HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4918
  • 4919
  • 4920
  • 4921
  • 4922
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#98381 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2016. 08. 16. 11:18

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2016. 08. 16. 11:44

Szerintem kell. Nem teljesen homogén sem a felni sem a gumi.

Pedig amúgy, az enyém augusztusi, és amikor ment fel a téli kb 3 hónap után, akkor se kellett rá súly. Meg gyárilag sem volt rajta.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#98382 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 16. 11:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 08. 16. 11:34

Suzuki megbírja, de egy szállítás utáni/felszerelés előtti ellenőrzés nem árt, főleg drágább kocsinál, ahol hamarabb sír a tulaj és ír Homárra, hogy ráz a kormány.

Ellenőrzést azt adom, de semmilyen új autónál nem elfogadható a kormány rázás. Egyébként 8 évesen sem ráz.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#98383 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 16. 11:34

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 08. 16. 11:24

De most azt nem vágom, kerék centírozás?

Csak mert vatta új felninek nem kell centír. Legalábbis suzukinál.

Új felnikre új gumit kell rakni géppel, majd átrakni a centírozó gépre. Vadi új technika, ezért ilyen rövid projekt munka, ugyanaz az ügynökség, lóvé is ugyanaz. Minket betanítanak itthon, mi meg a kintieket tanítjuk be 3-4 hónap alatt, utána léc haza.

Tavaly ugyanezt játszottuk el.
Kivéve, hogy arra a melóra nem kellett betanulnom mivel festő a szakmám és ezerszer használtam már szórópisztolyt.

Mehetnék hollanderbe hajógyárba ipari festőnek, laza meló, csak szórópisztoly és homokfúvás. Kurva jó szállás, mindenkinek egyéni, ilyen konténerek vannak lebaszva, viszont jól felszereltek, nem kell közösködni senkivel.
1800 juró az alapfizu, aztán arra lehet túlórázgatni. Szállás ingyenes.
De olyan rohadt messze van, hogy Hollandiába legközelebb családostul megyek, de akkor maradunk is.
Bendzsó befejezte az általános sulit utána lelécelünk a picsába.

#98384 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 16. 11:35

Akkor az gumizás. De arra nem találtak olyat akinek van gyakorlata? Mindegy, az legalább élhető munka.

Idézet

#98385 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 16. 11:41

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2016. 08. 16. 11:44

Szerintem kell. Nem teljesen homogén sem a felni sem a gumi.

Mindent centíroznak azonnal, ugyanis ha az új felnire rárakod az új gumit, semmi garancia nincs rá, hogy kiegyensúlyozott lesz.
Ráadásul eddig azt gondoltam, hogy a gumikat egy darabban egy sablonban öntik és sütik ki, ez nem így van. néha 2-3 darabból illesztik össze.
Láttam az illesztések vonalait. Az új gumik a tárolás, szállítás következtében eldeformálódnak, hiába fújom fel pakkra, lesz benne eltérés. S még ilyen állapotában is előfordul, hogy nem lehet kicentírozni, legalább is egy bizonyos határérték fölött másik felnivel kell párosítani a gumit, vagy visszabontani és elfordítani 180 fokkal.

Lószart sem jelent, ha egy gumi meg egy felni vacsi új. Mindent centíroznak azonnal. S nagyon ritka, hogy nem kell rá súly, mert nulla értéket jelez.

#98386 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 16. 11:48

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 08. 16. 12:35

Akkor az gumizás. De arra nem találtak olyat akinek van gyakorlata? Mindegy, az legalább élhető munka.

Túl sokat kérdezel :-D
Még az Átrium hotelből írtam a topikba, hogy ezek a projekt munkák miről szólnak valójában.
Multinál vannak a kapcsolatok, onnan lehet kiszipkázni pénzt, de csak úgy, hogy ne legyen feltűnő. Ide most képzett emberek kellenek (papíron) gondolom ejus lóvé akármi, mert vannak feltételek. Magyarországon csak Abdán van képzés, egyedül nekik van engedélyük rá, s velük kötöttek szerződést. Azok is jól járnak, az ügynökség is jól jár, valakinek a szlovákoknál nyilván visszacsöpögtetnek, mi is jól járunk.

