HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4976
  • 4977
  • 4978
  • 4979
  • 4980
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#99541 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2016. 09. 03. 16:31

Jó a win10 nagyon. Install 20 perc, frissítés dettó. Csóró 7 meg 12 óra múlva is ugyanott frissítések keresése-zik.

Mondjuk gyors gépen nem nagy különbség lehet, de lassabb gépen reszponzívabb a 10 amúgy.

Szerk: amúgy ezt, hogy winnel szopni, ezt nem is értem :)

Szerkesztette: JonesC 2016. 09. 03. 16:32 -kor

world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#99542 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2016. 09. 03. 16:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 09. 03. 17:25

Azért szopok Linuxszal, mert nem akarok Windowszal szopni.

TP-Linknél az is számít, hogy milyen chipes. Ha Broadcom, akkor egy az egyben nem megy, csak NDIS wrapperrel (ez amolyan windowsos driver emuláció Linux alatt, ha valaki nem ismerné, de ezt gabinéniről egyáltalán nem feltételezzük), de a Realtekes sem megy mindig, és még ezeken is túl szerelik más chipekkel. Utána kell nézni, hogy támogatott-e. Pl. a TP-LINK WN722 jó lenne, a kernel alapból viszi, míg a WN823 meg csak NDIS-sel.

Na, ez Win alatt nem szopolás, Win alatt felrakom és megy...
Make love not Wor.

#99543 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 03. 17:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 09. 03. 17:33

Mondom, linux alatt sem, csak neki
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#99544 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 03. 21:03

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 09. 03. 16:31

Jó a win10 nagyon. Install 20 perc, frissítés dettó. Csóró 7 meg 12 óra múlva is ugyanott frissítések keresése-zik.

Mondjuk gyors gépen nem nagy különbség lehet, de lassabb gépen reszponzívabb a 10 amúgy.

Nem tudom. Win7-re is fel lehet tenni az SP1-re a nem hivatalos SP2-őt, akkor nem frissítget órákon át. Viszont a Win10-ről én is azt hallottam, hogy gyorsabb, de nagyon friss rendszer, hátha emiatt játékoknak lehet jobban feküdne a Win7, talán több fps-t ki lehet sajtolni Win7 alatt, már csak azért is, mert a videódriverek lehet kiforrottabbak 7 alatt. Nem tudom, csak spekulálgatok, a Win7-et ismerem, a 10-et nem. A Win10 mellett viszont tényleg az szól, hogy tovább támogatott (a Win10-es Intel-driver is talán), és ugyanannyi munka/idő/hely feltenni, mint egy 7-est. Nem vagyok sem Win7 hívő, sem Win10 ellenes. Szerintem először a 10-esnek adok esélyt, ha más nem kíváncsiságból, nem volt még a kezem alatt. Szerintem amíg nem lesz meg az SSD, addig tesztelem.

Visszatérve a Linuxra, Windows alatt sem szoptam komolyabban soha, meg Linux alatt sem (a netbookhoz nincs videódriver, nincs mit szopni vele, nincs és kész), de a Linux annyira bevált már nem egy gépen, hogy nem tervezek visszaállni Windowsra. Most is csak azért lesz fenn Win, mert mégis csak az a natív PC játékplatform, még ha Linux alatt is elérhető egyre több játék. Nyilván, olyan játékot majd Linux alól tolok, aminek van natív linuxos portja.

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 09. 03. 16:33

Kivéve, mikor másik driverrel vagy frissítéssel akad össze, és dobálgatja a kékhalált. Pont a Wi-Fi driverek a leghirhedtebbek erről. Linux alatt legalább ha a kernel támogatja, vagy van hozzá normális driver, akkor legalább fagyások és összeomlások nélkül működik az eszköz. Mondjuk még az a szerencse, hogy a Latitude Wi-Fi-je mindenképp támogatott kernel szinten, szóval azzal nem lesz baj.

