HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4970
  • 4971
  • 4972
  • 4973
  • 4974
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#99421 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2016. 08. 30. 13:01

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2016. 08. 30. 13:59

Tévedés. DELL-nél konkrétan tudom, hogy a refurbished az javított alkatrész. Oké, egy hdd-t vagy fedlapot nem javítanak,de alaplapot igen. És nem egyszer volt már olyan, hogy a kihozott refurbished alaplap is szar volt. 5 ugyanolyan hiba után kötelesek teljesen új notit adni, nálunk a cégnél volt már ilyen.

Raynes, ha érdekel 5520-as latitude vagy 5240-as akkor lenne eladó. Pénz meg attól függ, hogy kell-e bele ssd meg mennyi ram.

mármint akor ugyanazt mondtad, kicserélik a rossz alkatrészt, és eladják a notit
de alapvetően cserélték
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#99422 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 30. 13:03

És gari is szokott lenni rá. Nyilván mindennel előfordulhat, hogy rossz, akár egy teljesen új készülék is lehet hibás.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#99423 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 30. 13:15

Na mikor indulsz clovákiába guga?

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#99424 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2016. 08. 30. 13:18

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2016. 08. 30. 13:59

Tévedés. DELL-nél konkrétan tudom, hogy a refurbished az javított alkatrész.
Raynes, ha érdekel 5520-as latitude vagy 5240-as akkor lenne eladó. Pénz meg attól függ, hogy kell-e bele ssd meg mennyi ram.

Az is gyári minőségnek számít, aztán persze mikor miképpen. Én mondjuk kintről vettem asztaliba néha drágán alaplapot, de sok különbséget nem láttam, max. fura volt a csomagolása.

Amúgy szerinntem tudnánk mi itt sokfélét, csak kérdés mennyi oda a posta meg miképpen.
Make love not Wor.

#99425 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 30. 18:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 08. 29. 15:59

Nem beleszólás, ebben egyetértek veled, nem kéne erre kidobnom 300k-t, pláne nem az én helyzetemben. Szívom is a fogam, ez a pénz B kategóriás jogosítványra lett megkeresve, félretéve, de rövid távon sajnos egy normális gép fontosabb lenne, nagyon nem örülök, hogy most ment tönkre ez a rakás foshalmaz, bírhatta volna még fél évet mondjuk.

Latitude hányas? Esetleg ha vannak még ilyen Book-os akármilyeid használtan jó áron, vagy ismerősödnek, mondjuk békamennek, vagy akárkinek itt a hwsw-n, akkor azért vevő lennék rá jó áron, 50-100k környékén, ilyen árkategóriában a HP sincs kizárva. Itt kint is nézegetek használt gépek között, a használt i5-ös MacBook Pro-k mennek 300-380 font között, a HP akármilyen gyengébb i3-as bookok 110-130 font környéke. Akkor most mit vegyek? Linkek is jöhetnek, nem csak konkrét ajánlatok. Játszik az új és a használt is. Integrált videókártyákból melyik a legjobb, legerősebb? Prociba integrált inteles vagy valami AMD/NV chip?

A 3-4 éves játék teljesen rendben lenne, de még a 6-8 éves is, csak fusson élvezhetően, még ha kompromisszumokkal is (nuku szűrők, nem maximum felbontás, stb., még bőven beleférne). A 4K-t nem erőltetem, alapvetően csak sorozatripeket nézek (720p/1080p, HDTV, WEB-DL, BD-RIP), de nem szeretném, ha épp valami magasabb bitrátás BR-anyag, vagy netes 4K videó kerül a kezem ügyébe, és megint el kelljen kezdenem rajta vergődni, letöltögetni, meg átkonvertálgatni, hogy meg lehessen nézni szaggatás nélkül. Faszom kivan a gyenge vasaktól, meg a velük való vergődéstől, szeretném, ha fáradtan, nehéz meló után rendesen pihennék, nem infóbuzizással meg workaroundozással szopnék, csak használnék egy rendes gépet. A Linuxnak ráadásul nem is kell erős gép, de azért filmnézés mellett néha napján játékkal kikapcsolódni sem lenne rossz. Gondolkoztam játékkonzolban is, azt megkapnám 300 fontért itt kint, de ahhoz még kijelzőt is kell venni, meg nem szeretem a gamepados irányítást, nekem teljesen tönkreteszi a játékélményt a béna irányítás. A telefonon is hiába futnak jól a régebbi játékok, a tapicskolós irányítással teljesen évezhetetlen sajnos.

