HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4873
  • 4874
  • 4875
  • 4876
  • 4877
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#97481 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2016. 05. 27. 15:24

Megkeresett egy srác Utrecht-ből, látta a filmjeimet, jön értem, megyünk a tengerpartra :-D
A csaja elment hétvégére Angliába, azt mondta vasárnap este visszahoz, addig meg közös nevező.

#97482 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 27. 15:32

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 05. 27. 16:24

Megkeresett egy srác Utrecht-ből, látta a filmjeimet, jön értem, megyünk a tengerpartra :-D
A csaja elment hétvégére Angliába, azt mondta vasárnap este visszahoz, addig meg közös nevező.

Azért én vigyáznék azal akinek tetszenek a videóid.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#97483 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 27. 15:40

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 05. 27. 15:32

Azért én vigyáznék azal akinek tetszenek a videóid.

Pár hónapja már levelezek napi szinten a sráccal, sok infó megszerzésében segített, 10 éve él itt.
A vége felé már inkább skypoltunk, mert sérült a keze, megtámadta egy kutya.
Szóval a találkozó már rég a levegőben lógott.

#97484 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 27. 15:48

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2016. 05. 27. 15:02

Raynes, te miért nem tanítasz nyelvet? mondjuk a kinti többieknek?

Nincs rá igény. Otthon is csak a nyelvvizsgafelkészítőknek. Igazából a legtöbb ember nem is akar nyelvet tudni, tanulni. Úgy álmodozik róla, hogy milyen jó lenne, de mikor csak egy métert is meg kéne tenni érte, azt már nem. Plusz itt kint lenne 40 milliónyi angol anyanyelvű konkurenciának.

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2016. 05. 27. 15:17

Nem egyszerű. Mi is próbálkoztunk, ingyen, segítségképpen. 2 alkalommal jött el egy baráti pár, aztán ők se. Pénzért lehet, hogy többen jöttek volna, mert ahogy látom, csak annak van értéke, amiért fizet az ember.

Raynes-nek valószínűleg fel kellene adnia a jelenlegi munkáját, mert ideje az nincs mellette. Ez legalább biztos pénz, még ha kevés is. Tanítással is kevés lenne, de legalább bizonytalan. Ráadásul hasonszőrű robotoknak (bocs Raynes) ugyanúgy se ideje, se pénze tanulásra. Aki meg nem biorobot, az meg már tud eleget ahhoz, hogy megéljen vele, belőle.

Így van. Ingyenes segítség nem érdekel senki. Örömmel feladnám érte pedig ezt a szart, de nem lehet belőle megélni.

Szerkesztette: Raynes 2016. 05. 27. 15:48 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#97485 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 27. 15:52

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2016. 05. 27. 12:37

Nincs ilyen.
Napi szinten olvasok angolul, nézek feliratos filmet.

Akkor nincs más ötletem, csak a karaokeszerű megoldások. Esetleg valami normális magántanár, akivel nem nyelvtanoztok, nem fordítotok, hanem erre a kihallós dologra mentek rá néhány óra erejéig, ellenőrzi, hogy ténylegesen mit tudsz, és mi az akadálya a továbblépésnek, 2-3 óra után már látni fogod, hogy segít-e.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#97486 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 27. 15:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2016. 05. 26. 19:39

Hasonló a problémám nekem is, viszont én ezek között élek már évek óta.
Film, dalszöveg felejtős, társalgás viszont megy, napi életben nincs gondom, sőt ír, walesi, echte londoni angollal telefonos állásinterjú se gond (ehhez persze kell a közös érdek). Filmhez viszont a mai napig kell angol felirat, zenét meg inkább csak dúdolom.

A dalszöveg kiértése a legnehezebb műfaj a hallgatós kategórián belül, nagyon genya tud lenni. A filmnél meg kezd el elhagyni az angol feliratot, ha más nem, csak egyes filmeknél, sorozatoknál. Egy idő után az szokott lenni a gátja a fejlődésnek, hogy az idegrendszer megszokja, hogy a hallottak mellé kap vizuális segítséget, és utána mindig igényli ezt a mankót, olyankor is, amikor boldogulna egyedül, de elvárja megerősítésnek.

#97487 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 27. 16:18

Lucky Man első részét én transscripteltem, anyanyelvi beszélőknek.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#97488 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 27. 16:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 27. 16:48

Nincs rá igény. Otthon is csak a nyelvvizsgafelkészítőknek. Igazából a legtöbb ember nem is akar nyelvet tudni, tanulni. Úgy álmodozik róla, hogy milyen jó lenne, de mikor csak egy métert is meg kéne tenni érte, azt már nem. Plusz itt kint lenne 40 milliónyi angol anyanyelvű konkurenciának.

Így van. Ingyenes segítség nem érdekel senki. Örömmel feladnám érte pedig ezt a szart, de nem lehet belőle megélni.