Már voltam a szlovákoknál, kicsit értek, tényleg keveset, olvasni inkább megy, mint az élő beszéd, jó lesz frissíteni, meg nyilván lesz lehetőség angoléul kommunikálni, így az is fejlődik kicsit. Pozsony mellett leszünk közvetlenül, valahol a repülőtérnél.
Laza meló, bejárom a fővárost szabadidőmben. Ahogy Lozorno és Malacky környékét bejártam s ismerem mint a tenyeremet, ugyanez lesz Pozsonyban is.

Baromira remélem, hogy összejön, mert hétfőn kellett volna kezdenem, jött egy körímél, hogy csúszik a meló és menjünk még képzésre.
Viszont a háttérben már intézem a másik szlovák melót, mert nem bízok már senkiben, nem tetszik a csúszás, nem szeretek a seggemen ülni és vedelni.

#98387 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 16. 11:54

Hja, a szlovák átlag órabér 3-4 euro, bár mostanában már látom, hogy a cégek szipkázzák el egymás elől az embereket és emelik a kedvezményeket, mert a VW-nél már 5 eurot is ígérgetnek a profesia oldalán.
No de el lehet gondolni, ha tavaly nekem 11-et fizettek, hogy valami nem stimmel, hisz találnának helyből embereket olcsóbban, akik szlovákul beszélnek. Láttam linkelte Nautilus a hvg-t talán, hogy nincs munkaerőhiány, mert túljelentkezés van. Ebből egy mukk sem igaz, baromi nagy munkaerő hiány van ott is és itthon is. Azért, mert ott sem és itthon sem fizetnek csak szotyipénzt, a szlovákok is húznak el külföldre igazi pénzért melózni.

Saját szememmel láttam az IAC-nél, hogy felvettek 50 embert, hozták be őket busszal, ingyenes tömegszállás, 3.50 órabér, ingyen ebéd, mind szlovák volt és a java cigány, egy hét múlva maradt vagy 5-6 ember, nem bírták a melót meg nagyon kevés volt a pénz.

Erre folyamatosan panaszkodtak a szlovákok, hogy nagyon kicsi a fizetésük az árakhoz képest.

#98388 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2016. 08. 16. 12:21

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 08. 16. 12:41

Ráadásul eddig azt gondoltam, hogy a gumikat egy darabban egy sablonban öntik és sütik ki, ez nem így van. néha 2-3 darabból illesztik össze.
Láttam az illesztések vonalait.

Véletlenül sem a minta illesztése, mi?
Make love not Wor.

#98389 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 16. 12:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 08. 16. 13:21

Véletlenül sem a minta illesztése, mi?

Mivel többször is hangsúlyozták az oktatás ideje alatt, hogy 2-3 darabból sütik össze a gumit s meg is mutatták, hogy hol sorjás emiatt, nem.
De, ha már lezárult az oktatás és lesz a melóban rutinom, többet is mondhatok.
Egyelőre a gépek üzemeltetésén volt a hangsúly, meg a balesetveszély.

Hja, és ez nem gumizás. Hivatalosan autószerelők leszünk, mármint papíron és úgy is kellett kérnem az orvosi alkalmasságit :Đ
Úgyhogy innentől nekem senki ne jöjjön azzal, hogy ne csináljak autós filmeket, hisz papíron autószerelőként vesznek fel a Porsche-ba :nevet:
Szlovákiában is működnek a reformok :cool:

Munkának 2 fázisa van, egy masinkával felrakom a gumit a felnire, felfújom, majd átrakom a centírozóra és centírozom.
De mivel 6db páros gép lesz és 12 embert vettek fel, így esélyes, hogy csak az egyik folyamatot fogom végezni. Mindegyik nagyon könnyű és 3 műszak, hétvége meg duplapénz.