3 éve DELL Latitude Core i5-ös 4 giga memóriás integrált Intel grafikás laptopon kollégám nyomott CATIA V5 melót is, amikor a nagy munkaállomást kölcsön kellett adnia valaki másnak. De simán futott rajta a TeamCenter VisMockup alatt is egy komplett autó forgatása és zúmolás. A gép irodai használatban simán ment 2 évet úgy, hogy egyfolytában dokkolóról le, míting, dokkolóra fel és egyfolytában klimpírozás rajta.

Videót csak nagyon ritkán néztem rajta. De úgy emlékszem, hogy a Youtube 1080-as felbontásaon simán ment.
Játékról foglalmam sincs, munkagép volt.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#99426 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 30. 18:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 08. 29. 16:14

Igen, van akinek először sikerül, de nem ez a jellemző. Inkább olyanoknak szokott sikerülni jellemzően, akiknek már van vezetési tapasztalatuk, vezetnek pár éve, és csak formalitásból szereznek jogsit, vagy újra meg kell szerezniük (mert elvették, és újra megszerzi, vagy elbaszták a meghosszabbítást, és azért kell újra megszerezniük). Annak sokkal nehezebb, aki még egy kilómétert sem vezetett le életében. Persze itt kint is van, aki megbukik, de durván mások az arányok, itt állítólag nagyon gyökérnek kell legyél, női faszlámpa szintű idiótának, hogy elmeszeljenek.

Szerintem ha vezettél aktívan és utána kell újra jogsit szerezni, akkor prímán lehet bukni. A vizsgáztatók ugranak rá, ha lendületből vezetsz és nem úgy óvatoskodsz, mint egy full kezdő.

#99427 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 30. 18:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 08. 29. 17:11

Most ezt a laptopsystem.hu-t nézegetem. Vannak nem rossz gépek, pl. ez szimpatikusnak tűnik, és még dedikált kártya is van benne, ahogy nézem, nem is olyan rosszféle:
http://laptopsystem..../14670130204380

Jellemzően i5, Intel HD3000, Intel HD4000-rel szerelt gépek, 4 giga RAM, 300GB vagy az alatti HDD, 60-90k között mennek, HP bookok és Dell Latitude. Lehet hozzájuk venni alapból mem/HDD bővítést (8GB RAM 500GB HDD) az 22 ezer. Valami jobb tipp?

Ha megy bele több memória és utólag át tudod rakni SSD-re akkor kábé meg is érkeztél.

#99428 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 30. 18:33

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 08. 30. 14:15

Na mikor indulsz clovákiába guga?

Hajnalban :cool:

Kora hajnalban és stoppal :-D

De, hogy miért stoppal és pontosan hova érkezek, na az meglepi.

15 fős a szlovák csapat, egyedül én vagyok magyar állampolgár, nekem szállást is kell biztosítani és a nevem is Z betűvel kezdődik.
Utolsó leszek, akit munkába állítanak, eddig 6 ember van műszakban kb. 1-2 hete, nem követem, mert itthon is van faszelhagyós meló.
Szlovákia mindjárt jön, de előtte Delinkét fogom helyettesíteni :nevet:

Kép

#99429 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 30. 18:45

Vazelint akkor ne hagyd otthon!

