Idézet: Raynes - Dátum: 2016. 11. 13. 00:31
Nem hülyeség, és nem erre a topikra értettem, hanem általában a magyar mentalitásra, ami az országban megy. Jahnónak az angolokat illetően nincs igaza, szerintem összetartanak, vagy ha kivételesen épp nem is, arra a minimumra figyelnek, hogy legalább egymásnak ne tegyenek keresztbe, és semlegesnél ne legyen rosszabb viszonyuk, hagyják egymást boldogulni. Jó, persze itt is előfordul, hogy két angol utálja egymást, meg lehet be is tartanak egymásnak, de pl. olyat nem látni, hogy angolok szivatnának tömegesen angolokat, ahogy pl. a magyar kormány, meg a magyar hivatalok a magyar embereket, meg munkatársak, üzlettársak, szomszédok, rokonság egymást. Hidd el, az egész országra jellemző, hogy magyar szivat magyart, ha nekem nem megy jól, a másiknak se legyen jobb alapon. Mondom, nem erről a topikról van szó.
Amúgy hogy legyen már értelmes téma is ebben a kibaszott topikban, telefonmelegítő tokot vagy valami hasonló szerkót ki tud? Olvastam, hogy van ilyesmi, de a nevét nem tudom, fogalmam sincs, hogy hogyan keressek rá. A melóhelyre ugyanis nem lehet bevinni telefont, és két lehetőségem van. Vagy leadom a portán, vagy beviszem, de az öltözőszekrényben tárolom. Az a baj, hogy mindkettő problémás. Ha leadom a portán a biztonsági őrnek, akkor az bekúrja valami közös fiókba, és volt már, hogy úgy kaptam vissza, hogy alig tudtam feléleszteni, bekapcsolni. Az öltözőszekrény viszont fűtetlen helyen van (kicsit sem lámaság), persze senki nem is öltözik, legfeljebb cipőt, felsőt cserél csak át, meg a lomjait teszi a szekrénybe, amit nem lehet bevinni. Igen ám, de ez a fűtetlen helyiség cseszi szét a telefont, bekapcsolva sipákol, hogy túl alacsony az akkuhőmérséklet, meg a külső hangszórója a telónak is elkezdett nem működgetni, amit én a hidegnek tudok be. Ezért kéne valami olyan cumó, amibe beleteszem a telefont, és nem hűl ki túlságosan.
Én úgy látom, hogy ha elég sokáig élsz egy adott országban, akkor azért felfedezed azokat a nüanszokat, amik felett elsiklasz az elején. Többet között azt is, hogy miként szívatják egymást az adott ország polgárai. Svédországban frankón megy a másiknak keresztbe tevés, csak azt újonnan érkezttként nem fogod fel, mert teljesen más síkon megy. A svédek alamuszi tetű módjára tesznek be a másiknak, lehetőleg úgy, hogy körbemenjen a dolog több emberen keresztül és csak úgy szerezzen róla tudomást a célszemély. Vagy még úgy sem, csak érzi, hogy éppen szop.
Az angoloknál sem finomkodnak egymással azért. Mindenki utál mindenkit, már az is elég ha kisváros vagy nagyváros, vagy London, nem London. Vagy északi vagy déli. Szétvegzálják egymást csak a tájszólás alapján és akkor még nem is jött be a képbe, hogy mennyire osztálytársadalom. Az angoloknál is hasonlóan nyomják, mint a svédeknél. Úgy küldenek el a k*rva anyádba, hogy gyakorlatilag még meg is köszönheted és már-már úgy érzed, hogy a te ötleted volt, hogy a k*rva anyádba akarjál elmenni
Igazából kár is csak úgy ráhúzni a vizes lepedőt egy egész nemzetre, hogy ilyenek vagy olyanok, mivel mindig az egyedek tettei számítanak. Legfeljebb, ha elég sok egyed cselekszik hasonlóan akkor kialakul a statisztika és a sztereotípia. Szerintem a legautentikusabb forrás egy adott ország megismeréséhez a Gyűlölt Ellenségeink Blog. Az a tapasztalatom, hogy egy adott poszt a kommentekkel együtt kiegészülve kábé tökéletes képet ad