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 09. 03. 17:17

Mondom, linux alatt sem, csak neki

Miért, aztán neked mitől menne? De ha olyan nagy ász vagy, mondjuk akkor magyarázd el, hogy egy TP-LINK WN823-at hogy üzemelsz be rendesen Linuxon. De ne ilyen leírásokat linkelgess, amiben gyártó honlapjáról kell külön drivert letölteni meg essential-builderezni, meg fordítgatni, meg vergődni, aztán kapok valamit, ami majd egy újabb kernellel vagy megy, vagy nem.

Egyébként sajnos az lesz, hogy majd ha megjött az új gép, akkor a netről rendelek olyan Wi-Fi kártyát, ami biztosan megy Linux alatt is, alapból kernellel, extra driver nélkül, csak arra megint várni kell mire a posta meghozza, én meg addig szerettem volna venni gyorsan helyben valamit, amíg a gép meg nem jön. Viszont kapkodni mégse akarok, hogy helyben meggondolatlanul veszek valami szart, még ha csak 6-8k-nak megfelelő fontért is adják (plusz 2k, mire elutazok érte), az itt nem számít nagy összegnek, de feleslegesen nem akarom kidobni az ablakon, meg félig használható, vagy teljesen használhatatlan elektronikus hulladékot tárolni.

Az is elég rossz hír volt, hogy Jahno letaglózott az extenderek használhatatlanságával. Routert nem szívesen vennék, nagyon tenni sincs hova, meg azt már túl sok lenne hurcibálni az összes többi cuccal együtt, ha kiköltözök. Ráadásul egy router Wi-Fi-ből másik Wi-Fi-t elég nagy latencyvel tud csak csinálni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#99545 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 03. 21:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 09. 03. 22:03

Routert nem szívesen vennék, nagyon tenni sincs hova, meg azt már túl sok lenne hurcibálni az összes többi cuccal együtt, ha kiköltözök. Ráadásul egy router Wi-Fi-ből másik Wi-Fi-t elég nagy latencyvel tud csak csinálni.

De mit akarsz hurcibálni és merre? Ugyanakkora, mint az extender és ugyanúgy kell alá luk a falban. Router-router közt meg kisebb a késleltetés, mint az extenderrel. Rendesnél észre sem veszed, hogy nem vezetékes hálózat
Make love not Wor.

#99546 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 03. 21:18

Szerintem is jobban járnál egy routerrel, ha erre amire most akarod használni nem kell majd, akkor tudod másra is használni.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#99547 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 03. 21:43

...
Az is elég rossz hír volt, hogy Jahno letaglózott az extenderek használhatatlanságával. Routert nem szívesen vennék, nagyon tenni sincs hova, meg azt már túl sok lenne hurcibálni az összes többi cuccal együtt, ha kiköltözök. Ráadásul egy router Wi-Fi-ből másik Wi-Fi-t elég nagy latencyvel tud csak csinálni.

A Windowsost részt hagyjuk, azt használsz amit akarsz. A WiFi routernél mi számít neked nagy latencynek? nekem eddig 2-3ms volt a maximum.

#99548 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 04. 06:47

Nem tudom. Win7-re is fel lehet tenni az SP1-re a nem hivatalos SP2-őt, akkor nem frissítget órákon át. Viszont a Win10-ről én is azt hallottam, hogy gyorsabb, de nagyon friss rendszer, hátha emiatt játékoknak lehet jobban feküdne a Win7, talán több fps-t ki lehet sajtolni Win7 alatt, már csak azért is, mert a videódriverek lehet kiforrottabbak 7 alatt. Nem tudom, csak spekulálgatok, a Win7-et ismerem, a 10-et nem. A Win10 mellett viszont tényleg az szól, hogy tovább támogatott (a Win10-es Intel-driver is talán), és ugyanannyi munka/idő/hely feltenni, mint egy 7-est. Nem vagyok sem Win7 hívő, sem Win10 ellenes. Szerintem először a 10-esnek adok esélyt, ha más nem kíváncsiságból, nem volt még a kezem alatt. Szerintem amíg nem lesz meg az SSD, addig tesztelem.

