HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5062
  • 5063
  • 5064
  • 5065
  • 5066
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#101261 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2016. 10. 21. 18:40

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 10. 21. 13:45

10 inches? Mit bír az akksija? Sima ssd megy bele?

Igen, 10 inch, akksi cseres, sima notebookbs valo ssd, 2.5-es. 10-ert odaadom.

#101262 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 21. 18:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 10. 21. 16:37

Ebédidő, valami?

lesz, de általában olyankor szoktak ebédet adni

Szerkesztette: qnadam 2016. 10. 21. 18:49 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#101263 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 21. 18:49

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 10. 21. 19:23

És lábbal mész oda, mint a bogarak?

azért túlzásba ne essünk
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#101264 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 21. 19:06

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2016. 10. 21. 19:48

lesz, de általában olyankor szoktak ebédet adni

Pont azért megyünk kóbászozni, képzeld
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#101265 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 22. 13:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Tiga - Dátum: 2016. 10. 21. 19:40

Igen, 10 inch, akksi cseres, sima notebookbs valo ssd, 2.5-es. 10-ert odaadom.

Átgondoltam, nagyon jó ajánlat lenne, ha nem lenne ilyenem, de így hogy megvan a gép hibátlanul, Jahno meg már meg is rendelte nekem az akksit, így köszönöm szépen, nem fogom kérni.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#101266 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2016. 10. 22. 13:49

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 10. 22. 14:18

Átgondoltam, nagyon jó ajánlat lenne, ha nem lenne ilyenem, de így hogy megvan a gép hibátlanul, Jahno meg már meg is rendelte nekem az akksit, így köszönöm szépen, nem fogom kérni.

Gondolkozom, hogy MAMÉs gépnek jó lenne-e. Lehet többre bírnám csinálni, mint a málnást és akkor akku sem kell, de kap noteszvinyót, elfér rajt a világ.
Make love not Wor.

#101267 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 22. 14:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 10. 22. 14:49

Gondolkozom, hogy MAMÉs gépnek jó lenne-e. Lehet többre bírnám csinálni, mint a málnást és akkor akku sem kell, de kap noteszvinyót, elfér rajt a világ.

Amúgy nagyon jó vétel, neked simán jó lehet :)

Egyébként ram meg van 3K-ért hardveraprón :)

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#101268 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 22. 14:35

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 10. 22. 15:32

Amúgy nagyon jó vétel, neked simán jó lehet :)

Egyébként ram meg van 3K-ért hardveraprón :)

RAM van benne. Nem tudom mennyi, de elég lehet. Még azért megmatekozom, occsó tablet is fut még a projektben meg sok más.
Make love not Wor.

#101269 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 22. 14:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 10. 22. 15:35

RAM van benne. Nem tudom mennyi, de elég lehet. Még azért megmatekozom, occsó tablet is fut még a projektben meg sok más.

Ramot magamnak mondom :) Enyémben 1 gigás van, ahelyett lehet betenni 2 gigást :)

Idézet

#101270 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 22. 15:04

Szolj, ha kell Jahno :)

#101271 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 22. 16:27

Jahno bá, egy ilyet lehetne még intézni: https://www.aliexpre...0308.4.2.01do9t

Kolbászoláskor oda is adnám vagy mi.

Idézet

#101272 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 22. 16:31

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 10. 22. 17:27

Jahno bá, egy ilyet lehetne még intézni: https://www.aliexpre...0308.4.2.01do9t

Kolbászoláskor oda is adnám vagy mi.

Benyomnám, de SSd-t és ilyesmit én nem merek innen. Nézzünk Sinceritynél, vagy megfejtem.
Make love not Wor.

#101273 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 22. 16:35

JonesC egy ilyen kingspec ssd-t vettem a letoltos gepembe. Feltem tole en is, de lassan mar 2 eve megy folyamatosan. Nem egy sebesseg bajnok, de gyorsabb joval, mint a hdd. Bar az is igaz, hogy nem erre toltok le, csak a linuxot futtatja.