#98390 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 16. 12:31

Hja és nem minden gumit raknak össze 2-3 darabból, de ez még számomra is olyan érdekes téma, hogy erre rá fogok kérdezni a következő alkalommal. Utoljára csak azért nem tettem, mert akárhányszor kérdeztem valamit, a társaság ideges lett, mert már mentek volna haza a faszba.

Pedig ott állt egy Skoda 120-as, nagyon csili állapotban, brutál felnikkel, csak kiállításokra viszik, azt is körbelestem volna.
Meg a versenygumikat, a tapadást és hasonlókat a srác nagyon tud és baromi jó előadó.

#98391 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 16. 12:54

A sorja a szélén az a présgép illesztése.

Amúgy ha tudnál hozni gumikat jóáron az fasza lenne! ;)
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#98392 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 16. 13:15

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2016. 08. 16. 13:54

Nem ugyanarról a sorjáról beszélünk, de ha van rá lehetőség, akkor a srácot megkérem, hogy magyarázza el úgy, hogy csak a hangja van benne. A gumin keresztben is vannak illesztések s annak a sorjás része is látható, észrevehető, de azt tényleg kiszúrni kell. Vittem kamerát, de olyan tempós volt az egész meg alkalmatlan, hogy nem vettem elő. Meg a srác mentalitása is olyan, hogy nem sok esélye lett volna a kamerázásnak, mert vállalkozó :cool:

Remélem érthető.

De, ha csak egy gumi lesz a filmen s a környezetből semmi, vagy esetleg szlovákoknál, mert vele kezdünk, egy teljes napot mellettünk lesz, na mindegy, hátha sikerül, mert jó téma, és nem csak a gumi 2-3db meg illeszkedés, jó előadó, minden másról is beszél közben, ami érinti az autózást. Jó szakember, élmény hallgatni.

#98393 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 16. 13:15

Szerintem a Porsche-k nem akkora kerekeken gurulnak mint a bömbi :)

Idézet

#98394 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 16. 13:17

Erre nulla az esély, nem raktáros leszek :Đ meg már nem bizniszelek semmivel, főleg nem Magyarországon :nevet:

Jó, oké a jófogáson ott egy Victorinox késkészlet Hollanderből, meg egy tv, mert visszakaptuk és útban van. A kés meg soha nem fog kelleni, kurva élesek, Bendzsó majdnem levágta véletlenül vele az ujját, pedig lett szólva neki, hogy ne piszkálja, mert veszélyes. Nem egy átlag kés, csontozó. Saját szememmel láttam, ha véletlenül kimaradt egy borda a láncfűrészemmel, akkor ezzel a késsel vágták át. Jó anyag.

Szerkesztette: guga 2016. 08. 16. 13:21 -kor

#98395 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 16. 13:18

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 08. 16. 14:15

Szerintem a Porsche-k nem akkora kerekeken gurulnak mint a bömbi :)

Meg fogsz lepődni, jobbára teherautó gumikat fogunk felnire tolni és VW gumikat, amiből kurva sok van, hiába Porsche.

#98396 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2016. 08. 16. 13:34

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 08. 16. 14:15

De, ha csak egy gumi lesz a filmen s a környezetből semmi, vagy esetleg szlovákoknál, mert vele kezdünk,

Ezzel és a kamerával mondjuk idehaza a Michelintől úgy basznának ki, hogy még pislogni sem bírsz.
Make love not Wor.

#98397 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 16. 14:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 08. 16. 14:34

Ezzel és a kamerával mondjuk idehaza a Michelintől úgy basznának ki, hogy még pislogni sem bírsz.