Visszatérve a Linuxra, Windows alatt sem szoptam komolyabban soha, meg Linux alatt sem (a netbookhoz nincs videódriver, nincs mit szopni vele, nincs és kész), de a Linux annyira bevált már nem egy gépen, hogy nem tervezek visszaállni Windowsra. Most is csak azért lesz fenn Win, mert mégis csak az a natív PC játékplatform, még ha Linux alatt is elérhető egyre több játék. Nyilván, olyan játékot majd Linux alól tolok, aminek van natív linuxos portja.

Kivéve, mikor másik driverrel vagy frissítéssel akad össze, és dobálgatja a kékhalált. Pont a Wi-Fi driverek a leghirhedtebbek erről. Linux alatt legalább ha a kernel támogatja, vagy van hozzá normális driver, akkor legalább fagyások és összeomlások nélkül működik az eszköz. Mondjuk még az a szerencse, hogy a Latitude Wi-Fi-je mindenképp támogatott kernel szinten, szóval azzal nem lesz baj.

Miért, aztán neked mitől menne? De ha olyan nagy ász vagy, mondjuk akkor magyarázd el, hogy egy TP-LINK WN823-at hogy üzemelsz be rendesen Linuxon. De ne ilyen leírásokat linkelgess, amiben gyártó honlapjáról kell külön drivert letölteni meg essential-builderezni, meg fordítgatni, meg vergődni, aztán kapok valamit, ami majd egy újabb kernellel vagy megy, vagy nem.

Egyébként sajnos az lesz, hogy majd ha megjött az új gép, akkor a netről rendelek olyan Wi-Fi kártyát, ami biztosan megy Linux alatt is, alapból kernellel, extra driver nélkül, csak arra megint várni kell mire a posta meghozza, én meg addig szerettem volna venni gyorsan helyben valamit, amíg a gép meg nem jön. Viszont kapkodni mégse akarok, hogy helyben meggondolatlanul veszek valami szart, még ha csak 6-8k-nak megfelelő fontért is adják (plusz 2k, mire elutazok érte), az itt nem számít nagy összegnek, de feleslegesen nem akarom kidobni az ablakon, meg félig használható, vagy teljesen használhatatlan elektronikus hulladékot tárolni.

Nem értem amúgy min szenvedsz. Nekem mindegyik dell, thinkpad és hp notimon ment azonnal a wifi, mondjuk szerintem mind inteles volt.
Túrnék neked itt, szerintem van valahol pár, de a posta drágább lenne mint amit ér :) meg neked igényeid vannak

#99549 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 04. 08:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 09. 04. 07:47

Nem értem amúgy min szenvedsz. Nekem mindegyik dell, thinkpad és hp notimon ment azonnal a wifi, mondjuk szerintem mind inteles volt.
Túrnék neked itt, szerintem van valahol pár, de a posta drágább lenne mint amit ér :) meg neked igényeid vannak

Én most azt nem értem, hogy a fasza Inteles Latitude noteszbe miért kellene még valami mást venni.
Make love not Wor.

#99550 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 04. 09:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 09. 04. 09:20

Én most azt nem értem, hogy a fasza Inteles Latitude noteszbe miért kellene még valami mást venni.