#101274 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 22. 16:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Tiga - Dátum: 2016. 10. 22. 17:35

JonesC egy ilyen kingspec ssd-t vettem a letoltos gepembe. Feltem tole en is, de lassan mar 2 eve megy folyamatosan. Nem egy sebesseg bajnok, de gyorsabb joval, mint a hdd. Bar az is igaz, hogy nem erre toltok le, csak a linuxot futtatja.

Ebbe az Asus EEE-be, ezt lehet könnyen cserézni, azért mentem rá erre. Sebesség elég lesz biztos. :)

Idézet

#101275 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 22. 16:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 10. 22. 17:31

Benyomnám, de SSd-t és ilyesmit én nem merek innen. Nézzünk Sinceritynél, vagy megfejtem.

Nem sok helyen van, és az eee az ilyen speckós, nem megy bele akármiféle.

Idézet

#101276 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 22. 22:37

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 10. 22. 16:37

Ebbe az Asus EEE-be, ezt lehet könnyen cserézni, azért mentem rá erre. Sebesség elég lesz biztos. :)

Jajj, ne is mondd. Megint újrahúztam az EEE-s netbookom, mivel a szomszéd gyerek megveszi fillérért, valami régi, 2003-as wines térképszoftvert fog rajta futtatni, a munkájához kell kocsiba hurcolni. Kikötötte, hogy Ikszpély only, mert csak, biztos azt nem figyelik meg a Dlyíkemberek, meg gondolom azt szokta meg. Akkorát szoptam vele, hogy csak na. A vicc az, hogy ezt már egyszer végigszoptam 10 hónapja, akkor össze is állítottam egy XP-s driverpacket, mindenből a legfrissebb, működőképes, de aztán Linux ment rá, és töröltem ezt a pakkot. Na, kár volt, mert elég munkás volt megint összeállítani, de az igazi szopás az AHCI driverrel volt, amolyan igazi szopóroller. Ugyanis az NM10-es chipsetes AHCI támogatott volt XP alatt, csak drágalátos Intelkéék megvonták tőle a támogatást, és szépen leszedték a weblapjukról, hogy ne tudja az ember fia XP-vel használni, úgy kellett levadászni valami privát weblap archívumából, igaz valami szolídabb oldalról, nem ilyen kamudrivereket tukmáló, .exe-letöltős vírusszemétdombról. Ráadásul a drivercserével is szívni kell, mert az XP-t csak IDE módban lehet telepíteni, és utána kell áttrükközni AHCI/SATA2-re. Nagyon nagy baromság már ez az XP-zés 2016-ban, meg is fogadtam, hogy ilyenhez többet nem nyúlok, vagy csak akkor, ha nagyon jól megfizetik, nem baszom el ilyesmire az időm. Bezzegalinux nem volt neki jó, mert az friss volt rajta, meg véletlenül normálisan mindent vitt alapból (kivéve 3D gyorsítás, de azt ez a GMA3600-as szutyok nem támogatja, egyik OS alatt sem).

SSD-nél arra kell figyelni, hogy van olyan gép, amibe csak vékonyabb profilú megy vele, meg egyes régebbi vezérlős SSD-k nem mennek bizonyos alaplapi vagy bővítőkártyás SATA vezérlőkkel. RAM-nál meg az lehet szívás, hogy az újabb kiadású netbookokba beleforrasztotta a barom ASUS a memóriát, ráadásul úgy, hogy ha csak kisebb memóriával vette valaki, de szeretné max-ra bővíteni, nem tudja, mert ki kell dobni az egész alaplapot.