Marhaság, asszony is tanított magántanárként angolt, és most is nyaggarják sokan, meg a melóhelyén is tartott órákat a kollégáknak.
Igény van rá, nagyon.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#97489 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 27. 17:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 05. 27. 17:22

Marhaság, asszony is tanított magántanárként angolt, és most is nyaggarják sokan, meg a melóhelyén is tartott órákat a kollégáknak.
Igény van rá, nagyon.

Otthon igen. De Raynes Angliában van. Gondoltam szólok - ha esetleg nem tűnt volna fel.

Egyébként a NAV erősen rászállt a nyelviskolákra az utóbbi 2 évben. Meg az engedélyekre, végzettségekre az egyéb hivatalok. Gondolom, az asszonynak van nyelvtanári diplomája és számlát is adott.

Szerkesztette: Iguana 2016. 05. 27. 17:24 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#97490 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 27. 17:39

Angliában jó eséllyel több angolul nem beszélő van, mint magyarországon. Csak azok többsége magyarul sem beszél.

Idézet

#97491 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 27. 18:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2016. 05. 27. 18:22

Otthon igen. De Raynes Angliában van. Gondoltam szólok - ha esetleg nem tűnt volna fel.

Egyébként a NAV erősen rászállt a nyelviskolákra az utóbbi 2 évben. Meg az engedélyekre, végzettségekre az egyéb hivatalok. Gondolom, az asszonynak van nyelvtanári diplomája és számlát is adott.

Ő azt írta hogy otthon is ez a helyzet, arra írtam hogy hülyeség.

#97492 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 27. 18:10

Ja és természetesen van nyelvtanári diplomája, itthon akad pár. Számlát nem adott, mert nyelviskola keretén belül csinálta. Kollégáknak meg munkahely keretein belül.

#97493 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 28. 05:07

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 05. 27. 16:18

Lucky Man első részét én transscripteltem, anyanyelvi beszélőknek.
Sorozat vagy dal?

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 05. 27. 18:10

Ja és természetesen van nyelvtanári diplomája, itthon akad pár. Számlát nem adott, mert nyelviskola keretén belül csinálta. Kollégáknak meg munkahely keretein belül.
Az ingyenes órákra nincs igény otthon, nem mintha lennék olyan barom, hogy ingyen csinálnék bárkinek bármit ingyen. Itt kint meg az akármilyen nyelvórákra nincs igény. Persze, sokan tanulnak nyelvet, hogy nyelvvizsgázzanak, kell nekik a papír munkahelyre, felvételihez, diplomához. Kevés olyan ember van viszont, aki tényleg beszélni akar valamilyen magyartól eltérő nyelven, vagy ha akar, akkor nem hajlandó érte semmit megtenni.

A nyelvtanári diploma nem kell ahhoz, hogy jó tanár legyen valaki, elég ha a célnyelvet beszéli jól. A legjobb, ha nem is magyar anyanyelvű. A nyelvtanári diploma csak akkor jön jól, ha valakit ilyen nyelvtani alapú nyelvvizsgára kell felkészíteni. A nyelviskolák, meg az állami iskolák nyelvórái egy kalap szart nem érnek (kivéve ha valami nagyon nagy nyelvzseni vagy, de elég kevés ilyen ember van, én sem tartozok közéjük). Csak arra jók, hogy bevezessenek a nyelvbe, meg tudjad a nyelvtant, meg egy-két dolgot a nyelvről, de nem magát a nyelvet. Aki tényleg beszél egy nyelvet, az önszorgalomból vagy magántanárral tanulta otthon, vagy a célnyelv országában történő kint élés során.

Szerkesztette: Raynes 2016. 05. 28. 05:08 -kor

#97494 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 28. 07:42

Sorozat.

Idézet

#97495 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 28. 16:02

Voltam tengerpart, de kurva jo volt :-D fozunk valami vacsit aztan :cool: :Đ

#97496 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 28. 16:02

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 05. 28. 17:02

Aztán térdelsz? :)

Idézet

#97497 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 28. 17:36

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 05. 28. 16:02

Aztán térdelsz? :)

Ez, hogy jutott eszedbe? Inkabb errol beszelj :nevet:

#97498 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 28. 17:38

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 05. 28. 18:36

Ez, hogy jutott eszedbe? Inkabb errol beszelj :nevet:

Kedvenc szórakozásod :) Valahogy csak meg kell köszönni, hogy elvittek egy randira :nevet:

Szerkesztette: JonesC 2016. 05. 28. 17:41 -kor

Idézet

#97499 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 29. 07:57

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 05. 28. 17:02

Megmelegíted a konzervet? Tudom geci vagyok

#97500 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 29. 08:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 05. 29. 08:57

Megmelegíted a konzervet? Tudom geci vagyok

Vagy horgásztak valami tengergyümölcsét :)

Idézet

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4873
  • 4874
  • 4875
  • 4876
  • 4877
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.