Idézet

#99430 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 30. 18:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 08. 29. 18:38

Az eBayen is egész jók vannak, pl. ez (Dell Latitude E6320, Intel i5 2520M 2.5GHz, 300GB HDD, 8GB DDR3, Intel HD3000) :
http://www.ebay.co.u...IgAAOSwvzRXxFYi

Viszont bővíteni ilyenkor nekem kell, az a 300-as HDD egy kicsit kicsi lesz, meg ahogy ezekben az olcsóbb, kisméretű bookokban általában csak 1366×778-as a kijelző (mondjuk a panelt még meg kéne nézni, mert csak Antiglare LED-et írnak), viszont a 48k-s ár bőven kompenzálja (akár a TN panelt is, annyiért ajándék), ha veszek bele egy 250GB-os SSD-t, akkor még talán elég is. Előnye viszont, hogy kicsi (13,3 col), könnyű gép, jól bírja a hurcolást is. Vélemények? Linkek is jöhetnek.

WD külső HDD nem jó? Mondjuk WD My Passport Ultra II USB 3.0 2TB

#99431 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 30. 18:52

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 08. 30. 19:45

Vazelint akkor ne hagyd otthon!

Fuxibá jelezte, hogy ilyesmit ne cipeljek magammal :Đ
Új fűrészt kezdett el forgalmazni, s mondta, hogy elküld egyet ingyen, csak filmezzem. Mondtam neki, hogy verjem beléd a faszom, nem kell a fűrészed ingyen, de már régóta érik egy olyan riport film, mint a guga és az MLM. Szóltam neki előre, hogy lesznek kényelmetlen kérdések, de az MLM-es faszival is közöltem előre, meg utólag is, hogy a filmet feltölthetem e. A süket bevállalta, a kommenteket meg lehet nézni alatta :D engem igazol.

Fuxibá más lesz, részben Őt fogom reklámozni, de ahogy az MLM-es fasziból én másztam ki nyertesen, s ha rákeresel a YT-n arra, hogy Fuxtec, már most én vagyok az első találat, így fuxibának velem szemben nem sok esélye van :-D

Szíveslátás, vendéglátás.

A családom 3 felé lesz úton, nincs autó.

Na majd a YT-n látható lesz minden.

#99432 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 30. 19:32

Jól hangzik, én is ilyen életet akarok.
Inkább minthogy itthon dolgozzak szotyiért, stoppal is jobb járni mint kocsival, meg csicskáztatásra is nagyon vágyom.

#99433 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 30. 19:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 08. 30. 20:32

Jól hangzik, én is ilyen életet akarok.
Inkább minthogy itthon dolgozzak szotyiért, stoppal is jobb járni mint kocsival, meg csicskáztatásra is nagyon vágyom.

Én meg deszkákat és bálnákat fényképezek. Pénzt nem csinál, de legalább el vagyok :-D

Minnyá írok is Nekik, valamit kitaláltam:

Kép
Make love not Wor.

#99434 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 30. 20:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 08. 30. 20:56

Én meg deszkákat és bálnákat fényképezek. Pénzt nem csinál, de legalább el vagyok :-D

Minnyá írok is Nekik, valamit kitaláltam:

Kép

Telszám, ilyesmi?

#99435 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 30. 21:01

Clovákiára leszek kíváncsi.

Idézet

#99436 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 30. 21:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 08. 30. 21:58

Telszám, ilyesmi?

Már megbeszéltük, hogy hirtelen érdekelni kezdett a portréfotózás, nem?
Make love not Wor.

#99437 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 30. 21:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 08. 30. 22:06

Főleg a portré. Meg a fotózás.

Idézet

#99438 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 30. 23:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 08. 29. 23:13

Ok. Lehet most már egyébként tudnék bankszámlát nyitni, mert kapok payslipet papíralapon, és azt sok bank elfogadja lakcímigazolásnak, mivel rajta van a lakcímem. Ez a PayPal-es feltöltés is működhet, majd keresek unicredites bankot, mintha rémlene egy a belvárosban, valamelyik busz vonalán.