A laposhoz betervezett SSD-t még nem vettem én sem, egyelőre felfüggesztettem a keresgélést, de majd visszatérek rá, ha lesz több időm. Olyat akarok, aminek alapból normálisabb a hardveres titkosítása, és esetleg be lehet neki adni bootolás előtt a jelszót, hogy ne a BIOS-ból vegye. Erre azért kell rámennem, mert ha szoftveres titkosítással használom (pl. Linux LUKS vagy Windows Bitlocker/TrueCrypt), akkor a TRIM vagy hasonló megoldások vagy problémások lesznek rajta, vagy működnek, de titkosítási gyengeséget hordoznak magukban. Nekem ez az egy fontos szempontom van az SSD-vel, a titkosítás, meg hogy a 4K random read/write értéke legyen tűrhető, de nem várom el, hogy sebességbajnok SSD legyen (úgyse a benchmarkoknak élek), meg túl nagy megbízhatóságra sem megyek rá, az SSD-k sokkal kevésbé fáradnak az írkálásoktól, mint az néhány éve sok szaki hitte. Akkoriban még olyan hülyeségek terjengtek, hogy kímélni kell az SSD-t, nem szabad rá swapot tenni, meg böngészőcache-t, meg ilyen baromságok, de teljesen szükségtelenek ezek a trükközések.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#101277 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 22. 22:46

Dunno, én anno semmit sem állítgattam, sp2-es ringyózt telepítettem rá, usb-ről. Meg volt hozzá gyári driverpakk asszem, és azzal megy rajta minden. Belecuppan a nagyobb ssd arra meg majd megy winten. Egyébként nekem valamelyik első széria van, nem sokkal a kijövetel után vettem.

Idézet

#101278 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 23. 05:35

Egyébként meg egy érdekesség még a frissen telepített XP-vel kapcsolatban, ami nem csak az XP-re igaz, az a mostani driverek bloatware mivolta. Ugyebár nem értjük, hogy 10 éve elvoltunk 512 meg 1024 mega RAM-on bőven, és most miért nem elég, még a duplája sem. Az világos, hogy pl. a böngészés is sokkal többet eszik, eleve a böngészőkbe egy csomó szar bele van integrálva, codec, DRM, mindenféle plugin, pdf megjelenítő, lejátszó, apjukfarka, ezzel már induláskor eszik dupla annyit, mint évekkel ezelőtt, aztán a weblapok is agyon vannak JS-elve, CSS-ezve, HTML5-özve, és még ott vannak a pluginek, Flash, videók, beágyazott cumó, végül a reklám, amit ha szűrűnk is, akkor pedig a szűrő eszi meg ugyanazt az erőforrást szinte hogy. Ezért ma már egy böngészőfül is annyit tud enni, mint régen egy komplett session.

Igen ám, de szép csendben a driverek is híztak, és ezt nehezebb észrevenni. A driverek nélkül telepített SP3-as WinXP 99 MB memóriát evett mindössze, teljesen szűz állapotban. Ez a driverek telepítése után (Intel VGA, Realtek HD hang, Atheros LAN, Atheros Wi-Fi, Intel chipset, stb.) felment azonnal 268 MB-ra, csak a Realtek HD audio szutyok drivere megeszik egymagában 30 MB-tot, de nem különbek a HP driverei sem (olyanokat most nem telepítettem). Aztán erre jön még rá a vírusirtó, amit ugyebár átlag felhasználó nem tud megúszni. Aztán csodálkoznak sokan, hogy csak egy böngésző lett megnyitva, és lagol a gép, teker a swap, stb..

A Linux ebben is jobb, már ha van driver hozzá. Ott a driverek nem bloatware-ek, egyedül a hálózatkezelő tálcaalkalmazás eszik valamit (esetleg pl. a CUPS webszervere, de az letiltható), más nem nagyon, csak mennek a hardverek, plusz semmi vírusirtó nem kell rá, és az ablakkezelője is lehet soványabb, mint a Windowsé. Plusz, ha egy Gtk-s Linuxon elindul egy Firefox az kevesebb plusz memóriát eszik alapból, mert sok szükséges Gtk-s lib eleve be van töltve a rendszerrel, ablakkezelővel. Windowson a libeknek kb. a .dll-ek felelnek meg, de igen ám, a Firefox egy *x-es port Windowson is, a saját libjeivel (dll-ként lefordítva) jön, amit szépen betöltöget még pluszban, és nem nagyon tudja ezeket más futó program hasznosítani, ezért alapból nagyobbnak tűnik a fogyasztása. Sokáig ezért hitte sok ember Winen is, hogy az IE kevesebb memóriát eszik, pedig nem eszik, de sok rendszer-dll már a rendszerrel betöltődik, és ezekhez képest a plusz memóriafogyasztás nem tűnik annyinak a böngésző használata közben.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#101279 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 23. 16:22

Jahno, ssd?

