlítva, és mondom, ne a megértésre törekedj (nem kell értened, hogy mit jelent az, amit mond), csak tudd pontosan követni a szövegben az ujjaddal, hogy hol tart.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#97476 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 27. 07:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2016. 05. 26. 20:39

Hasonló a problémám nekem is, viszont én ezek között élek már évek óta.
Film, dalszöveg felejtős, társalgás viszont megy, napi életben nincs gondom, sőt ír, walesi, echte londoni angollal telefonos állásinterjú se gond (ehhez persze kell a közös érdek). Filmhez viszont a mai napig kell angol felirat, zenét meg inkább csak dúdolom.

Ez mondjuk nálam is érdekes, vannak filmek amiket simán értek, van amit az istennek sem tudom kihallani, angol szöveggel sem.
Rappelős zenék végképp felejtős, mondjuk azt magyarul sem szoktam érteni :Đ
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#97477 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 27. 09:12

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2016. 05. 27. 08:39

Ez mondjuk nálam is érdekes, vannak filmek amiket simán értek, van amit az istennek sem tudom kihallani, angol szöveggel sem.
Rappelős zenék végképp felejtős, mondjuk azt magyarul sem szoktam érteni :Đ

nincs is olyan hogy rappelős zene
vagy vagy
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#97478 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2016. 05. 27. 12:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 27. 06:04

...
Megcsömörlött nyelvtanulók.
...

Nincs ilyen.
Napi szinten olvasok angolul, nézek feliratos filmet.

Azt hiszem, a nyelvérzékemmel sincs baj, mert az orosz is, latin is ragadt rám mint a kosz.

#97479 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 27. 15:02

Raynes, te miért nem tanítasz nyelvet? mondjuk a kinti többieknek?
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#97480 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 27. 15:17

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2016. 05. 27. 16:02

Raynes, te miért nem tanítasz nyelvet? mondjuk a kinti többieknek?

Nem egyszerű. Mi is próbálkoztunk, ingyen, segítségképpen. 2 alkalommal jött el egy baráti pár, aztán ők se. Pénzért lehet, hogy többen jöttek volna, mert ahogy látom, csak annak van értéke, amiért fizet az ember.

Raynes-nek valószínűleg fel kellene adnia a jelenlegi munkáját, mert ideje az nincs mellette. Ez legalább biztos pénz, még ha kevés is. Tanítással is kevés lenne, de legalább bizonytalan. Ráadásul hasonszőrű robotoknak (bocs Raynes) ugyanúgy se ideje, se pénze tanulásra. Aki meg nem biorobot, az meg már tud eleget ahhoz, hogy megéljen vele, belőle.

Szerkesztette: Iguana 2016. 05. 27. 15:22 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4872
  • 4873
  • 4874
  • 4875
  • 4876
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.