Lehet most is kicsit túl gyors volt a gépvásárlás, de muszáj volt gyorsan megejteni, holnaptól nem lett volna időm keresgetni, és gyorsan kellett. Töltőstől, kiszállításostól 70k nem rossz ár, az i5 is harmadik generációs benne (Híd Szandika), a HDD-t nem tudom milyen, de 500 gigás, a kijelző típusát sem tudom, de matt 1366×768-as LED-nek írják (reméljük nem TN), és a prociban Intel HD4000-es videóchip van, ami legalább Linux alatt biztosan normálisan támogatott. Egyedül még az kockázatos, hogy refurbished, de azt írják, hogy excellent condition, szóval meglátjuk, ahogy a vak asszony mondaná. Ha van rajta pár karc, kopás, nem érdekel, csak a kijelzőnek ne legyen baja, meg a billentyűzet-tapipad működjön. Az sem érdekel, ha az akku már nem bírja soká, mert szinte mindig töltőről használom, desktop gépként. Ennyiért helyben csak szutyok celeronos meg pentiumos gépeket kapni 2 giga RAM-mal. Persze alaposan leadtam az eredeti elképzelés szerinti igényekből, de cserébe csak negyed annyiba került, és több marad jogsira.

a kijelző miatt ne aggódj, biztos nem ips. az intel vga miatt meg kár aggódni, fhd videót simán viszi (akár enkódolja is, ijesztően gyorsan), és legalább nem olvasztja le magát az alaplapról.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#99439 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 31. 02:51

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2016. 08. 30. 12:59

Tévedés. DELL-nél konkrétan tudom, hogy a refurbished az javított alkatrész.
Az eBayen mindent refurbishnek neveznek, ami javítva vagy felújítva volt, vagy csak akár hibás alkatrész is lett benne cserélve. Akár a gyártó, akár az eladó javította.

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2016. 08. 30. 12:59

Majd meglátom, hogy hogyan szuperál ez a Latitude 5430-as, amit most vettem, ha valami gond lenne vele, akkor lehet szavadon foglak, de az majd talán hétvége felé derül ki.

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 08. 30. 18:21

3 éve DELL Latitude Core i5-ös 4 giga memóriás integrált Intel grafikás laptopon kollégám nyomott CATIA V5 melót is, amikor a nagy munkaállomást kölcsön kellett adnia valaki másnak. De simán futott rajta a TeamCenter VisMockup alatt is egy komplett autó forgatása és zúmolás. A gép irodai használatban simán ment 2 évet úgy, hogy egyfolytában dokkolóról le, míting, dokkolóra fel és egyfolytában klimpírozás rajta.

Videót csak nagyon ritkán néztem rajta. De úgy emlékszem, hogy a Youtube 1080-as felbontásaon simán ment.
Játékról foglalmam sincs, munkagép volt.
Oksa, kösz a tapasztalatokat. Ha nem kuka állapotban kapom, akkor jó kis gép lesz ez.

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 08. 30. 18:50

WD külső HDD nem jó? Mondjuk WD My Passport Ultra II USB 3.0 2TB
Sajnos nem jó. Általában ágyból gépezek, és nem akarom, hogy minden szar rá legyen lógatva a gépre, meg kiálljon belőle. Nekem is van egy 1,5 TB-os, USB2-es külső HDD-m, de csak biztonsági mentésre használom.

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2016. 08. 30. 23:09

a kijelző miatt ne aggódj, biztos nem ips. az intel vga miatt meg kár aggódni, fhd videót simán viszi (akár enkódolja is, ijesztően gyorsan), és legalább nem olvasztja le magát az alaplapról.
Adatot nem találok rajta, hogy milyen panel, de valószínű, hogy TN paneles, mert a tesztek szerint a színhűsége nem valami jó, úgy tűnik, hogy ez gyenge pontja a gépnek. Viszont 70k-ért meg tudom bocsátani a TN-t is.

Szerkesztette: Raynes 2016. 08. 31. 02:51 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#99440 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 31. 05:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 08. 30. 22:06

Nagyon, rögtön négy érdekes portrét is találtam a képen

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4970
  • 4971
  • 4972
  • 4973
  • 4974
  • Utolsó »