The Pompous Marsh-hen VII.
Elküldve: 2016. 08. 28. 20:53
A specifikációk min. i5-ös proci, min. 8 GB RAM, min. dedikált videókártya (integrált fosadék kizárva, NV-t preferálnám, mivel az normálisan támogatott Linux alatt is, de az AMD-s kártya sem kizáró ok, ha olyan, ami támogatott). HD-s sorozat/filmnézésre lenne befogva (x264 1080p, de ne szaggasanak rajta az eredeti Blu-Ray-es és 4k-s, x265-ös anyagok se), esetleg némi játék (GTA-k, fps singleplayer), IPS kijelző (lehetőleg FullHD felbontással, de ha egy kicsit kisebb a felbontás, az sem kizáró ok). A keret 280 ezer Ft rá, nem túlléphető. SSD jó lenne, ha lenne benne, de nem feltétel. HP mint márka kizárva. Fogyasztás, akkuidő, melegedés, ilyen-olyan szir-szar-olvasó bele nem érdekes.
Mivel még mindig nincs bankszámlám, sem PayPal-em, ezért itt helyben nézelődtem. Ezt a Medion P6661-et néztem ki egyelőre:
http://www.argos.co....ber/5434011.htm
Viszont a Mediont nem ismerem, nem hallottam még róla, meg Win10 OEM lincenc is benne van, amit nem akarnék fizetni (úgyis főként Linux lenne rajta használva), plusz lehet nem is a legjobb alternatíva ez a gép. Mire figyeljek, milyen gépet ajánlotok?
Még ezt találtam itt: http://www.currys.co...142364-pdt.html
Viszont ezzel is ugyanaz a baj, ismeretlen márka, Win10-ért perkálni kell, ebben SSD sincs, plusz 50 fonttal túl van a kereten, de ezt jövő hétre talán megoldanám, de nem vagyok róla meggyőződve, hogy ez is jó választás lenne.
Elküldve: 2016. 08. 28. 21:00
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!
Idézet
Elküldve: 2016. 08. 28. 21:08
Elküldve: 2016. 08. 28. 21:15
Idézet: JonesC - Dátum: 2016. 08. 28. 21:00
Semmi új, elvagyok, még midig fedexezek.
Idézet: Jahno - Dátum: 2016. 08. 28. 21:08
NV-seknek elvileg a teljesítménye is jobb, meg a hardveres videódekódolást is támogatják, meg a driverek is normálisabbak hozzá, az inteles integráltról mindezek nem mondhatók el (fos teljesítmény, sok esetben nuku hardveres dekódolás, fos driverek). Az egészben pont a dedikált kártya lenne a legfőbb lényeg (aztán a rendes proci meg a normális kijelző).
Szerkesztette: Raynes 2016. 08. 28. 21:16 -kor
Elküldve: 2016. 08. 28. 21:30
Idézet: Raynes - Dátum: 2016. 08. 28. 22:15
NV-seknek elvileg a teljesítménye is jobb, meg a hardveres videódekódolást is támogatják, meg a driverek is normálisabbak hozzá, az inteles integráltról mindezek nem mondhatók el (fos teljesítmény, sok esetben nuku hardveres dekódolás, fos driverek). Az egészben pont a dedikált kártya lenne a legfőbb lényeg (aztán a rendes proci meg a normális kijelző).
Meg hullanak is. Amúgy inkább a melóról, egészségről mesélj, leszarom a gta laptopot
Elküldve: 2016. 08. 28. 22:46
Idézet: Raynes - Dátum: 2016. 08. 28. 22:15
Értem én, hogy az lenne a lényeg, (bár mi elég sokan el vagyunk mindenféle Intelessel is) de ha egyszer szarfoskulafos és hullik, akkor meddig ragozzuk? Főleg az ilyen occsó Medion-félék. Lehet valami arab a sufniban megtaknyolta és gyorsan eladták.
Elküldve: 2016. 08. 29. 00:21
Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 08. 28. 21:30
Még mindig ugyanaz a meló, egészség nem romlott azóta. Csak van olyan dedikált kártya, ami nem hullik. A GTA-t csak példának írtam, hogy milyen gammák lennének futtatva rajta.
Idézet: Jahno - Dátum: 2016. 08. 28. 22:46
Ajjaj, ez rossz hír, hogy a Medion nem megbízható. Akkor mit ajánlasz helyette? Csak nem igaz, hogy minden ilyen dedikált kártya elhullik. Csak van valami megbízhatóbb, ami ha nem is a legerősebb, nem is a legmagasabb órajeles, de jobban el lehet vele lenni, mint az integrált szutykokkal, amik hiába nem hullanak, fabatkát sem érnek. Ugyanez mondható el a prociba integrált VGA-król is, azok is inkább 3D lassítók, mint gyorsítók.