Mert az még nem jött meg, a másikban meg szarozik a WiFi? ne legyünk már write-onlyk :)

#99551 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 04. 10:25

Mikor jöttetek rá, hogy már nem megy a kamera? :rolleyes: :D
https://www.youtube....youtu.be&t=2430

Szerkesztette: chris77 2016. 09. 04. 10:45 -kor

#99552 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 04. 10:51

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2016. 09. 04. 11:25

Mikor jöttetek rá, hogy már nem megy a kamera? :rolleyes: :D
https://www.youtube....youtu.be&t=2430

Azonnal, a kamera hanggal jelzi. Bedugtam az elosztoba, ami nem volt bekapcsolva :omg: de igy is kiba hosszu lett, bar jo a beszelokeje, hja es ezt ketszer eljatszottuk aznap este, pedig nem is ittunk csak egy-egy kisdobozos sort :-D

bocs, uton vagyunk, melozunk, hajnal 2-4 kozott erek haza, majd holnap folytatom.

#99553 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 04. 11:38

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2016. 09. 04. 10:02

Mert az még nem jött meg, a másikban meg szarozik a WiFi? ne legyünk már write-onlyk :)

Én sem tudom már követni

#99554 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 04. 12:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 09. 04. 08:20

Nem a Latitude-ba lenne, hanem a mostani EEE netbookba, mert ebben ment tönkre a Wi-Fi. Viszont így mégse veszek, bevárom az új lapost. Nagy igényeim nincsenek, csak nem akarok normális drivertámogatás nélküli hardvert venni. Pedig a helyben kapható USB Wi-Fi-k sem drágák, csak mind Windows only.

Annyi lett volna a lényeg, hogy amíg az új gép meg nem jön (hiába vettem meg vasárnap, a faszlámpa eladó csak csütörtökön adta postára), addig tudjak normálisan netezni.

Szerkesztette: Raynes 2016. 09. 04. 12:15 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#99555 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 04. 12:18

Akkor viszont nem kapod vissza a pénzt, ha megjön a cucc. :)

Idézet

#99556 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 04. 12:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 09. 04. 13:14

Nem a Latitude-ba lenne, hanem a mostani EEE netbookba, mert ebben ment tönkre a Wi-Fi. Viszont így mégse veszek, bevárom az új lapost. Nagy igényeim nincsenek, csak nem akarok normális drivertámogatás nélküli hardvert venni. Pedig a helyben kapható USB Wi-Fi-k sem drágák, csak mind Windows only.

Annyi lett volna a lényeg, hogy amíg az új gép meg nem jön (hiába vettem meg vasárnap, a faszlámpa eladó csak csütörtökön adta postára), addig tudjak normálisan netezni.

Akkor hagyd

#99557 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 04. 18:44

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 09. 04. 13:18

Akkor viszont nem kapod vissza a pénzt, ha megjön a cucc. :)

Pedig azt kéne. Pénzt visszakapni és laptop is megmarad. Vagy még jobb: 2 db laptop!

Én régen rendeltem egy olcsó kínai kerékpáros lámpát Ebayről. Az eladó szépen feladta időben, de valami elképesztően lassan jött. Én nem siettettem, mert nem volt sürgős (nyáron rendeltem és csak ősszel kellett volna), így vártam. Az eladó viszont bepánikolt, hogy nem kaptam meg és küldött még egyet. Megjött aztán a csomag szépen és nagy örömmel elkezdtem használni amint sötét lett. Aztán derült égből villámcsapásként jött még egy csomag. Amikor kibontottam, akkor láttam, hogy még egy ugyanolyan lámpa. Megkérdeztem az eladót, hogy miért küldött még egyet. Aztán felajánlottam neki, hogy kifizetem azt is, ha már elküldte, de nem akarta. Hanem tartsam meg és nehogy negatívat értékeljek róla. Így lett két lámpám. Az egyiket fel lehet rakni mondjuk sisakra, a másikat meg a kormányra. Aztán ahova nézek ott égnek ki a retinák. Normálisan egy is elég, a kormányon szépen világít.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#99558 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 04. 21:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 09. 04. 13:14

(hiába vettem meg vasárnap, a faszlámpa eladó csak csütörtökön adta postára)

óvatosan kérdezem, vállalta az eladó, hogy aznap feladja?