Sok egyéb más helyről is... Beszélgettünk tegnap a szerelő haverrel, az egyik srác (tőle vettem a Kadettemet) egy Kadett 2.0 GSI-t tuningol, hogy mindenkinek kell legyen mániája: a srác nem iszok, nem nőzik, Kadettet tuningol. guga meg videózik és vetít mindenben :)

#98398 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 16. 14:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 08. 16. 14:34

Még nem készült el a film ill. óvatos gyerek vagyok, mert a csatornámnak van jövője, tanultam a 6 hónapos tiltásból, ami miatt feljelentettek :-D

Csak egyeztetve mindenkivel csinálok filmet, s előtte végignézheti s ha úgy ítéli meg másnap, hogy nem vállalja, nem töltöm fel.

Volt TEK-essel csináltam filmet, lakótársam volt Hollandiában pár napig, amíg le nem lépett a faszba. Aznap este besörözött, beszívott, s megkért, hogy csináljak vele riportot. Őszinteségi rohama volt, másnap visszanézte és azt mondta, hogy azonnal töröljem le :nevet: az asszonynak még hazahoztam a felvételt, utána azt mondta nem létezik, hogy ilyen mentalitású emberek vannak.

De nem ez az első ilyen videó, amit törölnöm kellett.
Szóval ez az úgy basznának ki úgy kezdődik valójában, hogy nagyon megválogatom hogy hol s mikor kapcsolom be a kamerát, mert szerződésem van a YT-al s az nem nagyon viccel, s ha kérdésem van nem válaszol.

Nem félelemből, tisztában vagyok vele, hogy micsoda ostoba és félelmekkel teli emberek vannak, elég hozzá egy mail s végleg repülök, így ha lehet inkább magamat filmezem vagy a család. Ez is bejön sokaknak.

Azért nem basznának ki, mert nem is mennék oda dolgozni. Az egy dolog, hopgy multi, meg nagy cég, de mondj olyat, amelyiket nem lehet végleg bezáratni peres úton a faszba, vagy adóhatóság nem szopatja szénné :-D nincsenek már nagy nevek csak nagy zsebek, nem félek senkitől, a közelükbe sem megyek, bármelyiket szétszivatja egy másik.

Nekem nincs idegzetem ilyen bírósági dolgokhoz, nézd meg Puzsért, az egyik videójában bevallotta, hogy Hajdú úgy szénné perelte, hogy haláláig járhatja a bíróságot, de úhgy, hogy Hajdú nincs soha jelen :nevet:

Na ez a különbség egy szabadkőműves és egy ostoba fasz között. Mindkettőt messzire el kell kerülni.

#98399 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 16. 14:17

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2016. 08. 16. 15:00

Sok egyéb más helyről is... Beszélgettünk tegnap a szerelő haverrel, az egyik srác (tőle vettem a Kadettemet) egy Kadett 2.0 GSI-t tuningol, hogy mindenkinek kell legyen mániája: a srác nem iszok, nem nőzik, Kadettet tuningol. guga meg videózik és vetít mindenben :)

Mindenben lehetetlen, mert életben vagyok, megszülettem, s van körülöttem család.
Az egy dolog, hogy hülye vagy, de ezt sokáig ne erőltesd, mert elképzelhető, hogy megcáfolom.
Mindenben nem lehet vetíteni, az egy dolog, hogy ha írok, színezek. Az egy dolog, hogy ha mesélek, bevallom, hogy színezek.
Ettől válik élvezetessé, de nem mindenben vetítek ill. ha valaki rám pirít, szoktam szólni, hogy OK ez túlzás volt.

Mindenben azért nem lehet vetíteni, mert filozófiailag paradoxon. Az egész élet vetítés, hamis az összes ember gondolkodása, na most ha ezen belül valaki nekiáll még + hazudozni vagy esetleg igazat mondani a viszonyítási alapod ténylegesen hamis, nem tudod megítélni mi igaz és ki vetít, de én bevallom, hogy néha kiszínezem, viszont őszinte ember vagyok.

#98400 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 16. 14:21

Bezzeg a velünk készült riportot nem kellett törölni, igaz, Jahno? :-D
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4918