Elküldve: 2016. 08. 29. 00:24
Idézet: Raynes - Dátum: 2016. 08. 29. 01:21
Ugyanez mondható el a prociba integrált VGA-król is, azok is inkább 3D lassítók, mint gyorsítók.
Akkornemigazbazmeg.
Amúg ynem értem mi a fenét akarsz csinálni, hogy ha nem elég a prociba integrált VGA.
Elküldve: 2016. 08. 29. 00:34
Idézet: Jahno - Dátum: 2016. 08. 29. 00:24
Amúg ynem értem mi a fenét akarsz csinálni, hogy ha nem elég a prociba integrált VGA.
De akkor minek gyártják, ha egyik sem bírja a strapát? A melegedést nem bírják? Pedig elvileg a mobil kártyáknak a hűtése is máshogy van megoldva, a feszt, frekit is visszaveszik.
Különöset nem akarok csinálni, csak ha már új gépet veszek 2-300 gombért, akkor elvárom, hogy ne teszkógazdaságos integrált hulladék legyen, amin egy 10 évvel ezelőtti játék sem futtatható, meg akadnak a komolyabb HD-s anyagok, meg az 1080p is épp akad, vagy le kell töltögetni, mert Flashsel együtt nem bírja a gép, elegem van az ilyen szarokból. Ha utóbbira gyúrnék, akkor vennék valami legolcsóbb lapost 100 környékén, vagy néznék valami használtat.
Elküldve: 2016. 08. 29. 03:22
Idézet: guga - Dátum: 2016. 08. 25. 18:28
Nagyon segítőkészek, és bevédenek, ha felveszed a fonalat, amit diktálnak. Olyat is láttam, hogy magyar srácot kikezdték, nem értette, hogy mi az a kurwa, amit állandóan kiabálnak. Másnap már nem jött, de olyan magyart is láttam, akit megagyaltak az öltözőben. Én maradni, s beilleszkedni szerettem volna. Sikerült.
Hát ez az, normális ember ezt ne próbálja ki semmi szín alatt, csak ha elment a maradék esze is, vagy annyira kell neki a pénz. Én mondtam, hogy faszverő aljanép a lengyel. Hidd el, még egyszer elmondom, hogy nem a haverjaid. Attól, hogy még most tartod közöttük magad, nem vagy velük biztonságban, és ne bízz meg bennük, pláne a fiad ügyeit ne bízz rájuk. Nem a Blikkben olvastam, hanem én is ilyenek között dolgozok. Mondjuk ha megnyugtat, van lejjebb a lengyeltől is, csak Hollandiában nincsenek pakisztániak, azok fincsi arcok, ilyen körszakállas Yassif Abdul típusú terrorpista romagyerekek, azokhoz képest egy ilyen nálatok is működő lengyel bűnbanda kis búzacsíra társaság csak. Állítólag még a szomálaiak áldott jó lelkek, kulturáltak, orvos vagy mérnök mind, mondjuk hála az égnek még nem futottam össze velük, ők majd enperával barátkoznak svédhonban.
Azon meg mindig röhögök, hogy minket magyarokat mindig azzal hülyítettek, hogy a lengyelek a testvéreink, meg barátaink. Barátaink a seggem az, nem csak hogy ilyen alja genyó társaság, de nem is bírnak minket alapból, mert nem vagyunk szlávok. Most néztem ezt a Saul lányát vagy mit, ebben is ment a kurwázás ezerrel, na mondom, fasza, itt is ezt a szart hallgatom, erre a filmben is ez megy.
Elküldve: 2016. 08. 29. 05:39
Idézet: Raynes - Dátum: 2016. 08. 29. 01:34
Különöset nem akarok csinálni, csak ha már új gépet veszek 2-300 gombért, akkor elvárom, hogy ne teszkógazdaságos integrált hulladék legyen, amin egy 10 évvel ezelőtti játék sem futtatható, meg akadnak a komolyabb HD-s anyagok, meg az 1080p is épp akad, vagy le kell töltögetni, mert Flashsel együtt nem bírja a gép, elegem van az ilyen szarokból. Ha utóbbira gyúrnék, akkor vennék valami legolcsóbb lapost 100 környékén, vagy néznék valami használtat.
De te ráadásul dzsunkát akarsz dedikált vga-val he.
Szóval vegyél amit akarsz
Elküldve: 2016. 08. 29. 05:41
Idézet: Raynes - Dátum: 2016. 08. 29. 04:22
Azon meg mindig röhögök, hogy minket magyarokat mindig azzal hülyítettek, hogy a lengyelek a testvéreink, meg barátaink. Barátaink a seggem az, nem csak hogy ilyen alja genyó társaság, de nem is bírnak minket alapból, mert nem vagyunk szlávok. Most néztem ezt a Saul lányát vagy mit, ebben is ment a kurwázás ezerrel, na mondom, fasza, itt is ezt a szart hallgatom, erre a filmben is ez megy.