Szerkesztette: qnadam 2016. 09. 04. 21:08 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#99559 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 06. 06:07

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2016. 09. 04. 21:07

óvatosan kérdezem, vállalta az eladó, hogy aznap feladja?

Nem vállalt ilyet. Viszont megérkezett a gép, és szerintem azért adta fel csak csütörtökön, mert Win10-et telepített rá. Jó kis gépnek tűnik, tényleg olyan állapotban jött, mintha új lenne, a tetején van 2-3 karc, de olyan ezt leszámítva, mintha nem is használták volna soha, se kopás, se sérülés, se semmi kilazulás, mintha bolti mintadarab lenne. Minden működik benne, a kijelzője sem rossz, egyáltalán nem olyan szörnyűek a színei, mint a tesztek riogattak vele. Valóban TN-paneles, de a jobbik fajta TN, a színei egész szépek, egyedül a betekintési szöge kicsi, azon látszik, hogy TN-es, de a betekintési szög nem számít, szemből nézem, úgy állítom eleve a fedelét. Persze még tesztelem, egyelőre csak böngészgettem rajta, meg sorozatot néztem.

Hétvégéig marad rajta a Win10 Pro, sőt, lehet utána sem szedem le, de csak akkor, ha át lehet méretezni a rendszerpartíciót. Egybe particionálta az eladó az egész HDD-t, ezt szeretném átméretezni. Lehetséges ez? Mert jó Windowst rakott fel, Win10 Pro x64 US, legálisnak is tűnik, én is pont ezt telepítettem volna fel. Csak annyi, hogy mögötte létre szeretnék hozni még két partíciót majd az Arch Linuxnak (boot és LVM).

A Win10 így első blikkre nem tetszik, ugyanaz a szar, mint a 8.x-es volt, csak nem csempékkel indul, meg desktop módban is van Start Menü, de ezzel a pozitívumok ki is merültek. Már látom, hogy játékon kívül másra nem fogom használni.

Szerkesztette: Raynes 2016. 09. 06. 06:10 -kor

#99560 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 06. 06:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 09. 06. 07:07

Nem vállalt ilyet. Viszont megérkezett a gép, és szerintem azért adta fel csak csütörtökön, mert Win10-et telepített rá. Jó kis gépnek tűnik, tényleg olyan állapotban jött, mintha új lenne, a tetején van 2-3 karc, de olyan ezt leszámítva, mintha nem is használták volna soha, se kopás, se sérülés, se semmi kilazulás, mintha bolti mintadarab lenne. Minden működik benne, a kijelzője sem rossz, egyáltalán nem olyan szörnyűek a színei, mint a tesztek riogattak vele. Valóban TN-paneles, de a jobbik fajta TN, a színei egész szépek, egyedül a betekintési szöge kicsi, azon látszik, hogy TN-es, de a betekintési szög nem számít, szemből nézem, úgy állítom eleve a fedelét. Persze még tesztelem, egyelőre csak böngészgettem rajta, meg sorozatot néztem.

Hétvégéig marad rajta a Win10 Pro, sőt, lehet utána sem szedem le, de csak akkor, ha át lehet méretezni a rendszerpartíciót. Egybe particionálta az eladó az egész HDD-t, ezt szeretném átméretezni. Lehetséges ez? Mert jó Windowst rakott fel, Win10 Pro x64 US, legálisnak is tűnik, én is pont ezt telepítettem volna fel. Csak annyi, hogy mögötte létre szeretnék hozni még két partíciót majd az Arch Linuxnak (boot és LVM).

A Win10 így első blikkre nem tetszik, ugyanaz a szar, mint a 8.x-es volt, csak nem csempékkel indul, meg desktop módban is van Start Menü, de ezzel a pozitívumok ki is merültek. Már látom, hogy játékon kívül másra nem fogom használni.

Át lehet, még Windowson belül is.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4976
  • 4977
  • 4978
  • 4979
  • 4980
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.