Amúgy akkor kalbász kedden délben?

Idézet

#101280 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 23. 16:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 10. 23. 06:35

Egyébként meg egy érdekesség még a frissen telepített XP-vel kapcsolatban, ami nem csak az XP-re igaz, az a mostani driverek bloatware mivolta. Ugyebár nem értjük, hogy 10 éve elvoltunk 512 meg 1024 mega RAM-on bőven, és most miért nem elég, még a duplája sem. Az világos, hogy pl. a böngészés is sokkal többet eszik, eleve a böngészőkbe egy csomó szar bele van integrálva, codec, DRM, mindenféle plugin, pdf megjelenítő, lejátszó, apjukfarka, ezzel már induláskor eszik dupla annyit, mint évekkel ezelőtt, aztán a weblapok is agyon vannak JS-elve, CSS-ezve, HTML5-özve, és még ott vannak a pluginek, Flash, videók, beágyazott cumó, végül a reklám, amit ha szűrűnk is, akkor pedig a szűrő eszi meg ugyanazt az erőforrást szinte hogy. Ezért ma már egy böngészőfül is annyit tud enni, mint régen egy komplett session.

Igen ám, de szép csendben a driverek is híztak, és ezt nehezebb észrevenni. A driverek nélkül telepített SP3-as WinXP 99 MB memóriát evett mindössze, teljesen szűz állapotban. Ez a driverek telepítése után (Intel VGA, Realtek HD hang, Atheros LAN, Atheros Wi-Fi, Intel chipset, stb.) felment azonnal 268 MB-ra, csak a Realtek HD audio szutyok drivere megeszik egymagában 30 MB-tot, de nem különbek a HP driverei sem (olyanokat most nem telepítettem). Aztán erre jön még rá a vírusirtó, amit ugyebár átlag felhasználó nem tud megúszni. Aztán csodálkoznak sokan, hogy csak egy böngésző lett megnyitva, és lagol a gép, teker a swap, stb..

A Linux ebben is jobb, már ha van driver hozzá. Ott a driverek nem bloatware-ek, egyedül a hálózatkezelő tálcaalkalmazás eszik valamit (esetleg pl. a CUPS webszervere, de az letiltható), más nem nagyon, csak mennek a hardverek, plusz semmi vírusirtó nem kell rá, és az ablakkezelője is lehet soványabb, mint a Windowsé. Plusz, ha egy Gtk-s Linuxon elindul egy Firefox az kevesebb plusz memóriát eszik alapból, mert sok szükséges Gtk-s lib eleve be van töltve a rendszerrel, ablakkezelővel. Windowson a libeknek kb. a .dll-ek felelnek meg, de igen ám, a Firefox egy *x-es port Windowson is, a saját libjeivel (dll-ként lefordítva) jön, amit szépen betöltöget még pluszban, és nem nagyon tudja ezeket más futó program hasznosítani, ezért alapból nagyobbnak tűnik a fogyasztása. Sokáig ezért hitte sok ember Winen is, hogy az IE kevesebb memóriát eszik, pedig nem eszik, de sok rendszer-dll már a rendszerrel betöltődik, és ezekhez képest a plusz memóriafogyasztás nem tűnik annyinak a böngésző használata közben.

Egy időben én is "lázadtam" és használtam különféle nem mainstream oprendszereket. Aztán belefáradtam és szépen ráálltam a teljesen alap megoldásokra. Nem megváltani akarom a világot, hanem egyszerűen működjön a gép probléma nélkül.

Egy időben még kernelt is fordítottam, még arra is figyeltem, hogy a nem gyakran használt driverek modulból húzódjanak be ameddig kellenek. Aztán fel tudjon szabadulni a memória. Most már totál hidegen hagy. Csak a böngésző fut most, 2,28 giga ramot eszik. És 4 giga van a gépben. Ha videót vágok, akkor már kevés néha. De az ritkán van.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5062
  • 5063
  • 5064
  • 5065
  • 5066
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.