Semmi baj a lengyelekkel, árok partyn is volt kettő, szívesen élnek itt mert bírnak minket,
Te az aljanépekkel találkozol ott szerintem, mi meg az értelmesével.
A saulizét meg nézze meg akinek két anyja van.
Elküldve: 2016. 08. 29. 06:44
Nem akarok beleszólni az életedbe, de biztos hogy erre kell kidobnod 300k-t? Egy normál 8570-es HP már 100 alatt van használtan, igaz hogy processzorban van a grafika (i5), de 1080p-n nem akad, játszani úgyse fogsz nagyon Linuxon, hiszen ott amúgy is van bő egy éves késés minimum a játékokkal.
Elküldve: 2016. 08. 29. 07:20
Idézet: Raynes - Dátum: 2016. 08. 29. 04:22
Egy volt munkatársam most ment ki Angliába vágóhídra dolgozni. A terv az, hogy fél év alatt keres pénzt és közben mérnöki melót is szerez. Beadta a pályázatát sok helyre, aztán közben a vágóhídon dolgozik. Elég keménynek tűnik a terv, mivel gondolom, hogy a vágóhíd nem egy szanatórium. Nem tudom hogyan lehet mellette még interjúkra is eljárni és elég meggyőzőnek lenni a potenciális munkáltatók számára. Drukkolok a srácnak, mert nagyon lelkes, de szerintem kemény fába vágta a fejszét.
Elküldve: 2016. 08. 29. 07:25
Idézet: enpera - Dátum: 2016. 08. 29. 08:20
Na jó, de legalább úgy megy, hogy pályáz. Az oké, hogy közben akar pénzt keresni megélhetésre olyan munkahelyen, ahová könnyű bekerülni.
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!
Idézet
Elküldve: 2016. 08. 29. 07:44
Idézet: enpera - Dátum: 2016. 08. 29. 08:20
Amúgy nekem is most 3 műszak lenne a legjobb, hogy nap közben tudjam intézni a hasonlókat.
Elküldve: 2016. 08. 29. 07:47
Különöset nem akarok csinálni, csak ha már új gépet veszek 2-300 gombért,
Hülye kérdésre hülye válasz?
Amúgy 200-300ezer? Abból új LAtitude van, ne már ilyen Mediont nézegess és akkor garit is kapsz. Én meg otthonról az alig futott ProBook/EliteBook vasakat toltam el 60-80ezer körül... Most is csak azért nem akarom kiszórni, mert túl keveset ment és a piaci árhoz viszonyítanak, amiben ok évnyi az üzemóra. Ennek ellenére azok jó cuccok és mennek egy darabig, de ha évente 60 küvecsért veszel újat, akkor is jobban jársz, mint a Medinonnal.
Elküldve: 2016. 08. 29. 08:09
Idézet: JonesC - Dátum: 2016. 08. 27. 21:42
Szerk: mondjuk ez szerintem többekkel is megtörtént, hogy törés előtt ittak
Én utána is!
Mondjuk sztem utoljára 10éves kor alatt volt eltörve bármim, akkor meg még nem ittam.... annyit
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same

"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno
Elküldve: 2016. 08. 29. 08:40
" férjemnek volt egy betege (Németországban élünk, belgyógyászaton volt), akinél egy viszonylag könnyen kezelhető tumort fedeztek fel MÉG időben. Elküldték az Onkóra. (Bocsi, de már nem emlékszem, melyik volt...) Fél év múlva nagyon rossz állapotban került elő. Kérdezték tőle, merre járt, nem hatott a kemo, stb... Hát el sem ment az Onkóra, mert a természetgyógyásza TENGERIMALAC terápiára fogta. Egy szobában lefeküdt a földre és a tengerimalacok rámásztak és kiszívták belőle a rákos sejteket.
Nem sokkal később meghalt. Pedig még kezelhető lett volna...
És ezt is FIZETTE a biztosítója.
Minket is elküldtek Babamegfordító szeánszra (faros volt a kislányom). Négykézláb felállítottak az ágyra és egy füstölőt tettek a lábam kisujjához. És vártunk. A biztosító fedezte, az orvos is nagyon ajánlotta, hogy szó ne érje a ház elejét, elmentünk, de semmi hatása nem volt. (Biztos nem hittem benne eléggé wink emoticon;)
Szóval igen, ideje lenne rendet tenni itt a németeknél, mert már nagyon elburjánzott a mindenféle irányzat, amit még a biztosító is támogat és kábé nulla tudományos alapja van."

Súgó
A téma zárva.